2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
tetanoz aşısı oldum dün akşam kolum hafif ağrıyor üst kısmı... onun dışında başka bir şey olmadı çok şükür.. şeker yüklemem de 10 ekimde. yaptıracağım karar verdim

Sılam hosgeldin be kuzum... Narelerdesinn yahu... Oglunun pipisi iyileştimi biraz.. Artık unutmustur inş.. Canım o gergınlık bendede oluyo bazen...
Sagolasin mervem hosbuldum canim sukur oglumun pipisi iyi oldu hic yeni sunnet olmus gibi degiliz sorunsuz gecti hersey simdi kresede gidiyor hersey yolunda sukur.masallah senin enerjin hala devam ediyor bense tam tersine hep otursam hic kalkmasam yerimdenn ahh evde islerim dururken ben oturup tv izliyorum aksama kadar hicbirsey yapamiyorum halim yok dermanim yok ve en onemliside istegim yok bakalim ne kadar surecek bu uyusuklugumm
canim doktorunla konusursun o uygun goruyorsa ona gore kararini verirsin :)sagolasin bende yeniden aranizda olmaktan cok mutluyum :)
yaww nedir bu temizlik telasi eflalim birakin zorlamayin kendinizi olmuyosa olmuyodur yapcak birsey yok bende ayni durumdayim yapmiyorum oldugu kadarrr ne yapayimm
cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :)

Sağol tatlım teşekkür ederim

Evim öyle pis ki anlatamam
pazar güya eşimle camları silecektik hasta oldum zaten yeni taşındığım için perdeler halılar falan temiz sadece mutfak dolaplarının yüzünü alacaktım ama hasta oldum
Bi cuma var arefe o gün de mezarlığa falan gidilir ne nasıl yetişir bilemem
Annem de kızıyo sanki ne olmuş senin camlarına diye

Ebrucum prosedür aynı prosedür şeker testi olmayın bebekleri stres yapmayın diye ortalığa yarım bir şey attılar gebeler daha çok stres oldu:)) ilk 100 gr vermiyorlar zaten ilk 50 ya da 75 oluyor ona da doktorun karar veriyor. Doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok, eğer illa da test yaptırmak istemiyorsan kan tahlili ile üç aylık ortalamana baktır veya şeker Ölçüm cihazı ile takip et.

Bayramlık cicilerin hazırlanıyor ne güzel :) annesi ve kendisi marifetli olan insanlara bayılıyorum bizim aile malesef Kütük gibi:)) keşke okuyacağımıza kuaförlük terzilik gibi şeyleri de öğrenebileymişsiz diyorum da kızıyorlar :)) tamam canım inş faydası olur beğenir misin bilmem ama beni yazıları bile motive ediyor:)

Ben de tüm şifrelerini unutuyorum en sonunda hepsini eşime söyledim yeniden Hoşgeldin sılacım:))

Çok geçmiş olsun canım Güzelce dinlenmeyr bak kendini yorma...

Ahh nerde eflalim:) bilmem kaç ay hastanede yattım serum aldım istifralardan bir de evimde ablam gelip kaldı yeni bebeğiyle Allah Razı olsun ondan sonra ne arayan ne soranım var ne de yardımcım.. Eşimin birkaç Şeyini yıkayıp ütülüyorum iş için kendi şallarımı bir de.. Sonra Islak mendille toz Alıp bitiriyorum temizlik faslını:))) ev derli toplu zaten makine kuruyorum kaldırıyorum. Bir tek yerler silinmek ister.. normalde çok titizim ama şimdi ne nefesim yetiyor ne halim var:) bir De bi düşüğüm olunca hiçbir şey bebeğimden değerli değil diyorum:) kocam meyvesini bile soyulmuş Ağzına ister:) kaynana meselelerine hiç girmiyorum pozitif kalayım diye ama Allah Muhtaç etmesin:) öyle böyle işte:) ama temizlik biraz bekleyecek kadın bulsam kadın alacağım ama o da yok.
Ben de dertliyim anlayacağın:) kaynanan yapıyorsa utanma bence kötü Günü'nde yanında olanın sen de kötü Günü'nde yanında olursun arkadaşlar aile bunun için Lazım... Bence hiç utanma birlikte yapın..

Canım hiç yükseğe Çıkma pişman olacağın işleri şimdilik Rafa kaldır zaten dengemizi zor kuruyoruz bu halimizle aman aman..

Ya hamileler Mezarlığa girmez diye biliyorum ama eminim bu da batıl çıkar :)) sormak lazım.. Canım camları boşver zaten bayramda yapış olur evin temizle kapa perdeleri otur:)) zaten ev taşıdın daha yorma kendini:

Beni forumun Pasaklısı ilan edecekler ama Nr yapayım önce bebeklerimiz kendimiz sonra ev işleri:))

Canım çok tartıştık bu konu hakkında herkesin farklı bir fikri var özellikle Canan Karatayın programından sonra.. Zararlı, zararsız, yurtdışında yapılıyor, yapılmıyor diye ayrılmış durumdayız ve ben şahsen henüz şeker testi yaptırmayıp buradakileri okuyup gidenlerin test esnasında sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Bende yaptırdım ve bana göre korkulacak birşey yok.. Özellikle amniyosentez yaptırmak zorunda kalıp sonraki zorlu süreci yaşayan bir anne adayı olduğum için şeker testi bana normal idrar testinden farklı gelmedi.. Tek sıkıntı özellikle benim gibi şekerle arası olmayan bir için tadının gerçekten iç bayıcı olması..doktoruma güveniyorum zararlı olsa yaptırmayacağına inanıyorum..Birde bir arakadaş vardı nickini hatırlamıyorum ailesinde hiç şeker hastalığı olmamasına rağmen şekeri yüksek çıktı yani bu bir kriter değil.. Benimde tam tersi annem ve babam tip2 diabet hastası ama benim şekerim normal..

Bende kahvaltimi yaptim guzelceee oturdum pc basina cok isim var yapilmasi gereken ama yapicak halim yok bi turlu gecmedi kansizligim hamiligimden bu yana 3 kutu demir hapi bitirdim ama yok duzelmiyor
persembe gunu kontrolum vardi oglumun poposu ayaklari asagida kafasi yukardaymis o yuzden asagiya cok baski yapiyor ve altimda agri oluyor doktor doguma yakin zaman olmadigi icin sorun olmucani soyledi zaten normal dogumda yapmicam o yuzden sorun degil ama cok asagida olmasi altima agri yapiyor penguen gibi yuruyorum resmen bacaklarim ayrik ayrik
gogsumun alt kism bos oglum asagida oldugu icin ve gogsumun altindaki kurek kemiklerim batiyor resmen karnim davul gibi gerginn o kadar gerginki cirt diye yirtilcak diye korkuyorum derim yumusatici krem suruyorum hem catlatlara hemde gerginlige iyi gelen iyi geliyor ama oda bi yere kadar etkisi
son 3 ayin icine girdik bidahaki kontrolumde yani 28 inci haftamda kan uyusmazligi icin igne yaptircam benim gibi kan uyusmazligi olanlar unutmasin ignesi yaptirmayi cok onemli bu igne hem bizim hemde bebek icin
cumadan itibaren 2 hafta okullar tatile giriyor ara tatil basliyor bizim burda buyuk oglusum evde olucak abisi evde kaldimi kucukte krese gitmek istemiyor bakalim nasi olcak ..
ayrica kizlar esimin isiyle ilgili sorunlar var lutfen dua edin hakkimizda hayirlisi olsunn son zamanlarda esimde bende bu isten dolayi cok dusunceliyiz cok onemli bi karar vermesi gerek ama o kararin sonucunda nasil olucak isyerindeki durumlar bilemiyoruzz offfff zorr bu isler dualarinizi bekliyorum

kızlar şeker yüklemesi bebeğin kilo alımı büyümesi açısından önemli yaptırsak iyi olacak (

yok canim merak etme ben varken o pasaklilik unvanini kimseye yakismazz

ev hanımı olsam şimdiyeeee neler yapmıştım da işle olmuyor
Halıları kaldırırız sileriz tuvalet banyo falan işte ancak yaparım
Hamile mezarlığa gitmez şeyi nerden çıktı yaw ilk defa duyuyorum
Yok islamiyette öyle bişey

arkadaslar ben de seker yüklemesi konusunda cok sey okudum izledim vss... en sonunda yaptırmaya karar verdim... karatay bana çok güven vermiyor... diğer taraftan tüm önce gelen perinatologlar yapılması gerektiğini söylüyor... fiziksel olarak gebelik şekeri oldugunu anlayamıyorsun bu test öncesi, tabi eğer ailede bu risk yok ise... test önemli, doğum sırasında bile sıkıntı yaşatabiliyormus... 50 gr 2 dilim baklavaya eşitmiş, bu durumda neden telaş edip yaptırmayayım ki..

kizlar ben yokken sanirim gundem seker kontrolu olmus ama inanin kendinizi neye odaklarsaniz oyle olur.herkesin bunyasi bir degil ben hic etkilenmedim mesela normal testlerden bi farki yoktu benim icin bu kadar kafa yorulacak birsey oldugunu dusunmuyorum ben almanyadayim turkiyede yapilan bicok test burda yok biliyorsunuz ki ben yaptirmadim ama seker kontrolu yapildi demekki gerekli ki yapildi gereksiz bi test olsa inanin benim doktorum yaptirmazdi biliyorsunuz sizler bicok test yaptirdiniz benim simdiye kadar yaptirdigim tek test her seferinde yapilan idrar testidir buda ikinci oldu :)
kendinizi kotuye odaklamayin herseyin hep iyisini dusunun sonucta kontrol amacli ve sagliginiz icin ailede seker olup olmamasiyla alakasi yok bizim ailede de kimsede seker yokken ablamin hamileliginde sekeri cikti ve karnindan igne yapmak zorunda kalmisti doguma kadar ve 75 yasinda anneannnemde bile seker yoktur :)
bu hamilelikle birlikte kisinin bunyesinde olusabilcek bi durum ailede varmis yokmus yok ben az seker yiyorum ben hic yemiyorumla alakali bi durum degl bence ve onlem alinmasi sart birsey.yaptirmadan ve sekeriniz olup olmadigini bilmeden nasil onlem alicaksiniz ki hamilelikte seker ciksa bile yapmaniz gereken tek sey yediklerinize dikkat etmek gec fark edilirse igne yapmak zrunda kalirsiniz oda berbat birsey arkadasim karnindan durmadan igne yapiyordu yazik kizin karni delik desik olmustu artik igne yapmaktan

kızlar şeker yüklemesi bebeğin kilo alımı büyümesi açısından önemli yaptırsak iyi olacak (
aynen oyle canim malesef seker hastasi olup onlemini almayanlarin bebekleri zayif doguyorlar kendileri cok kilo aliyorlar.arkadasim hamileliginde igne yapti seker icin ben beslenmesine dikkat etmedi ve dunyanin kilosunu almasina ragmen oglu 2.800 falan dogmustu minicikti yavrum

Canım çok yorma kendini biz hamileyiz herkes kendi işine baksın. İçimizdeki canlar bize emanet temizlik için riske atmayalım. Bende takıntılıyımdır ama Allah razı olsun haftasonu ablamla eşim dip köşe temizledi. Sende eşini bekle bence

Hala bircok kisi benim gibi isme karar veremedi sanirim benimde oglumun hala bi ismi yok doguma uc ay kaldi bi turlu isim bulamadik ne zormus ya ilk oglumda hic zorlanmadim ikincisinde biraz zorlandim ama bunda yok hicbi ismi yakistiramiyorum yeni isim olsa bi dert eski isim olsa bi dert
emre ismi suan aklimda ama cok eski isim diyo herkes ya aslinda benim icin eski olmasi dert degil ama bilmiyorum herkesin dedigine bakarsam isimsiz kalicak yavrumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…