2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Slm hanımlar napıyosunuz biz ogluşumla açıktık ama yıyecek bişe aklımıza gelmiyoo kızımda arkadaşına gıttı evcılık oynamaya bende menü düşünüyom
canım evde var mi bilmem herkeste sevmez ama ben kendime ekşili bamya yaptım akşam eşime de güveç pilav çorba yapacağım :)lütfen canınız çekmesin
canım sen bebeğinin hareketlerini hissetmeye basladin ,ı tarifin bebek hareketi toplanması hatta elınle sertleşme olunca okşa geçer bence o bebeğin

kızlar merhaba bebişler nasıl.
yarın detaylı ultrasonum var çok heyecanlıyım.
ben hala hareket ediyormu hissetmiyorum. biraz kiloluyum ondan mı bilmiyorum,yani göbüşüm biraz yağlı :)
uzun zamandır ultrasona da girmiyorum. bişey mi oldu acaba die korkuyorum.
bide hem dvlet hastahanesine hemde özele randevu aldım hangisine gitsem acaba. detaylı ultrason yaptıran varmı acaba aranızda

canım ben bu sabah yaptırdim :) devlet yada özel sana kalmış önemli olan doktor ve aletlerin iyiliği ... Bebeğinin cinsiyeti ne kızlar biraz tembel geç hareket ediyor kızımi 23tr hissettim oglumu 14 te acaba cinsiyet mi kilo mu ilk hamilelikten mi ilk mi :)

Severim ama cnm evde yok güveç olabilir gerçi atıştırdım meyve falan akşam için düşünüyorum eşim fırıncı olunca evde ne yapıcamı şaşıyorum

canım cumartesi yani tam 20. haftada özelde kendi doktorum ayrıntılı baktı hatta ben bütün hastalarıma başka bir doktora daha gidip ayrıntılı yaptırın diyorum başka bir gözün daha görmesi iyidir yinede siz bilirsiniz dedi. bende tıp fak. bi arkadaşım çalışıyor ona rica ettim sanırım 23 yada 24 haftaya tekrar ayrıntılı için randevu alacak bana yani fırsatın varsa ikisinde de yaptır.

yemek soylemesek burda pek ayrintili da olmus baya tum menu :) canimizin cekmesini istemeyiz ama hamilelik malum nefsimize ne kadar soz gecirebiliriz bir de bulanimiz olur bulamayanimiz olur yanlis anlama lutfen..

slm canlarim inanin su olay basima geleli beri hic keyfim yok daha bakamadimda esim hala uyuyor uyansin gitsin baksin bunun icin uyandirmak istemiyorum durduk yere hem kendime hemde ona stres yaptim zaten birse olmussada olmustur bu saatten sonra elimden birsey gelmez.kac gundur yasadigim stres sikinti mahfetti beni ne yedigimin ne ictigimin nede uyudugumun hayri var.bugun kafam dagilsin diye cocuk arabasi bagenip karar verdim onunda odeme kosullari uymadigi icin iptal etmek zorunda kaldim esimi bekliyorum kalksinda bi bakalim yanlis islem yapmayayim diye.adam uyanir uyanmaz benim gereksiz islerimle ugrascak her zamanki gibi valla onada hak veriyorum ne dese hakli kendimede cok kiziyorum hamilelik beni cok degistirdi bakmadan isler yapiyorum odeme kosullari yaziyor arabanin ama ben bakmadan pat diye siparis verdim bi baktim ki havala sistemi yokmus haydaa don basaa isin icinden cikamadim esimi bekliyorummm
dogum yapana kadar eslerimizede bol sabir versin rabbim bu hormonlar bizle bizde eslerle dalga geciyoruz sanki

Canm ben burda ozele gidiyorum cunku baska doktor yok ama emin ol kus kondurmuyolar. Ablam randevu alarak devlete gitmisti o cok memnun kaldi detayli tarama icin. Gelecek ay ben de van a devlet hastanesine gidicem detayli tarama icin.

yemek soylemesek burda pek ayrintili da olmus baya tum menu :) canimizin cekmesini istemeyiz ama hamilelik malum nefsimize ne kadar soz gecirebiliriz bir de bulanimiz olur bulamayanimiz olur yanlis anlama lutfen..

aynen katılıyorum sana soydas,ayrıca dikkati mi çeken bir durum var... bakıyorum burada herkes doktor gibi davranıyor,sıkıntısını paylaşan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışalım ama bu kadar kendimizden emin bir şekilde de konuşmayalım doktorluk da yapmayalım,fikrimizi söyleyelim...ilk anne olacaklar için tavsiyem ; arkadaşlar kendinizi bu kadar dinlemeyin herşeyi oluruna bırakın muhakkak sıkıntılı olacaktır herkesin farklı yaşadığı bir durum gebelik bazı arkadaşlar için kolay olmuyor her bünye aynı değil tabii ki ,gebelik hastalık değil doğal bir süreçtir,tadını çıkarmanızı tavsiye ederim, bebekleriniz anne karnında o kadar rahat ve güvende ki asıl dış dünya daha tehlikeli,endişeli gebelik gergin sinirli bebekler dünya ya getirmenize sebep olur,hamileliklerinin tadını çıkarmaları sonrası zaten heeep endişe,19 yaşında üni. de oğlum var endişem hiç bitmedi yani özetle karnınızda bu kadar güvendeyken içiniz de taşıyorken tadını çıkarın bu özel durumun...bana kızan arkadaşlar olabilir ,onlara da eyvallah ne diyim

canım geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin bende geçmişe bakmadan öyle arada yazanları görünce kötü bişi sandım napalım olacağı varmış rabbim başak dert vermesin üzme artık bebişide

"Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. İleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz."

katılıyorum bak burada da şu şekilde anlatılmış:

"
Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. İşte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.
İnsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar"

Endişeli, bardağın boş yarısını gören bir anne veya baba adayı mısınız?
Eğer öyleyseniz şu anda bebeğinizin sağlıklı doğması konusunda çok aşırı endişeli olduğunuz için gebeliğinizin keyfini hakkınca çıkaramıyorsunuz demektir. Bebeğiniz şu anda "doğmadı" ama aramızda. Sadece farklı bir konumda. O yaşıyor ve sizin aslında çoktan bir bebeğiniz oldu bile. Onu öpemiyor olmak, ona dokunamıyor, onu görmüyor olmak sadece biz insanların 5 duyusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Halbuki onu hissedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "5 duyumdan biriyle algılamadığım birşey gerçek değildir" ön yargısından kurtulmak. Hepimizin 5 duyumuzla ulaşamadığımız ancak var olduğuna inandığımız değerlerimiz var. Sizin bebeğiniz de bunlardan biri. Çok yakında 5 duyunuzla da onu hissedeceksiniz. Bebeğinizin "doğum tarihi", yani hesaplayıcıya göre 40 haftayı doldurduğu tarih sadece basit bir geçişten ibaret. Bebeğinizin manevi varlığını hissedin ve ileride çok zevk alarak anacağınız bu gebelik döneminin tadını çıkarın.
Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telaffi etmeye çalışıyoruz...

yani,aklın yolu bir :)))

insallah bir sorun olmadigini ogrendiginde hicbir seyin kalmicak canim esin de anlayisla karsilar eminim napalim suc hormonlarda :) araba icin de hayirlisi olsun belki baaka bir sitede bulursun yine aynisini

ay ne güzel anlatmış ben ne kadar mutlu ve huzurluysam bebeğimde o kadar mutlu ve huzurlu olur

Merhaba kızlar uzun zamandır giremedim herşey yolunda çok şükür 4 lü taramayıda hayırlısıyla atlattım...
Hızla kilo alıyorum çok dikkat rdiyorum ama alıorum bende anlamadım bu arada daha önceki testlerde b12 düşük çıkmıştı 20.haftada tekrar test yapalım dedi yaptırdım bu hafta yine düşük çıktı şimdi dontorum arada hamilelikte b12 çok önemliymiş beş günde bir iğne vurulman gerekiyor dedi iki kutu b12

Sizlerde b12 testi yaptırdınız mı? Hayvansal gıdalara ağırlık verdim ama yibede yükselmemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…