merhabalar ben de bugun dusuk yaptim. kiz oldugunu dun ogrenmistim daha. hic bir problem yoktu bi anlik kanamayla kizim bize veda etti. bu ayrilik cok zor geldi bana ve cok uzgunuz fazla ayrintiya girip sizleri de uzmek istemem. hepinize saglikli gebelikler ve bebekler diliyorum. kendinize cok ama cok iyi bakin..
merhabalar ben de bugun dusuk yaptim. kiz oldugunu dun ogrenmistim daha. hic bir problem yoktu bi anlik kanamayla kizim bize veda etti. bu ayrilik cok zor geldi bana ve cok uzgunuz fazla ayrintiya girip sizleri de uzmek istemem. hepinize saglikli gebelikler ve bebekler diliyorum. kendinize cok ama cok iyi bakin..
Off canım ya çok üzüldüm bugün huzurumun haberiyle yikilmistik zaten seninki üstüne tuz biber oldu resmen . rabbim en kisa zamanda yine sağlıklı bir hamilelik yaşamayı nasip etsin insallah ne dicemi bilemiyorum rabbim sabir versin meleginle cennette buluşursun inşallah ...
Canim gözün aydın hayırlı olsun oglusun rabbim sonuna kadar sorunsuz bir hamilelik yaşamayı nasip etsin insallah ...bende sali gunu doktora gittim.. bebegim erkek olacakmış insaallah hayirlisiyla.. Rabbim saglikla hayirla kucagimiza almayi nasip etsin.. hepiniz Allaha emanet olun..
Kızlar selammmm doktordan geldim bebişin cinsiyeti belli oldu %100 kız dedi doktorum 😃 havalara uçtummm oğluşuma kız kardeş geliyorrr 😊😊
Hastaneden geliyorum şimdi...
Kızım cok ateslendi fitil vermeme ragmen 39.5 cıktı
İğne yaptılar ilaç verdı dr
Bogazları fena olmuş... Şimdi uyudy yawrum... Hep aglardım kzım hasta olunca.. Aklıma kötü şeler gelirdi... Bu sefer öle olmadı... Kendi derdimi unuttum... Sonra bi kendi derdime baktım birde burdaki arkadaslara bnm ki geçiçi inşallah dedim...
Allah acıyla beraber sabrınıda verir...
Bbk alınınca patolojiye gtck bklımm nedenı bllı olcak...
Herkese hayırlı sabahlar
Herkese günaydın. Hep güzel haberler alacağımız güzel günlere...
Hayırlı sabahlar..Rabbim hepimizi kadere razi olup kederden emin olanlardan eylesin Amin...bugün de ben kadın dr. Ve göz dr.a gideceğim inşaallah güzel haberlerle dönmek nasip olur.Amin...RABBİM neyler neylerse güzel eyler...
Yine aklıma geldi, sizinle de paylaşmak istedim
Ebu Musa (R.A.)den rivayete göre Resûlüllah (S.A.V.) şöyle buyurdu:
Bir kimsenin çocuğu öldüğü zaman Allah (C.C.) meleklerine: Kulumun yavrusunun canını kabzettiniz mi? der. Melekler: Evet derler. Allah (C.C.), Ciğer paresini aldınız öyle mi? der. Melekler: Evet derler. Allah (C.C.) Kulum ne söyledi? der. Melekler Sana hamd ederek, Biz Allah içiniz ve Ona dönücüleriz dedi. Allah (C.C.) Kulum için cennette bir köşk bina edin ve adını Hamd Köşkü koyunuz. diye nida eder.[40]
Hadiste, musibet anında sabretmeye, kaza ve kadere rıza göstermeye teşvik vardır. Bunun neticesinde kişiyi cennette büyük mükafata nail olacağı vaad olunmuştur.
Kulumun yavrusu cümlesinde Allah (C.C.) kulu kendine izafe etmesi, başına gelen musibeti sabır ile karşıladığı için şereflendirmesi ve yavrusunu sarması sebebiyledir.
Kulumun ciğer paresini aldınız öyle mi? cümlesinde söz konusu edilen insanın sabrının büyüklüğüne işaret vardır. Çünkü çocuğa karşı oluşan sevginin şiddeti, insanın özünü oluşturan ve onsuz yaşanmayacak olan kalbe benzetilmiştir. Böylece bu ifadeyle musibetin büyüklüğü ve ona gösterilen sabrın yüceliği açıklanmaktadır.
Allah (C.C.) kulunun çocuğunun ruhunun kabz edildiğini ve kulunun sabrını en iyi bilendir. Bildiği halde meleklere sorması, o kuluna cennette karşılığını verirken yaptığı amellere melekleri şahit kılmak içindir. denilmiştir.[41]
[40] R. Salihin, H.No:922; Tirmizi, Cenaiz, 1021. (Tirmizi hasen demiştir.);Ahmed b. Hanbel, Müsned, 4/415;
[41] İmam Nevevi, a.g.e., c.4, s.141-142.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?