pilates bana biraz yorucuymuş gibi görünüyor ama hamilelikte yapıldığına göre öyle değil herhalde
Canim hayırlısı olsun prensesin ismide cok guzelmis ömür boyu mutlu olun inşallah kizinla birlikte:)kızlarrrr şimdi kontrolden geldim bebeğimizin kız olduğu kesinleşti. her ne kadar yüzüstü yatıyor olsada doktorumuz kesin konuştu. geçen kontrolde de yüz üstü yatıyordu resim istedim aldım elleri kafasında allahım mucize gibi kocaman olmuş. beslenmene dikkat et günde bir soda iç ve bol su dedi bir ay sonraya tekrar gideceğiz. şükürler olsun rabbim hepimizin bebeklerini korusun sağlıkla dünyaya gelsin ve büyüsünler.. bu arada bebeğimin ismi hamile kalmadan önce belliydi daha önceki bebeğimi kaybettiğim için hamile kalırsam adı ömür olacak demiştim ömür bebek olacak inşallahh
off 16 ya kadar kesin böyleyiz yani. ne yapalım katlanırız. öyle öyle diyerek bir bakıcaz doğmuş zaten.
ayrıca cevap veren herkese teşekkür ederim.
kızlarrrr şimdi kontrolden geldim bebeğimizin kız olduğu kesinleşti. her ne kadar yüzüstü yatıyor olsada doktorumuz kesin konuştu. geçen kontrolde de yüz üstü yatıyordu resim istedim aldım elleri kafasında allahım mucize gibi kocaman olmuş. beslenmene dikkat et günde bir soda iç ve bol su dedi bir ay sonraya tekrar gideceğiz. şükürler olsun rabbim hepimizin bebeklerini korusun sağlıkla dünyaya gelsin ve büyüsünler.. bu arada bebeğimin ismi hamile kalmadan önce belliydi daha önceki bebeğimi kaybettiğim için hamile kalırsam adı ömür olacak demiştim ömür bebek olacak inşallahh
Allah kolaylık versin, şimdiden geçmiş olsun. Ben yenidoğan sünneti yaptırmak istiyorum. İlk 3 gün içinde ağrıyı lokaliZe edemiyormuş bebekler. Sizler tecrübelisiniz, bir sakıncası var mı bildiğiniz?Slm kızlar sabah erkenden küçük oglusu sünnet kontrolü için doktora götürdük 10 eylülde sünnet olucak nasipse kardeşi doğmadan onun sünnet isi de sorunsuz olsun insallah.bu aralar iyiyim şükür iyice agirlasmadan oglumla ilgilenirim inşallah sünnetten sonra yoksa son aylarda iyice agirlascam sonrasında doğum bebek derken zor ilgilenirdim.insallah sorunsuz gecer alman bi doktor yapıcak büyük oglumunkinide alman doktor yapmıştı şükür onda sorun olmadı inşallah bundada olmaz.artik 3 numarayı ne zaman sünnet yaptiririz bilmiyorum daha türkiyede de sünnet düğünleri yapilcak seneye yapsak kucuk daha 5-6 aylık olucak ee buyukte 8 olucak biri icun çok erken biri ucin çok gec bakalım nasıl ortayi bulcaz :)
Kizlar hic diyetisyene gideniniz oldu mu fazla kilo almamak icin neler önerdi ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Başlarda çok yoruyor insanı ama vücut alıştıktan sonra sıkıntı olmuyor. Zaten hamile pilatesinin o kadar ağır olduğunu zannetmiyorum. Yine de daha önce yapmadıysan hamilelikte yapman önerilmeyebilir. En temizi yürümek galiba :)
Bu arada hanımlar uzuuun araştırmalardan sonra göğüs pompası siparişini verdik Unnado'dan.
Lansinoh çift pompalı elektrikli süt pompası.
Hem çiftli, hem çantalı, hemde emzirme önlüğü hediyeli.
Videolar izledim, dünya kadar yorum okudum herkes Philips Avent ve Lansinoh'tan memnun.
Tabi Medela'dan da memnun olanlar vardı, ama kullanım sayısı azdı.
Philipsin çantalı tekli süt pompası 360TL civarı.
Sadece tekli öyle sap gibi olanı250 TL civarıydı.
Bende hem çiftli hem daha uygun diye Lansinoh'ta karar kıldım.
Unnado'da şu an kampanya var. 211 TL'ye verdik siparişi.
Yanına birde yine Lansinoh'un 25'li süt saklama poşetinden sipariş verdik. Oda 22 TL.
Kargo ücretsiz. Oldukça uyguna geldi diye düşünüyorum bütün sitelerden baktık.
Aldığım ürünler bunlar, gelince kendi resimlerini de ekleyeceğim.
Eki Görüntüle 1207896
Eki Görüntüle 1207897
Veee yenidoğan biberonu araştırdım
Ama önce şunu belirteyim çalışmıyorum, emzirmeyi düşünüyorum inşallah Rabbim nasip eder.
Ama hem sütün artışı için, hem bir yere giderken bebeği bırakmam gerekirse, hastalık ustalık dünyanın binbir türlü hali diye alıyorum.
Dr. Brown ve Philips Avent diyorlar en iyi biberonlara.
Hem çok yavaş akışlı oldukları için bebek biberonla süt emse bile anneyi emmeyi bırakmıyor.
Çünkü biberondan da emmek için çok güç sarf ediyor.
Hem kolik ve gaz sancısı azaltıcı imiş. Hava bebeğe değil biberonun içine gidiyormuş.
E birde tabi en önemli konulardan biride BPA sız cam muadilinde ama cam olmayan çok kaliteli malzemelerden üretildiği yazıyor.
Bende Philips Aventin Yenidoğan Biberon setini aldım.
İçinde
Biberon ve emzik fırçası: 1 adet
Șeffaf emzik: 1 adet
Biberon: 4 adet (2x 125 ml ve 2x 260 ml) bulunuyor.
Ve diğer sitelerde o kadar pahalı ki bu set.
N11.com'dan 74 TL'ye aldık.
e-bebek'te bile 110 TL bu set.
Eki Görüntüle 1207895
Ve en önemlisi ateş ölçer de alacağız.
Evet en sağlıklısı şu eski civalı olanlar diyorlar ama onların satışı artık yasak
Ben çok araştırdım Braun 4520 kulaktan ölçer en iyisi diyorlar. Doktorlarında çoğunlukla bundan kullandıklarını söylüyorlar.
Fiyatı da en uygunu 115 TL.
Ama eşime arkadaşları Weeweell marka hem uzaktan, hem kulaktan ölçen var. Hem banyo suyunu, çorbanın sıcaklığını bile ölçüyor demişler.
Fiyatıda Braun'un yarısından azmış sanırsam.
Biraz daha düşüneceğiz.
Gerçi ben galiba Braun'dan yanayım.
Bir kaç gün içinde onuda sipariş edeceğiz.
İşte böyle
ömür prensesin bi sürü güzelliklerle gelsin ömrünüze cnm inşallah. 2015 Ocağının nadir kız annelerinden birisin ne güüzeeelll
Slm kızlar sabah erkenden küçük oglusu sünnet kontrolü için doktora götürdük 10 eylülde sünnet olucak nasipse kardeşi doğmadan onun sünnet isi de sorunsuz olsun insallah.bu aralar iyiyim şükür iyice agirlasmadan oglumla ilgilenirim inşallah sünnetten sonra yoksa son aylarda iyice agirlascam sonrasında doğum bebek derken zor ilgilenirdim.insallah sorunsuz gecer alman bi doktor yapıcak büyük oglumunkinide alman doktor yapmıştı şükür onda sorun olmadı inşallah bundada olmaz.artik 3 numarayı ne zaman sünnet yaptiririz bilmiyorum daha türkiyede de sünnet düğünleri yapilcak seneye yapsak kucuk daha 5-6 aylık olucak ee buyukte 8 olucak biri icun çok erken biri ucin çok gec bakalım nasıl ortayi bulcaz :)
bende yenidoğan sünnetinden yanayım sarılık zamanını atlatır atlatmaz kırt kırttsılacım inş. problemsiz halledersiniz bende doğar doğmaz yaptıralım dedim de eşim ben sünnet düğünü yapalım diyorum dedi kısmet ne zamana olursa artık
amin cnm. haklısın hassaslıktan kırılıcaz bu ara kıyamam amabu hamilelik hassas bir şey evet şimdi daha iyi anladım yazdığını okuyunca ağladım teşekkür ederim canım hepimize bereket getirsin bebeklerimiz
yatak araba en ağır toplar vay be tezcanlı hatunlar başladı demek.. güle güle kullansınlar inş.canım verdiğin bilgiler çok iyi oldu bende aldım .. gerçi erken mi diye de düşünmüyor değilim.. Allah bize ve onlara sağlık sıhhat versin .. ben hafta sonu arabasını ve yatağınıda aldım .. güzel günlerde kullanmayı nasib etsin Allahım hepimize....
cnm bu önemli bi test, test değilde görüntüleme. ikili test bilmem ne zırvalıklarını bile yaptırdık(bana göre saçma olduğu için böyle söylüyorum) bu sağlığı için gerçekten önemli anne karnında müdahale edilebilir bişi olabilir, yada doğar doğmaz.. hem bebişi biraz daha yakından görmüş oluyoruz ben yaptrcam inş. kendi hastanem 300tl dedi ama 150 ve 200e de buldum farklı hastanelerde bakalımkızlar size ayrıntılı ultrason hakkında danışmak istiyorum fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim 20.haftada gitmen gerek doktorum fiyatı 300-400tl arasıymış yaptırmak gerekli mi gerçekten sonucunda allah korusun bişey çıkarsa müdahale edilirmi ki anne karnındayken boşa stres olmak istemiyorum yaptırmasam içim rahat etmeyecek aman ya kafam karıştı ...
bende yenidoğan sünnetinden yanayım sarılık zamanını atlatır atlatmaz kırt kırtt
amin cnm. haklısın hassaslıktan kırılıcaz bu ara kıyamam ama
yatak araba en ağır toplar vay be tezcanlı hatunlar başladı demek.. güle güle kullansınlar inş.
Canim hayırlısı olsun prensesin ismide cok guzelmis ömür boyu mutlu olun inşallah kizinla birlikte:)
teşekkür ederim canım sende prenslerinle sağlıklı bereketli bir ömür yaşa listeye beni eklersen sevinirim galiba bu sene erkek anneleri çoğunlukta biz azınlık olcaz gibi görünüyor
hayırlı olsun canım güle güle kullan bende ateş ölçer Weeweell aldım kulaktan ölçer aldım
o uzaktan ölçenleri kıpırdatmadan kullanman lazım yoksa yanlış sonuç veriyor yeğenimin uzaktan ölçen vardı ben ölçüyorum 38 abim ölçüyor 36 küsür ölçen kişide bile değişiyordu
Günaydın canım, ne çok imreniyorum böyle bebek alışverişine başlayanlara. Ben kurban bayramına bıraktım. Hem ekim başında çift maaş alacağım hem de gezecek vaktimiz olacak. Tabi şimdiden araştırmaları yapıyorum o ayrı. Dün bebek arabası bakmayagittik yine, bu sefer aklımda
3 model vardı. Jane muum, graco evo ve bugaboo bee. Bugaboo bee'yi fiyatından dolayı direkt eledim. Her aksesuarını da extra almak gerekiyor ve çok pahalılar. Modeli de çok beğenmedim zaten, pusetin kenarları korunaklı değil ve katlanınca da çok küçülmüyor. Graco evo'nun fiyatı travel sistem olarak 1200 tl idi, bugaboo'nun yarısı kadar. Ama o da gözüme çok hoş görünmedi ve katlanınca biraz kaba kalıyor. Jane muum modelini maalesef bulamadık, rider modelini gördük, ve gerçekten kaliteli bir ürün. Matrix ana kucağını inceledik, işte bu dedim.😊 arabanın sürüşü çok güzel, tutma kolundan freni kilitlenebiliyor, katlanınca da makul bir hacmi var. Ama muum modeline bakmak istiyorum yine de. Sanki benim için daha uygun gibi hissediyorum.
Göğüs pompası için ben medela swing düşünüyorum, tekli ama çok sorun olacağını sanmam. İşyerinde kullanacağım için ufak tefek bişey olması tercihim. Yorumları da güzeldi, hepsiburadadan bakmıştım.
Yenidoğan biberon seti almışsın, kaç aya kadar kullanılıyor? İlk 6 ay ise 4 tane gerekir mi diye düşündüm.
Ben uzun menzilli bebek telsizi istiyorum, henüz onu araştırmadım. Bilgin varsa önerir misin?
Aldığın her şeyi güle güle keyifle kullanmanı dilerim canım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım biberon ve emzir şart ben 20 aya kadar emzırdım çok güzeldi en sonunda artık belime ağrıdı emdiği de 4. Aya kadar kullandık gaz sancısında çok ise yarıyor tavsiye ederim kim ne derse desin bi yıla kadar kullanılabilir doktorlarda öyle diyor bide çalışan anne isen mutlaka al derim damaklı nuk almıştım biberon u da emzıgı de anne memesini birakir damaklı almayın diyenlere inat benim kız sadece rahatlama amaçlı emdi.. Kulaktan ölçer braun kullanıyorum o zaman 90 a almıştık çok memnunum çıralı olan dijital olanlardan var birde o da eczane de on lira civari oda bakıcıya elektrikli alet bırakamayınca ise yarıyor
Kızlar iki kişilik yataklarinizin bazasını kaldırıyor musunuz üstünde dosek var ya çok ağır ben bugün kaldırdım :-( dört aylık olduk hala ağır kaldırmamaya dikkat edecek miyiz
Canım yeni bi arkadaşım 5 aylık bebeğini düşürdü her şey sağlıklı giderken bu rahim ağzı yetmezliği yüzünden. ben de geçende pimpiriklendim sordum doktora 3 cm normal dedi. 3 cmden az olursa sorun oluyomuş ve o söylediğin rahim ağzına dikiş işlemi yapılıoymuş. Aslında çok önemli bi işlem. 2 li 3 lü testten daha önemli. ama yapmıyolar. 2 li testte bi sorun çıksa çözümü tedavisi yok bunun var ama hiç bakılmıo cidden çok tuhaf. iyi yapmışssın bence. hem annende de varsa çok daha isabetli olmuş. genetik bi risk var sonuçta. gerekli tedbir alınınca hiçbir sorun olmadan alırsın inş bebeğini kucağına. iyi dinlen yeterki.
Maşallah yaf baya bişey almışsın. Bebeğin güzel güzel kullansın inşallah. Ben de aventin pompasını almıştım memnunum. Medelayı çok önermişlerdi ama her şeyimi avent alınca biberonlar falan uyumlu olsun diye ondan aldım memnunum. çift başlıklı gerek yok ama ikisini birden sağmak ne kadar kolay olur bilemedim. neyse almışsın artık güle güle sağ bol sütün olsun inş.
süt saklama poşeti çok almıştım ben de ama onun yerine şu minik şişeler varya onları tavsiye ederim. buzluğa atıyosun poşet dayanıklı olmuyo.ne bilim boşaltırken dökülüyo. damlası çok değerli olduğu bi dönemde annemle kavga etmişliğim vardır döktü diye
ama poşete de gerek oluyo onları da kullanırsın canım. inş bol bol dolsun göğüsler.
Günaydın herkese inşaallah herkes iyidir, geçmişe bakayım ben:)
canım ne guzel almışın bırseyler
benımkının daha corabı bıle yok
hem cınsıyet bellı değil hem 9. ayın sonunda sınavım var
ona calısıyorum ondan sonra almak için odaklandım
bende çok pis arastırırım alacagım seyleri
aldıklarını güle güle kullan
Ay ne güzel bişiler almışşısınız bunlar ne elektrikli melektrikli hiçbişi anlamıyorum bunlardan ne işe yarıyor o biberonlar neden öle birsürü uffff..Allahım ben nasıl anne olcam 4aylık olucaz buhafta bi çorabımız bile yok 😄
bize de yasak değil artık dedi ama eşim hala yasakmış gibi davranıyor
ben de sevmiyorum büyüklerin isimlerini koyma işini. hele konulsun diye baski yaparlarsa iyice uyuz olurum. kimseye doğuma kadar bisey demeyip doğduğunda hemen kulagina ezani okutmayi ve kimligini cikartmayi düşünüyorum eşimi kafalayipdoğumdan önce söylersem sunu koycaz diye her kafadan bir ses cikar sinir ederler beni biliyorum
Günaydın annisler dün annem ve ablam la baya gezdik yoruldum tabi.ağrılar biraz geçti sanki bikaç kıyafet aldım kendine tatile az kaldı. çok büyük Avm gez gez bitmedi annemde kafa dağıttı biraz iyi oldu. bazen karnım yumuşuyo küçülüyo bazen sertlesiyo büyüyo sizinde öylemi
Kızlar doktordan geldim, çok şükür herşey yolunda, pipimizi de gördükDarısı cinsiyet öğrenemeyen herkesin başına
pilates bana biraz yorucuymuş gibi görünüyor ama hamilelikte yapıldığına göre öyle değil herhalde
kızlar ben de size sporu soracağım
nasıl sporlar yapsak
ya da nasıl egzersizler yapıyorsunuz
özellikle uzmanların tavsiye ettiği egzersizleri merak ediyorum
ben çok hamlamışım hareketsizlikten
yürümek bile beni çok yoruyor, yaşlı gibiyim sanki
merhaba .! ben yan komşunuz şubat annelerindenim. siz bizden deneyimlisiniz şu anda ve bir şey sormak istiyorum. enerjiniz ne durumda gerçekten 3 aydan sonra halsizlik geçiyor mu ve enerji patlamasa oluyor mu gerçekten.?
Ben ikiz beklediğim için doktorum diyetisyene yönlendirdi. 10. haftada gittim. Boyum 170 ve 65 kilo ile hamile kaldım. Bitki çaylarını kesinlikle yasak olduğunu, maydanoz ve ananasın ödem söktürdüğü için düşüğe sebep olabileceğini söyledi. (Benim önceden düşüklerim olduğu için tamamen yasak)
-Her öğünde 2 dilim tam buğday ekmeği yiyorum.
-Kahvaltıda yumurta, zeytin, peynir, domates yiyorum. (Poğaça, simit, börek yasak)
-Öğlen az zeytinyağı ile pişmiş sebze yemeği yiyorum. Ölçüsü dolu dolu 8 yemek kaşığı, yemeğin suyundan yemiyorum. Yemeğin yanında 1 kase yoğurt.
-Akşam ızgara, fırında, haşlama, buğulama olarak pişmiş et, tavuk ya da balık yanında bol salata.
-Ara öğün olarak 1 sefer ceviz, badem ve kuru kayısı yiyorum. (ceviz ve badem kavrulmamış ve tuzsuz olmalı)
-1 bardak süt (sütü arttırmam lazım)
-1 sefer meyve yiyorum.
Kızartma, abur cubur, özellikle şerbetli tatlılar yasak ben zaten onları sevmiyorum. Pirinç pilavı ve makarnayı da çok azalttım. Bulgur serbest.
Deniz kenarında yaşamanın avantajı her gün olmasa da 2 günde bir denize giriyorum. Şu anda 62 kiloyum.
kızlar size ayrıntılı ultrason hakkında danışmak istiyorum fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim 20.haftada gitmen gerek doktorum fiyatı 300-400tl arasıymış yaptırmak gerekli mi gerçekten sonucunda allah korusun bişey çıkarsa müdahale edilirmi ki anne karnındayken boşa stres olmak istemiyorum yaptırmasam içim rahat etmeyecek aman ya kafam karıştı ...
bende müsaitim çok daha doğrusu kollarım bile çatlak benim yada küçük olmaına rağmen göğüslerim bakalım napıcaz hamilelikte:26:
27:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?