2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Evet kromozom anomalilerinde,sağlıksız bebeklerde daha organ oluşma aşamasında sonlanıyormuş,bizler riski atlattık çok şükür.inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız

İnşallah canım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar ben dr gidince soracak hiçbirşey bulamıyorum aklıma gelmiyor,siz neler konuşuyorsunuz yazarmısınız?
Yarın kontrolüm var,çatlak kremi sorcam,yolculuk kaç saate kadar yapılabilinir onu sorcam onun dışında aklıma hiçbirşey gelmiyor.ya bir de mahrem bi konu ama cinsel ilişki konusu var sorabilirsem:/ sakıncası varmıdır falan filan..

İyi geceler hanımlaar

Geçmişi okudum ama alıntı yapmadım

Missdely çççok geçmiş olsun. Bende bu kontrolümde rahim ağzı ölçümü yaptıracağım inşallah.
Annemin bana hamileliğinde rahim ağzı yetmezliği varmış, yani açılması.
Erken doğum tehlikesinden dolayı 5. aydan itibaren yalnızca tuvalete ve doktora gitmek için kalkmış doğuma kadar.

Birde bu hikaye annemde olmasa bile yaptırırdım. Çok duyuyorum 5 aylık, 6 aylık erken doğum yapanları.
Hiç bakılmıyor rahim ağzına tehlike olup olmadığı bilinmiyor. Helede doktorda bilinçsizse
Ki "serklaj" diyede bir çaresi var bu işin. Çoğunlukla işe yarıyor.
Neyse kafa bulandırmayayım. Bende yaptıracağım ölçüm.

İsimlerin hepsi çok güzel, Osman Çağan, Ali Efe, Çağan Umut.
Vefat eden aile büyüklerinin ismini koymayı anlıyorum da, yaşayanların isminin konulmasını ben bir türlü anlayamıyorum.
Ne olur yani çiftler istedikleri isimleri koysa, kimse gönül koymasa

Birde şu kayınvalide ve görümceler gereksiz konuşmasa

Çok atarlıyım bugün Çarşı her şeye karşı

onu ben sordum canım utana sıkıla. düşük riski yok kanaman yoksa cinsel ilişki yasağı yokmuş...

herkese iyi geceler arkadaşlar yarın formasyoa başlıyoorum haftada iki gün ve ben sabah 5:50 de kalkıp hazırlanıp yola koyulacağım akşam 20:00 civarı gibi de evde olucağım sanırım yol 1.5 saat sürecek en az
gözüm çoook korkuyor haftada iki gün ve ben nasıl dayanacağım bilmiyorum doğuma kadar gidebildiği yere kadar gideceğim son ay da gitmeme haklarımın hepsini kullanacağım

yanıma meyva ve su alacağım inş sabah unutmam

Orası öle tabi doktorda dedi normal diye bide kendime söz geçirebilsem :) ama sizlerin yazdıklarınızı okuyunca rahatlıyorum iyi ki bu forum ve sizler varsınız yani :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Valla bizimki baya bi açtı popoyu doktora inat :) doktor göstermicek bu dedi çünkü yüzü hep bize dönüktü ve kordon vardı öle olunca 2 hafta sonra gel dedi tam o sırada doktora inat açtı popoyu gösterdi pipiyi :) çağan umutta çok güzel duruyo aslında umut isminide çok severim anlamlı çünkü umarım sende bi sonraki randevunda öğrenirsinde rahatlarsın canım :)

İnşallah çok güzel haberlerle dönceksin doktordan :) bende aynı duyguları yaşıyorum hatta son seferde doktor karnıma cihazı koyup bebeği gösterene kadar farkında olmadan nefesimi tutmuşum :) bebeğimi görünce oh dedim yani :)

Kesinliklehaklısın ben de sevmiyorum isim olayını ama arada eşim olunca mecbur :) allahtan erkek olursa osman koyarız dedi ee kız olursa annenin ismini mi koycaz dedim yok onu koymasakta olur dedi :) buna da şükür dedim kayınvalidemin ismi nezaket :) ama kayınvalidem de eğer kız olursa ve ismimi koyarsan sana istediğin arabayı alcam dedi ama ben çocuğumun ismini bi arabaya satamcam yarın öbür gün benden hesap sorar valla :))

Gerçek araba mı alacakmış Kız olur da ismi konulursa
Bu ne hırs arkadaş vaade bak
İnan ki koyar mıydım öyle bir şey vaat etse diye düşündüm kendi kayınvalidem
Koymazdım bea koymazdım Alacaksan araba paran varsa al bak doğuruyorum
İsmi mi koyarsan alırım yok yeaaaa

Sakın kendi kayınvaliden üzerinden alınma sandocum gayet genel serzenişlerim

Aynen çok hırslıdır kaynanam ve alır da yeter ki onun dediği olsunn :) yok ya koyulmaz öle dedi diye hayatta yani valla çocuk ilerde öğrendi mi hesap sorar :) ya var ya benm kaynanadaki para kimsede yok zaten ama görsen durumu yok herhalde dersin hiç sevmez yeni şey alsın ben böle yalaka bi tip olsam onu baştan beri sömürürdüm zaten çünkü bizimki ayaklı ego :) hep onun dediği olsun o aransın o gezdirilsin onu pohpohla felan istiyo ama yoyo ben yapamıyom ağzımdakini hiçbizaman tutamıyom yanii napim bu da benim yani varsın arabam olmasın dimi ama :) allahtan kocamda koymam zaten dedi rahatım yani

Bu arada hanımlar uzuuun araştırmalardan sonra göğüs pompası siparişini verdik Unnado'dan.

Lansinoh çift pompalı elektrikli süt pompası.
Hem çiftli, hem çantalı, hemde emzirme önlüğü hediyeli.

Videolar izledim, dünya kadar yorum okudum herkes Philips Avent ve Lansinoh'tan memnun.
Tabi Medela'dan da memnun olanlar vardı, ama kullanım sayısı azdı.
Philipsin çantalı tekli süt pompası 360TL civarı.
Sadece tekli öyle sap gibi olanı 250 TL civarıydı.
Bende hem çiftli hem daha uygun diye Lansinoh'ta karar kıldım.
Unnado'da şu an kampanya var. 211 TL'ye verdik siparişi.
Yanına birde yine Lansinoh'un 25'li süt saklama poşetinden sipariş verdik. Oda 22 TL.
Kargo ücretsiz. Oldukça uyguna geldi diye düşünüyorum bütün sitelerden baktık.
Aldığım ürünler bunlar, gelince kendi resimlerini de ekleyeceğim.

Veee yenidoğan biberonu araştırdım
Ama önce şunu belirteyim çalışmıyorum, emzirmeyi düşünüyorum inşallah Rabbim nasip eder.
Ama hem sütün artışı için, hem bir yere giderken bebeği bırakmam gerekirse, hastalık ustalık dünyanın binbir türlü hali diye alıyorum.

Dr. Brown ve Philips Avent diyorlar en iyi biberonlara.
Hem çok yavaş akışlı oldukları için bebek biberonla süt emse bile anneyi emmeyi bırakmıyor.
Çünkü biberondan da emmek için çok güç sarf ediyor.

Hem kolik ve gaz sancısı azaltıcı imiş. Hava bebeğe değil biberonun içine gidiyormuş.
E birde tabi en önemli konulardan biride BPA sız cam muadilinde ama cam olmayan çok kaliteli malzemelerden üretildiği yazıyor.

Bende Philips Aventin Yenidoğan Biberon setini aldım.
İçinde
Biberon ve emzik fırçası: 1 adet
Șeffaf emzik: 1 adet
Biberon: 4 adet (2x 125 ml ve 2x 260 ml) bulunuyor.
Ve diğer sitelerde o kadar pahalı ki bu set.
N11.com'dan 74 TL'ye aldık.

e-bebek'te bile 110 TL bu set.

Ve en önemlisi ateş ölçer de alacağız.
Evet en sağlıklısı şu eski civalı olanlar diyorlar ama onların satışı artık yasak
Ben çok araştırdım Braun 4520 kulaktan ölçer en iyisi diyorlar. Doktorlarında çoğunlukla bundan kullandıklarını söylüyorlar.
Fiyatı da en uygunu 115 TL.

Ama eşime arkadaşları Weeweell marka hem uzaktan, hem kulaktan ölçen var. Hem banyo suyunu, çorbanın sıcaklığını bile ölçüyor demişler.
Fiyatıda Braun'un yarısından azmış sanırsam.
Biraz daha düşüneceğiz.
Gerçi ben galiba Braun'dan yanayım.
Bir kaç gün içinde onuda sipariş edeceğiz.

İşte böyle

Koca yanındaysa boşveeerrr
Olmazsa kötü işte, vay sen annemin adını neden koymayasın vs vs.
Ortada kız çocuğu olmasa bile kavga olur

Çok şükür eşimde benim istediklerimin olmasını ister ve hep bunu sağlar.
Bana da söylenen hiçbir şeye takılma boşveerr der.
Ama ben takarım tabi ki, birde öyle demese demek ki

Ayyyy ne çok "ben çok araştırdım" yazmışım yaaa
Çok pis araştırırım ben

Aslında hiç sevmem araştırmayı da fikir almayı da. Beğendiğimi almak isterim.
Ama ne yazık ki bu kadar elinin altında olunca imkan hadi bakayım ne demişler hakkında diyor insan
Birde o kadar para vereceğim, bari genel olarak iyi bir mal olsun

canım doktora gitmeden bir kaç hafta önce aklına gelen saçma ile olsa herşeyi bi yere not al sonra doktora gitmeden önce eleme yap o zaman soracağın hiç birşeyi unutmuyorsun

allah kolaylık versin canım sıcakta işin zor bi an önce biter inş.

hayırlı olsun canım güle güle kullan bende ateş ölçer Weeweell aldım kulaktan ölçer aldım
o uzaktan ölçenleri kıpırdatmadan kullanman lazım yoksa yanlış sonuç veriyor yeğenimin uzaktan ölçen vardı ben ölçüyorum 38 abim ölçüyor 36 küsür ölçen kişide bile değişiyordu

günaydın güzel annişler geçmişe çok dönemedim bir kaç sayfaya baktım sadece umarım herkes iyidir

Günaydın canım, ne çok imreniyorum böyle bebek alışverişine başlayanlara. Ben kurban bayramına bıraktım. Hem ekim başında çift maaş alacağım hem de gezecek vaktimiz olacak. Tabi şimdiden araştırmaları yapıyorum o ayrı. Dün bebek arabası bakmayagittik yine, bu sefer aklımda
3 model vardı. Jane muum, graco evo ve bugaboo bee. Bugaboo bee'yi fiyatından dolayı direkt eledim. Her aksesuarını da extra almak gerekiyor ve çok pahalılar. Modeli de çok beğenmedim zaten, pusetin kenarları korunaklı değil ve katlanınca da çok küçülmüyor. Graco evo'nun fiyatı travel sistem olarak 1200 tl idi, bugaboo'nun yarısı kadar. Ama o da gözüme çok hoş görünmedi ve katlanınca biraz kaba kalıyor. Jane muum modelini maalesef bulamadık, rider modelini gördük, ve gerçekten kaliteli bir ürün. Matrix ana kucağını inceledik, işte bu dedim.😊 arabanın sürüşü çok güzel, tutma kolundan freni kilitlenebiliyor, katlanınca da makul bir hacmi var. Ama muum modeline bakmak istiyorum yine de. Sanki benim için daha uygun gibi hissediyorum.
Göğüs pompası için ben medela swing düşünüyorum, tekli ama çok sorun olacağını sanmam. İşyerinde kullanacağım için ufak tefek bişey olması tercihim. Yorumları da güzeldi, hepsiburadadan bakmıştım.
Yenidoğan biberon seti almışsın, kaç aya kadar kullanılıyor? İlk 6 ay ise 4 tane gerekir mi diye düşündüm.
Ben uzun menzilli bebek telsizi istiyorum, henüz onu araştırmadım. Bilgin varsa önerir misin?
Aldığın her şeyi güle güle keyifle kullanmanı dilerim canım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…