2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Biri temizlik mi dedi :) Çılgınlar gibi temizlik yapiyorum koltuklarimi siliyorum mutfak dolabimi buzdolabi ic dis temizledim her gun camasir atiyorum resmen kendimi temizlige verdim üstüne bi de işe gidiyorum bende panik atak gibi bisey oldu kizlar sürekli temizlik yapiyorum ya bisey olursa erken dogum falan heryer temiz olsun duzenli olsun hastaneye falan yatarsam eve gelenler evi temiz bulsun diye kafayi bozdum yani temizlikle allah sonumu Hayır etsin:KK66:

oh maşşalh canım hareket edenin kolay doğumu olur diyorlar inş senin deöyle olur

bende miskinliği severim fazla da kilo alıyorum o yüzden biraz oyalanıyorum ev işleri ile yavaş yavaş yoksa kepçe ile kaldıramıcaklar beni bu gidişle :KK70::KK70::KK70:

tetanoz aşısı oldum dün akşam kolum hafif ağrıyor üst kısmı... onun dışında başka bir şey olmadı çok şükür.. şeker yüklemem de 10 ekimde. yaptıracağım karar verdim :kk77:
geçmiş olsun canım benim de bugün aşım var 2-3 gibi giderim işleri azaltıyım biraz da:KK50:

Evim öyle pis ki anlatamam
pazar güya eşimle camları silecektik hasta oldum zaten yeni taşındığım için perdeler halılar falan temiz sadece mutfak dolaplarının yüzünü alacaktım ama hasta oldum :cry::cry::cry:
Bi cuma var arefe o gün de mezarlığa falan gidilir ne nasıl yetişir bilemem
Annem de kızıyo sanki ne olmuş senin camlarına diye

çalışırken zor canım geçmiş olsun:KK68: boşver sen yapmasanda olur bence:KK56:

haftada 2 gün okula gidiyorum da ev altüst oluyor:KK57:

Bende kahvaltimi yaptim guzelceee oturdum pc basina cok isim var yapilmasi gereken ama yapicak halim yok bi turlu gecmedi kansizligim hamiligimden bu yana 3 kutu demir hapi bitirdim ama yok duzelmiyor :KK43:
persembe gunu kontrolum vardi oglumun poposu ayaklari asagida kafasi yukardaymis o yuzden asagiya cok baski yapiyor ve altimda agri oluyor doktor doguma yakin zaman olmadigi icin sorun olmucani soyledi zaten normal dogumda yapmicam o yuzden sorun degil ama cok asagida olmasi altima agri yapiyor penguen gibi yuruyorum resmen bacaklarim ayrik ayrik :KK53:
gogsumun alt kism bos oglum asagida oldugu icin ve gogsumun altindaki kurek kemiklerim batiyor resmen karnim davul gibi gerginn o kadar gerginki cirt diye yirtilcak diye korkuyorum derim yumusatici krem suruyorum hem catlatlara hemde gerginlige iyi gelen iyi geliyor ama oda bi yere kadar etkisi :KK51:
son 3 ayin icine girdik bidahaki kontrolumde yani 28 inci haftamda kan uyusmazligi icin igne yaptircam benim gibi kan uyusmazligi olanlar unutmasin ignesi yaptirmayi cok onemli bu igne hem bizim hemde bebek icin :KK17:
cumadan itibaren 2 hafta okullar tatile giriyor ara tatil basliyor bizim burda buyuk oglusum evde olucak abisi evde kaldimi kucukte krese gitmek istemiyor bakalim nasi olcak ..
ayrica kizlar esimin isiyle ilgili sorunlar var lutfen dua edin hakkimizda hayirlisi olsunn son zamanlarda esimde bende bu isten dolayi cok dusunceliyiz cok onemli bi karar vermesi gerek ama o kararin sonucunda nasil olucak isyerindeki durumlar bilemiyoruzz offfff zorr bu isler dualarinizi bekliyorum o_O

canım bu iğne ne için bende de var kan uyuşmazlığı ama birşey çıkmadı daha önceki testlerde temiz çıktı doktorumun böyle birşey söylediğini hatırlamıyorum yarın gideceğim sanırım inş unutmam da sorarım o_O

Canım çok tartıştık bu konu hakkında herkesin farklı bir fikri var özellikle Canan Karatayın programından sonra.. Zararlı, zararsız, yurtdışında yapılıyor, yapılmıyor diye ayrılmış durumdayız ve ben şahsen henüz şeker testi yaptırmayıp buradakileri okuyup gidenlerin test esnasında sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Bende yaptırdım ve bana göre korkulacak birşey yok.. Özellikle amniyosentez yaptırmak zorunda kalıp sonraki zorlu süreci yaşayan bir anne adayı olduğum için şeker testi bana normal idrar testinden farklı gelmedi.. Tek sıkıntı özellikle benim gibi şekerle arası olmayan bir için tadının gerçekten iç bayıcı olması..doktoruma güveniyorum zararlı olsa yaptırmayacağına inanıyorum..Birde bir arakadaş vardı nickini hatırlamıyorum ailesinde hiç şeker hastalığı olmamasına rağmen şekeri yüksek çıktı yani bu bir kriter değil.. Benimde tam tersi annem ve babam tip2 diabet hastası ama benim şekerim normal..

Canım çok güzel açıklamışsın bu şekeri bebek yapıyor adı üstünde hamilelik şekeri kiloyla şekerle genetikle Alakası olmuyor malesef ve önlemini almak gerekiyor.. Test içinde bol bol alternatif var illa yükleme yaptırmak istemeyen diğer şeker testlerini yapıttır o halde:) önemli olan kendimiz ve bebek için sıkıntı travma haline getirmemek...

ev hanımı olsam şimdiyeeee neler yapmıştım da işle olmuyor :cry::cry::cry:
Halıları kaldırırız sileriz tuvalet banyo falan işte ancak yaparım
Hamile mezarlığa gitmez şeyi nerden çıktı yaw ilk defa duyuyorum
Yok islamiyette öyle bişey

Valla canım Allah yardımcın olsun hem evli hem çalışmak zaten yeterince zikren bir de hamile olmak oy oy oy..:
Valla batıldır herhalde Aklımın bir yerlerindeymiş demek ki :) şimdi çıktı ortaya:) laf olsun diye söylüyorum sen bakma tabiri bana:)

Hala bircok kisi benim gibi isme karar veremedi sanirim benimde oglumun hala bi ismi yok doguma uc ay kaldi bi turlu isim bulamadik ne zormus ya ilk oglumda hic zorlanmadim ikincisinde biraz zorlandim ama bunda yok hicbi ismi yakistiramiyorum yeni isim olsa bi dert eski isim olsa bi dert:KK43:
emre ismi suan aklimda ama cok eski isim diyo herkes ya aslinda benim icin eski olmasi dert degil ama bilmiyorum herkesin dedigine bakarsam isimsiz kalicak yavrumm :KK43:

Hem iş hem isim için hakkınızda Hayırlısı olsun sılacım.. Erkek ismi olarak ömer Ahmet selim Ali gibi klasik isimler bana çok güzel geliyor ya da yeni moda isimler de vardır mutlaka birkaç tane belirleyip öyle karar verseniz mesela daha kolay mı olur sanki;))
kendş gönlünden geçen içine sinen bi isim varsa kt gitsin herkes alışır zamanla..:

oh maşşalh canım hareket edenin kolay doğumu olur diyorlar inş senin deöyle olur

bende miskinliği severim fazla da kilo alıyorum o yüzden biraz oyalanıyorum ev işleri ile yavaş yavaş yoksa kepçe ile kaldıramıcaklar beni bu gidişle :KK70::KK70::KK70:

geçmiş olsun canım benim de bugün aşım var 2-3 gibi giderim işleri azaltıyım biraz da:KK50:

çalışırken zor canım geçmiş olsun:KK68: boşver sen yapmasanda olur bence:KK56:

haftada 2 gün okula gidiyorum da ev altüst oluyor:KK57:

canım bu iğne ne için bende de var kan uyuşmazlığı ama birşey çıkmadı daha önceki testlerde temiz çıktı doktorumun böyle birşey söylediğini hatırlamıyorum yarın gideceğim sanırım inş unutmam da sorarım o_O

Ne yapalım artık yapamadım kaldı :cry:
bana zaten çok yabancı kişi gelmez
bayramdan sonra kardeşimin nişanı var 9unda hep annemlerde falan oluruz da olsun

Canım çok güzel açıklamışsın bu şekeri bebek yapıyor adı üstünde hamilelik şekeri kiloyla şekerle genetikle Alakası olmuyor malesef ve önlemini almak gerekiyor.. Test içinde bol bol alternatif var illa yükleme yaptırmak istemeyen diğer şeker testlerini yapıttır o halde:) önemli olan kendimiz ve bebek için sıkıntı travma haline getirmemek...

Valla canım Allah yardımcın olsun hem evli hem çalışmak zaten yeterince zikren bir de hamile olmak oy oy oy..:
Valla batıldır herhalde Aklımın bir yerlerindeymiş demek ki :) şimdi çıktı ortaya:) laf olsun diye söylüyorum sen bakma tabiri bana:)

Hem iş hem isim için hakkınızda Hayırlısı olsun sılacım.. Erkek ismi olarak ömer Ahmet selim Ali gibi klasik isimler bana çok güzel geliyor ya da yeni moda isimler de vardır mutlaka birkaç tane belirleyip öyle karar verseniz mesela daha kolay mı olur sanki:KK66:)
kendş gönlünden geçen içine sinen bi isim varsa kt gitsin herkes alışır zamanla..:

Valla sorma canım kendimi eve yatağa zor atıyorum :cry::cry::cry:

ütülerim olmuş dağ gibi :mad::mad::mad::mad::mad:

Hala bircok kisi benim gibi isme karar veremedi sanirim benimde oglumun hala bi ismi yok doguma uc ay kaldi bi turlu isim bulamadik ne zormus ya ilk oglumda hic zorlanmadim ikincisinde biraz zorlandim ama bunda yok hicbi ismi yakistiramiyorum yeni isim olsa bi dert eski isim olsa bi dert:KK43:
emre ismi suan aklimda ama cok eski isim diyo herkes ya aslinda benim icin eski olmasi dert degil ama bilmiyorum herkesin dedigine bakarsam isimsiz kalicak yavrumm :KK43:
Hoşgeldin sılacımmm. Biz isimlerimizi bulduk çok şükür karar değiştirmezsek tabi. Ben Doruk ve Duru olsun istiyordum eşim Doruku beğenmedi Doğukan ve Duru olacak muhtemelen isimleriyle sevmeye başladık kuzilarımızı artık:D

Kızlar ben de bu şeker yüklemesinin abartıldığını düşünüyorum. oturup bir porsiyon tatlıyı rahat rahat yiyebilen insanlarız içtiğimiz 50 gram ya da 75 gram şekerli suyun zararı olmayacağını düşünüyorum bende bayramdan sonra şeker yüklemesini yaptıracağım. en azından sonuca göre kendimize dikkat edip bebeğimizin zarar görmemesini sağlayacağız

Bu konu altında başka başlıklar açamıyoruz sanırım dimi??.. Açılsa keşke şeker yüklemesi, detaylı ultrason vs gibi ayrı başlıklar yapabilsek.. dönüp dolaşıp aynı konulara geri dönüyoruz..:KK49::KK49:

Can kan uyusmazligi icin teste falan gerek yok kan uyusmazligi varsa o igneyi yaptirmak zorundasin baska bi altanetifi yok ayrica dogumdan sonra ayni igneden tekrar yaptirman gerekiyor.hamiligin 28 inci haftasinda ve dogumdan sonra 72 saat icinde bu igneyi vurulman gerekiyor.doktorunla konus mutlaka bu igne onemli cunki :)
Hem iş hem isim için hakkınızda Hayırlısı olsun sılacım.. Erkek ismi olarak ömer Ahmet selim Ali gibi klasik isimler bana çok güzel geliyor ya da yeni moda isimler de vardır mutlaka birkaç tane belirleyip öyle karar verseniz mesela daha kolay mı olur sanki
kendi gönlünden geçen içine sinen bi isim varsa kt gitsin herkes alışır zamanla.
Sagolasin canim insallah en hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin.emre ismide klasik bi isim o yuzden de hosuma gidiyor aslinda neyse insallah en guzel isimleri buluruz evlatlarimiz icin :)
Hoşgeldin sılacımmm. Biz isimlerimizi bulduk çok şükür karar değiştirmezsek tabi. Ben Doruk ve Duru olsun istiyordum eşim Doruku beğenmedi Doğukan ve Duru olacak muhtemelen isimleriyle sevmeye başladık kuzilarımızı artık:D
cok guzel isimler canim hayirli olsun isimleriniz listemize ekledim duru ve dogukan isimlerini :)

Arkadaşlar unnado da avent elektrikli pompa indirimde gözüküyor mağaza fiyatını bilmiyorum ama soran arkadaşlar vardı, fiyatı gerçekten uygunsa sitede düşünülebilinir..

Günaydın herkese kızlar
Cumartesiden beri hastayım pazartesi salı raporluydum bugün geldim işe ama yine de halim yok :cry:
Zaten çok ağır geçirirdim ben hastalığı acile gittim hiçbişey veremeyiz sadece ateşin aolursa parol al dedi o kadar
rapor verdi anneme gittim yattım sadece mandalina ve ıhlamurla ne kadar geçerse
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine :)

Sagolasin mervem hosbuldum canim sukur oglumun pipisi iyi oldu hic yeni sunnet olmus gibi degiliz sorunsuz gecti hersey simdi kresede gidiyor hersey yolunda sukur.masallah senin enerjin hala devam ediyor bense tam tersine hep otursam hic kalkmasam yerimdenn ahh evde islerim dururken ben oturup tv izliyorum aksama kadar hicbirsey yapamiyorum halim yok dermanim yok ve en onemliside istegim yok bakalim ne kadar surecek bu uyusuklugumm :KK43:

canim doktorunla konusursun o uygun goruyorsa ona gore kararini verirsin :)sagolasin bende yeniden aranizda olmaktan cok mutluyum :)

yaww nedir bu temizlik telasi eflalim birakin zorlamayin kendinizi olmuyosa olmuyodur yapcak birsey yok bende ayni durumdayim yapmiyorum oldugu kadarrr ne yapayimm :KK43:

cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :)
Hoşgeldin sılam ozlettin kendini umarım artık buradasın oğluşun da iyi olmuş sevindim :)

Arkadaşlar unnado da avent elektrikli pompa indirimde gözüküyor mağaza fiyatını bilmiyorum ama soran arkadaşlar vardı, fiyatı gerçekten uygunsa sitede düşünülebilinir..
ablamın söylemesine göre gögüs pompası konusunda en iyi marka "medela" ymıs.
5 sene önce 200 tl kadar vermiş... bebişler anneyi emmediği için hep pompa kullanmak zorunda kalmıstı... 2 kızını bununla büyüttü, şimdi sıra bende, alet hala ilk hali gibi çok iyi çalışıyormuş.. gögüs pompası düşünenler bu markaya da baksın derim.

Bu forumda tetanoz asisida günlerce konusuldu kolunu kaldiramayan agrilar icinde kalan oldu hepsini okuduk gecmis olsun dedik ve ben bu aşıyı yaptirdim hic bisey olmadi insanlara tutupda ne kadar abartiyosunuz bi igne sanki ne olcak demedim cunku herkesin bünyesi farkli buna da cok saygi duyuyorum, ve bikac gundur seker yuklemesini konusuyoruz ve abarttigimizi da dusunmuyorum yasadiklarimi yazıyorum nacizane tavsiyede bulunuyorum oturup bi tabak tatlı degil 1 dilimi zor yiyen biri olarak beni etkiledi bu sekerli su , benim bunyem farkli seninki farkli cunku, burda hic bisey paylasamiyacaksak hic girmeyelim foruma

Bu forumda tetanoz asisida günlerce konusuldu kolunu kaldiramayan agrilar icinde kalan oldu hepsini okuduk gecmis olsun dedik ve ben bu aşıyı yaptirdim hic bisey olmadi insanlara tutupda ne kadar abartiyosunuz bi igne sanki ne olcak demedim cunku herkesin bünyesi farkli buna da cok saygi duyuyorum, ve bikac gundur seker yuklemesini konusuyoruz ve abarttigimizi da dusunmuyorum yasadiklarimi yazıyorum nacizane tavsiyede bulunuyorum oturup bi tabak tatlı degil 1 dilimi zor yiyen biri olarak beni etkiledi bu sekerli su , benim bunyem farkli seninki farkli cunku, burda hic bisey paylasamiyacaksak hic girmeyelim foruma

Yarın doktora gidicem inşallah bebişim iyidir ve cinsiyeti gösterir miniğim :) bugün rüyamda erkek olduğunu gördüm ultrasonda hayırdır inşallah ;) isim olarak erkek ise doğa tuna düşünüyoruz doğa değişebilir ama Eşim dedi ama bakalım. kız ise doğa deniz kesin bu ama kız sa :nazar::KK46::KK49:çok heyecanlıyım dua edin bize lütfen annisler :KK52::KK54::KK19::KK17:karışık duygular içindeyim. ..

merhaba kslar geçmişe bi göz attım da şeker konusu epey tartışılmış. bizde okulda 5 hamileyiz ikisi hiç yaptırmadı ama 3 kişi biz yaptırdık. yani her konuda drumuza güveniyoruz işimize gelen konularda şöyle böyle diyoruz herkesin kendi düşüncesi takdiri. bence dra güvenilmeli...
temizliklerinize kocaman bir maşallah. ben temizlik yapamadım kadın tutacaktım annem izin vermedi evim kirli değil diye.. annem kızkardeşim gelip camları fln sildiler halılar yıkamaya gitti dip bucak sil süpür yaptılar... bana iş bırakmadılar kirli değil ama odanın havası değişsin diye bir akşam eşime duvarları sildiricem sonra yatış tekrar.
bizde oğğluma hala isim bulamadık büyük oğlumun adı Bera bu da beraya uysun diye Kayra istedim ama eşim istemiyo Ali olsun diyo. bende isim konusunda katıyım biraz her türlü sıkınısını biz çekiyoruz bari isim hakkı da bizde olsun diye muhtemelen anlaşamıycaz ve iki isim koyucaz bakalım ne olacak.

şeker yüklemesi yaptırmak istemeyen var mı arkadaşlar?

-ailemde şeker hastalığı yok.
-her gün en az yarım saat yürüyorum.
-şekerle tatlıyla hamur işleriyle çok çok haşır neşir değilim. daha da azaltmayı düşünüyorum.
-hamileliğin başında (3. ay gibi) açlık tokluğa baktık gayet iyiydi.
-hamileliğim boyunca 3-4 kilo aldım.

şeker testini yaptırmak istemiyorum. ama yine de içim rahat değil çok kararsızım... :KK43:
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?

yukarıda ki maddelerin 1-2 ve 5 bana da uyuyor ama bende şeker çıktı yani yaptırmakta fayda var doktor bile şaşırdı çıkmasına diyetle bir ayda düzeldi

kızlar bu şeker yüklemesi konusunda aydınlatırmısınız beni.Tamam akşam belli saatten sonra bişey yemicez sabah aç gidicez.İlk kan alcaklar açlık şekerine sonra o kötü şeyi :KK45: içtikten 1saat sonra tokluk şekerine bakıcaklar.Peki bu ilk alınan kanın sonucu malum öğleden sonra çıkıyo.ona göremi bize gramaj ayarlancak.yani ben ilk kanı verdikten sonra sonuca göremi içeçeğim o_O
doktoruma sormadım çünkü kan uyuşmazlık testi yaptırdım sonucu gösterirken sorarım dedim oda negatif çıktı gitmeye gerek duymadım ( doktorla o şekilde konuşmuştuk )
Detaylı sonucunu gösteririm ozaman sorarım dediydm doktorum eğer ordan birşey demezlerse temizse buraya kadar yorulma dedi. ( üniversite hastanesind yaptırdım profesör temiz dedi geri doktoruma gitmeye gerek duymadım )
şimdi iyicene kafam karıştı bu 50 gr. 75 gr.100 gr mı görünce.
Bu arada ben dvlet hastanesine gidiyorum ama illaki prosedürleri aynıdır yaa :mad:

canım akşamdan bişey yiyip içmiyorsun sabah aç karnına kan alıyorlar arkasından şekerli su içirip 1 saat bekletip bi daha kan alıyorlar o kadar

Şükür kavusturana :)
Canlarım sifri unuttum gunlwrdir giremiyorum sonunda bugun akil edip yonetimden yardım istedim yeni sifre verdiler aranızdayım acayip unutkan oldum bunuda unutmazsam iyidir..
Hepinizi tek tek çooook özledim yönetim bile özelden yais face de ismim.yazilmis sanırım yokum diye anlamadım konuyu ama neyde :)
Bende durumlar iyi şükür karnim cok gergin ve sis o cok rahatsız edici onun haricinde bel agrim cok fazla en daysnilmazida bu bel ağrısı :KK43:
İnşallah hepinizin durumu iyidir artık burdayım inşallah ozlendiniz Cadılar :))

sıla hakkaten özlettin kendini :KK19:

Hayırlı geceler hanımlar. Bugün karnımda gerginlik ve kasığımda ağrıyla dra gittim, meğer bebeğim çok aşağı inmiş, başı okadar aşağıdaki çok şaşırdım, o yüzden ağrı yapıyormuş. Karnimda ki kasılmaları ölçtüler, çok şükür rahimde açıklık yok, kasılmalar da tehlikeli sıklıkta değil ama bundan sonra çok daha dikkat edip dinlenmem gerekiyormuş, birde ilaç verdi dr, yoksa Allah korusun erken doğum riskim var. Lütfen bana dua edin, Allah bebeğimizi bize bağışlasın, bir sorun olmadan atlatıp saglıkla kucağıma alayım kızımı. Aminn:KK42:

geçmiş olsun canım çok yorma kendini bol bol dinlen

Back
X