Gunaydin kizlar,
Dun doktorumla şu vitamine gerek var mi yok mu onu konustuk. Doktorun esi eczaciymis. Onlar da bu konuda sık sık istisare yaparmis.. karikoca dengeli beslenerek vitamine gerek olmadigi konusunda hem fikir. Peki neden doktorlar daha ilk baslarda vermek istiyo diye sordum. Depolarimiz bosalmadan doldurmak istiyolarmis. Bir de Tr de kadinlar beslenmeyi bilmiyo varsa yoksa pirinc pilavi ve meyve yiyolar dedi. Pirinc pilavi direkt karbonhidrat ve hicbir faydasi yok gebelik sekerini ortaya cikariyor. Meyve de sadece meyve sekeri ve vitamin destegi.. kaliteli protein ve calsiyum almayi pek umursamiyormusuz. Ozellikle kirmizi et bakliyat bulgur pilavi yogurt peynir sutu ozellikle beslenmemizde bulundurmaliymisiz. Doktoruma hak verdim. Cogu zaman dikkat etmiyoruz yediklerimize. Bir de sunu dedi. Birsey aklina takilinca yapmadan once bizim dogamizda var mi yok mu onu sor kendine. Eger varsa yap dedi. Mesela pirinc bize ait bi kultur degil. Ama bulgur 15000 yildir bu topraklarda var. Mesela cinsellik dogal bi olgudur dedi

yani ben sormadan soylemis oldu bi sakincasi yokmus.
Yani bu vitamin konusu kafami acayip kurcaliyo. Karacigerimi gereksiz yormak istemiyorum . Vitaminin neyden yapildigini bilmiyorum. Ustune bi de kabiz yapiyo beni. Diyorum ki dengeli beslenmeye calissam da arada tahlillerle durumumu kontrol mu etsem acaba.
Sizlerin ve doktorlarinizin fikirleri neler merak ediyorum canlarim :)