amin canım bi de yaptıracaklara tavsiyem asla tek gitmeyin kaç kere bayılacak gibi oldum eşim tuttu beni gözünün önü kararıyor ve elin ayağın boşalıyorgeçmiş olsun canım ya.Biz henüz yaptırmadık bayramdan sonra kısmetse yaptıracağız.İnşallah 15 gün sonra düşme yaşanırda insüline gerek kalmaz.Bi sorun çıkmaz.Çok korkuyorum valla bende hem tadından hem sonuçtan
Bide her saat başı kan ver
offfff offffff inşallah sorun çıkmaz 15 gün sonra.
benimde bayramdan hemen önce ama bayramdan sonra mı olsam diyorum yarın hemşiremi arayıp soracağım olur derse bayramdan sonra vurulacağım
Birkac gun gecikmeden bir sey olmaz canim, hemsire bana 4 hafta sonra gel once olmasin ama sonrasi birkac gun sorun degil dedi.
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Birkaç gün geciktiriyorum o zaman gönül rahatlığıyla :)bir kaç günden birşey olmaz canım ...
Aşının ikinci dozu için verilen tarihten birkaç gün sonra gitsek bir sıkıntı olmaz değil mi? Yarin gitmem gerekiyor ama gidemeyeceğim galiba. Bu hafta cumaya kadar giderim diyorum, çok önemli değildir herhalde.
Arkadaşlar daha önce yazıldı biliyorum ama 3100 kusur sayfada aramak hakikaten zor.. Benimde takıldığım konu biberon,emzik vs gibi ilk ihtiyaçlarda nelere dikkat etmeliyiz?? özellikle tecrübeli anneler hangi markaları aldınız ve olmazsa olmaz nelerdir??. Bir kere daha yazmanızı rica etsem
ayy çok kötü ya benim gideceğim zamanda eşim gündüz işe gitcek bi sonraki haftaya alsam hiç fena olmıcak sanırım.amin canım bi de yaptıracaklara tavsiyem asla tek gitmeyin kaç kere bayılacak gibi oldum eşim tuttu beni gözünün önü kararıyor ve elin ayağın boşalıyor
Geçmiş olsun, inşallah düşer de gerek kalmaz insüline. 50likten önce 100lük mü yapıldı sana? Ben de tırsıyorum bu yüklemeden, tatlı bir şeyler yediğimde bile kötü oluyorum, nasıl geçecek bakalım. Gerçi Selçuk Bey yaptır demedi bana ama sana yapıldıysa bana da yapılacak demektirKızlar 100 lük şeker yuklememi yaptirdim geldim sonuclar açlık 99 cikti 1.saat sonunda 100 cikti 2.saat sonunda 222 cıktı 3.saat sonunda 153 cikti doktor yüksek dedi diyet programi verdi 15 gun sonra bi daha bakalım yine yuksekse insilüne baslaticam dedio kadar zorlandim ki icerken hala basim dönüyor ve midem bulaniyor bence canan hocam cok haklı beni mahvetti bebegim ne haldedir simdi, her saat basi kan aldilar 4 unite verdigim kan da cabasi
canım bana perşembe 50 lik yapıldı 153 çıkınca yüksek dedi nezih bey bugünde 100 lük yapıldı bana nezih bey şart koşmadı canım illa yaptıracaksın demedi zararlarını anlattı ailende varsa şeker yaptırmalısın diyince bende yaptırdım annemle babamda da şeker var çünkü belki selçuk bey de zorunlu tutmaz.Geçmiş olsun, inşallah düşer de gerek kalmaz insüline. 50likten önce 100lük mü yapıldı sana? Ben de tırsıyorum bu yüklemeden, tatlı bir şeyler yediğimde bile kötü oluyorum, nasıl geçecek bakalım. Gerçi Selçuk Bey yaptır demedi bana ama sana yapıldıysa bana da yapılacak demektir
kızlar bu bebek bakım setiyle alakalı birşey sormak istiyorum.Sebamed in ürünleri nasıl acaba bi bilginiz varmı?? Yada aranızda tercih edecek olan.
Arkadaşlar daha önce yazıldı biliyorum ama 3100 kusur sayfada aramak hakikaten zor.. Benimde takıldığım konu biberon,emzik vs gibi ilk ihtiyaçlarda nelere dikkat etmeliyiz?? özellikle tecrübeli anneler hangi markaları aldınız ve olmazsa olmaz nelerdir??. Bir kere daha yazmanızı rica etsem
Geçmiş olsun, inşallah düşer de gerek kalmaz insüline. 50likten önce 100lük mü yapıldı sana? Ben de tırsıyorum bu yüklemeden, tatlı bir şeyler yediğimde bile kötü oluyorum, nasıl geçecek bakalım. Gerçi Selçuk Bey yaptır demedi bana ama sana yapıldıysa bana da yapılacak demektir
Benim şeker yüklememde carsamba kızımda yurdışında yapmadılar bir sorunda olmadı sankı bundada yaptırmasam ne olur Türkiye'de var bu yükleme ezıyeti((
Bakım setlerinde neler var bilmiyorum ama ben bübchen'in banyo köpüğüyle şampuanını sipariş ettim, bir de uni baby yenidoğan ıslak pamuk mendil (saf su+pamuk). En çok tavsiye edilenler bunlardı tecrübeli değilim ama :) set alınca hepsi aynı marka olacak diye hiç bakmadım setlere. Ama dediğim gibi tecrübeli değilim, sadece cevap vermek istedim.kızlar bu bebek bakım setiyle alakalı birşey sormak istiyorum.Sebamed in ürünleri nasıl acaba bi bilginiz varmı?? Yada aranızda tercih edecek olan.
Arkadaşlar daha önce yazıldı biliyorum ama 3100 kusur sayfada aramak hakikaten zor.. Benimde takıldığım konu biberon,emzik vs gibi ilk ihtiyaçlarda nelere dikkat etmeliyiz?? özellikle tecrübeli anneler hangi markaları aldınız ve olmazsa olmaz nelerdir??. Bir kere daha yazmanızı rica etsem Ben avent düsünüyorum. Internette avent ve dr. brown tavsiyeleri fazlaydı.
Bir de senin vesilenle ben de bir şey sorayım tecrübeli annelere :) bu avent'in saklama kaplarını alıp ona uygun biberon başlıkları alarak saklama kaplarını biberona dönüştürmek mi daha mantıklı, yoksa biberon setini alıp yanına kapatma diskleri alarak biberonları saklama kabına dönüştürmek mi? Hepsi birbirine uyumluymuş zaten, ama hangisi daha kullanışlı ve ekonomik olur acaba?
çok doğru söylüyorsun hayat çok pahalı en adi ve ucuz bebek arabasını alsan 400tl 4 ayda anca ödersin zaten fakat dediğin gibi mahalle baskıcıları ne gerek var daha erken alırsınız edersiniz derken doğuma gireceğiz doğduğunda da küçücük bebişimle avmlerde dolaşmak istemiyorum kendime bebeğimle özel alan yaratmak istiyorum ama anlaşılamıyor şu an bebek büyütmek eskisi gibi değil hayat ve zaman daha farklı belki eskiden hemen alınmazmış ama zaten erkenlik bi zaman da kalmadı daha ne kadar erken olabilir ki buradaki bazı arkadaşlar 7 aylık olacaklar nerdeyseeeAynen harfi harfine katılıyorum. Günler kısalacak bir kere, hava çok erken kararacak, çok soğuk olacak, kat kat kıyafet olacak üstümüzde, karın gittikçe büyüyecek bele daha çok baskı yapacak vs vs.
Ben daha şimdiden gezince zorlanıyorum. Tempolu yürüyüş o kadar yormuyor ama şu orda dur, burda ona bak, buna bak,
öbür dükkana gir, yavaş yürü beni bitiriyor daha şimdiden, her bir yerim ağrıyor. Nefesim daralıyor, çarpıntım oluyor.
Daha ilerleyince ne yapacağız bilmem.
Siz çalışanlarında Rabbim ayrıca daha fazla kolaylık versin, zor zanaat bu hallerde
Bence de böyle bir durum varsa ayrıca yapmaya ne gerek var. Çocuk yatıp kullanamayacak olduktan sonra.
Hiç olmazsa kışı geçirirsiniz hayırlısıyla yaza yapacaksanız yaparsınız.
Hem bu zaman zarfı içinde bebeğiniz yanında yatacak büyük ihtimalle, hem soğuk diye hem kendi daha küçük diye. Sizde bu durumu ölçüp tartmış olursunuz.
Tabii öncelik ısınan ev olsun ama o da halletmesi kolay bir iş değilKışın ısınamamak, helede yaktığın halde evi ısıtamamak çook kötü bir şey
Yok yok hiçbir şeycik olmaz Allah'ın izniyle. Bir alakası yok ki zaten
Ohh çok iyi yapmışsınız. Kimseye kulak asmayın, herkes kendi bütçesini bilir. Dışarıdan karışmak ne kolay öyle.
Ben bu aralar "ona ne gerek var buna gerek var" muhabbetine daha çok kılımAldık işte, bakacağız gerek olup olmadığına.
Yoksada kendimiz tecrübe etmiş olacağız.
Tecrübe edinme olayı bu değil mi zaten
Eflal susmasın zaten niye sussun ki ne oldu şimdi
Bir sen varsın herkesle birden ilgilenen. Sılam zaten uğramıyor.
Ben memnunum bütün yazılarını sonuna kadar okumaktan.
Allah Allah zaten bir avuç kalmışız şurada
Allah yardımcısı olsun eltinin, tüp bebekle mi hamile kalmıştı, öyle hatırlıyorum sanki?
Zaten inanın ki zamanında doğum yapanı duyamaz oldum ben.
Şu 2 haftadır kimi duyduysam çeşitli sebeplerden hep en az 3 hafta erken doğum yapıyorlar.
Yok suyu bitti, yok yarıya düştü, Rabbim hayırlara çıkarsın, 9 ayı tamamlayanı duyamıyorum.
Geçen hafta eşimin teyzesinin oğlunun eşi 37 haftalık sezeryanla suyu yarı yarıya azalmış diye acil diye doğum yaptı. 1 haftadır küvözde bebek. Ciğerinin bir tanesi gelişmemiş, doktoru hiç anlamamış bunu.
2 gün geçti akciğerlerinde enfeksiyon var dediler. Solunum cihazından ayrılmış artık çok şükür ama ne zaman çıkacağı belli değil yoğun bakımdanAllah acile şifalar versin hepsine.
Evet evet zaten artık gerçekten az kaldı. Hayat çok pahalı artık.
Birde tüketim çılgınlığı mı nedir, aynı yeni evlenenler gibiyiz. Oturma odası yemek odası salon takımı ayrıca olmazsa olmaz. Bulaşık, çamaşır, küçük ev aletleri, tül ayrıca strou ve perdesi vs vs hiçbiri olmazsa olmaz artık. Dayatmalarla insanlar artık her şeyi gerekli görür hale geldi.
Bir küçük parçayı almasa yeni evli çift. Aaaa almadınız mı neden almadınız onu deniliyor artık.
Bebek eşyaları işi de bence aynı mantığa döndü.
Ben kendi adıma söyleyeyim mecbur görüyorum bazı şeylerde kendimi. Olmasa da idare edilir ama alalım olsun diyorum.
Böyle bir dönemde yaşarken, herşey de sanki çok ucuzmuş gibi ne gerek var bu kadar erken almaya!
Çünkü pahalılar, çünkü ancak öderiz, zaten siz değil misiniz bebek demek masraf demek diyen, birde olunca görürsünüz siz diyen. Mahalle baskıcıları
Yok yok bayramda başlarsanız geç meç sayılmaz o. Zaten bir çok şeyi de hesaplamışsınız. Neler alınacak neler lazımda düşünmüşsünüzdür. Her şeyden 2 tane. Allah yardımcınız olsun, Allah kolaylık versin her işinizde..
"Bir bebek edinmeyi tasarladıkları andan..." diye başlamışİlginç bir çeviri yapmışlar
Ben bu ay birazcık ara verdim bir şeyler almaya. Gerçi bunu okumak lazım hemen ama, merak ettim bende.
Bir bakınayım
alıp ödeseler zaten öyle konuşamazlar di miisteyene yardım ederim tabi canım, evet senin işin daha zahmetli iki kere hazırlık çok yorucu Allah kolaylık versin, ahzır olsun kafan rahat olsun en güzelirisk hepimizde var biliyorum çoğu bir şey olursa diye almak istemiyor ama hayat bu ne olacağı belli değil evet olabilir ama olmama ihtimali çok yüksek iyi düşünelim biz
ayyy canım kime ne siz en iyisini yapıyorsunuz çat diye öyle bir ayda alınıp ödenecek paralar değil bunlar herkes bütçesine göre alıyor tamam, mesela sen 5000 harcarsın ben 1000 harcarım,gelirimize göre az çok kavramı değişiyor ama gelire göre gider oluyor her zaman, dediğin gibi doğum masrafı var inan doğduktan sonra masraf çok fazla oluyor, siz en iyisini yapıyorsunuz o diyenler kendileri alıp ödeyecekse konuşsun yoksa bir zahmet sussun!
aynen canım
canım bence geç kalmadınız aslında başlamak için tam zamanı biz ufak tefek başladık almaya ama bu ay biraz ara verip nasipse bayramda bebek arabasını alacağımmBiz de bir şey almadık ama kredi kartımızdaki taksitler bitti bu arada epey rahatladık. Biraz birikim de yaptık. Bazı şeyleri zaten aileler alacak, elimizde hazır paramız da var. Geç kaldık belki ama maddi olarak zorlanmayacağız.
Bebek Bakım derken Tırnak makası vs bakım çantasından değil de krem şampuan vs bahsediyorsun sanırım. ÇOĞU anne sebamedi kullanıyor ablam da yeni doğum yaptı çok memnun. Ama bana kalırsa ben de malzemeler alsam bile oldukça az kullanacağım şampuan yağ vs gerek yok bence. Iyi kalite soğuk sıkım Zeytinyağı en Güzeli oh mis :)
evet canım şampuan vss.onlardan bahsediyorum.Bilgilendirme için teşekkür ederim.Zaten bende set alma taraftarı değilim indirimde olduğunu gördümde facete paylaşmışlar size danışmak istedim.:)
Saol canım.sanırım bende senin gibi set almayacağım bide internetten almak kafamı karıştırdı indirimde ürün belkide son kullanma tarihi yakındır.Bakım setlerinde neler var bilmiyorum ama ben bübchen'in banyo köpüğüyle şampuanını sipariş ettim, bir de uni baby yenidoğan ıslak pamuk mendil (saf su+pamuk). En çok tavsiye edilenler bunlardı tecrübeli değilim ama :) set alınca hepsi aynı marka olacak diye hiç bakmadım setlere. Ama dediğim gibi tecrübeli değilim, sadece cevap vermek istedim.
En iyisi elle tutulur bi yerden gerek olan şeyleri almak
arkadaşlar merhaba bebek doğduğu zaman evde ve hastanede ne gibi şeyler dağıtıcaksınız fikir olarak sizlere soruyum dedim birde bebeğim odasını ve eşyalarını sizlere göstermek istiyorum ama fotoğraf yükleyemiyorum tabletten mi acaba bilemedim ya.... aaaaa bide süt sağma makinası ne öneriyorsunuz cici anneler ???
Az önce alıntı yaptım ama düzgün olmadı tekrar yazayım. Ben avent düsünüyorum. Internette avent ve dr. brown tavsiyeleri fazlaydı.Arkadaşlar daha önce yazıldı biliyorum ama 3100 kusur sayfada aramak hakikaten zor.. Benimde takıldığım konu biberon,emzik vs gibi ilk ihtiyaçlarda nelere dikkat etmeliyiz?? özellikle tecrübeli anneler hangi markaları aldınız ve olmazsa olmaz nelerdir??. Bir kere daha yazmanızı rica etsem
Anladım arkadaşım teşekkür ederim. Benim de anneanne ve dedemde var şeker. Zararlarını anlattıktan sonra zorunlu tutmasa bile gidip yaptırırım herhalde, hiç istemesem decanım bana perşembe 50 lik yapıldı 153 çıkınca yüksek dedi nezih bey bugünde 100 lük yapıldı bana nezih bey şart koşmadı canım illa yaptıracaksın demedi zararlarını anlattı ailende varsa şeker yaptırmalısın diyince bende yaptırdım annemle babamda da şeker var çünkü belki selçuk bey de zorunlu tutmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?