2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hoşgeldin sılam ozlettin kendini umarım artık buradasın oğluşun da iyi olmuş sevindim
Sagolasin canim hosbuldum bende sizleri cok ozledim :KK19:
Yarın doktora gidicem inşallah bebişim iyidir ve cinsiyeti gösterir miniğim :) bugün rüyamda erkek olduğunu gördüm ultrasonda hayırdır inşallah isim olarak erkek ise doğa tuna düşünüyoruz doğa değişebilir ama Eşim dedi ama bakalım. kız ise doğa deniz kesin bu ama kız sa çok heyecanlıyım dua edin bize lütfen annisler karışık duygular içindeyim. ..
oyyy senin bebisin cinsiyeti hala belli dgilmi baya utangac olucak anlasilan ama genelde gec belli eden bebekler kiz oluyor ogluslar bacaklarini ayiirip yatiyor rahat rahat o yuzden mal mulk meydanda olunca belli ediyorlar kendilerini hemen :KK66:
cinsiyetiniz belli olmadan isimler tam olmasada belli olmus ne guzel ben 16 nci haftadan beri biliyorum cinsiyeti ismimiz yok hala :KK46:insallah yarina doktordan hayirli haberlerle gelirsin canim :nazar:
sıla hakkaten özlettin kendini
canim bende sizleri cok ozledim ama sunnetti sifreyi unutmamdi derken uzak kaldim insallah doguma kadar burdayim artik :KK19:
Sılacım çok özlettin kendini hoşgeldinn
canim benim ya bende cok ozledim hepinizi :KK19:
anamm ben ağda için randevu almayı unuttuumm :KK17:doludur simdi kuaförüm :KK43: başkasına da gidemem napçam ben yeaaa :mad:
hahahayy gel ben yolayim kiz seni :D
benim de ekler misiinn :) efe olarak çok kıskandım dao_O
canim ozelden yaz lutfen burdan arada kayniyor ismi belli olanlar ozelden yazsin listemize ekleyelm efe de guzel isim :KK19:
kızlar hepimize yardımları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Şimdi daha fazla aydınlandım bu konuda.Artık kafamda soru işaretim kalmadı çok şükürİyiki varsınız

Bu arada bizde kan uyuşmazlığı var 28.Haftayı 4 gözle bekliyorum şimdi aklımda unutmam inşallah..Ve doğum sonrasını özellikle.Çünkü o karışıklıkta unutabiliyoruz hemşire ve doktorlarında unuttuğunu düşün :KK17:
En iyisi ben eşimi şimdiden bol boll tembihliyim.Gerçi Sağlık ocağına ilk gittiğimizde ebe saolsun en ince ayrıntısına kadar uyarmıştı bizi özellikle doğum sonrası için doktorlar unutabiliyomuş.Hatta ondada varmış onunkini unutmuşlar :KK43: tabi bildiği için uyarmış bence en önemli olan doğum sonrası malum unutulabilir o gelen aaşkın heyecanıylaa.:oops:
canim doktorundaki calisanlar unutmamasi gerek bana igne icin receteyi verdi bu sefer gittigimde bidahaki sefere igne yapilacak dediler gelirken eczaneden alip gidicem bidahaki sefere.dogum sonrasindada sukur ikisindede benim soylememe gerek kalmadan hastanedeki hemsireler gelip yaptilar hemen ama sen illaki guvendigin bikac kisiye daha soyle hatirlatsinlar sana cok onemli bu igne insallah unutulmaz ama biz yinede onlemimizi alalim o_O

Hala bircok kisi benim gibi isme karar veremedi sanirim benimde oglumun hala bi ismi yok doguma uc ay kaldi bi turlu isim bulamadik ne zormus ya ilk oglumda hic zorlanmadim ikincisinde biraz zorlandim ama bunda yok hicbi ismi yakistiramiyorum yeni isim olsa bi dert eski isim olsa bi dert:(
emre ismi suan aklimda ama cok eski isim diyo herkes ya aslinda benim icin eski olmasi dert degil ama bilmiyorum herkesin dedigine bakarsam isimsiz kalicak yavrumm :(
Bence Emre çok güzel bir isim. Ben eskiden beri çok severim :)

canım seni çok iyi anlıyorum 6 şar saat benim de her gün ve çok yorucu tam gün, öğlen boşu boşuna okulda bekliyorum, sen ne zaman ayrılacaksın izne?
Gerçekten zor oluyor, Allah yardımcımız olsun. Benim kasım sonuna denk gelecek sanırım, bu haftadan sonra 7 hafta kalıyor. Ama eğer yanlış hesaplamıyorsam tam da Teog haftasına denk geliyor. Görev almamak için ne yapmam lazım diye bir konuşacağım idareyle. Hiç uğraşamam sınavla falan :(

oyyy senin bebisin cinsiyeti hala belli dgilmi baya utangac olucak anlasilan ama genelde gec belli eden bebekler kiz oluyor ogluslar bacaklarini ayiirip yatiyor rahat rahat o yuzden mal mulk meydanda olunca belli ediyorlar kendilerini hemen :KK66:
cinsiyetiniz belli olmadan isimler tam olmasada belli olmus ne guzel ben 16 nci haftadan beri biliyorum cinsiyeti ismimiz yok hala :KK46:insallah yarina doktordan hayirli haberlerle gelirsin canim :nazar:

canim bende sizleri cok ozledim ama sunnetti sifreyi unutmamdi derken uzak kaldim insallah doguma kadar burdayim artik :KK19:

canim ozelden yaz lutfen burdan arada kayniyor ismi belli olanlar ozelden yazsin listemize ekleyelm efe de guzel isim :KK19:

canim doktorundaki calisanlar unutmamasi gerek bana igne icin receteyi verdi bu sefer gittigimde bidahaki sefere igne yapilacak dediler gelirken eczaneden alip gidicem bidahaki sefere.dogum sonrasindada sukur ikisindede benim soylememe gerek kalmadan hastanedeki hemsireler gelip yaptilar hemen ama sen illaki guvendigin bikac kisiye daha soyle hatirlatsinlar sana cok onemli bu igne insallah unutulmaz ama biz yinede onlemimizi alalim o_O

aslında doktoruma ilk başlarda hep hatırlatıyodum ben ama 16.haftada ilk indirekt coombs testi ni yaptırma zamanı doktor hatırlattı ben sesimi çıkarmadım nolur nolmaz.:p Sessizliğimi korudum :KK66: ama hatırladı testi tekrarladık yine.Zaten bilgisayara girdikleri için bilgileri sıkıntı yok adını girdimi herşey ortada :rolleyes:
tek sıkıntım doğum zamanı onuda artık dediğin gibi güvenebileceğim bi iki kişiye söylemeliyim nolur nolmaz.Büyük ihtimalle devlet hastanesinde doğum yapıcam fazla güvenemiyorum özel hastane gibi değil.Benim önlemimi almam lazım :mad:Zaten eşime söylemem yeterli unutmaz saolsun :oops:

merhaba bayanlar bende sizi takip etmekle geçiriyorum ne güzel herkesin bebeği iyi durumda çok şükür ama benim 25 haftalık oldum dün şeker yüklemesi için devlet hastanesine gittim ve muane de oldum bebeğimin beyninde 10mm su birikintisi olduğunu bunu tam sınır olduğunu söyledi bende bugün çok beyenilen ve zor randevu alınan özel bi doktora arkadaşım vasıtası ile gittim oda aynı şeyi bunun sınır olduğunu 20 gün sonra tekrar çağırıp bunun çoğalıp çoğalmıyacağına bakıcaz dedi eğer çoğalma varsa gen testi yapılacak dedi bunun gibi bi durumu yaşayan varmı çevrenizde çok kötü durumdayım bu arada4lü testim çok iyi çıkmıştı

merhaba bayanlar bende sizi takip etmekle geçiriyorum ne güzel herkesin bebeği iyi durumda çok şükür ama benim 25 haftalık oldum dün şeker yüklemesi için devlet hastanesine gittim ve muane de oldum bebeğimin beyninde 10mm su birikintisi olduğunu bunu tam sınır olduğunu söyledi bende bugün çok beyenilen ve zor randevu alınan özel bi doktora arkadaşım vasıtası ile gittim oda aynı şeyi bunun sınır olduğunu 20 gün sonra tekrar çağırıp bunun çoğalıp çoğalmıyacağına bakıcaz dedi eğer çoğalma varsa gen testi yapılacak dedi bunun gibi bi durumu yaşayan varmı çevrenizde çok kötü durumdayım bu arada4lü testim çok iyi çıkmıştı
Konu ile ilgili bir fikrim yok ama üzüldüm. Nelere yol açabilirmiş bu durum? Inşallah çoğalmaz, bebeğin sağlıkla sıhhatle gelir kucağına. Allah hepimizin miniklerini korusun, içimizi ferahlatsın inşallah.

Can kan uyusmazligi icin teste falan gerek yok kan uyusmazligi varsa o igneyi yaptirmak zorundasin baska bi altanetifi yok ayrica dogumdan sonra ayni igneden tekrar yaptirman gerekiyor.hamiligin 28 inci haftasinda ve dogumdan sonra 72 saat icinde bu igneyi vurulman gerekiyor.doktorunla konus mutlaka bu igne onemli cunki :)

Sagolasin canim insallah en hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin.emre ismide klasik bi isim o yuzden de hosuma gidiyor aslinda neyse insallah en guzel isimleri buluruz evlatlarimiz icin :)

cok guzel isimler canim hayirli olsun isimleriniz listemize ekledim duru ve dogukan isimlerini :)

saol canım yarın doktoruma hatırlatıyım bu durumu

eyvah:110: benimde en büyük derdim bu oluyor. bazen ağda için o kadar programlarımı bozmak zorunda kalıyorum ki yeter ki o iş olsun bitsin istiyorum. Sonra da diyorum sanki kendi elim ayağım yok gitmeyen ne yapıyorsa sende onu yap diye ama bana çok zor iş o işte. sende ara bakalım şansını dene kuaförler arife günü gecede çalışır bulabilirsin.
ay arife günü yola cıkacaz olmaz. ama ben kendim yapamıyom ya kalıyo. başka yöntemler de çok sıkıntılı. özellikle yeniden çıkış aşaması :D of napçam ben ya bi de akşam 6 dan önce gidemem :(

Konu ile ilgili bir fikrim yok ama üzüldüm. Nelere yol açabilirmiş bu durum? Inşallah çoğalmaz, bebeğin sağlıkla sıhhatle gelir kucağına. Allah hepimizin miniklerini korusun, içimizi ferahlatsın inşallah.
bende yeni araştırmaya başladım doktor sadece 3 hafta bekleyelim çoğalma olurmu diye bakalım diyo ama çok şaşkınım bütün testler temiz çıkmıştı zeka geriliği kafa büyümesi daha bi ürü şey ama benim bebeğimde başka hiç bi sorun yok ayına göre kilosu herşeyi yolundaa ama sadece beyinde sıvı birikmesi var dedi 4 aylıkken çok küçük bi kist var dedi kendi doktorum geçen ay kayboldu dedi şimdi gittiğim profösör söyledi

bende yeni araştırmaya başladım doktor sadece 3 hafta bekleyelim çoğalma olurmu diye bakalım diyo ama çok şaşkınım bütün testler temiz çıkmıştı zeka geriliği kafa büyümesi daha bi ürü şey ama benim bebeğimde başka hiç bi sorun yok ayına göre kilosu herşeyi yolundaa ama sadece beyinde sıvı birikmesi var dedi 4 aylıkken çok küçük bi kist var dedi kendi doktorum geçen ay kayboldu dedi şimdi gittiğim profösör söyledi
Ben de simdi biraz okudum da aynı durumda olup da sapasağlam doğan bir sürü bebek olmuş. Iyi düsün iyi olsun miniğin. Bol bol dua ederek içini ferah tutmaya çalış. Ben az önce okuduğum birkaç hikayeden çok etkilendim. Senin bebeğin de çok sağlıklı doğacak Allah'ın izniyle. Şifa için dua lazım. Inanarak etmemiz lazım. Kaybolup gidecek inşallah o birikinti.

Sağol cnm inşallah güzel haberler alırım miniğimden :) kız mı acaba ay pembis pembis giydiririm öyleyse sağlıklı olsunda inşallah hepimizin bebekleri cinsiyet kız erkek evlat ikisi de ama merak işte :) isim Sözlüğü alın bi tane belki işiniz kolaylaşır :KK19:

Ben de simdi biraz okudum da aynı durumda olup da sapasağlam doğan bir sürü bebek olmuş. Iyi düsün iyi olsun miniğin. Bol bol dua ederek içini ferah tutmaya çalış. Ben az önce okuduğum birkaç hikayeden çok etkilendim. Senin bebeğin de çok sağlıklı doğacak Allah'ın izniyle. Şifa için dua lazım. Inanarak etmemiz lazım. Kaybolup gidecek inşallah o birikinti.
inşaallah öyle olur okadar testler yaptırıp temiz çıkıp daha sonra rutin kontrolde çıkması çok kötü şaşkınım ama bende okudum iyi olan çok kişi var ama insan elinden bişey gelmiyo çok zor bi durum 3 hafta nasıl geçer bayramım çok zor geçecek anlaşılan bide ben çok stresli bi hamilelik geçiriyorum acaba etkisi olmuşmudur diye düşünüyorum

çok çok geçmiş olsun canım.Allah yardımcınız olsun.Detaylı ultrasona girmişmiydin canım onda neden çıkmadı.Daha doğrusu yeni mi olmuş bu olay.yani su birikintisi birden mi çıkmış.Hidrosefalimi oluyo??
Başka başka doktorlara git internetten biraz araştır derim ben.Doktorsitesi.comda konuyla alakalı sorulan sorular var şimdi baktımda bazen tek tarafta toplanıyomuş bazen kendiliğinden yok oluyomuş.İnşallah birşey olmaz sağlıklı bi şekilde kavuşursun meleğine.

Bu forumda tetanoz asisida günlerce konusuldu kolunu kaldiramayan agrilar icinde kalan oldu hepsini okuduk gecmis olsun dedik ve ben bu aşıyı yaptirdim hic bisey olmadi insanlara tutupda ne kadar abartiyosunuz bi igne sanki ne olcak demedim cunku herkesin bünyesi farkli buna da cok saygi duyuyorum, ve bikac gundur seker yuklemesini konusuyoruz ve abarttigimizi da dusunmuyorum yasadiklarimi yazıyorum nacizane tavsiyede bulunuyorum oturup bi tabak tatlı degil 1 dilimi zor yiyen biri olarak beni etkiledi bu sekerli su , benim bunyem farkli seninki farkli cunku, burda hic bisey paylasamiyacaksak hic girmeyelim foruma

yok ali kayrada çok sevimli gelmiyor. bakalım orta yol bulmamız lazım
Hadi Hayırlısı o zaman Canım inş gönlüne göre olur..

Hamilelik zor şeymiş, yok saç kesilmez, yok böğürtlen karadut gibi meyvelerden uzak dur şimdide mezarlığa girilmez. :):KK57::KK76:
Ay bu Mezarlık Şeyini de ben çıkarmış oldum canım batıl zaten inanmamak en iyisi...

Park yatak konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Jane istiyordum ama bu seneki modeller türkiyeye gelmeyecekmiş. O yüzden nuna senaya döndüm ama onun da tekerleği yok. Ne dersiniz tekerlek çok gerekli midir?
Daha pahalı bişey almak istemiyorum açıkçası park yataklar daha fazla etmez gibime geliyor 500-600 vermek istemiyorum.
canım bence tekerlekli al ama marka bilmiyorum hiç ama yatağı mutfakta iş yaparken vs yanına şeker rahat edersin..

Slm guzel anneler :)

Bebegim icin ufak ufak kozmetik banyo urunlerini almak istiyorum ozellikle yardim almak istedigim konu hangi markalari secmeliyim suan icin almak istediklerim
Bebek sampuani
Bebek yagi
Pisik kremi
Camasirlani tikamak icin deterjan
Tirnak makasi,torpusu,sac fircasi
Biberonu ,emzigi
Burun aspiratoru
Gogus ucu kremi

Bunlari almak istiyorum bugun zm hangi marka almaliyim karar veremiyorum. Ozellikle tecrubeli anneler neleri almam gerekir baska eksik olan neler var yazarsaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederimm :)

Sebamed chicco ve dalan roxy canım :)) Göğüs ucu için de lansinoh bunlar da benim bildiğim markalar..

Çok gecmiş olsun canım ya şafi Çek bol bol... Anne rahat huzurlu olursa bebeği Dr öyle olur derler inş olur..

Bu forumda tetanoz asisida günlerce konusuldu kolunu kaldiramayan agrilar icinde kalan oldu hepsini okuduk gecmis olsun dedik ve ben bu aşıyı yaptirdim hic bisey olmadi insanlara tutupda ne kadar abartiyosunuz bi igne sanki ne olcak demedim cunku herkesin bünyesi farkli buna da cok saygi duyuyorum, ve bikac gundur seker yuklemesini konusuyoruz ve abarttigimizi da dusunmuyorum yasadiklarimi yazıyorum nacizane tavsiyede bulunuyorum oturup bi tabak tatlı degil 1 dilimi zor yiyen biri olarak beni etkiledi bu sekerli su , benim bunyem farkli seninki farkli cunku, burda hic bisey paylasamiyacaksak hic girmeyelim foruma
Arkadaşım bu yazıyı benim yazıma istinaden yazmışsan beni yanlış anlamışsın. Ben abartıldı derken burdaki sohbetten ziyade şu Canan Karatay olayını kasdettim. Ona bakarsak günde 10 tane yumurtanın da zararı yok. İyice zırvalıyor kadın. Biz anne olarak tabiki de herşeyi irdeleyip bebeğimize bi zararı olurmu olmazmı diye konuşacağız bu forum bunun için var. bugüne kadar da kimseyi incitecek tek bi kelime bile yazmadım burda yazmamda çünkü hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Dediğin gibi herkesin bünyesi farklı kimine dokunur kimine dokunmaz. Ben ayın 9'unda yaptıracağım doktorum bi zararı olmayacağını söyledi ve ben doktoruma güveniyorum yaptıracağım. Umarım anlamışsındır beni :KK68:

çok çok geçmiş olsun canım.Allah yardımcınız olsun.Detaylı ultrasona girmişmiydin canım onda neden çıkmadı.Daha doğrusu yeni mi olmuş bu olay.yani su birikintisi birden mi çıkmış.Hidrosefalimi oluyo??
Başka başka doktorlara git internetten biraz araştır derim ben.Doktorsitesi.comda konuyla alakalı sorulan sorular var şimdi baktımda bazen tek tarafta toplanıyomuş bazen kendiliğinden yok oluyomuş.İnşallah birşey olmaz sağlıklı bi şekilde kavuşursun meleğine.
amin canım 2 doktora gittim biri çok iyi bi doktor benimle konuştu baya detaylıda bi sorun yoktu 4 aylıkken kist var dediler 5 ayında gittim geçmiş dedi doktor bende anlamış değilim

Kizlar yine bennnn yinee sorular..bayramdan sonra hastanenicin kndi hazirliklarimi tamamlicam allah izin verirse. .simddii ne almaliyim banane lazim olur yazarmisniz suana kadar sadece gogus pedi aldim kendime..kizima aldiklarim saniyorum ki yeterli onlarida su yemek cay fasli bitsin firsat buldugum bir an aldiklarimi yazarım. Simdiden Teşekkürler bebekler :))

Kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 1. saat sonucum 185, doktor dahiliye uzmanına gitmemi söyledi, korktum hiç beklemiyordum bunu:KK61: Yüksek çıkan arkadaşlar yorum bekliyorum bu arada 75 gr yapıldı.

kızlarr şimdi ben biberonu philips avent yenidoğan seti almaya karar verdim.Ama kafama birşey takıldı.Farklı farklı sitelerin resimlerine bakıyorum kimsinde yedek biberon emziği var.Acaba alan arkadailar sizinkilerdede varmı yoksa sadece 2*125 ml-2*260 ml-biberon fırçası-ve emzik. bu şekildemi set içeriği???:mad::mad::mad:

Back
X