gynoferon verdi bana demir hapı ben de tadında bişi hissetmiyorum. bunu aç karna içecekmişim. üstüne bi de bişi yemezsem bayılırım açlıktan :)
En az 1 saat dayanacaksın

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gynoferon verdi bana demir hapı ben de tadında bişi hissetmiyorum. bunu aç karna içecekmişim. üstüne bi de bişi yemezsem bayılırım açlıktan :)
Sagolasin mervem hosbuldum canim sukur oglumun pipisi iyi oldu hic yeni sunnet olmus gibi degiliz sorunsuz gecti hersey simdi kresede gidiyor hersey yolunda sukur.masallah senin enerjin hala devam ediyor bense tam tersine hep otursam hic kalkmasam yerimdenn ahh evde islerim dururken ben oturup tv izliyorum aksama kadar hicbirsey yapamiyorum halim yok dermanim yok ve en onemliside istegim yok bakalim ne kadar surecek bu uyusuklugummSılam hosgeldin be kuzum... Narelerdesinn yahu... Oglunun pipisi iyileştimi biraz.. Artık unutmustur inş.. Canım o gergınlık bendede oluyo bazen...
canim doktorunla konusursun o uygun goruyorsa ona gore kararini verirsin :)sagolasin bende yeniden aranizda olmaktan cok mutluyum :)Biliyorum sılacıgım seninde burda yaşadıgını.Benimde 2.hamileligim ilkinde böyle bir şey yapılmadı bunda yapılacaksada bilemem bakalım perşembe kontrolüm var o zaman anlarız.Ama sanırım Türkiye'de çok yapılıyor.Bu arada mutlu oldum geri dönmene :)
yaww nedir bu temizlik telasi eflalim birakin zorlamayin kendinizi olmuyosa olmuyodur yapcak birsey yok bende ayni durumdayim yapmiyorum oldugu kadarrr ne yapayimmGünaydın herkese
Bende bugün en azından perdeleri yıkıycam, asma işini yapacak kişi var neyse ki
Onun dışında mutfak dolaplarını sileyim diyorum ama yükseğe çıkmaya korkuyorum tansiyondan, nasıl olacak bilmem
Hiç keyfim yok temizliği düşünmekten![]()
cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :)Günaydın herkese kızlar
Cumartesiden beri hastayım pazartesi salı raporluydum bugün geldim işe ama yine de halim yok![]()
Zaten çok ağır geçirirdim ben hastalığı acile gittim hiçbişey veremeyiz sadece ateşin aolursa parol al dedi o kadar
rapor verdi anneme gittim yattım sadece mandalina ve ıhlamurla ne kadar geçerse
Sagolasin mervem hosbuldum canim sukur oglumun pipisi iyi oldu hic yeni sunnet olmus gibi degiliz sorunsuz gecti hersey simdi kresede gidiyor hersey yolunda sukur.masallah senin enerjin hala devam ediyor bense tam tersine hep otursam hic kalkmasam yerimdenn ahh evde islerim dururken ben oturup tv izliyorum aksama kadar hicbirsey yapamiyorum halim yok dermanim yok ve en onemliside istegim yok bakalim ne kadar surecek bu uyusuklugumm
canim doktorunla konusursun o uygun goruyorsa ona gore kararini verirsin :)sagolasin bende yeniden aranizda olmaktan cok mutluyum :)
yaww nedir bu temizlik telasi eflalim birakin zorlamayin kendinizi olmuyosa olmuyodur yapcak birsey yok bende ayni durumdayim yapmiyorum oldugu kadarrr ne yapayimm
cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :)
kızlar bu şeker yüklemesi konusunda aydınlatırmısınız beni.Tamam akşam belli saatten sonra bişey yemicez sabah aç gidicez.İlk kan alcaklar açlık şekerine sonra o kötü şeyiiçtikten 1saat sonra tokluk şekerine bakıcaklar.Peki bu ilk alınan kanın sonucu malum öğleden sonra çıkıyo.ona göremi bize gramaj ayarlancak.yani ben ilk kanı verdikten sonra sonuca göremi içeçeğim
doktoruma sormadım çünkü kan uyuşmazlık testi yaptırdım sonucu gösterirken sorarım dedim oda negatif çıktı gitmeye gerek duymadım ( doktorla o şekilde konuşmuştuk )
Detaylı sonucunu gösteririm ozaman sorarım dediydm doktorum eğer ordan birşey demezlerse temizse buraya kadar yorulma dedi. ( üniversite hastanesind yaptırdım profesör temiz dedi geri doktoruma gitmeye gerek duymadım )
şimdi iyicene kafam karıştı bu 50 gr. 75 gr.100 gr mı görünce.
Bu arada ben dvlet hastanesine gidiyorum ama illaki prosedürleri aynıdır yaa![]()
Huhuuu kizlar ben annemdeyim bu aksam, esim işte.
Annem 2. Hamile pantolonumu dikiyor :))
Ve telefondan giriyorum maalesef, yazmak ne zormus yahu buradan.
Mrssuperfinacigimm doktorum adini unuttum simdi ama bayagi arastirdim, bununla ilgilibyazacagim sana sakin unuttugumu sanma
Simdilik ben kacar kizlar hepinizi opuyorum.
Heeeee birde 5n1k cigim (isim bilmeyincede bir garip oluyor boyle hitap :)
Ikiz bebekleri emzirmek konusunda internetten Hassas Anne sitesinden premature emme refleksi olmadan dogan 33 haftalik kizlarini 6 ay sadece anne sutuyle nasil besledigi konusunu mutlaka ama mutlaka okumalisin.
Hatta herkes okumali. Ama ememeyen iki tane bebeklerini bile 6 ay anne sutuyle besledigi icin..
Hadi simdi kactim opuyorum .
Şükür kavusturana :)
Canlarım sifri unuttum gunlwrdir giremiyorum sonunda bugun akil edip yonetimden yardım istedim yeni sifre verdiler aranızdayım acayip unutkan oldum bunuda unutmazsam iyidir..
Hepinizi tek tek çooook özledim yönetim bile özelden yais face de ismim.yazilmis sanırım yokum diye anlamadım konuyu ama neyde :)
Bende durumlar iyi şükür karnim cok gergin ve sis o cok rahatsız edici onun haricinde bel agrim cok fazla en daysnilmazida bu bel ağrısı
İnşallah hepinizin durumu iyidir artık burdayım inşallah ozlendiniz Cadılar :))
Çok geçmiş olsun canım Güzelce dinlenmeyr bak kendini yorma...Hayırlı geceler hanımlar. Bugün karnımda gerginlik ve kasığımda ağrıyla dra gittim, meğer bebeğim çok aşağı inmiş, başı okadar aşağıdaki çok şaşırdım, o yüzden ağrı yapıyormuş. Karnimda ki kasılmaları ölçtüler, çok şükür rahimde açıklık yok, kasılmalar da tehlikeli sıklıkta değil ama bundan sonra çok daha dikkat edip dinlenmem gerekiyormuş, birde ilaç verdi dr, yoksa Allah korusun erken doğum riskim var. Lütfen bana dua edin, Allah bebeğimizi bize bağışlasın, bir sorun olmadan atlatıp saglıkla kucağıma alayım kızımı. Aminn![]()
senin işini yapan var o zaman canım:) yoksa mecburen yaparsın, benim kv yapıyorda bu sefer istemiyorum kadıncağız çok yoruluyor
.... cam silmiştim koltuk hantal sehpayı çekmiştimkv yapalım diyor kadına yüzüm yok utanıyorum, kendi annem bir kere demiyor ya çok zoruma gidiyor
![]()
Günaydın herkese
Onun dışında mutfak dolaplarını sileyim diyorum ama yükseğe çıkmaya korkuyorum tansiyondan, nasıl olacak bilmem
Evim öyle pis ki anlatamam
pazar güya eşimle camları silecektik hasta oldum zaten yeni taşındığım için perdeler halılar falan temiz sadece mutfak dolaplarının yüzünü alacaktım ama hasta oldum
Bi cuma var arefe o gün de mezarlığa falan gidilir ne nasıl yetişir bilemem
Annem de kızıyo sanki ne olmuş senin camlarına diye
şeker yüklemesi yaptırmak istemeyen var mı arkadaşlar?
-ailemde şeker hastalığı yok.
-her gün en az yarım saat yürüyorum.
-şekerle tatlıyla hamur işleriyle çok çok haşır neşir değilim. daha da azaltmayı düşünüyorum.
-hamileliğin başında (3. ay gibi) açlık tokluğa baktık gayet iyiydi.
-hamileliğim boyunca 3-4 kilo aldım.
şeker testini yaptırmak istemiyorum. ama yine de içim rahat değil çok kararsızım...
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?
yok canim merak etme ben varken o pasaklilik unvanini kimseye yakismazzYa hamileler Mezarlığa girmez diye biliyorum ama eminim bu da batıl çıkar :)) sormak lazım.. Canım camları boşver zaten bayramda yapış olur evin temizle kapa perdeleri otur:)) zaten ev taşıdın daha yorma kendini:
Beni forumun Pasaklısı ilan edecekler ama Nr yapayım önce bebeklerimiz kendimiz sonra ev işleri:))
Ya hamileler Mezarlığa girmez diye biliyorum ama eminim bu da batıl çıkar :)) sormak lazım.. Canım camları boşver zaten bayramda yapış olur evin temizle kapa perdeleri otur:)) zaten ev taşıdın daha yorma kendini:
Beni forumun Pasaklısı ilan edecekler ama Nr yapayım önce bebeklerimiz kendimiz sonra ev işleri:))
arkadaslar ben de seker yüklemesi konusunda cok sey okudum izledim vss... en sonunda yaptırmaya karar verdim... karatay bana çok güven vermiyor... diğer taraftan tüm önce gelen perinatologlar yapılması gerektiğini söylüyor... fiziksel olarak gebelik şekeri oldugunu anlayamıyorsun bu test öncesi, tabi eğer ailede bu risk yok ise... test önemli, doğum sırasında bile sıkıntı yaşatabiliyormus... 50 gr 2 dilim baklavaya eşitmiş, bu durumda neden telaş edip yaptırmayayım ki..Canım çok tartıştık bu konu hakkında herkesin farklı bir fikri var özellikle Canan Karatayın programından sonra.. Zararlı, zararsız, yurtdışında yapılıyor, yapılmıyor diye ayrılmış durumdayız ve ben şahsen henüz şeker testi yaptırmayıp buradakileri okuyup gidenlerin test esnasında sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Bende yaptırdım ve bana göre korkulacak birşey yok.. Özellikle amniyosentez yaptırmak zorunda kalıp sonraki zorlu süreci yaşayan bir anne adayı olduğum için şeker testi bana normal idrar testinden farklı gelmedi.. Tek sıkıntı özellikle benim gibi şekerle arası olmayan bir için tadının gerçekten iç bayıcı olması..doktoruma güveniyorum zararlı olsa yaptırmayacağına inanıyorum..Birde bir arakadaş vardı nickini hatırlamıyorum ailesinde hiç şeker hastalığı olmamasına rağmen şekeri yüksek çıktı yani bu bir kriter değil.. Benimde tam tersi annem ve babam tip2 diabet hastası ama benim şekerim normal..
aynen oyle canim malesef seker hastasi olup onlemini almayanlarin bebekleri zayif doguyorlar kendileri cok kilo aliyorlar.arkadasim hamileliginde igne yapti seker icin ben beslenmesine dikkat etmedi ve dunyanin kilosunu almasina ragmen oglu 2.800 falan dogmustu minicikti yavrumkızlar şeker yüklemesi bebeğin kilo alımı büyümesi açısından önemli yaptırsak iyi olacak(
Günaydın herkese