Gozunaydin canim.Tskr ederim cnm.bugun goturdum yokmus bag filan.ebe bos yere korkuttu bizi.aglarken dilini geriye dogru ittiginden bag var demis olabilir dedi doktor.
Canım hem sana hem de bebeğine maşallah.bizim menümüz seninkinin yanında çok zayıf.ona rağmen yemekte direniyor bizimki.sebze pürelerini yoğurtla anca yiyo.bugun ilk defa tarhana çorbası verdim onu da kustu.senin öğlen yemeklerini ne kadar ölçüde yiyor ve bu beslenmeyle kaç saatte bi emiyo acabakızlar tatlı patates aldım carrefourdan haslayıp pure yaptım tadı cok guzel sızde deneyın. patates ama tatlı bebekler bayılacak. ozellılle yurtdısındakıler cok kolay bulur. kızımın hafta sonu menusunu yazayım
ctesi semızotlu, tatlı yeşil biberliomlet,labne,2 zeytın,yarım kase tahıllı muhallebı cevız rendeledım ıhlamurla yaptım. pekmez,greyfurt-portakal suyu karısımı,
öğlen kıyma kabak havuç, ara muz mandalina, akşam misafirlikte izmir köfte yedi biraz.
pazar günü sade omlet,cevizli hipp şekersiz bebe bisküvili avokado püresi,labne,zeytin, mandalina greyfurt suyu karısık
öğlen kıymalı soğanlı ıspanak kavurması+yoğurt ara muz
bugünde sabah kahvaltısını ben yaptırdım.
sade omlet,mandalina suyu,ıhlamurla ıslatıp ezdiğim 3 hipp bebe bisküvisi ceviz ve pekmez ekledim, labne zeytin
öğlen içinde tatlı patates püresi hazırladım annem yedirecek.
ay ne zormus bu ek gıda sabhalrı sırf yarım saat bunla ugrasıyorum.
hipp bebe bisküvisi aldım eline veririm yer dedim ama cok sert hiç yumuşamıyo organık sekersiz. bende sıcak ıhlamurla ıslatıp eziyorum yada corba ve purelere eklenebılır.
Çok sevindim canım bişey çıkmamasınaTskr ederim cnm.bugun goturdum yokmus bag filan.ebe bos yere korkuttu bizi.aglarken dilini geriye dogru ittiginden bag var demis olabilir dedi doktor.
Ellerine sağlık canım güzel tarife benziyor ben de deneyim.yakışıklıya da maşallah.çok tatlıymış.mama sandalyelerimiz de aynıymış:))Kızlar bugün oğluma öğlen yemeğinde balkabaklı tavuklu erişte yaptım çok sewerek yedi ilk defada tavuk vermiş oldum tavsiye ederim tadı da gerçekten çok güzel oldu çok sewdi kuzucumda.çeyrek soğanı az zeytin yağında çevirdim biraz su ekleyip minik bir tavuk but attım biraz haslanınca küçük balkabağını kesip attım ve biraz erişte ekledim (erişteleride oğlum için annen küçük ve ince yapmuştı) pişince biraz kaşıkla ezdim küçük butuda çıkarıp aZcık tavuklarından küçük küçük koparıp içine ekledim biraz sulu kıvamda püre gibi oldu çokk sewdii bende çok sewindim :)
Canim daha hic et et suyu vermedim ben ama tarifi yazdım aklıma çok teşekkür ederim.tatlı patatesi kucuk kucuk doğradım haşladım kemik suyuyla ezip biraz daha kaynattım o kdr. yada normal patatesi kıyma ile haslıyorum bıraz ezıp yedırıyorum. boyle yemezse sen bıde hasla ez yumurta kırıp kahvaltıda vermeyı dene.
Canim bende tarhana verdim cok güzel yedi ama yanakları kırmızı oldu hep alerji diye düşündüm kestim vermeyi.tarhana nin içinde de yumurta un yoğurt kirmizi biber var başka bişey yok sanırım annem yapmıştı. Sizinkinde ne var?Canım hem sana hem de bebeğine maşallah.bizim menümüz seninkinin yanında çok zayıf.ona rağmen yemekte direniyor bizimki.sebze pürelerini yoğurtla anca yiyo.bugun ilk defa tarhana çorbası verdim onu da kustu.senin öğlen yemeklerini ne kadar ölçüde yiyor ve bu beslenmeyle kaç saatte bi emiyo acaba
Cok gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum bebegine.Kizlar bebegimin 6 gun suren gribi gecmeyince tekrar doktora goturdum bugun ve ilaclari cogaltti iclerinde antipiyotikte var cok uzgun olarak mecbur verdim yoksa Allah korusun bronsite cevirir dedi doktor 4 adet ilac aliyo yavrum kucucuk bedeniyle istahida gitti ememiyoda beni tikaniyo bir atlatamadik su hastaligi tekrar diyorum dikkat edin bebislere kizlar gercekten cok zor bu donem
Canım çok geçmiş olsun inş biran önce atlatır kıyamam ya minicik bedenineKizlar bebegimin 6 gun suren gribi gecmeyince tekrar doktora goturdum bugun ve ilaclari cogaltti iclerinde antipiyotikte var cok uzgun olarak mecbur verdim yoksa Allah korusun bronsite cevirir dedi doktor 4 adet ilac aliyo yavrum kucucuk bedeniyle istahida gitti ememiyoda beni tikaniyo bir atlatamadik su hastaligi tekrar diyorum dikkat edin bebislere kizlar gercekten cok zor bu donem
Canim benim oglumda hava degisiminden dolayi burnu tikandi dun uyutmadan once kaynar suyun icine vics koydum Uyutacagim odanin peteginin ustune koydum burnu acildi simdi hic birseyi yok dene istersen cok rahatliyorKizlar bebegimin 6 gun suren gribi gecmeyince tekrar doktora goturdum bugun ve ilaclari cogaltti iclerinde antipiyotikte var cok uzgun olarak mecbur verdim yoksa Allah korusun bronsite cevirir dedi doktor 4 adet ilac aliyo yavrum kucucuk bedeniyle istahida gitti ememiyoda beni tikaniyo bir atlatamadik su hastaligi tekrar diyorum dikkat edin bebislere kizlar gercekten cok zor bu donem
ölçüsü 1 çay bardağı kadar. ben çalışıyorum canım sabah 8 gibi emiyo ssonra kahvaltı yapıyo öğlen 1 de yanıma geliyo emmeye ıkı memeyı emıyo. eve gıdınce annem oglen yemegını yedırıyo. aksam ıste 5 te cıkıyorum 8 e kadar uyuyana kadar yanı 2 kere daha emıyo. gecede zaten durmadan uyanıp emmek ıstıyo. püre sevmıyordur belkı sabah yumurtasna kat. bı gun patateslı bı gun kabaklı yumurta yap. yada krep in içine kat. yada köfte yap içine kat.Canım hem sana hem de bebeğine maşallah.bizim menümüz seninkinin yanında çok zayıf.ona rağmen yemekte direniyor bizimki.sebze pürelerini yoğurtla anca yiyo.bugun ilk defa tarhana çorbası verdim onu da kustu.senin öğlen yemeklerini ne kadar ölçüde yiyor ve bu beslenmeyle kaç saatte bi emiyo acaba
gripte ilaç kullanılmaz ki?! bebeğiniz ya bronşit olmuş yada bronşiolit olmuş ki antibiyotik verilmiş? çok üzülüyorum ya küçücük bebeklere hemen antibiyotik yaziyorlar sadece burun akıntısı ve öksürük varsa lütfen bu kadar ilac kullanmayın bebeğinize, olaclar daha xa kötü edebilir durumuKizlar bebegimin 6 gun suren gribi gecmeyince tekrar doktora goturdum bugun ve ilaclari cogaltti iclerinde antipiyotikte var cok uzgun olarak mecbur verdim yoksa Allah korusun bronsite cevirir dedi doktor 4 adet ilac aliyo yavrum kucucuk bedeniyle istahida gitti ememiyoda beni tikaniyo bir atlatamadik su hastaligi tekrar diyorum dikkat edin bebislere kizlar gercekten cok zor bu donem
Canımm kahvaltıda kaşık maması yerine labne yumurta sarısı pekmez az tereyağ karıştırıp hipp in bebe bisküvisinide ıhlamurla ıslatıp versen daha besleyici olur bence. Yatmadan 1 saat öncede tam tahıllı kaşık mamasından verebilirsin hem tok tutar hem gece daha az uyanırbenim oglumun gunluk ogun duzenini yazayim ;
sabah: 8 de emiyor iyi bazen cok az.
az emince sagip kasik mamasi aldim kahvalti olanindan onun icine katiyorum onu yiyor.sonra uyuyor 12 gibi ya yogurt yada meyve puresi yiyor
oglen 1 gibi ya emiyor emmek istemezse corba iciyor tarhana yada ne varsa.sonra saat 4 gibi emiyor 6 gibi bizimle sofraya oturuyor ona gore bisey varsa vermeye calisiyorum sonra 9 gibi emzirmeye calisiyorum 10.30 gibi yatiyor gece bazen hic emmiyor bazen sabah 5_6 gibi emiyor gece beslenmesi hic yok.pek beslenemiyor gibi geliyor bana cok isteksiz emiyor ve isirmaya basladi cok canimj yakiyor
Sabah dedigin gibi yapayim.hipp mamaya katsam olur miki yada etimek sutle islatipCanımm kahvaltıda kaşık maması yerine labne yumurta sarısı pekmez az tereyağ karıştırıp hipp in bebe bisküvisinide ıhlamurla ıslatıp versen daha besleyici olur bence. Yatmadan 1 saat öncede tam tahıllı kaşık mamasından verebilirsin hem tok tutar hem gece daha az uyanır
İnek sütü 1 yaşından önce yasak. Senide az emiyorsa kendi sütünle ıslat daha iyi olur. Ben yatarkende emziriyorum tok olduğunu bildiğim için içim rahat oluyor. Gecede saat 4 yada 5 gibi emziriyorum. ama benimki 11 den önce yatmıyor daha erken yatırsam gece 10 kez kalkıyorSabah dedigin gibi yapayim.hipp mamaya katsam olur miki yada etimek sutle islatip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?