• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Şu anda tam bir sinir küpüyüm :KK62: Doktora gittim ilk defa ultrason için ve iş yerinden bir arkadaşımı gördüm orada ve bilse tüm iş yerine yayacak birisi. Gizli saklı kendi randevumu bekledim 8.30 daydı ilk kişiydim girecek ve doktor gelmek bilmedi. 8.45te artık bu strese daha fazla dayanamadım ve doktora girmeden çıktım geldim iş yerime :KK61: Sinir oldum ya nasıl hazırlamıştım kendimi. Şimdi ne zaman nereye gidicem bilmiyorum :KK43:

Eh be ballıböcek, görsün en olacak ki, kontrole geldim derdin, illaha hamile olacak değilsin ya. Sen eğer alabiliyoprsan özelden randevu al git için rahatlasın. Boşuna üzme kendini, er ya da geç göreceksin bebeişini ve duyacaksın kalp atışlarını.

Daha çok erken bence de bu tip duygular beslemek için, kalp atışını duydun mu bilmiyorum ama henüz daha çok küçükler ve Allah korusun 12. haftaya kadar az da olsa rskimiz var. Kendini bu haftalarda hamileliğe çok alıştırıp, bebeği ile çok ciddi bağlar kurup, sonra bir şekilde 12 hafta içinde bebeiğini kaybedip üzülen çok insan var. Bir de herkes aynı duyguları taşıyacak diye birşey yok. Kimisi duyduğu anda bağlanır, kimisi kalp atışını duyduğunda, kimisi hareket etmeye başladığında, kimisi de doğum yapınca. Sen nasıl hissediyorsan o normaldir, merak etme. Ben de hiç hamile gibi hissetmiyorum, hem ikinci gebeliğim olmasından, hem çok yoğun çalışıyor olmamamdan hem de henüz kesesini gröemk dışında birşey görmemiş olmaktan. Zaman içinde heyecan artıyor, bağlılık başlıyor. Ben de henüz çoğu kişiye söylemedim. Ne kendi aileme ne de eşimin ailesine. 8. haftada kalp atışlarını duyunca yavaş yavaş söylerim diye düşünüyorum.

Babana söyleme işine gelince de, söylenirse de utanılacak b,irşey yok, sonuçta ya annen söyler ya da eşin, baban da nasıl tepki vereceğini eminim biliyordur, oldu bittiye gelir biter.

Ay ben ogrendigim an herkesi aradim ilan ettim cnm ya
Her ikisinde de:)
Saklamak bana tuhaf geliyor nasil sakliyorsunuz:)))))

Kizlarr neden sakliyorsunuz bir sebebi varmi merak ettim...
Sizler birer mucize yasiyorsunuz...
Lutfen uzmeyin kendinizi ve findiklarinizi...
Hayatinizin en ozel gunleri:)

Biyologcum, 12. haftaya kadar risk var ya az da olsa, birşey olursa herkese tek tek açıklama yapmak yerine söylememek en iyisi diye düşünüyor heralde herkes, en azından ben öyle düşünüyorum. Benim bir arkadaşım hamileydi, herkese duyduğu anda söylemişti, 8. hafta civarı bebeğinin kalbi durdu ve alınmak zorunda kaldı. Tabi herkes alındığını bilmiyordu. 1 ay sonra falan eşinin kardeşi evleniyordu arkadaşımın, herkes tek tek gelip ayy maşallah kaç aylık oldu, ayy ne güzel anne olacaksın gibi şeyler söyledi ve tek tek herkese bebeği kaybettim demek zorunda kaldı ve çok üzüldü.

Arkadaslar bende bişi sorcam hamile kaldıgımdan beri ayaklarımı bı turlu ısıtamıyorum resmen buz gibi aranizda benim gibi aya üşüyen varmi
benim de ayaklarım üşüyo. evde kalın çorapla geziyorum. aslında genel olarak normalden daha çok üşüyorum.
düşününce, ne kadar da çok değişiklik oluyo vücudumuzda...
yani üşümenin dışında, sürekli tuvalete gidiyorum, sürekli su içmek istiyorum, sürekli acıkıyorum, midem (sürekli değil allahtan) bulanıyo, sürekli uykum var ve çok yorgun hissediyorum. ve en süperi de çok fena gazım var. bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?

Ben yakın arkadaşlarımın hepsine, eski Mayıs anneleri grubuma ve iş yerinde bilmesi gerekenlere söyledim yani patron ve müdürüm gibi. Onun dışında kimse bilmiyor. Aileme ve kv tarafıma söylersem ve birşey olursa çok üzülürler onun için şimdilik bilmemeleri daha iyi.

benim de ayaklarım üşüyo. evde kalın çorapla geziyorum. aslında genel olarak normalden daha çok üşüyorum.
düşününce, ne kadar da çok değişiklik oluyo vücudumuzda...
yani üşümenin dışında, sürekli tuvalete gidiyorum, sürekli su içmek istiyorum, sürekli acıkıyorum, midem (sürekli değil allahtan) bulanıyo, sürekli uykum var ve çok yorgun hissediyorum. ve en süperi de çok fena gazım var. bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?

Gaz için yürüyüş iyi gelebilir.

Hanımlar siz bu konuda nasılsınız bilmiyorum ama eşim bana sürekli bebeği seviyor musun (yani karnımın üstünden) veya onunla konuşuyor musun diye soruyor. Kendi konuşuyor seviyor ediyor ama ben daha öyle duygular besleyemiyorum. Yani aşırı hamilelik belirtilerim yok. En büyük belirtim sanırım aşırı asabi olmam (son 3 gündür). Ultrasonda daha el kol bacak birşey belli olmuyor ki. Bir yerde bebek görsem sevmek için deli oluyorum :KK68:ama kendimde birşey hissetmiyorum henüz.Biraz kilolu hamile kaldım. Kaç kilo alırım ikimizi nasıl taşırım kıyafet bulabilir miyim doğumu nasıl yapacağım gibi sorular dönüyor kafamda. Üstelik evliliğimin ilk altı ayı hiç eşimle birlikte olamamıştık. Psikolojik olarak sorunlar vardı atlattık çok şükür. Hatta eşime hep takılırdım taşıyıcı anne tutacağım ben doğuramam ki diyordum. Şimdi o bebek karnımda ve bir şekilde çıkacak.

Kvlere söylemiştik onlar da baştan söylemeyelim daha kimseye dediler ama akrabalara söylemeye başlamışlar. Oysa 12. haftaya kadar bekleyecektim. Benim daha babam bilmiyor annemle kardeşime söyledik. Eşim babanı arayıp söyleyeceğim diyor. Strese girdim. Tuhaf ama utanıyorum sanki biraz. :KK23:

Ay üç gündür ne oldu bana bilmiyorum. Kusura bakmayın içimi döktüm. o_O
İcin birazda olsa rahatladiysa ne ala.Bence esin bu olayi gozunde cok büyüttügu icin sen adapte olamamissin.zaman biraz daha ilerleyince bebisinin hareketlerini hissetmeye baslayinca hersey daha farkli olcak.bu arada bence babaninda bilmesi hakki hem eminim cok sevinecektir.:KK46:

Hamile olduğumu öğrenenler seviniyor mutlu oluyorlar. Ben de kendimi çok kaptırmaktan korkuyorum sanırım. Hani daha çok erken sonuçta herşey olabiliyor. Arkadaş çevremde bir iki olaya şahit oldum. Belki de ondan etkilenmişimdir bilmiyorum.

Anneme söylerken eşime daha erken değil mi demiştim. O da bizimle mutlu olacaklar gerekirse üzüntümüzü de paylaşacaklar demişti. Aslında bu da doğru.

Neyse dua edelim sağlıcakla kucaklarımıza alalım bebişleri. Böyle canlı canlı kucağımda görmeden inanmayacağım herhalde. :KK36:

Hanımlar siz bu konuda nasılsınız bilmiyorum ama eşim bana sürekli bebeği seviyor musun (yani karnımın üstünden) veya onunla konuşuyor musun diye soruyor. Kendi konuşuyor seviyor ediyor ama ben daha öyle duygular besleyemiyorum. Yani aşırı hamilelik belirtilerim yok. En büyük belirtim sanırım aşırı asabi olmam (son 3 gündür). Ultrasonda daha el kol bacak birşey belli olmuyor ki. Bir yerde bebek görsem sevmek için deli oluyorum :KK68:ama kendimde birşey hissetmiyorum henüz.Biraz kilolu hamile kaldım. Kaç kilo alırım ikimizi nasıl taşırım kıyafet bulabilir miyim doğumu nasıl yapacağım gibi sorular dönüyor kafamda. Üstelik evliliğimin ilk altı ayı hiç eşimle birlikte olamamıştık. Psikolojik olarak sorunlar vardı atlattık çok şükür. Hatta eşime hep takılırdım taşıyıcı anne tutacağım ben doğuramam ki diyordum. Şimdi o bebek karnımda ve bir şekilde çıkacak.

Kvlere söylemiştik onlar da baştan söylemeyelim daha kimseye dediler ama akrabalara söylemeye başlamışlar. Oysa 12. haftaya kadar bekleyecektim. Benim daha babam bilmiyor annemle kardeşime söyledik. Eşim babanı arayıp söyleyeceğim diyor. Strese girdim. Tuhaf ama utanıyorum sanki biraz. :KK23:

Ay üç gündür ne oldu bana bilmiyorum. Kusura bakmayın içimi döktüm. o_O
Bende kilolu hamileyim sabah tartildim 80.5 olmuşum. Kilo almak iyi değil ama birazda bünye meselesi.kiyafet felan kafanı takma artık her bedende kıyafet var.ama kiloda alsan o kiloyu sağlıklı şeylerden al.hamilelik Psikolojim izi etkiliyor malesef ama sonuçları çok güzel olacak rahat olmaya çalış. Derdimiz kilo olsun insallah bebeğimiz sağlıklı olsun hayırlısıyla bir şekilde zayıflatır. Hele ben masallah 2 çocuklu olucam ve kızım seneye İlkokula basliycam kosusturmadan zayıflatır Allah in izniyle

Ben ilk hamileliğimde söyledim ve aslında iyi bildiğiniz bir insanın hamileliğinizi duyunca gözündeki haseti gördüm. 1 hafta sonrada kötü hbr aldım. O yüzden şimdi olabildiğince geç söylemeyi planlıyorum herkese. Bu arada benden bir tavsiye sakın aklınıza olumsuz şeyler getirip stese girmeyin. Hep olumlu düşünün bebeklerimiz sağlıklıysa bi istemesektr hayata sıkı sıkıya tutunurlar zaten ama sağlıklı değilse ne yapsak boş. O yüzden inşallah Allahtan dileğim hepimizin yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alıp güzel uzun ömürlerini görmek. :D

Bende kilolu hamileyim sabah tartildim 80.5 olmuşum. Kilo almak iyi değil ama birazda bünye meselesi.kiyafet felan kafanı takma artık her bedende kıyafet var.ama kiloda alsan o kiloyu sağlıklı şeylerden al.hamilelik Psikolojim izi etkiliyor malesef ama sonuçları çok güzel olacak rahat olmaya çalış. Derdimiz kilo olsun insallah bebeğimiz sağlıklı olsun hayırlısıyla bir şekilde zayıflatır. Hele ben masallah 2 çocuklu olucam ve kızım seneye İlkokula basliycam kosusturmadan zayıflatır Allah in izniyle
Ben daha hiç kilo almadım çok şükür. Ama dikkat ediyorum. Üç öğün artı meyvemi yiyorum. Ekmeği azalttım. Akşam da en geç yedide yemiş oluyorum. İnşallah çok almayız. :KK66:

Biyologcum, 12. haftaya kadar risk var ya az da olsa, birşey olursa herkese tek tek açıklama yapmak yerine söylememek en iyisi diye düşünüyor heralde herkes, en azından ben öyle düşünüyorum. Benim bir arkadaşım hamileydi, herkese duyduğu anda söylemişti, 8. hafta civarı bebeğinin kalbi durdu ve alınmak zorunda kaldı. Tabi herkes alındığını bilmiyordu. 1 ay sonra falan eşinin kardeşi evleniyordu arkadaşımın, herkes tek tek gelip ayy maşallah kaç aylık oldu, ayy ne güzel anne olacaksın gibi şeyler söyledi ve tek tek herkese bebeği kaybettim demek zorunda kaldı ve çok üzüldü.

:KK9::KK9: katılıyorum arkadaşım sana

Ben hic olumsuz dusunmedim...
Kanamam oldu 1 hafta yattim hala yasaklarim var yinede hic olumsuz dusunmedim....
Hersey kismet...

Birde bunu herkes okusun
Ilk gebeligimde cok uzuldum kv koca ona buna
Cocugum kolikti tam 65 gun agladi 65 gun 11 farkli dr 16 kere acil gorduk sebep kolik
Onun sebebi bilinmiyor ama stresli gebeliklerden sonra yasanmasi yuksekmis
Kilomu bile takmistim kilolu gebe kaldim diye ne cok agladim
Sonra kizdim kendime kizim 6 aylikken bi diyet bi spor 30 kg verdim gebelikte 8kg almistim
Dahada super oldum

Demem o ki;
Takmayin
Uzulmeyin o cocuklarida uzmeyin
Olumsuz dusunmeyin
Hersey guzel olsun insallah
Rabbime emanet edin yawrularinizi
Benide kizdirmayin bakiyimmmm:)))

Ben hic olumsuz dusunmedim...
Kanamam oldu 1 hafta yattim hala yasaklarim var yinede hic olumsuz dusunmedim....
Hersey kismet...

Birde bunu herkes okusun
Ilk gebeligimde cok uzuldum kv koca ona buna
Cocugum kolikti tam 65 gun agladi 65 gun 11 farkli dr 16 kere acil gorduk sebep kolik
Onun sebebi bilinmiyor ama stresli gebeliklerden sonra yasanmasi yuksekmis
Kilomu bile takmistim kilolu gebe kaldim diye ne cok agladim
Sonra kizdim kendime kizim 6 aylikken bi diyet bi spor 30 kg verdim gebelikte 8kg almistim
Dahada super oldum

Demem o ki;
Takmayin
Uzulmeyin o cocuklarida uzmeyin
Olumsuz dusunmeyin
Hersey guzel olsun insallah
Rabbime emanet edin yawrularinizi
Benide kizdirmayin bakiyimmmm:)))

Biyologcum, harikasın vallahi. Önünde saygı ile eğiliorum.

Ben çok pozitif bir insanım. Her zaman olumsuz şeylerin olduğunu bilirim ama başıma gelir mi diye evham yapmam. Geçen hamileliğimde de çok rahat bir hamilelik yaşadım. Hiç kimseyi, hiç birşeyi kafama takmadım. Hep olumlu düşündüm, gezdim, eğlendim, güldüm ve çok şükür çok güzel bir hamilelik geçirdim. Kızım doğdu çoğu kişi aah kolik, ahh uyumuyor, ahh emmiyor gibi şikayetler ederken, benim çok şükür hiç problemim olmadı. Ben de pozitif düşüncenin insan üzerinde çok ciddi olumlu etkileri olduğuna inanırım. Başı ağrıyıp ahh acaba kanser mi oldum diyen insanlara şaşkınlıkla bakarım. Ama pozitif düşüneceğim derken de olumsuz hiç birşey yokmuş gibi davranıp başa gelince bunalıma girmenin anlamsızlığına da inanırım. Herşey bizim için, olacaksa oluyor, iyi düşünüp iyi yaşamaya çalışmak lazım.

Biyologcum, harikasın vallahi. Önünde saygı ile eğiliorum.

Ben çok pozitif bir insanım. Her zaman olumsuz şeylerin olduğunu bilirim ama başıma gelir mi diye evham yapmam. Geçen hamileliğimde de çok rahat bir hamilelik yaşadım. Hiç kimseyi, hiç birşeyi kafama takmadım. Hep olumlu düşündüm, gezdim, eğlendim, güldüm ve çok şükür çok güzel bir hamilelik geçirdim. Kızım doğdu çoğu kişi aah kolik, ahh uyumuyor, ahh emmiyor gibi şikayetler ederken, benim çok şükür hiç problemim olmadı. Ben de pozitif düşüncenin insan üzerinde çok ciddi olumlu etkileri olduğuna inanırım. Başı ağrıyıp ahh acaba kanser mi oldum diyen insanlara şaşkınlıkla bakarım. Ama pozitif düşüneceğim derken de olumsuz hiç birşey yokmuş gibi davranıp başa gelince bunalıma girmenin anlamsızlığına da inanırım. Herşey bizim için, olacaksa oluyor, iyi düşünüp iyi yaşamaya çalışmak lazım.

Canim biz tecrubeliyiz
Ornek olalim
Ben kendimi uzersem hem karnimdaki bebegim hem guzel kizim uzulur...
Anne mutsuzsa yuvada mutsuz olur...polyanna degilim ama olan oluyor dedigin gibi
Hersey iyi olur insallah
En guzel gunlerimiz :)

günaydın hanımlar nasılsınız. benimde tatilim bitti önceden evdeydim midem çok bulanıyordu kusuyordum şimdi seminere gidiyorum ve dün sabah midem bulandı kustum çubuk pohça yedim bastırdım sonra bir daha hiç bulanmadı şimdi kalktığımdada bulantım yok kafama takıldı doktora bi gitsemmiki bulantılardan şikayet ederken şimdide yok diye kafama takıldı:mad:
günaydın canım, ben de senin gibi bulantıdan ölüyordum cumartesiden beri benim de baya azaldı, haftalarımız ilerlediği içindir belki de inşallah tekrar artmaz... bir de benim alerjim var hapşurup duruyorum, ilaç almamak için direniyorum kaç zamandır ama artik canıma tak etti, dr.a danışıp ilaçalmak istiyorum, bu da çok illet bişey yaa :(

madem konusu açıldı ben de yorum yapayım tecrübeli anne adayı olarak, benim de ilk hamileliğim çok stresli geçti, kvalidem sağolsun daha cinsiyeti belli olmadan çocuğumun ismine bile karar vermeye çalıştı, çok gerildim ben de hem hormonlar hem onun etkisi belki başka gereksiz ayrıntılar, hiç güzel yaşayamadım hamileliğimi, lohusalığım da öyle geçti malesef,

Back
X