Aksine kilo almadim canim 61 ile hamile kaldim 59a dustum simdi 64 kiloyum, bilmiyorum doktorum oyle istedi gayet te saglikli buldu bebegimi.. burdan bi kac arkadasta yaptirdi onlar da benden cok önde degiller yanilmiyorsamcanım neden şeker yüklemesini erken yaptılar çok mu kilo aldın? 26-28 de filan yapılıor diye biliyordum
canım ben oldum ama gitmedim aile apartmanındayız herkes oldu salgın var şimdi eşimde sıra dünde onunki başladı maalesef, ben keçiboynuzu pekmezi yedim limon sıktım içtim birde siyah turpla ballı şurup yaptım oğlumla onu içiyoruz öksürük içinslm kızlar grip olupta doktora gideniniz var mı boğaz ağrısı ve burun akıntısı ve acayip baş ağrısı yardım lütfen
güle güle yiyin canım epey yapmışsın sendeGeçen sene daha çok yapmıştım ama bu sene de taze fasulye kavurdum domatesle 5-6 torba, bamya 2 torba, barbunya 1 torba, kırmızı biber közleme 3-4 torba kahvaltılık, patlıcan közleme 3-4 torba kahvaltılık olarak yaptım. Tarhana erişte dışarıdan alıyorum, turşuyu, domates suyunu annem gönderiyor, yeter. Belki birkaç şey daha yaparım malum evde kalabalık olacak birde üstüne çalışıyorum zaten hazırda olunca yemek hazır gibi oluyor.
canım ben çift poşetle koyuyorum yoksa değişik bir koku oluyor kızartmalarda öyle den istersenşimdiden afiyet olsun cnm. Geçen sene bende karnıyarık için patlıcan kızartıp koymuştum difrize ama sanki patlıcanlarda bir koku olmuş veya hamilelikten bana öyle geldi, hiç yemek haline getirmeden attım ama emeğime acıdım al taşı tuzlu suya koy kızartama közlediğim patlıcanlar güzeldi.
canım salgın var her yerdeinş bişi, olmaz en geç yarın bu illetten kurtulmak niyetim ağlıyor gibi gözlerim akıyo burnum akıyor kızlar dikkat edin bulaşıcımıdır nedir herkes hasta
hayır önce açlık şekeri için bir tüp alıyorlar sonra şekerli su içiyorsun bir saat bir şey yemiyorsun bir saat sonra tokluk şekerine bakıyorlarşekerli suyu içer içmez mi ölçüm yaptılar yoksa bekledin mi???
canım dur sakin ol diyetle düşüyor her zaman yüksek değildir belki bu aralar tatlı çok yediysen ondandırKizlar ben ne yaptim şekerim 168 çıktı napicam ben
gayet iyi çıkmış canımbenim doktorum şeker yüklemesini 28. haftaya doğru yapalım dedi
açlık şekerim 75
canım detaylı ultrason önemli Allah korusun bir şey varsa tabi ki aldırmıycaz ama detaylı ultrasonda organlara bakılıyor malum eğer organda bir hastalık varsa bazılarına anne karnında bile müdahale edilerek tedavi ediliyor bazılarına doğar doğmaz ameliyat gerekiyor o yüzden bunu önceden bilmek bebeğimizin yararına olur tabi inşaallah hepimizinki sağlıklı olsunda bunları düşünmeye gerek kalmasın mesela tarama gereksiz çünkü bir sorun varsa tedavisi olmayan hastalıkların teşhisi için ikili üçlü taramalar yani onlar boşa stres kaynağı, bence yaptır çok önemli üniversite hastaneleri ücretsiz yapıyorKızlar ben renkli uytrasona görmedim doktorun sonuçların iyi çıktı maliyeti oldukça yüksek dedi gerçektende 300 400 arasiydi devlete gittim oradaki hemşire de eğer bir sorun olursa ne yapacaksın aldirimisin dedi bende hayırdedim o zaman yyaptırma bu şüpheyle 4 ay geçmez dedi of napcam bilemedim ki ben ya her gidişinde doktora en az 20 25 dk bakıyor organlarındaiinceliyor su ana kadar hic bir sorun yok sadece migde agrimdan vr hala bulantilarimdan dolayı 11 kg verdim allahtan bebisim kg aliyo ekimde gidişinde verirsem bir iki gün hastanede misafir edicez dedi tek sorunum bu e kızlar simdi USG YE girmeyen varmı benim gibi
merhaba :) daha erken biliyorum ama biz bebek arabasını aldık. stokke scoot aldık joker mğazalarından. mamas papas urbo 2 modeline bakıyorduk ki satıcı bayan bunu çook önerdi. kendisi de kullanmış. hafif olması, içindeki port bebenin çıkmadan tek elle katlanması, 36 kg kadar taşıma kabiliyetinin olması, 4 yaşına kadar kullanabileceği beni cezbetti. deneyerek sürerek aldım. şiddetle tavsiye ederim. stokke explory evet dezavantajları daha çok ama stokke scoot mutlaka bakın derim. bebeğin boyu uzadıkça ayaklarını koyacağı yerde ayarlanıyor. youtube da bş sürü videosu var. ayrıca çok da geniş oturma yeri. sanki satıcı gibi konuştum ama :) inanın bi görün deneyin derim ben. sevgiler
Hoşgeldin cnm ozlettin kendini iyi olmanıza sevindim bebişinle senin. herşeyi halletmissin maşallah bişey kalmamış biz daha baslamadik bile eşim de çok rahat ve garantici malum acı tecrübelerim olduğu için . olsun ama geç olsun da güç olmasın. Bebeğim iyi olsun yeter bana.
şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlar 50 gr mı yaptırdınız kaç tüp kan verdiniz acaba
ayyyy benim de yarin kontrolum, seker yuklemem ve tetanoz asim varaksama kadar benden haber alamazsaniz akut gonderebilirsinizz
hepsi ayni gun olcak diye tirsiyoruuuuuuuuum...
oo hoş geldin bir geldin pir geldin:) hamarat hızlı hatun merakla bekliyorum katkılarını
Cumanız mübarek olsun canımlarımm
Larkincim hoşgeldinvalla bende ağırlaşmadan istanbula mı gelsem diyorum alışveriş yapmaya süs falan herşeyi alırız diyorum
Dün eşime biraz sinir oldum eve giderken... ekmek almaya durdu gitmiş pasta almış kendini affettirmek için eve gittik üstümü değiştim mutfağa geldim kocaman kestaneli pastakestane delisiyim tabi ben biliyo beni nasıl kandıracağını 2 dilim yedim
Kızlar umarım herkes iyidir giremiyorum..22 haftalık olduk kötü bişi oldu umarım sonu hayır olur kimselerede anlatamıyorum.. Bebeğimin karaciğerinde mikrokalsifikasyon varmış 2 yerinde hiç böyle bişi başına gelen varmı ?? Toxo-rubella-cmv enfeksiyon testleri yapıldı ayrıntılı ultrasonada haftaya gircez testlerde hafta çıkacak sonuçları Allahım yardımcımız olsun çok korkuyorum çünkü çok tehlikeli
Selam annisler . Kontrolden ve şeker yüklemesinden geldik.. cok kötu bi tat degil ama boş migdeye hicte hos olmadi yani :) kuzum iyi Allaha sükür 450 gram olmusuz herseyimiz iyi . Göremedim o ayri bazen doktorlar cok bencil olabiliyor ultrason kagitinda bile belli degil kuzumsonucu öglen 3 gibi telefonla bildirecekler önümuzdeki çarsambada ayrintilimiz var yaptirsammi yaptirmasammi bilemedim.. sormadan ayarladi doktor
şeker yüklemesi için 3 saat aç kalmak gerekiyor bildiğim kadarı ile, şekerli suyu içtikden sonrada bekliyor musunuz ? yoksa şekerli su içilir içilmez test mi yapılıyor ????
Cnim içini ferah tutKızlar ben renkli uytrasona görmedim doktorun sonuçların iyi çıktı maliyeti oldukça yüksek dedi gerçektende 300 400 arasiydi devlete gittim oradaki hemşire de eğer bir sorun olursa ne yapacaksın aldirimisin dedi bende hayırdedim o zaman yyaptırma bu şüpheyle 4 ay geçmez dedi of napcam bilemedim ki ben ya her gidişinde doktora en az 20 25 dk bakıyor organlarındaiinceliyor su ana kadar hic bir sorun yok sadece migde agrimdan vr hala bulantilarimdan dolayı 11 kg verdim allahtan bebisim kg aliyo ekimde gidişinde verirsem bir iki gün hastanede misafir edicez dedi tek sorunum bu e kızlar simdi USG YE girmeyen varmı benim gibi
Hayirli olsunmerhaba :) daha erken biliyorum ama biz bebek arabasını aldık. stokke scoot aldık joker mğazalarından. mamas papas urbo 2 modeline bakıyorduk ki satıcı bayan bunu çook önerdi. kendisi de kullanmış. hafif olması, içindeki port bebenin çıkmadan tek elle katlanması, 36 kg kadar taşıma kabiliyetinin olması, 4 yaşına kadar kullanabileceği beni cezbetti. deneyerek sürerek aldım. şiddetle tavsiye ederim. stokke explory evet dezavantajları daha çok ama stokke scoot mutlaka bakın derim. bebeğin boyu uzadıkça ayaklarını koyacağı yerde ayarlanıyor. youtube da bş sürü videosu var. ayrıca çok da geniş oturma yeri. sanki satıcı gibi konuştum ama :) inanın bi görün deneyin derim ben. sevgiler
canım ben oldum ama gitmedim aile apartmanındayız herkes oldu salgın var şimdi eşimde sıra dünde onunki başladı maalesef, ben keçiboynuzu pekmezi yedim limon sıktım içtim birde siyah turpla ballı şurup yaptım oğlumla onu içiyoruz öksürük için
güle güle yiyin canım epey yapmışsın sende
canım ben çift poşetle koyuyorum yoksa değişik bir koku oluyor kızartmalarda öyle den istersen
canım salgın var her yerde
hayır önce açlık şekeri için bir tüp alıyorlar sonra şekerli su içiyorsun bir saat bir şey yemiyorsun bir saat sonra tokluk şekerine bakıyorlar
canım dur sakin ol diyetle düşüyor her zaman yüksek değildir belki bu aralar tatlı çok yediysen ondandır
gayet iyi çıkmış canım
canım detaylı ultrason önemli Allah korusun bir şey varsa tabi ki aldırmıycaz ama detaylı ultrasonda organlara bakılıyor malum eğer organda bir hastalık varsa bazılarına anne karnında bile müdahale edilerek tedavi ediliyor bazılarına doğar doğmaz ameliyat gerekiyor o yüzden bunu önceden bilmek bebeğimizin yararına olur tabi inşaallah hepimizinki sağlıklı olsunda bunları düşünmeye gerek kalmasın mesela tarama gereksiz çünkü bir sorun varsa tedavisi olmayan hastalıkların teşhisi için ikili üçlü taramalar yani onlar boşa stres kaynağı, bence yaptır çok önemli üniversite hastaneleri ücretsiz yapıyor
hayırlı olsun güle güle kullanın
Hoşbulduuum evet hallettik sayılır, ama hala hazırlığın stresi bitmedi
Haklısın canım, önceden yaşananlar insanı engelliyor doğa olarak sanırım. Şimdilik gelin ata binmiş ya nasip demiş modundayız. Yani hazırlık yapıyoruz ama ne olacağını yalnızca Allah bilir.
Rabbim hakkımızda en hayırlı olanı nasip etsin hepimize:)
75 gr şeker yüklemesi yaptırdım. Doktorum öyle yazmış. 3 tüp kan alındı benden.
Bir açken, bir 60 dk sonra birde bir 60 dakika daha sonra. Hep açtım bu sürede.
Oy oy geçmiş olsun hayırlı haberlerle gel. Beni etkilemedi şeker yüklemesi, sende hafif bir şekilde atlatırsın ve sonuçların güzel çıkar inşallah canım.
Bende dün şeker yüklemesi yaptırdım bugünde 2. tetanoz aşımı vuruldum.
Hoşbulduuum
Bugün aldıklarımı ciciler sayfasına ekleyeyim. Süslerin fotoğraflarını çekmedim daha. Onları da çekince hemen ekleyeceğim. Çok iyi olmuş o sayfa:)
Seninde cuman mübarek olsun canımmm
Nasılsın nasıl gidiyor
Sen İstanbul da oturmuyor muydun zatenBenim öyle kalmış aklımda.
Yakınsa kıyafet alış-verişi için değil ama süs hazırlığı için kesinlikle tavsiye ederim.
ben yeniden gitmeye karar verdim
Hayır olsun inşallah. Hiç duymadım ben bu rahatsızlığı.
İnşallah enfeksiyon sonuçlarında temiz çıkar. Allah yardımcınız olsun, üzme sıkma kendini inşallah sağ salim doğacak, büyüyecek yavrun
Geçmiş olsuuun, bende yaptırdım kurtulduk biz
Benim doktorumun muayenehanesine gidiyorum, şeker yüklemesini isteyince devlet hastanesinde yaptırayım dedim.
Biraz süründürdüler hastanede diyebilirimrica ettim doktordan hazır randevu almışken sizden ultrasonla baksanız diye.
Desem de demesem de aynıymış. 2 dk baktı, her şey yolunda, suyun iyi, bebek erkek sağlıklı dedi o kadar.
O küçücük güya yeni ultrasonda hiç ama hiç bir şey göremedikDoktorumun gözünü seveyim
Merhaba leblecim. Ben kendi şeker yüklememi anlatayım.
Sağlık ocağında ebe gitmeden 1 gün önce akşam saat 8 den sonra bir şey yeme dedi.
Geceden aç gittim.
Glikozu kendimiz satın almamız gerekiyormuş devlet hastanesinde, doktor söyledi şeker yüklemesi testi yazarken.
Aç aç eczane aradık (çok ilginç kadın doğum hastanesinin etrafında eczane yoktu)
Kendi doktorum 75 gr şeker yüklemesi istemişti.
75 gr eczaneden aldık. Eczacı yarım litrelik pet şişe suyun birazını boşaltın bunu içine koyun azcıkta limon sıkın çok şekerli olur dedi.
Hastaneye döndük. Önce yine kendi doktorum istediği için idrar tahlili yaptırdım. Şekerle bir ilgisi yok.
Sonra karnım hala açken ve o şekeri içmemişken; 1 tüp kan aldılar.
Sonra hemen şeker karışımını hazırladık ve içtim. Kötü değildi ama aç karnına hoş olmuyor sadece.
Şekeri içince 1 saat bekledim. 1 saat sonunda kan aldılar. Yine 1 saat beklememi söylediler.
1 saat sonra yeniden kan aldılar ve eve gönderdiler. Yemek artık serbestBende acısını çıkardım
Yani 1'i açken, 2'si şekeri içtikten sonra olmak üzere 3 kere kan aldılar benden.
Haklısın canım, önceden yaşananlar insanı engelliyor doğa olarak sanırım. Şimdilik gelin ata binmiş ya nasip demiş modundayız. Yani hazırlık yapıyoruz ama ne olacağını yalnızca Allah bilir.
Oy oy geçmiş olsun hayırlı haberlerle gel. Beni etkilemedi şeker yüklemesi, sende hafif bir şekilde atlatırsın ve sonuçların güzel çıkar inşallah canım.
Hoşbulduuum
Bugün aldıklarımı ciciler sayfasına ekleyeyim. Süslerin fotoğraflarını çekmedim daha. Onları da çekince hemen ekleyeceğim. Çok iyi olmuş o sayfa:)
Nasılsın nasıl gidiyor
Yakınsa kıyafet alış-verişi için değil ama süs hazırlığı için kesinlikle tavsiye ederim.
İnşallah enfeksiyon sonuçlarında temiz çıkar. Allah yardımcınız olsun, üzme sıkma kendini inşallah sağ salim doğacak, büyüyecek yavrun
Benim doktorumun muayenehanesine gidiyorum, şeker yüklemesini isteyince devlet hastanesinde yaptırayım dedim.
Biraz süründürdüler hastanede diyebilirimrica ettim doktordan hazır randevu almışken sizden ultrasonla baksanız diye.
Desem de demesem de aynıymış. 2 dk baktı, her şey yolunda, suyun iyi, bebek erkek sağlıklı dedi o kadar.
O küçücük güya yeni ultrasonda hiç ama hiç bir şey göremedikDoktorumun gözünü seveyim
Sağlık ocağında ebe gitmeden 1 gün önce akşam saat 8 den sonra bir şey yeme dedi.
Geceden aç gittim.
Glikozu kendimiz satın almamız gerekiyormuş devlet hastanesinde, doktor söyledi şeker yüklemesi testi yazarken.
Aç aç eczane aradık (çok ilginç kadın doğum hastanesinin etrafında eczane yoktu)
75 gr eczaneden aldık. Eczacı yarım litrelik pet şişe suyun birazını boşaltın bunu içine koyun azcıkta limon sıkın çok şekerli olur dedi.
Hastaneye döndük. Önce yine kendi doktorum istediği için idrar tahlili yaptırdım. Şekerle bir ilgisi yok.
Sonra hemen şeker karışımını hazırladık ve içtim. Kötü değildi ama aç karnına hoş olmuyor sadece.
Şekeri içince 1 saat bekledim. 1 saat sonunda kan aldılar. Yine 1 saat beklememi söylediler.
1 saat sonra yeniden kan aldılar ve eve gönderdiler. Yemek artık serbestBende acısını çıkardım
Yani 1'i açken, 2'si şekeri içtikten sonra olmak üzere 3 kere kan aldılar benden.
toplamda şekerli suyu içtikden sonra 2 saat bekledin yani????
Hoşbulduuum
Nasılsın nasıl gidiyor
Geceden aç gittim.
Canım oğlumda benden de üç kere almışlardı ama şimdi bir açlık bir tokluk alıyorlar yeni prosedür öyleymiştoplamda şekerli suyu içtikden sonra 2 saat bekledin yani????
yok canım ben ankarada yaşıyorum..
kıyafet için değil zaten süs püs işleri için düşünüyorum evde var halamlar amcam falan istanbulda oturuyor
toplamda şekerli suyu içtikden sonra 2 saat bekledin yani????
merhaba kızlar cici sayfasına baktım harika şeyler var.yakında bende ekliycem birde bir arkadaş geçmiş sayfalarda bazı arkadaşların bebeğinin cinbsiyetinde değişiklikler olduğunu yazmış kimlerin bebekleri değişti acaba
Heee ben karıştırmışım ya
Süs püse kesinlikle evet diyorumHelede gelme imkanın akrabaların varsa. Hem çeşit aşırı çok hemde çook uygun fiyatları.
Şu mantar tıpalı cam kolonya şişeleri var ya, onlar 50 tane alırsan tanesi 50 kuruş 60 kuruş. İçine azıcık gıda boyası ve kolonya al sana pembe yada mavi kolonyaYani genel olarak çok ucuz oluyor.
Evet Zaten açtım geceden beri. Şekerli suyu içtikten sonrada tam 2 saat aç beklemiş oldum:)
Süs püse kesinlikle evet diyorumHelede gelme imkanın akrabaların varsa. Hem çeşit aşırı çok hemde çook uygun fiyatları.
Şu mantar tıpalı cam kolonya şişeleri var ya, onlar 50 tane alırsan tanesi 50 kuruş 60 kuruş. İçine azıcık gıda boyası ve kolonya al sana pembe yada mavi kolonyaYani genel olarak çok ucuz oluyor.
Evet Zaten açtım geceden beri. Şekerli suyu içtikten sonrada tam 2 saat aç beklemiş oldum:)
17 de kız
21 de kız
Genelde 12 de falan söyleyenlerde oldu o
doğru canım haklısın bazı doktorlar önlem için erkenden yaptırabiliyorlarmış hayırlısı olsun inşallahAksine kilo almadim canim 61 ile hamile kaldim 59a dustum simdi 64 kiloyum, bilmiyorum doktorum oyle istedi gayet te saglikli buldu bebegimi.. burdan bi kac arkadasta yaptirdi onlar da benden cok önde degiller yanilmiyorsam
Canim benimki degisti doktorum 12 haftadan beri kiz dedi her gittigimdede (yaklasik 4 kere gittim bu sure icinde) sormustum. Detayli usg icin baska doktora gittim oda %100 erkek dedi bu haftasonu baska doktora gidecegim bakalim o ne dicekmerhaba kızlar cici sayfasına baktım harika şeyler var.yakında bende ekliycem birde bir arkadaş geçmiş sayfalarda bazı arkadaşların bebeğinin cinbsiyetinde değişiklikler olduğunu yazmış kimlerin bebekleri değişti acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?