Cok gecmis olsun canim.Kizlar sabah bi uyandik oglumun atesi 38 kusurlerde. Dun keyfi cok yerindeydi. Bugun atesli ama herhangi bir soguk alginligi belirtisi yok. Ne hapsurma ne burun tikanikligi ne de oksurme sadece ates var. Dislerine baktim birsey yok. Cok endiselendim neden olabilir sizce?
Gecmis olsun canim, emin misin hurmadan olduguna?Kizlar bebegime trabzon hurmasi alerji yapti 2 gun once onu yedirmistim bugun boynun altinda kirmizi 3 buyuk leke cikti
Canim bir haftada verdim.ilk 200 atladim sonra arttirdim 500-600 atliyorum simdi dinleniyorum yine atliyorum.2 ogun yiyorum ara ogun filan yok sekerde kullanmiyorum caydaki sekeride kestim.ip atladiktan sonra istah gidiyor yiyemiyorsun.bidebenim sut yetiyor ogluma kendi cekmeden sutum agzina doluyor.bide gunde 2 lt su iciyorum.maden suyu bide boyle yani.karaliyim vericem bu kilolari.k?ndini yormadan yap sinra basin doner herkesin bunyesi farkli.Süper ya bende baslayaym. Kaç defa atladn. Leslie basladm bende ama henüz 1 kg verdm 15 günde ama yediğime dikkat edemiyorum. çok iştahlı oldum doğumdan sonra. Ara ogün yapıyor musun.emziriyorim sanki iki ogün az gibi geldi. Bi tutsmm boğazımı vericem deeee yemek yemek çok güzelmiş doğumdan sonra anladm:):)
Bilmiyorum ama tam degisik bir meyva olarak onu yedirdim canim ogrenebilirmiyim acaba neden oldugunuGecmis olsun canim, emin misin hurmadan olduguna?
Geçmiş olsun CNm ne çok alerjik durumla karşılaşan var öyle zor gerçekten . Şimdi alerjinin neyden olduğunu anlamak mesele , daha evvel sürekli yediklerinden de olması mümkün bunu kimse garanti edemez . Anlayabilmen için tek çeşit olarak vermeye başlaman gerek .Kizlar bebegime trabzon hurmasi alerji yapti 2 gun once onu yedirmistim bugun boynun altinda kirmizi 3 buyuk leke cikti
Geçmiş olsun , Ateş tekrar nüksederse mutlaka doktora götür herhangi enfeksiyon alarmı olabilir .Kizlar sabah bi uyandik oglumun atesi 38 kusurlerde. Dun keyfi cok yerindeydi. Bugun atesli ama herhangi bir soguk alginligi belirtisi yok. Ne hapsurma ne burun tikanikligi ne de oksurme sadece ates var. Dislerine baktim birsey yok. Cok endiselendim neden olabilir sizce?
Dışarda çok kalmıyorum yinede yanıma sıcak su termos ve mama alıyorum onu veriyorum . Uygun ortam olursa mesela araba ile bir yere gitme durumu varsa arabada durduğumuzda emziriyorum . Ek gıda dışarda zor . Olmazsa %100 doğal meyve püreleri var minik tüplerde onlardan çok sık olmamak kaydıyla denemeyi düşünebilirim . Şimdi eline bisküvi verdiğimde yiyor oda oyalamak için alternatif olabilir .Bebek beslenmesinde 9 aya kadar %70 anne sütü %30 ek gıda, 9-12 ay arası %50 anne sütü % 50 ek gıda olmalı.o yüzden günde 5-6 öğün ek gıda çok fazla bence. Ben genelde 3 öğün veriyorum. Bazen de 2 oluyo.doktora kontrole gittiğimizde ben şikayet etmiştim şunu yemiyo bunu yemiyo diye.o da kilosu normal o yüzden hiç kasma bundan önce ne yaptıysan öyle devam et.nasıl olsa büyüdükçe herşeyi yiyecek demişti.sen zorlarsan çocuğu iyice soğutursun yemekten demişti.ben de o yüzden çok dert etmiyorum açıkçası.bi de kızlar bişey sorucam.hafta sonları genelde biz dışarı çıkıyoruz sabahtan akşama kadar.o yüzden ek gıda veremiyorum hiç.sadece emiyo.eve geldiğimizde de uyumuş oluyo genelde.dışarıdayken siz neler veriyorsunuz bebişlere
Canim alerji demek icin alerji testi yaptirmak lazim ki cok zahmetli ve zor bir sey diye biliyorum.Bilmiyorum ama tam degisik bir meyva olarak onu yedirdim canim ogrenebilirmiyim acaba neden oldugunu
Benim oglumda nedensiz ateslenmisti. Doktora goturduk kan tahlili yapildi bisey cikmadi. Surup verdiler atesi dusunce gonderdiler. Evde de ateslendikce surup verdim 2 3 gun sonra gecti kendiliginden. Insallah senin bebisinde biseyi yoktutKizlar sabah bi uyandik oglumun atesi 38 kusurlerde. Dun keyfi cok yerindeydi. Bugun atesli ama herhangi bir soguk alginligi belirtisi yok. Ne hapsurma ne burun tikanikligi ne de oksurme sadece ates var. Dislerine baktim birsey yok. Cok endiselendim neden olabilir sizce?
Canim ilk zamanlar uyuydum artik 8 aylik oldu diye uymadim yedirdim 2 gun once bigun ciktiCanim alerji demek icin alerji testi yaptirmak lazim ki cok zahmetli ve zor bir sey diye biliyorum.
İlk defa bsy yedirirken 3 gun bekleme kuralina uyuyor muydun? Hurmayi bu sekilde yedirdiysen hurmadir buyuk ihtimal.
7 ay 5 günlük canım. Isteyerek yemediği için mecburen yarı yatar durumda yediriyorum ki hepsini atamasıncanım zaten pişince baya yumuşuyor. elimle yiyebileceği buyuklukte koparıp verıyorum kendı ezıp yıyor. ama kılcık gıdecek dıye aklım cıkıyor balıkcıda aldırıyoruz ama yınede cok dıkkat ederek verıyorum. bebegın nekadarlık oldukı artık oturarak yemeye alıstırmalısın bızımkıde yatark yemez.
başlarda bızımkıde yogurt yıyınce kusardı ama sızınkı kadar cok degıl. su an kusmyor.. gecmış olsunAnnem dun aksam uzeri kizima ev yapimi yogurt verdi (uyardim verme diye, daha once denedigimde cok kustu diye ama malesef cok israr etti, ah bu buyukler!); sonuc dun geceden beri ne yese kusan bir bebek! Ust bas ve carsaf degismekten halim kalmadi, zavalli yavrum cok huysuzlasti! Ahh ananemiz ahh..
Canım ben cevizi meyveli yoğurduna muhallebisine katıyorum muzu ezip bebe bisküvisi pekmez cevizde katıyorum bazen yani neye yakıstırırsam katıom:)
sagolun kizlar bende oyle yapayim hergun bir ceviz vereyimCanım ben genelde kahvaltısına katıyorum günde 1 kez veriyorum cevizi. Daha balığa başlamadık biz balık verenler var mı
Neden kusuyo canim yogurttami sadece böyleAnnem dun aksam uzeri kizima ev yapimi yogurt verdi (uyardim verme diye, daha once denedigimde cok kustu diye ama malesef cok israr etti, ah bu buyukler!); sonuc dun geceden beri ne yese kusan bir bebek! Ust bas ve carsaf degismekten halim kalmadi, zavalli yavrum cok huysuzlasti! Ahh ananemiz ahh..
Disimi cikiyo acaba.cok gecmis olsunSabah atesi dustu bir daha yukselmedi cok sukur. Makattan ve koltuk altindan olcuyorum surekli. Ama keyfi hic yok. Biraz tarhan icti sarimsakli ve peynirli.ihlamurdan nefret ediyor iciremedim. C.tesi rutin doktor kontrolumiz var. Umarim bi daha atesi yukselmez. Ilginiz icin cok tesekkurler..
Yogurt ve yumurta da boyle oluyor canim; neden anlamiyorum.Neden kusuyo canim yogurttami sadece böyle
Tsk ederim. Az az vermemize ragmen kustu, bir daha uzun sure denemeyi dusunmuyorum.başlarda bızımkıde yogurt yıyınce kusardı ama sızınkı kadar cok degıl. su an kusmyor.. gecmış olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?