Ayyyy ne çok "ben çok araştırdım" yazmışım yaaa
Çok pis araştırırım ben
Aslında hiç sevmem araştırmayı da fikir almayı da. Beğendiğimi almak isterim.
Ama ne yazık ki bu kadar elinin altında olunca imkan hadi bakayım ne demişler hakkında diyor insan
Birde o kadar para vereceğim, bari genel olarak iyi bir mal olsun
Kızlar iki kişilik yataklarinizin bazasını kaldırıyor musunuz üstünde dosek var ya çok ağır ben bugün kaldırdım :-( dört aylık olduk hala ağır kaldırmamaya dikkat edecek miyiz
Eşim yoktu evde yavaş yavas kaldırdım şimdide pişmanım :-(Ben normalde de kaldırmıyorum canım. Eşime yaptırıyorum o işi. Çünkü bir keresinde belim tutuldu o yüzden, bir hafta yattım. Bence hiç elini sürme.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar iki kişilik yataklarinizin bazasını kaldırıyor musunuz üstünde dosek var ya çok ağır ben bugün kaldırdım :-( dört aylık olduk hala ağır kaldırmamaya dikkat edecek miyiz
Eşim yoktu evde yavaş yavas kaldırdım şimdide pişmanım :-(
Bu arada hanımlar uzuuun araştırmalardan sonra göğüs pompası siparişini verdik Unnado'dan.
Lansinoh çift pompalı elektrikli süt pompası.
Hem çiftli, hem çantalı, hemde emzirme önlüğü hediyeli.
Videolar izledim, dünya kadar yorum okudum herkes Philips Avent ve Lansinoh'tan memnun.
Tabi Medela'dan da memnun olanlar vardı, ama kullanım sayısı azdı.
Philipsin çantalı tekli süt pompası 360TL civarı.
Sadece tekli öyle sap gibi olanı250 TL civarıydı.
Bende hem çiftli hem daha uygun diye Lansinoh'ta karar kıldım.
Unnado'da şu an kampanya var. 211 TL'ye verdik siparişi.
Yanına birde yine Lansinoh'un 25'li süt saklama poşetinden sipariş verdik. Oda 22 TL.
Kargo ücretsiz. Oldukça uyguna geldi diye düşünüyorum bütün sitelerden baktık.
Aldığım ürünler bunlar, gelince kendi resimlerini de ekleyeceğim.
Eki Görüntüle 1207896
Eki Görüntüle 1207897
Veee yenidoğan biberonu araştırdım
Ama önce şunu belirteyim çalışmıyorum, emzirmeyi düşünüyorum inşallah Rabbim nasip eder.
Ama hem sütün artışı için, hem bir yere giderken bebeği bırakmam gerekirse, hastalık ustalık dünyanın binbir türlü hali diye alıyorum.
Dr. Brown ve Philips Avent diyorlar en iyi biberonlara.
Hem çok yavaş akışlı oldukları için bebek biberonla süt emse bile anneyi emmeyi bırakmıyor.
Çünkü biberondan da emmek için çok güç sarf ediyor.
Hem kolik ve gaz sancısı azaltıcı imiş. Hava bebeğe değil biberonun içine gidiyormuş.
E birde tabi en önemli konulardan biride BPA sız cam muadilinde ama cam olmayan çok kaliteli malzemelerden üretildiği yazıyor.
Bende Philips Aventin Yenidoğan Biberon setini aldım.
İçinde
Biberon ve emzik fırçası: 1 adet
Șeffaf emzik: 1 adet
Biberon: 4 adet (2x 125 ml ve 2x 260 ml) bulunuyor.
Ve diğer sitelerde o kadar pahalı ki bu set.
N11.com'dan 74 TL'ye aldık.
e-bebek'te bile 110 TL bu set.
Eki Görüntüle 1207895
Ve en önemlisi ateş ölçer de alacağız.
Evet en sağlıklısı şu eski civalı olanlar diyorlar ama onların satışı artık yasak
Ben çok araştırdım Braun 4520 kulaktan ölçer en iyisi diyorlar. Doktorlarında çoğunlukla bundan kullandıklarını söylüyorlar.
Fiyatı da en uygunu 115 TL.
Ama eşime arkadaşları Weeweell marka hem uzaktan, hem kulaktan ölçen var. Hem banyo suyunu, çorbanın sıcaklığını bile ölçüyor demişler.
Fiyatıda Braun'un yarısından azmış sanırsam.
Biraz daha düşüneceğiz.
Gerçi ben galiba Braun'dan yanayım.
Bir kaç gün içinde onuda sipariş edeceğiz.
İşte böyle
Günaydın herkese inşaallah herkes iyidir, geçmişe bakayım ben:)
ohh çok güzel canım bende nerde bu hatun bitmedi mi tatili diyordum:) sefan olsun:)Sa kızlar nasılsınz... Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.. Giremedim hiç malesef telefonlar cekmıyo..
Giresuna memleketıme gittimAllahım nasıl özlemişim.. Cok mutlu oldum.. Yayla ya cıktık.. Derelere gittim... Gölde yüzdümm.. Ferah ferahhh ohhh.. Şimdi samsun havzadayız.. 2 gündürde buranın tadını cıkartıyorum... Bu bayram bana yaradı şükürler olsun.
Pazartesi yola cıkıcam inşallah.. Gider gitmezde kend dr uma gidecegim nasipse..... Hepinizi cok özledım.. İnşallah ilerki zamanlarda tekrar burdayım ... Gepiniizi öpüyorum... Canlarım cigerlerimmmm
canım benimde yeni açıldı iştahım az az sık sık yemeye çalış zorda olsaArkadaslar iştah acmak icin bildiginiz bi formül var mi? 61 kilo ile hamile kaldim 14 haftaligiz 60a dustum ve oldugum yerde sayiyorum. Bulantilarim yok denilecek kadar azaldi orda bi sıkıntı yok ama yiyemiyorum.. iştahim yok . Hollandadan annem geldi 2 haftaligina o bana baya bi moral oldu ama hala iştah yok.. sağlikli beslenip bebeğimi saglikli büyütmek istiyorum benimle ayni durumda olan var mi
aaa pes yani nasıl doktormuş o ya huKizlaaar esimin yengesinin gelinleri iki gun once dogum yapti. Son ana kadar hep erkek dedikleri bebek dogunca bir baktilar megerse kizmis :what::what:
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım isim çok güzel bence adıyla yaşasın tabi erkekse:)kızlar nasilsiniz.. sürekli takipteyim ama yazmiyordum.. bebeklerinin cinsiyeti kesinleşen annenler gozunuz aydin.. biz bugün 14+2yiz. 3 hafta oluyo gitmeyeli doktora çok huzursuz ve sabirsizim ama sabredip 16. haftaya kadar gitmiycem. gittiğimizde cinsiyetini öğreniriz inşaallah.. herkes bana oğlun.olacak diyor eşim ve benim de içimize erkek doğuyor kiz derse doktor baya bi sasircaz sanirim:) ve ilk kez hoşuma giden bir isim buldum sizce nasil kizlar: Çağan umut:)
maşaallah iyiymiş bebişinmerhaba herkeze
doktordan iş yerime yeni geldim herkeze destekleri için teşekkür ederim öncelikle bursada oturuyorum ben jimer hastanesine gidiyorum doktorum bebeği çok iyi gördü çok hareketliydi cinsiyetini söylemedi çok ketum bi adam doktorum aynı zamanda bana kızdı senin kadar evhamlısını görmedim dedi bu kadar korkma ve bebeğinide üzme dedi ama açıkladım gebelik hassasiyetlerim kayboluyo dedim vucut alışıyo bebeğe hep o ilk 3 aydaki agrı ve yorgunluğu çekmiyceksin dedi ve beni çok rahatlattı doktor her seferinde 1 ay sonra görüşürüz diye ama ben 15 te bir gidip muayinesinde muayine ücretini bayılıyorum bu sefer kararlıyım aysonu gel 4 boyutlu ultrasona girelim dedi iyşallah o zamana kadar sabredebilirim
HEPİNİZE teşekkür ederim arkadaşlar haaaa bide bu kadar düşünme oluruna bırak önemli olan sensin dedi ben bu gün 14+5 im.
maşaallah prenseseSelam arkadaşlar nasılsınız bizde iyiz çok şükür bugün kntrolumuz vardı vee cinsiyetimizi de öğrendik çok şükür bir prensesimiz oluyorrr :)
hadi hayırlı olsun canımAz önce kontrolden geldik.erkek bildigimiz bebegimizin kız oldugu kesinleşti :) boy 25 cm, kilo 250 gram :)
sıcaklardan canım iştah kalmıyorSlm kızlar göğüs uçlarım acıyo biyere deyince yada elim bile deyse iştah kaç gündür sıfır neden dir bilmem havalar çok sıcak ondan mıdır acep. karnimda yemek yiyince şişiyo sabah kalkdığım da daha küçük 14 ü gel gel gel offfff OFFF ALLAHIM korusun MINIKLERIMIZI
canım bana erkek dedi kesinliği hakkında sormadım bir şey bir daha ki kontrolde yine sorucam16+5 günlüğüz drlar bebeğime bi gidiyorum erkek bi gidiyorum kız diyo.bitürlü netleşmedi.tabiki hep sağlıklı sıhhatli olsun hayırlısıyla kucağıma alayım diyorum ama bu belirsizlikte insanı iyice merakta bırakıyo.bir oğlum var kızım olsun istiyorum inşallah kızım olur.benm gibi bi erkek bi kız diyen oldumu aranızda
bebektendir canımKızlar merhabalar .. arada karnım içinden buruluyormus gibi oluyor. biraz da canım yanıyor. bu bebeğin hareketleri mi acaba ?
değil mi canım erkeğe alışık olunca çabuk adapte olunuyor, ben kızım olursa alt temizliğini nasıl yapıcam diye düşünüyordumSlm kızlar kayinvalidem ve Kaynimlar vardı yeni gittiler çok yorgunum elim ayagim tutmuyor resmen evimde heryer heryerde yarına çok is beni bekliyor bugün birsey yapmam imkansız. ..
Hemen hemen hepimiz cinsiyeti öğrendik ama bi türlü kesin cevap alip kafamizi rahatlatamadik malesef.biz ailecek bi oglumuz daha olucagi fikrine alistik bidahaki kontrolunde de erkek derse kesin olur artık biz kesin gözüyle bakıyoruz gerci ilk kiz dediğinde hic benimseyememistim bu sefer erkek deyince hemen benimsedim önceden iki oğlu olunca insanin bidaha erkek duyunca hemen alisiyormus :)
canım geçmiş olsun magnezyum vermedi mi o da iyi geliyor birde benimki iğne vermişti iki dozum kaldı kasılma içinslm hatunlar bugun kasılmalardan dolayı doktora gittim sorun yokmuş cok şükür yine de progestan verdi icin rahatlasın diye.rahim ağzı uzunluğum 5cm cok iyi bir rakammıs.18.haftadayım ve 225gram olmus bebegim :)
canım ultrason kağıdında yazmıyor mu benimkinde yazıyorcok gecmis olsun canim masallah oglusunda kocaman olmus 1 ay sonra yarim kiloya yaklasir insallah gecen sefer ben ne kilosunu nede boyunu sordum doktora o soylemedi benimde sormak aklima gelmedi siz yazinca aklim basima geliyor hep biseyleri unutuyorum 1 ay daha beklicem artik ogrenmek icin hele bu sefer hastanede olucagi icin organ kontrolu 1 ay 1 hafta beklicem oglusumu gormek icin neyse saglik haberlerini alallimda bekleriz artik ne yapalim yariladik sayilir bile ole bole derken nasilda gecti gunler
canım iştahın varsa hamilelikte önüne geçmek çok zor, az az sık sık protein ağırlıklı beslen karbonhidrat çabuk acıktırırIştahı çok olan var mı benim gibi? 16.haftadayim 3 kilo aldım. Ama hiç doymuyorum sanki birkaç gündürönemli olan tabi ki bebegimin sağlığı ama fazla kilo almanın da gereği yok ki nasıl baş ederim bu iştahla?
çok hoşsun canım:)) sev tabi pipi iyidirbende pazartesi alıcam doppler randevumu cnm, onda yanılma payı kalmaz o zamana kadar da bişi almıycam yani eylül ortasına kadar. Ben hala kız hissediyorum sanırım rüyalarımda hep kızım olduğunu görmem en büyük etken bunda ama 2 farklı dr erkeğe benziyo dedi kesin olmamakla birlikte hayırlı olsunlar dinlerine vatanlarına ailelerine de kız erkek farketmez. erkeğe de alıştım pipisini severim onunda napayımm
normal canım o sızı rahim büyüyorGunaydın canlar bende bebişi cok net hissediyorum artık tam göbek deliğimin oralarda,ara ara böyle cok garip bi duygu 😊 sağ kasığımda böyle inceden sızı gibi bi agrı oluyor normaldir inşallah.
ilk başlarda hep solumdaydı şimdi dolaşıyor göbeğin ortasında sağında solunda:) maşaallah:)Kızlar bebeğinizi hep bi tarafta mı hissediyorsunuz yoksa taraf değiştiriyor mu?
ayy canım cins kv çok takma hiç, ayrıca sağdaysa erkek soldaysa kız hikayeymiş ilki sağdaydı bu solda ikiside erkek:)Günaydın kızlar
Evde isim cok tezgahi falan temizledim pikemi değiştirdim.balkon yikanacak useniyorum çok
Eruzumdan gelince diger gün k. Validemlere gittik k. Validem rüyasında oğlum olduğunu ve ona çikolata yedirdigini görmüş bende kızım Olduğunu görmüştüm... bebegi hissediyor musun dedi evet dedim hep göbek deligimin oralarda diye saga kaymiyor mu diyor bana erkek olacakmış... sinir oldum ya inşallah kızım olur da onun istediği olmaz 15 aylık evliyim ilk defa bu kadar sinir oldum benimle inatlasmaya girdi sanki erkek olacak gör de bak diyo bana.... tamam icimden Kiz geçiyor benim ama sonuçta ilk bebegim olduğu için kizda olsa erkek de olsa ikisi de cok heyecanlı ama kocaman kadin benimle ne inatlasiyorsun sen
inşaallah kolay olur doğumun,ama anlamadım şimdi kaçıncı bebeğin bu minik:)canım bende pazartesi gideceğim seni o kadar iyi anlıyorum ki ben 3 hatta çalışan anne olarak 4 çocuk düşünmeme rağmen bu da oglus olsun diye hamile kalmadan ve kaldiktan sonra sağlık hayırlı bi oglus diye dua ettim amaç erkek hayranlığı değil ama bi de ondan olsun istiyor insan gonlu bana 16 +1 de ultrason uzmanı doktor erkek dedi dünyalar benim oldu zaten hamile kaldığım dan beri kızım anne kardeşimin adı ahmet olacak deyip durdu hep kizima dua ettirdim arkadaşlar yanlış anlamasın ben ailede tek kızım abim kardeşim var kizimin kız kardeşi olsun istiyorum ama öncesinde birde oglus sevgisi tatmak istedim Rabbim ins verdi ama insan degisir mi diye korkuyor kızlar siz hep erken ogrendınız ben en geç öğrendim değişmez dimi ? Rabbim 3.cocugumu kız 4.yu de erkek verirse ballı lokma olur :) biraz erken hayal kuruyorum sanırım 2, yi dogurmadan 3 4 falan kızlar gözünüz korkmasın ben okul öncesi ogretmenıyım çok severim çocukları çalışan anne olmanın bütün zorluğuna rağmen doğurmak istiyorum dua edin bunu bari kolay dogurayım kızımda çok zor oldu fikrimi tek degistirecek olay doğum zorluğu:)
canım biz üniversite hastanesinde yaptırıcaz devlette yapmıyorlar bizim burda, kendimiz gidip randevu alıcazKızlar bi sorun olacak. Bu detaylı ultrason için yani doppler için devlet hastanesinden nasıl randevu alıyorsunuz? Randevu alanlar varsa bana bi yardımcı olabilirmisiniz telefonla direk olarak veriyolarmj randevuyu yoksa önce bi kadındoğum doktoruna mı gözükmek şart?
aynı benim minikde öyle:) maşaallah kuzularmızabende artık çok net duyuyorum oğlumun pıtırtılarını,elimi koymadan bile belli ediyor kendini ayy kalp atşı gibi bi kıpırtı ama çok tatlı,hep ağlıyorum o kımıldarken:)))sol tarafımda bekliyor genelde çok nadir sağa geçiyor sertlikten yeri net anlaşılıyor
canım 18. ve 23. hafta arası yapılıyor ideali 21. haftayaa kuzum yarıya geldik sayılır,ne çabuk geçti.daha tadını çıkaramadık sanki
doktorum geçen ay 23 haftalıkken organ taraması var demişti ama 23 hafta geç değil mi?herkes 21 de filan yaptırıyor.ayın 8 inde randevum var o zaman tam olarak dktordan bilgi alıp randevu alacağım.bizm hastanenin hocasıymış gideceğim kişi öve öve bitiremiyorlar.inşallah hepimiz sorunsuz atlatırız o engelide, endişeleniyorum elimde olmadan.
sen randevu aldın mı?
çatlıyor göbeğin ondan çok sert kaşıma canım yağ sür kaşındıkçacuma günü doktora sorup alayım hemen randevumu canım haklısın.yüzü filan net görülüyormuş galiba onu da çok merak ediyorum
bu arada göbeğim çok kaşınıyor benim ya neden ki?
canım o telaşlar çok normal hepimizde oluyor annelik böyle bir şeymerhaba arkadaşlar uzun zamandır takip edemiyorum sizi yazmak da nasip olmadı bayadır. 16+4 oldu bebeğim 13 haftalıkken ikili test yapıldı ve doktorumuz kıza benziyor dedi hep erkek hissetmiştim belki de etrafımdakilerin yönledirmesiyle kız beklemiyordum sonra hemen alıştım bu duyguya bir kızı olmalı insanın derdim hep ama babası iyi seçilmiş olmalı mağlum kız çocuğu için baba aşk demek.. yarın kontrolumuz var her kontrolden bir kaç gün önce içimi bir telaş kaplıyor sağlıklı mı bebek yaşıyor mu diye yine aynı telaştayım.. daha önce bebeğimi kaybettiğimden belki de bu korkudan kurtulamadım.. siz de yaşıyor musunuz? aynı korkuyu telaşı bilmiyorum ama zor bişiiii.. dua edin bana yarın öğlen herşey güzel olsun tabi cinsiyette sürpriz olur mu onu da bilmiyorum kıza alışmışken:)
canım sorman gerekenleri kağıda yaz bir daha ki kontrole kadar aklına gelenleri ben öyle yapıyorum elimde kağıt sıralıyorum sorularımı, cinselliğide sor tabi o senin doktorunKızlar ben dr gidince soracak hiçbirşey bulamıyorum aklıma gelmiyor,siz neler konuşuyorsunuz yazarmısınız?
Yarın kontrolüm var,çatlak kremi sorcam,yolculuk kaç saate kadar yapılabilinir onu sorcam onun dışında aklıma hiçbirşey gelmiyor.ya bir de mahrem bi konu ama cinsel ilişki konusu var sorabilirsem:/ sakıncası varmıdır falan filan..
herkese iyi geceler arkadaşlaryarın formasyoa başlıyoorum haftada iki gün ve ben sabah 5:50 de kalkıp hazırlanıp yola koyulacağım akşam 20:00 civarı gibi de evde olucağım sanırım yol 1.5 saat sürecek en az
gözüm çoook korkuyor haftada iki gün ve ben nasıl dayanacağım bilmiyorum doğuma kadar gidebildiği yere kadar gideceğim son ay da gitmeme haklarımın hepsini kullanacağım
yanıma meyva ve su alacağım inş sabah unutmam
günaydın canım ohh ne güzel bizde erkenciyiz sabh altıda başlıyor mesaimiz:)Bu arada hepinize günaydın biz erkencıyız nerdeyse öğle yemeği hazırlığı yapacağız o kadar eşimin koyundeyız herşey organik doğal yaşam erken kalk falan.. Kızım tavuk peşinde kosuyor hergün banyo yaptırmaktan bi hal oldum
günaydın eflalcim ne zamandır dek gelmiyoruz biz iyiyiz sizde iyisinizdir inş.
Bu arada hanımlar uzuuun araştırmalardan sonra göğüs pompası siparişini verdik Unnado'dan.
Lansinoh çift pompalı elektrikli süt pompası.
Hem çiftli, hem çantalı, hemde emzirme önlüğü hediyeli.
Videolar izledim, dünya kadar yorum okudum herkes Philips Avent ve Lansinoh'tan memnun.
Tabi Medela'dan da memnun olanlar vardı, ama kullanım sayısı azdı.
Philipsin çantalı tekli süt pompası 360TL civarı.
Sadece tekli öyle sap gibi olanı250 TL civarıydı.
Bende hem çiftli hem daha uygun diye Lansinoh'ta karar kıldım.
Unnado'da şu an kampanya var. 211 TL'ye verdik siparişi.
Yanına birde yine Lansinoh'un 25'li süt saklama poşetinden sipariş verdik. Oda 22 TL.
Kargo ücretsiz. Oldukça uyguna geldi diye düşünüyorum bütün sitelerden baktık.
Aldığım ürünler bunlar, gelince kendi resimlerini de ekleyeceğim.
Eki Görüntüle 1207896
Eki Görüntüle 1207897
Veee yenidoğan biberonu araştırdım
Ama önce şunu belirteyim çalışmıyorum, emzirmeyi düşünüyorum inşallah Rabbim nasip eder.
Ama hem sütün artışı için, hem bir yere giderken bebeği bırakmam gerekirse, hastalık ustalık dünyanın binbir türlü hali diye alıyorum.
Dr. Brown ve Philips Avent diyorlar en iyi biberonlara.
Hem çok yavaş akışlı oldukları için bebek biberonla süt emse bile anneyi emmeyi bırakmıyor.
Çünkü biberondan da emmek için çok güç sarf ediyor.
Hem kolik ve gaz sancısı azaltıcı imiş. Hava bebeğe değil biberonun içine gidiyormuş.
E birde tabi en önemli konulardan biride BPA sız cam muadilinde ama cam olmayan çok kaliteli malzemelerden üretildiği yazıyor.
Bende Philips Aventin Yenidoğan Biberon setini aldım.
İçinde
Biberon ve emzik fırçası: 1 adet
Șeffaf emzik: 1 adet
Biberon: 4 adet (2x 125 ml ve 2x 260 ml) bulunuyor.
Ve diğer sitelerde o kadar pahalı ki bu set.
N11.com'dan 74 TL'ye aldık.
e-bebek'te bile 110 TL bu set.
Eki Görüntüle 1207895
Ve en önemlisi ateş ölçer de alacağız.
Evet en sağlıklısı şu eski civalı olanlar diyorlar ama onların satışı artık yasak
Ben çok araştırdım Braun 4520 kulaktan ölçer en iyisi diyorlar. Doktorlarında çoğunlukla bundan kullandıklarını söylüyorlar.
Fiyatı da en uygunu 115 TL.
Ama eşime arkadaşları Weeweell marka hem uzaktan, hem kulaktan ölçen var. Hem banyo suyunu, çorbanın sıcaklığını bile ölçüyor demişler.
Fiyatıda Braun'un yarısından azmış sanırsam.
Biraz daha düşüneceğiz.
Gerçi ben galiba Braun'dan yanayım.
Bir kaç gün içinde onuda sipariş edeceğiz.
İşte böyle
onu ben sordum canım utana sıkıla. düşük riski yok kanaman yoksa cinsel ilişki yasağı yokmuş...
ohh çok güzel canım bende nerde bu hatun bitmedi mi tatili diyordum:) sefan olsun:)
canım benimde yeni açıldı iştahım az az sık sık yemeye çalış zorda olsa
aaa pes yani nasıl doktormuş o ya hu
canım isim çok güzel bence adıyla yaşasın tabi erkekse:)
maşaallah iyiymiş bebişin
maşaallah prensese
hadi hayırlı olsun canım
sıcaklardan canım iştah kalmıyor
canım bana erkek dedi kesinliği hakkında sormadım bir şey bir daha ki kontrolde yine sorucam
bebektendir canım
değil mi canım erkeğe alışık olunca çabuk adapte olunuyor, ben kızım olursa alt temizliğini nasıl yapıcam diye düşünüyordummalum kızların durumu hassas enfeksiyon riski çok ya beceremezsem diyordum:)
canım geçmiş olsun magnezyum vermedi mi o da iyi geliyor birde benimki iğne vermişti iki dozum kaldı kasılma için
canım ultrason kağıdında yazmıyor mu benimkinde yazıyor
canım iştahın varsa hamilelikte önüne geçmek çok zor, az az sık sık protein ağırlıklı beslen karbonhidrat çabuk acıktırır
çok hoşsun canım:)) sev tabi pipi iyidirannem diye etrafında pervane olacak o aslan parçası:)
normal canım o sızı rahim büyüyor
ilk başlarda hep solumdaydı şimdi dolaşıyor göbeğin ortasında sağında solunda:) maşaallah:)
ayy canım cins kv çok takma hiç, ayrıca sağdaysa erkek soldaysa kız hikayeymiş ilki sağdaydı bu solda ikiside erkek:)
inşaallah kolay olur doğumun,ama anlamadım şimdi kaçıncı bebeğin bu minik:)
canım biz üniversite hastanesinde yaptırıcaz devlette yapmıyorlar bizim burda, kendimiz gidip randevu alıcaz
aynı benim minikde öyle:) maşaallah kuzularmıza
canım 18. ve 23. hafta arası yapılıyor ideali 21. hafta
çatlıyor göbeğin ondan çok sert kaşıma canım yağ sür kaşındıkça
canım o telaşlar çok normal hepimizde oluyor annelik böyle bir şey
canım sorman gerekenleri kağıda yaz bir daha ki kontrole kadar aklına gelenleri ben öyle yapıyorum elimde kağıt sıralıyorum sorularımı, cinselliğide sor tabi o senin doktorun
Canım Allah kolaylık versin
ben de sevmiyorum büyüklerin isimlerini koyma işini. hele konulsun diye baski yaparlarsa iyice uyuz olurum. kimseye doğuma kadar bisey demeyip doğduğunda hemen kulagina ezani okutmayi ve kimligini cikartmayi düşünüyorum eşimi kafalayipİyi geceler hanımlaar
Geçmişi okudum ama alıntı yapmadım
Missdely çççok geçmiş olsun. Bende bu kontrolümde rahim ağzı ölçümü yaptıracağım inşallah.
Annemin bana hamileliğinde rahim ağzı yetmezliği varmış, yani açılması.
Erken doğum tehlikesinden dolayı 5. aydan itibaren yalnızca tuvalete ve doktora gitmek için kalkmış doğuma kadar.
Birde bu hikaye annemde olmasa bile yaptırırdım. Çok duyuyorum 5 aylık, 6 aylık erken doğum yapanları.
Hiç bakılmıyor rahim ağzına tehlike olup olmadığı bilinmiyor. Helede doktorda bilinçsizse
Ki "serklaj" diyede bir çaresi var bu işin. Çoğunlukla işe yarıyor.
Neyse kafa bulandırmayayım. Bende yaptıracağım ölçüm.
İsimlerin hepsi çok güzel, Osman Çağan, Ali Efe, Çağan Umut.
Vefat eden aile büyüklerinin ismini koymayı anlıyorum da, yaşayanların isminin konulmasını ben bir türlü anlayamıyorum.
Ne olur yani çiftler istedikleri isimleri koysa, kimse gönül koymasa
Birde şu kayınvalide ve görümceler gereksiz konuşmasa
Çok atarlıyım bugünÇarşı her şeye karşı
inşaallah canim öğrenip rahatlar immün san merak ediyor o yüzden bir hafta daha sabredip 16. hafta dolunca gidicem garanti olsunValla bizimki baya bi açtı popoyu doktora inat :) doktor göstermicek bu dedi çünkü yüzü hep bize dönüktü ve kordon vardı öle olunca 2 hafta sonra gel dedi tam o sırada doktora inat açtı popoyu gösterdi pipiyi :) çağan umutta çok güzel duruyo aslında umut isminide çok severim anlamlı çünkü umarım sende bi sonraki randevunda öğrenirsinde rahatlarsın canım :)
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ayy ne kadar itici ya kusura bakma kayinvalidene öyle dediğim icin ama madem o kadar paran var bana torun verdiler diye alabilirsiniz araba dimi isim koyarsaniz diye şart koşmak ne demek. değişik su büyükler yaaKesinliklehaklısın ben de sevmiyorum isim olayını ama arada eşim olunca mecbur :) allahtan erkek olursa osman koyarız dedi ee kız olursa annenin ismini mi koycaz dedim yok onu koymasakta olur dedi :) buna da şükür dedim kayınvalidemin ismi nezaket :) ama kayınvalidem de eğer kız olursa ve ismimi koyarsan sana istediğin arabayı alcam dedi ama ben çocuğumun ismini bi arabaya satamcam yarın öbür gün benden hesap sorar valla :))
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım isim çok güzel bence adıyla yaşasın tabi erkekse
onu ben sordum canım utana sıkıla. düşük riski yok kanaman yoksa cinsel ilişki yasağı yokmuş...
bize de yasak değil artık dedi ama eşim hala yasakmış gibi davranıyor
Bizde yasak hiç utanmıyorum her gidişimde soruyorum düşük riski diyor doktor😄 4 aylık olucaz hala yasak napcaz bilmiyom artıkın😄😄
amin canım kesinlikle hem iyi insan olsunlar sağlıklı sihhatli hayırlı olsunlar.. Ama doktorlar bi garip kızım da 18.haftaya kadar hiç tuyo bile vermedi direk on sekizde kız dedi prenses gibi kızım var bunda ben sizi okuyunca korktum 16 hafta bitene kadar sormadım erkek dedi kızım da yanılma olmadı diye bi kaç cici bile aldım ama burda arkadaş az önce akrabası doğurmuş cinsiyet farklı çıkmış deyince şaşıyorum ne garip bi durum radyoloji uzmanları daha iyi cinsiyet görür tarafsız ayrıntılı da herşey kesinleşir gerçi benim bebıs kadın dogumcuya gostermedi radyoloji uzmanı erkek dedi ama dediğim gibi ayrıntılıya kadar kk üyelerinin başına gelenler sayesinde cinsiyete güvenmiyorum :)
Linki gördüm canım da illa bi ayrımı vardır doktorlar için diye düşünüyorum:) koskoca doktor olmuş okumuşlar işin tekneiğini bilsinler azıcık:)) Rabbim sağlıkçısını hayırlı akıllısını versin bizlere inş... Hepsi boş şeylerCanim geçenlerde bir adres atmıştım buraxs sen gormedin sanirim kizin cinsiyet organi 20 inci haftaya kadar ayni pipiye benziyor ordaki resimlerde 20 inci haftadan sonra kayboluyormus o pipi gibi olsn sekil o yüzden karistiriliyormus kiz erkekle ayrıca göbek kordonunu pipi sanip erkek diyenlerde cok oluyor senin yazdigininnaksine kizdan erkege dönüşen degilde erkekten kiza dönüşen daha cok oluyor genelde :)
Amin inşallah hayırlı evlatlar olsunlar da kizda olsa erkekte olsa canımız onlar bizim yaradanimiza binlerce şükürler olsun anneligi bize tattirdigi için:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?