sen bilirsin canım tabi çocuğun durumu da önemli, ateş ve göğüste hırıltı varsa antibiyotik gerekli, bu durumda da antibiyotigi süresi dilmadan birakmamalisin, bakteriler direncli hale gelmesin diye... bir de bilmelisin antibiyotik kullanirken çocugun bağışıklığı zayıf düşer, bir daha jastalandığında yine ilac kullanmak durumunda kalırsın, ilaç kullanırken yan etkilerini gözardı etmemek gerekir inşallah bir an önce şifa bulur yavrucuğun....Canim bende kullanmak hic istemiyorum ama bugun 8. Gun ve hala gecmedi iki gundur antipiyotik veriyorum birazdaha iyi zaten yarin iyi olursa vermiycem dr bir hafta dedi ama duzelme olurss kesicem bende 5 gun vermedim ama ilerledi cok mecbur kaldim yani
ben olsam giderdim basta benımde ıse baslarken cekıncelerım vardı ıyıkı baslamısım. evde bıraz daha dursam kafayı yıyecektım herkesın alıskanlıkları farklı ben 30 yasındayım 10 yıldır calısıyorum. evde oturmayı sevmıyorum. sonucta ordkaı gorevlı bebgını korur. ınsan 1 saat uzak kalsa vıcdan azabı duyuyor anlıyorum seni. ama bız onları cok sevıyoruz her kosulda onları sevgıyle sabırla ve mtlu yetıstırebılmek ıcın nefes almaya ıhtıyacımız var. ınan bebegınde baska cocuklarla olmaktan mutluluk duyar. bızımkı ananesıyle parka gıdıyor hergun dıger cocuklara bakıp bakıp guluyomus bızımkı. o da sosyallesır sendeKizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Bir an once eski hayatima donmek istiyorum; hem kilo vermek hem de esimle sosyallesmek istiyorum ama yavrumu o odaya biraksam mi bilemedim. Hepi topu 1-1,5 saat duracak ama gel de bana anlat.
Siz olsaniz ne yapardiniz?
maşallah çok nadiren yemediği oluyor ama cogunlukla hepsini yiyor. ıspanak kavurmasını pure yapmadım yogurtladım yedırdım zaten yogurt olunca kayıp gıdıyor. tabı kendı cocugunuzun yutma kabılıyetıne baglı bızımkı alsıtı artık 7 bucuk aylık oldu. neredeyse 5 den berı bıseyler yıyor. aman sız dıkkat edın. omletıde ben tavaya kırıp yumurtyaı karıstırıyorum fazla sertlesmeden pısırıp ındırıyorum cay kasıgıyla verıyorup damagıyla ezıp yıyor. annem dun bızımkıne nohut ve pılav yedırmıs. bızımkı bıraz geleneksel yontemle buyuyor yanı annem ne bulursa tıkıyo agzına bızımkıde obur zaten ılk ogrendıgı sey mam mam ortalıgı yıkıyo mam mam dıye dıye. dun aksamda köy eriştesi yedirdim erıstelerı 1-2 cm kadar kısalttım. yogurt katıp yedırdım . bugunde balık yedırcek annem oglenArkadasim MasaAllah subhanAllah. Bunlarin hepsini yiyo ha. Afiyet olsun sanslisin. Ispanak kavurması ni nasıl yedi pure mi yaptin. Bide omlet ywrler mi artik benim ki 1 hafta sonra 7 biticek. Oyle puturlu şeyleri iştahla yemiyo. Omleti nasil yedirirz ki.
evet bızde bol bol elıne bıseyler verıyoruz. ama gozumuzu uzerınden ayırmamak kaydıyla. aman dıkkat edın. allah korusun bıraz fazla ısırıp yutarsa soluksuz kalabılır. o yuzden sız yanınd adgeılken elıne ısırabılecegı seylerı vermeyın. youtube dan bebeklerın bogazına bısey kactıgında nasıl mudahele edılemlı dıye vıdeo ızleyın allah korusun yarabbım.Kızlar dün kızımı dr a götürdüm 6,5 aylık olduk dr ek gıda konusunda bayağı bisey söyledi;
sabah kahvaltı da yarim dilim tam buğday haftada 3 gün yumurta sarısı, peynir, pekmez ama karıştırmadan, öğlen etli sebze çorbası arada yoğurt meyve püresi, aksam yine çorba dedi, bizim kansizligimiz vardı biraz yükselmiş ama yine de haftada 4 gün kırmızı et 3 gün tavuk dedi, baklagiller de demir var ona da başla dedi, bir de ne kadar su vermeliyim diye sordum 2 su bardağı dedi! ıhlamur, kuşburnu, nar mandalina, portakal muz , mevsim sebzesi verebilirsin dedi.
Ben az az veriyordum miktarı ve çeşidi artıracağım %30 u geçmemek koşuluyla
Bi de arkadaşlar benim kızım bazen kendi yemek istiyor mesela ben mandalina veriyorum ağzını kapatıyor, istemiyor ama eline verince nasıl suyunu emiyor, bebekleri yemeyen arkadaşlar bi de böyle deneyebilirsiniz
bı de canım ben tavuuk vermeye korkuyorum sen nerede yasıyorsun nasıl tavuk vereceksın. haberler malum. koy tavugu bulmak lazımKızlar dün kızımı dr a götürdüm 6,5 aylık olduk dr ek gıda konusunda bayağı bisey söyledi;
sabah kahvaltı da yarim dilim tam buğday haftada 3 gün yumurta sarısı, peynir, pekmez ama karıştırmadan, öğlen etli sebze çorbası arada yoğurt meyve püresi, aksam yine çorba dedi, bizim kansizligimiz vardı biraz yükselmiş ama yine de haftada 4 gün kırmızı et 3 gün tavuk dedi, baklagiller de demir var ona da başla dedi, bir de ne kadar su vermeliyim diye sordum 2 su bardağı dedi! ıhlamur, kuşburnu, nar mandalina, portakal muz , mevsim sebzesi verebilirsin dedi.
Ben az az veriyordum miktarı ve çeşidi artıracağım %30 u geçmemek koşuluyla
Bi de arkadaşlar benim kızım bazen kendi yemek istiyor mesela ben mandalina veriyorum ağzını kapatıyor, istemiyor ama eline verince nasıl suyunu emiyor, bebekleri yemeyen arkadaşlar bi de böyle deneyebilirsiniz
Bende cok kasmak istemiyorum aslinda yese bende herseyi vericem. Ama tatsiz tuzsuz pureleri hic yemiyo ama bizim yemeklerden olunca az olsa agzini aciyo. Damak tadi var herhalde :) . Hic tuzsuz yemiyo mesela. E nohut pilav da da az tuz vardir bisey olmaz herhalde diimi.maşallah çok nadiren yemediği oluyor ama cogunlukla hepsini yiyor. ıspanak kavurmasını pure yapmadım yogurtladım yedırdım zaten yogurt olunca kayıp gıdıyor. tabı kendı cocugunuzun yutma kabılıyetıne baglı bızımkı alsıtı artık 7 bucuk aylık oldu. neredeyse 5 den berı bıseyler yıyor. aman sız dıkkat edın. omletıde ben tavaya kırıp yumurtyaı karıstırıyorum fazla sertlesmeden pısırıp ındırıyorum cay kasıgıyla verıyorup damagıyla ezıp yıyor. annem dun bızımkıne nohut ve pılav yedırmıs. bızımkı bıraz geleneksel yontemle buyuyor yanı annem ne bulursa tıkıyo agzına bızımkıde obur zaten ılk ogrendıgı sey mam mam ortalıgı yıkıyo mam mam dıye dıye. dun aksamda köy eriştesi yedirdim erıstelerı 1-2 cm kadar kısalttım. yogurt katıp yedırdım . bugunde balık yedırcek annem oglen
yani kendılerıne yaptıgı ıcın var tabı tuz. bizimkide tuzlu seylere bayılıyor mumkun mertebe vermemeye calısıyorum ama yapcak bısey yok bol bol su ıcıyor atıyordur heralde tuzu vucudundanBende cok kasmak istemiyorum aslinda yese bende herseyi vericem. Ama tatsiz tuzsuz pureleri hic yemiyo ama bizim yemeklerden olunca az olsa agzini aciyo. Damak tadi var herhalde :) . Hic tuzsuz yemiyo mesela. E nohut pilav da da az tuz vardir bisey olmaz herhalde diimi.
Benimkide sebze puresini yemiyor hiç ama bugun azicik tuz koydum tatlandı biraz yedi kizim.çocuklarda haklı ben olsam bende yemem:)Bende cok kasmak istemiyorum aslinda yese bende herseyi vericem. Ama tatsiz tuzsuz pureleri hic yemiyo ama bizim yemeklerden olunca az olsa agzini aciyo. Damak tadi var herhalde :) . Hic tuzsuz yemiyo mesela. E nohut pilav da da az tuz vardir bisey olmaz herhalde diimi.
Canim anneler iyimi yapıyor bilmiyorum ama kuzular güzelce yiyor:)maşallah çok nadiren yemediği oluyor ama cogunlukla hepsini yiyor. ıspanak kavurmasını pure yapmadım yogurtladım yedırdım zaten yogurt olunca kayıp gıdıyor. tabı kendı cocugunuzun yutma kabılıyetıne baglı bızımkı alsıtı artık 7 bucuk aylık oldu. neredeyse 5 den berı bıseyler yıyor. aman sız dıkkat edın. omletıde ben tavaya kırıp yumurtyaı karıstırıyorum fazla sertlesmeden pısırıp ındırıyorum cay kasıgıyla verıyorup damagıyla ezıp yıyor. annem dun bızımkıne nohut ve pılav yedırmıs. bızımkı bıraz geleneksel yontemle buyuyor yanı annem ne bulursa tıkıyo agzına bızımkıde obur zaten ılk ogrendıgı sey mam mam ortalıgı yıkıyo mam mam dıye dıye. dun aksamda köy eriştesi yedirdim erıstelerı 1-2 cm kadar kısalttım. yogurt katıp yedırdım . bugunde balık yedırcek annem oglen
bazne bende bizim yemeklerden verdiğim için ses etmiyorum. kasmayalım artık napalım.Benimkide sebze puresini yemiyor hiç ama bugun azicik tuz koydum tatlandı biraz yedi kizim.çocuklarda haklı ben olsam bende yemem:)
Canim anneler iyimi yapıyor bilmiyorum ama kuzular güzelce yiyor:)
Benim annemde geçen gün mercimek çorbası verdi bizim yediğimiz şekilde acayip yedi kizim karşı çıktım başta ama baktım güzel güzel götürüyor bizimki sustum:)
Evet canım ebebekten aldım o kadar kalın bir uyku tulumu değil zaten biz şuan kalorifer yakmıyoruz oda sıcaklıgı genelde 22 lerde .tulumun içine altına çıtçıtlı atlet üstnede ince bir pijama giydiriyorum alt üst bazende sadece uzun kollu çıtçıtlı altınada tek alt giydiriyorum çok kalın giymiyo üstünü açsa bile yinede örtüyorum ben battaniyeyle sadece uyurken emerek uyudugu için tulumla emzirirken terlio biraz ama gece yada sabah uyandıgında üstünüde açsa üşümemiş ve terlememiş oluyo tam kararrında oluyo elleri fln ısısı :)mryevr canim sen ogluna ebebekten uyku tulumu almistin degil mi? Ben de alicam da merak ediyorum bikac seyi. Tulumun icine ne giydiriyorsun ve uzerini ortuyor musun? Odanin sicakligi kac oluyor? Bizim oda genelde 21-22 derece. Tulumu giydirip terletmekten de korkuyorum..ama giydirmesem uzerini surekli aciyor usuyecek diye de endiseleniyorum.
Canim benimkide burusturuyodu hala cok icmiyo 1-2 tane uzum sıktım icine su koydum oyle kasikla verdim uzumun hatirina icti. Sevdigi meyvenin suyuna içeceği sudan karistir ver. Normal suluktan agzinin Yanlarından akitiyo benimkide.Benim kizima 2 su bardagi degil 2 yudumu bile zor iciriyorum
Ankara merkezdeyiz canım, ben de tavuk konusunda tedirginim eşimin köyünden bulabiliriz belki ama ne bileyim onun yerine kırmızı et yesin kurbanda kestiğimiz içimizin rahat olduğu,bı de canım ben tavuuk vermeye korkuyorum sen nerede yasıyorsun nasıl tavuk vereceksın. haberler malum. koy tavugu bulmak lazım
Benimki de eline ne verirsem vereyim anında koparıyor.eline hiçbirşeyi veremez oldum.acaba versem kopardığını yutabilir mi onu da bilmiyorum.biz ne Zaman eline verip kendi kendine yemesini sağlayacağız Canım yaaAnkara merkezdeyiz canım, ben de tavuk konusunda tedirginim eşimin köyünden bulabiliriz belki ama ne bileyim onun yerine kırmızı et yesin kurbanda kestiğimiz içimizin rahat olduğu,
Bir de yaninda bulunma mevzuunda çok haklisin canım ben gözümü üstünden ayırmıyorum özellikle sert elma aldım ama anında koparıyor çenesi sağlam :)
şı sıralar bebek beslenmesinde cok populer bı durum var kendı kendıne yemesını ıstıyorsan baby led weaning yada blw yazıp googleden arastırabılırsın. besınlerı parmak seklınde ve orta sekılde pısırıyosun ne cok pısmıs olmalı ne cok sert.sonra elıne verıyosun yıyor tabı cogunu yere fırlatıyo bı kere denedım ama tahammul edemdım mıncıklayıp fırlattı bıraz daha buyuyumce yıyecegın ne ıse yaradıgını anlayınca verıcem elıne yesıbBenimki de eline ne verirsem vereyim anında koparıyor.eline hiçbirşeyi veremez oldum.acaba versem kopardığını yutabilir mi onu da bilmiyorum.biz ne Zaman eline verip kendi kendine yemesini sağlayacağız Canım yaa
Ona cesaret edemiyorum Canım.nedense boğazına kaçar gibi bi korku var.çünkü bzimkinin 4 dişi çıktı herşeyi koparıyor dişleriyle.bazen büyük parçalar da koparıyor.o yüzden daha güvenemiyorum yutabilir mı diye.şı sıralar bebek beslenmesinde cok populer bı durum var kendı kendıne yemesını ıstıyorsan baby led weaning yada blw yazıp googleden arastırabılırsın. besınlerı parmak seklınde ve orta sekılde pısırıyosun ne cok pısmıs olmalı ne cok sert.sonra elıne verıyosun yıyor tabı cogunu yere fırlatıyo bı kere denedım ama tahammul edemdım mıncıklayıp fırlattı bıraz daha buyuyumce yıyecegın ne ıse yaradıgını anlayınca verıcem elıne yesıb
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?