2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Temizlik yapanlara maşaallah ama çok yoruyorsunuz kendinizi bence. Ben okurken yoruldum. Yazık değil mi hem kendi canınıza, hem bebeğinize :KK43: Artık kendimizi çekmemiz lazım bence böyle işlerden. Benim fikrim tabi bu :stop:

bencede öyle çok yıpratmamak lazım bu zamanlar bize çok lazım olucak sonra

canım ben naturalive in bebe şampuanını aldım. bebişe aldığım ilk şey bu oldu. helal sertifikalı canım netten bir araştır istersen.

helal sertifikalı şampuan hiç duymamıştım neden öyle ki anlayamadım kusura bakmayın

Kızlar ben de bu şeker yüklemesinin abartıldığını düşünüyorum. oturup bir porsiyon tatlıyı rahat rahat yiyebilen insanlarız içtiğimiz 50 gram ya da 75 gram şekerli suyun zararı olmayacağını düşünüyorum bende bayramdan sonra şeker yüklemesini yaptıracağım. en azından sonuca göre kendimize dikkat edip bebeğimizin zarar görmemesini sağlayacağız
bu konuda doktorumuza güvenmek en doğrusu bence ki hepimizinki hemen hemen durumu değerlendirip istiyor. nefsimize hakim olamayıp içtiğimiz bi bardak koladan daha zararsız bişey olduğunu düşünüyorum

Valla sorma canım kendimi eve yatağa zor atıyorum :cry::cry::cry:

ütülerim olmuş dağ gibi :mad::mad::mad::mad::mad:

Ütüler için çarem çok çamaşır çıkarmamak üç bel Kıyafet belirledim onları yıkayıp giyiyorum hep her gün değişik giyinmek denek o kadar Kıyafet ütü demek :)) mecburiyetten böyle yol buldum ben kendime:)

Sagolasin canim insallah en hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin.emre ismide klasik bi isim o yuzden de hosuma gidiyor aslinda neyse insallah en guzel isimleri buluruz evlatlarimiz icin :)
:)
Aras asım Asaf bunlar da şimdi aklıma gelenler :) kocanın ismi güzelse ve seviyorsan son erkeğinizi de onun ismiyle kapatabilirsin:) ya da en son çare kura olacak:))

Bende oğlum için "Arın" ismini düşünüyorum aynı zamanda "Can" ve "Umut"ta favorim.. Eşim "Enes" ve "Anıl" üstünde duruyor.. Ne zor işmiş.

Can ve Arın ismi güzelmiş canım.. Anıl lar da çok efendi ölüyor tanıdığım tüm Anıl ismindeki çocuklar öyle :))

ben de hala kızıma isim bulamayanlardanım.. yakıştıramıyorum miniğime hiç bir ismiiiii :KK46::KK46::KK46::nazar::nazar::nazar::nazar:

Al benden De o kadar güzel olan isimler bile kızım için yeterince güzel değil :)))

Yarın doktora gidicem inşallah bebişim iyidir ve cinsiyeti gösterir miniğim :) bugün rüyamda erkek olduğunu gördüm ultrasonda hayırdır inşallah :KK66: isim olarak erkek ise doğa tuna düşünüyoruz doğa değişebilir ama Eşim dedi ama bakalım. kız ise doğa deniz kesin bu ama kız sa :nazar::KK46::KK49:çok heyecanlıyım dua edin bize lütfen annisler :KK52::KK54::KK19::KK17:karışık duygular içindeyim. ..

Hayırlısı olsun canım inş:)

merhaba kslar geçmişe bi göz attım da şeker konusu epey tartışılmış. bizde okulda 5 hamileyiz ikisi hiç yaptırmadı ama 3 kişi biz yaptırdık. yani her konuda drumuza güveniyoruz işimize gelen konularda şöyle böyle diyoruz herkesin kendi düşüncesi takdiri. bence dra güvenilmeli...
temizliklerinize kocaman bir maşallah. ben temizlik yapamadım kadın tutacaktım annem izin vermedi evim kirli değil diye.. annem kızkardeşim gelip camları fln sildiler halılar yıkamaya gitti dip bucak sil süpür yaptılar... bana iş bırakmadılar kirli değil ama odanın havası değişsin diye bir akşam eşime duvarları sildiricem sonra yatış tekrar.
bizde oğğluma hala isim bulamadık büyük oğlumun adı Bera bu da beraya uysun diye Kayra istedim ama eşim istemiyo Ali olsun diyo. bende isim konusunda katıyım biraz her türlü sıkınısını biz çekiyoruz bari isim hakkı da bizde olsun diye muhtemelen anlaşamıycaz ve iki isim koyucaz bakalım ne olacak.

Ali Kayra koyun:) ikinizin Dr gönlü olsun ben eşime çok sordum çünkü ikimizin miniği onun da fikri olsun istiyordum;)) ama o hep annesinin adını söyledi durdu:) en sonunda annenin adını koymayacağım ama senin beğendiğin bir isim varsa onu koymak istiyorum dedim bir isim söyledi bakalım artık :)) ben de hep ortak yol bulmayı severim ama önemli olan çocuklarımıza güzel isimler iyi ahlaklar verebilmemiz gerisi boş..
Ali de Kayra da karizmatik ve güzel isimler bence:)

Bende kahvaltimi yaptim guzelceee oturdum pc basina cok isim var yapilmasi gereken ama yapicak halim yok bi turlu gecmedi kansizligim hamiligimden bu yana 3 kutu demir hapi bitirdim ama yok duzelmiyor :KK43:
persembe gunu kontrolum vardi oglumun poposu ayaklari asagida kafasi yukardaymis o yuzden asagiya cok baski yapiyor ve altimda agri oluyor doktor doguma yakin zaman olmadigi icin sorun olmucani soyledi zaten normal dogumda yapmicam o yuzden sorun degil ama cok asagida olmasi altima agri yapiyor penguen gibi yuruyorum resmen bacaklarim ayrik ayrik :KK53:
gogsumun alt kism bos oglum asagida oldugu icin ve gogsumun altindaki kurek kemiklerim batiyor resmen karnim davul gibi gerginn o kadar gerginki cirt diye yirtilcak diye korkuyorum derim yumusatici krem suruyorum hem catlatlara hemde gerginlige iyi gelen iyi geliyor ama oda bi yere kadar etkisi :KK51:
son 3 ayin icine girdik bidahaki kontrolumde yani 28 inci haftamda kan uyusmazligi icin igne yaptircam benim gibi kan uyusmazligi olanlar unutmasin ignesi yaptirmayi cok onemli bu igne hem bizim hemde bebek icin :KK17:
cumadan itibaren 2 hafta okullar tatile giriyor ara tatil basliyor bizim burda buyuk oglusum evde olucak abisi evde kaldimi kucukte krese gitmek istemiyor bakalim nasi olcak ..
ayrica kizlar esimin isiyle ilgili sorunlar var lutfen dua edin hakkimizda hayirlisi olsunn son zamanlarda esimde bende bu isten dolayi cok dusunceliyiz cok onemli bi karar vermesi gerek ama o kararin sonucunda nasil olucak isyerindeki durumlar bilemiyoruzz offfff zorr bu isler dualarinizi bekliyorum o_O

Sılacım çok özlettin kendini hoşgeldinn

Günaydın herkese. Program değişmiş sabah sabah asabım bozuldu okulda. 7 saat aralıksız derse giriyorum üç gün. Bir gün de 3 saat boşuna oturup bekliyorum. Geçsin şu sekiz hafta hayırlısıyla :KK43:

canım seni çok iyi anlıyorum 6 şar saat benim de her gün ve çok yorucu tam gün, öğlen boşu boşuna okulda bekliyorum, sen ne zaman ayrılacaksın izne?

Ütüler için çarem çok çamaşır çıkarmamak üç bel Kıyafet belirledim onları yıkayıp giyiyorum hep her gün değişik giyinmek denek o kadar Kıyafet ütü demek :)) mecburiyetten böyle yol buldum ben kendime:)

Aras asım Asaf bunlar da şimdi aklıma gelenler :) kocanın ismi güzelse ve seviyorsan son erkeğinizi de onun ismiyle kapatabilirsin:) ya da en son çare kura olacak:))

Can ve Arın ismi güzelmiş canım.. Anıl lar da çok efendi ölüyor tanıdığım tüm Anıl ismindeki çocuklar öyle :))

Al benden De o kadar güzel olan isimler bile kızım için yeterince güzel değil :)))

Hayırlısı olsun canım inş:)

Ali Kayra koyun:) ikinizin Dr gönlü olsun ben eşime çok sordum çünkü ikimizin miniği onun da fikri olsun istiyordum:KK66:) ama o hep annesinin adını söyledi durdu:) en sonunda annenin adını koymayacağım ama senin beğendiğin bir isim varsa onu koymak istiyorum dedim bir isim söyledi bakalım artık :)) ben de hep ortak yol bulmayı severim ama önemli olan çocuklarımıza güzel isimler iyi ahlaklar verebilmemiz gerisi boş..
Ali de Kayra da karizmatik ve güzel isimler bence:)

yok ali kayrada çok sevimli gelmiyor. bakalım orta yol bulmamız lazım

ev hanımı olsam şimdiyeeee neler yapmıştım da işle olmuyor :cry::cry::cry:
Halıları kaldırırız sileriz tuvalet banyo falan işte ancak yaparım
Hamile mezarlığa gitmez şeyi nerden çıktı yaw ilk defa duyuyorum
Yok islamiyette öyle bişey

Yani bence de yok ama nedense hamileleri bu tip şeylerden uzak tutarlar hep, belki üzülmesin gerilmesin ne bileyim mezarlığa gittiğinde biri defnediliyor olabilir gerilirsin fln diye belki. Geçen bir akrabadan ölen oldu mesela cenaze evinde oturuyorduk ölüyü tabutla evin önünden geçirip camiye götürdüler herkes bir ağızdan bana sen bakma dediler bende şaşırdım aman iyi be bakmayız dedim içimden. Olay budur bence fikrimce gitme bu bayram da ne olacak sanki dua edip göndersende olur.

Arkadaşlar unnado da avent elektrikli pompa indirimde gözüküyor mağaza fiyatını bilmiyorum ama soran arkadaşlar vardı, fiyatı gerçekten uygunsa sitede düşünülebilinir..
kaç lira unando fiyatı? ben bir mağazada sordum 250 tl idi.

Can kan uyusmazligi icin teste falan gerek yok kan uyusmazligi varsa o igneyi yaptirmak zorundasin baska bi altanetifi yok ayrica dogumdan sonra ayni igneden tekrar yaptirman gerekiyor.hamiligin 28 inci haftasinda ve dogumdan sonra 72 saat icinde bu igneyi vurulman gerekiyor.doktorunla konus mutlaka bu igne onemli cunki :)

Sagolasin canim insallah en hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin.emre ismide klasik bi isim o yuzden de hosuma gidiyor aslinda neyse insallah en guzel isimleri buluruz evlatlarimiz icin :)

cok guzel isimler canim hayirli olsun isimleriniz listemize ekledim duru ve dogukan isimlerini :)
benim de ekler misiinn :) efe olarak çok kıskandım dao_O

anamm ben ağda için randevu almayı unuttuumm :KK17:doludur simdi kuaförüm :KK43: başkasına da gidemem napçam ben yeaaa :mad:
eyvah:110: benimde en büyük derdim bu oluyor. bazen ağda için o kadar programlarımı bozmak zorunda kalıyorum ki yeter ki o iş olsun bitsin istiyorum. Sonra da diyorum sanki kendi elim ayağım yok gitmeyen ne yapıyorsa sende onu yap diye ama bana çok zor iş o işte. sende ara bakalım şansını dene kuaförler arife günü gecede çalışır bulabilirsin.

ev hanımı olsam şimdiyeeee neler yapmıştım da işle olmuyor :cry::cry::cry:
Halıları kaldırırız sileriz tuvalet banyo falan işte ancak yaparım
Hamile mezarlığa gitmez şeyi nerden çıktı yaw ilk defa duyuyorum
Yok islamiyette öyle bişey

Hamilelik zor şeymiş, yok saç kesilmez, yok böğürtlen karadut gibi meyvelerden uzak dur şimdide mezarlığa girilmez. :):KK57::KK76:

Biri temizlik mi dedi :) Çılgınlar gibi temizlik yapiyorum koltuklarimi siliyorum mutfak dolabimi buzdolabi ic dis temizledim her gun camasir atiyorum resmen kendimi temizlige verdim üstüne bi de işe gidiyorum bende panik atak gibi bisey oldu kizlar sürekli temizlik yapiyorum ya bisey olursa erken dogum falan heryer temiz olsun duzenli olsun hastaneye falan yatarsam eve gelenler evi temiz bulsun diye kafayi bozdum yani temizlikle allah sonumu Hayır etsin:KK66:

Arkadaşım yapma lütfen, evine gelip temizliğin lafını yapacaklar buyursun hamileyken gelsinde bir işin ucundan tutsun..Bebeğin ve ve kendin hiçbirşeyden önemli olamaz..Sonra ah dememek için temkinli olalım :KK20: :)

kızlar nedir bu temizlikten çektiğimiz çok şükür ben hergün az da olsa ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyorum bayramda ailemin yanına gideceğim için büyük temizliğe kalkışmadım ama dönüşte dip köşe yapılacak ancak olur diyorum havalr iyice soğumadan şeker yüklemesine gelince açlık-tokluk baktırmıştım geçen hafta yani yaptırmayacaktım ama drum kızdı bende biraz araştırınca yaptırmaya karar verdim iyice delik deşik oldum ya zaten hergün clexan iğne vurunuyorum beni çok yormaya başladı kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum

Park yatak konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Jane istiyordum ama bu seneki modeller türkiyeye gelmeyecekmiş. O yüzden nuna senaya döndüm ama onun da tekerleği yok. Ne dersiniz tekerlek çok gerekli midir?
Daha pahalı bişey almak istemiyorum açıkçası park yataklar daha fazla etmez gibime geliyor 500-600 vermek istemiyorum.

canım ben gece 12den itibaren su da dahil ağzıma hiç bişey koymadım. sabah 9a doğru açlık kan şekeri için kan alındı hemen ardından hemşire iki tane bardağa şekerli su hazırladı hazır değildi orda hemşire yaptı. bunları iç bittiği anda saate bak birer saat arayla kan ver dedi o esnada da hiçbir şey yiyip içmiyosun ardı ardına oluyo hepsi öğleden sonrada hepsinin sonucu çıkıyo
0. saat
1. saat
2. saat diye

kandaki şekerini küçük bir makine var parmağının ucunu delip hemen onunla ölçüyorlar anında sonuç alıyorsun, görmüşsündür belki şeker hastalarında evde de bulunur o cihazdan. Kaldı ki doktorun kaçlık isterse şeker yüklemesini ona göre yapıyorlar kandaki şeker sonucuna göre değil.

Ebrucum prosedür aynı prosedür şeker testi olmayın bebekleri stres yapmayın diye ortalığa yarım bir şey attılar gebeler daha çok stres oldu:)) ilk 100 gr vermiyorlar zaten ilk 50 ya da 75 oluyor ona da doktorun karar veriyor. Doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok, eğer illa da test yaptırmak istemiyorsan kan tahlili ile üç aylık ortalamana baktır veya şeker Ölçüm cihazı ile takip et.

Bayramlık cicilerin hazırlanıyor ne güzel :) annesi ve kendisi marifetli olan insanlara bayılıyorum bizim aile malesef Kütük gibi:)) keşke okuyacağımıza kuaförlük terzilik gibi şeyleri de öğrenebileymişsiz diyorum da kızıyorlar :)) tamam canım inş faydası olur beğenir misin bilmem ama beni yazıları bile motive ediyor:)

Ben de tüm şifrelerini unutuyorum en sonunda hepsini eşime söyledim:KK66: yeniden Hoşgeldin sılacım:))

Çok geçmiş olsun canım Güzelce dinlenmeyr bak kendini yorma...

Ahh nerde eflalim:) bilmem kaç ay hastanede yattım serum aldım istifralardan bir de evimde ablam gelip kaldı yeni bebeğiyle Allah Razı olsun ondan sonra ne arayan ne soranım var ne de yardımcım.. Eşimin birkaç Şeyini yıkayıp ütülüyorum iş için kendi şallarımı bir de.. Sonra Islak mendille toz Alıp bitiriyorum temizlik faslını:))) ev derli toplu zaten makine kuruyorum kaldırıyorum. Bir tek yerler silinmek ister.. normalde çok titizim ama şimdi ne nefesim yetiyor ne halim var:) bir De bi düşüğüm olunca hiçbir şey bebeğimden değerli değil diyorum:) kocam meyvesini bile soyulmuş Ağzına ister:) kaynana meselelerine hiç girmiyorum pozitif kalayım diye ama Allah Muhtaç etmesin:) öyle böyle işte:) ama temizlik biraz bekleyecek kadın bulsam kadın alacağım ama o da yok.
Ben de dertliyim anlayacağın:) kaynanan yapıyorsa utanma bence kötü Günü'nde yanında olanın sen de kötü Günü'nde yanında olursun arkadaşlar aile bunun için Lazım... Bence hiç utanma birlikte yapın..

Canım hiç yükseğe Çıkma pişman olacağın işleri şimdilik Rafa kaldır zaten dengemizi zor kuruyoruz bu halimizle aman aman..

Can kan uyusmazligi icin teste falan gerek yok kan uyusmazligi varsa o igneyi yaptirmak zorundasin baska bi altanetifi yok ayrica dogumdan sonra ayni igneden tekrar yaptirman gerekiyor.hamiligin 28 inci haftasinda ve dogumdan sonra 72 saat icinde bu igneyi vurulman gerekiyor.doktorunla konus mutlaka bu igne onemli cunki :)

cok guzel isimler canim hayirli olsun isimleriniz listemize ekledim duru ve dogukan isimlerini :)

yukarıda ki maddelerin 1-2 ve 5 bana da uyuyor ama bende şeker çıktı yani yaptırmakta fayda var doktor bile şaşırdı çıkmasına diyetle bir ayda düzeldi

canım akşamdan bişey yiyip içmiyorsun sabah aç karnına kan alıyorlar arkasından şekerli su içirip 1 saat bekletip bi daha kan alıyorlar o kadar

sıla hakkaten özlettin kendini :KK19:

geçmiş olsun canım çok yorma kendini bol bol dinlen
kızlar hepimize yardımları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Şimdi daha fazla aydınlandım bu konuda.Artık kafamda soru işaretim kalmadı çok şükür:KK15:İyiki varsınız :KK50::KK19:

Bu arada bizde kan uyuşmazlığı var 28.Haftayı 4 gözle bekliyorum şimdi aklımda unutmam inşallah..Ve doğum sonrasını özellikle.Çünkü o karışıklıkta unutabiliyoruz hemşire ve doktorlarında unuttuğunu düşün :KK17:
En iyisi ben eşimi şimdiden bol boll tembihliyim.Gerçi Sağlık ocağına ilk gittiğimizde ebe saolsun en ince ayrıntısına kadar uyarmıştı bizi özellikle doğum sonrası için doktorlar unutabiliyomuş.Hatta ondada varmış onunkini unutmuşlar :KK43: tabi bildiği için uyarmış o_O bence en önemli olan doğum sonrası malum unutulabilir o gelen aaşkın heyecanıylaa.:D:oops:

Park yatak konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Jane istiyordum ama bu seneki modeller türkiyeye gelmeyecekmiş. O yüzden nuna senaya döndüm ama onun da tekerleği yok. Ne dersiniz tekerlek çok gerekli midir?
Daha pahalı bişey almak istemiyorum açıkçası park yataklar daha fazla etmez gibime geliyor 500-600 vermek istemiyorum.

ben prego aldım inceledim hoşuma gitti kullandıkça da memnun kalırım umarım yatak odası için ayrı ahşap süslü bi beşik aldım

Slm guzel anneler :)

Bebegim icin ufak ufak kozmetik banyo urunlerini almak istiyorum ozellikle yardim almak istedigim konu hangi markalari secmeliyim suan icin almak istediklerim
Bebek sampuani
Bebek yagi
Pisik kremi
Camasirlani tikamak icin deterjan
Tirnak makasi,torpusu,sac fircasi
Biberonu ,emzigi
Burun aspiratoru
Gogus ucu kremi

Bunlari almak istiyorum bugun zm hangi marka almaliyim karar veremiyorum. Ozellikle tecrubeli anneler neleri almam gerekir baska eksik olan neler var yazarsaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederimm :)

Back
X