2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Saracoğlu dwdiki havuc suyu icin suyunuz azsa dedi ilac olacaktir dedi dene gulum

Ne kadar zamanda bu durum düzelir acaba :-( kocaman havuzu olur acaba :-( ağlaya ağlaya bi hal oldum hastanede :-(

Ne kadar zamanda bu durum düzelir acaba :-( kocaman havuzu olur acaba :-( ağlaya ağlaya bi hal oldum hastanede :-(

havuc suyunu bende duymustum .. suyu artiriyormus diye.
aglamak olur mu hic sukret ki fark ettin. hemen elinden gelen onlemi al .. Allah bebeklerimizi saglikla kucagimiza almak nasip etsin ..

Kızlar merhabalar
Haftya Allah nasip ederse 4 lü taramam olucak
Bu taramada sadece kan mı alınarak oluyor ,bana yaptırAnlar anlatabilir mi ?

canım bol bol su iç özellıkle gece suyu cok faydalı. yanı yatmadan once su iç. wv ye her kalktıgında su iç. Gece suyunu ihmal etme dedi doktorum bana. gece uyku arasında yarım litre içiyorum gün içinde icilen 1 litreye eşitmiş.

doktorun yeterliliğine göre değişiyo sanırım. benimki hem doktora hem radyolojiye almanız gerek dedi yani iki ayrı ücret ödicekmişim ve 250 lira toplamda aynı hastanede başka doktora giden kendi doktor muayenesinde oluyomuş. bende fakülteye gidicem yarın orda yaptırcam 250 çok fazla geldi bana

ağlama cnm sakin ol herkes söylemiş zaten 3lt falan enaz su iç sen, başka bişi dememiş heralde doktorun ilaç falanda vermemiş. dinlen hep wcye çok gidiyorum diyede üşenme bol bol su. inşallah bişi olmıcaktır dua et

sağol canım hastaneyi aradım dün doktorum izindeymiş de sekretere sordum yok dedi doktorunuz kendisi bakacak ama randevunuzu öğleden sonra alın dedi bende son randevuyu almayı düşünüyorum uzun uzun bakarız kuzuya

Kan verdim 2 tüp filan bi tanede dörtlü tarama için verdim, idrar verdim onları gösterince ilaç verecek sanırım havuç suyu hergun bi bardak mı acaba..4 eylüle ayrıntılı ultrason randevusu verdiler...idrarın hep beyaz gelmeli o zaman suyun yeterli demektir dedi decavitle ilgisi yokmuş renginin...32 haftalik hamile bayanı da suyu yok diye sezeeyana alcaklardi renkli ultrasonda bakip bebek yaşıyormuş oda benim gibi ağlıyordu ultrason sırası alırken konuştuk

Son düzenleme:

sabah akşam 1 bardak içilecek diyor 1 ayda oplar kendini diyor cnm bu adam bu işi biliyor ben önce allahın izniyle sonrada onun soğan suyuyla hamile kaldım bak dinle beni yap şunu 1 ayda suyun fazlalaşacak tabi normal suyuda bol bol iç dualarım seninle cnm üzülme rabbime gven cnm benim

Kan verdim 2 tüp filan bi tanede dörtlü tarama için verdim, idrar verdim onları gösterince ilaç verecek sanırım havuç suyu hergun bi bardak mı acaba

canım havuç suyu içme karaciğeri yoruyor ayrıca fazla a vitamini bebeğin beyin gelişimini engelliyor havucun fazla tüketimi biraz riskli sen en iyisi suya yüklen günde 2 - 3 litre içmeye çalış

bir bardak havuç suyu için en az beş havuç sıkıyorsun
bizim köyden gelirken kaşınhanı diye bir havuç diyarı var belki duymuşsundur annemler çuvalla alıp suyunu her gün içiyorlardı bi kilo almaya başladılar bi yorgunluk annemde alerji doktor sakın dedi 3 günde 1 bardak için karaciğeri yoruyor ondan olmuş dedi.
ayrıca hamilelikte a vitamininin çok alınması bebeğin beyin gelişimini engelliyor
en güzeli su gene

benim bebeğimde sağda hiç ortada hissetmedim daha noluyosa sağ tarafıma oluyo. ilk gebeliğim ve doktor %90 kız dedi ama 14. haftadan beri hissediyorum her geçen gün hissetme sayım artıyo hatta
canım demek ki belli olmuyor insanların genel yaşadığı durumlara yapılan yorumlardan ve benim yasadigim durumdan yola çıkarak anlattim senın kızında sağı sevmiş durmuşsa napalım bi tabu daha yikildi :)
canım öncelikle geçmiş olsun arkadaşların tavsiyelerine uy havuç suyu vs. Tabi doktorun söylediklerine de beni sasırttın ama sen ayrıntılara takilip esas gündemi yani kendini ve bebeği unutuyorsun galiba parmağına dökülen şeylere kadar düşünüyorsun ama suyu ihmal ediyorsun
bundan sonra kafanı ve dikkatini dagitip evham yapma duani et güzel beslen suyunu iç zaten yapmamız gerek bu uzme kendini ufak tefek şeylere Allah izniyle kuruna birşey olmaz benim bir sürü arkadaşım bunu yaşadı içtiler sularını düzeldi ins senınde düzelir

Allah razi olsun bi bardak önümde şimdi akşamda bi bardak içeyim inşaallah

bende decavit kullanıyorum ama bitek sabah idrarım koyu renkli normalde renksiz oluyor. havuç suyunu çokta abartma cnm ben miktar olarak bilmiyorum ama fazlası toksik etkiyapar A vitamininden dolayı. hatta ben olsam senin yerinde decaviti keserim havuç suyu içerken çünkü onun içinde de a vitamini var. aşırı riskli olsa yatış verirdi sana serumla falan takviye yapmak için, içini ferah tut

bunu söyleyen prof. cnm 1 ay kullanacak ben olsam kullanırım ben fikrimi söyledim

bunu söyleyen prof. cnm 1 ay kullanacak ben olsam kullanırım ben fikrimi söyledim

valla canımcım doğrudur bende başımıza geleni anlatayım dedim ayrıca

Gebelikte A vitamini
Gebelikte A vitamini görme bağışıklık işlevleri ve embriyonun büyüyüp gelişimi dahil olmak üzere bedenin
pek çok fonksiyonu için kritiktir.

A Vitamini Eksikliği:Hamilelik döneminde A vitamini eksikliği fetusun gelişiminin kısıtlanması, erken doğum ve düşük doğum ağırlığıyla ilişkilendirilmektedir.Bunların tümü de bebeğin sağlığı için kısa ve uzun vadeli problemlere neden olabilir.

A Vitamini fazlalığı : Ayrıca vitamin destekleri yoluyla çok yüksek dozlarda A vitamini almanın da doğum kusurlarına neden olduğu gösterilmiştir.Prenatal vitaminlerden bir miktar A vitamini almakta bir sakınca olmamakla birlikte , ekstra A vitaminini vitamin desteklerinden almak yerine doğal yollarla gıdalardan almanız önerilir. A vitamini pek çok meyve ve sebzedebeta karoten gibi karatenoid formlarında bulunur.Bu madde havuca , kışkabaklarına, mangoya ve tatlı patatese turuncu rengini veren pigmenttir.Betakaroten yeşil yapraklı sebzelerde de bol miktarda bulunur.Bu gıdalardaki yüksek seviyedeki betakaroten vücutta aşırı seviyede A vitamini birikmesine neden olmaz.Et yumurta ve süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerde hazır A vitamini bulunu ve genellikle toksit etki yapacak kadar konsantre değildir.

Gebelikte günlük tüketilmesigereken A vitamini miktarı 770 mikrogram ( mcg) dır. Bu da yaklaşık 2,565 IU ye denk gelmektedir Emzirme döneminde ihtiyaç 1300 mcg’a yükselir.
a-vitamini
A vitamini bulunan hayvansal besinler: Yumurta, süt, karaciğer, tereyağı, balık yağı peynir ‘de A vitamini bulunur.

A vitamini bulunan bitkisel besinler : Ispanak, lahana, biber, brokoli, havuç, koyu yeşil sebzeler A vitamini içeren yiyecekler arasındadır. Portakal, mandalina, kayısı gibi meyveler ‘de A vitamini bulunur.
Besinlerde A Vitamini

Yarım patates
2310 I.U

½ kase çiğ havuç
1089 I.U

1 iri yumurta
264 I.U

½ kase haşlanmış ve dondurulmuş bezelye
1617 I.U

1 kase marul
660 I.U

alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…