- 13 Mayıs 2014
- 597
- 790
- 138
Resmen tırstımmmmÜÇÜNCÜ ÜÇ AYDA GÖRÜLEN FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER ve SIKÇA SORULANLAR
• Halsizlik, yorgunluk
• Çarpıntı
• Nefes darlığı
• Psikolojik problemler, gerginlik
• Karın, sırt, bel, kasık ağrıları
• Mide ekşime ve yanmaları
• Bacak krampları
• Uykusuzluk
• Sık idrara çıkma ve idrar kaçırma problemleri
• El ve ayak parmak uçlarında uyuşmalar
• Varisler
• Bacaklardaki ödemler
Son üç ay, şikayetlerin yeniden alevlendiği 27 ile 40. gebelik haftaları arasındaki dönemdir.
Bu dönemdeki şikayetlerin pek çoğundaki neden, rahimin hacimsel büyümesidir. Ayrıca gebeliğin şikayetlerinin artması yanında bebekle ilgili risklerin de en fazla olduğu dönemdir.
Bu dönemdeki psikolojik şikayetlerin ve uykusuzluğun genel olarak nedenleri, doğum ile ilgili endişelenme ve korkular, doğum sonrası anne ve baba olmanın getireceği maddi ve manevi yükümlülükler ile gebeliğin büyümesine bağlı hissedilen rahatsızlıkların artışıdır.
canım gittigiyordan eklenmişti, bence model güzel boyutuda büyükse alAlsam mı napsam bilemedim canım, geçen burada çanta muhabbeti vardı bulamıyorum orayı da
aynen canım sağlık olsundaevet tatile ama bunun bi de dönüşü varzaten bi sürü kirliyle geliyoz. bi de (boşa heveslenmek istemem ama olur da) bebişe bişiler aldılarsa onları yıkaması ütülemesi yerleştirmesi oo neyse allah sağlık versin yavaş yavaş yaparız inş
aferin sana böyle temizlik yaparsan doğurursun tabi, çok yorma kendiniBiri temizlik mi dedi :) Çılgınlar gibi temizlik yapiyorum koltuklarimi siliyorum mutfak dolabimi buzdolabi ic dis temizledim her gun camasir atiyorum resmen kendimi temizlige verdim üstüne bi de işe gidiyorum bende panik atak gibi bisey oldu kizlar sürekli temizlik yapiyorum ya bisey olursa erken dogum falan heryer temiz olsun duzenli olsun hastaneye falan yatarsam eve gelenler evi temiz bulsun diye kafayi bozdum yani temizlikle allah sonumu Hayır etsin
canım çok geçmiş olsunGünaydın herkese kızlar
Cumartesiden beri hastayım pazartesi salı raporluydum bugün geldim işe ama yine de halim yok
Zaten çok ağır geçirirdim ben hastalığı acile gittim hiçbişey veremeyiz sadece ateşin aolursa parol al dedi o kadar
rapor verdi anneme gittim yattım sadece mandalina ve ıhlamurla ne kadar geçerse
canım buralar malum bayramda gelenler mecburen yapılıyor işteSagolasin mervem hosbuldum canim sukur oglumun pipisi iyi oldu hic yeni sunnet olmus gibi degiliz sorunsuz gecti hersey simdi kresede gidiyor hersey yolunda sukur.masallah senin enerjin hala devam ediyor bense tam tersine hep otursam hic kalkmasam yerimdenn ahh evde islerim dururken ben oturup tv izliyorum aksama kadar hicbirsey yapamiyorum halim yok dermanim yok ve en onemliside istegim yok bakalim ne kadar surecek bu uyusuklugumm
canim doktorunla konusursun o uygun goruyorsa ona gore kararini verirsin :)sagolasin bende yeniden aranizda olmaktan cok mutluyum :)
yaww nedir bu temizlik telasi eflalim birakin zorlamayin kendinizi olmuyosa olmuyodur yapcak birsey yok bende ayni durumdayim yapmiyorum oldugu kadarrr ne yapayimm
cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :)
ayy canım sözümü geri alıyorum, zormuş işin:) en azından temizlikçi alma imkanın var benim eşim asla aldırmazEbrucum prosedür aynı prosedür şeker testi olmayın bebekleri stres yapmayın diye ortalığa yarım bir şey attılar gebeler daha çok stres oldu:)) ilk 100 gr vermiyorlar zaten ilk 50 ya da 75 oluyor ona da doktorun karar veriyor. Doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok, eğer illa da test yaptırmak istemiyorsan kan tahlili ile üç aylık ortalamana baktır veya şeker Ölçüm cihazı ile takip et.
Bayramlık cicilerin hazırlanıyor ne güzel :) annesi ve kendisi marifetli olan insanlara bayılıyorum bizim aile malesef Kütük gibi:)) keşke okuyacağımıza kuaförlük terzilik gibi şeyleri de öğrenebileymişsiz diyorum da kızıyorlar :)) tamam canım inş faydası olur beğenir misin bilmem ama beni yazıları bile motive ediyor:)
Ben de tüm şifrelerini unutuyorum en sonunda hepsini eşime söyledimyeniden Hoşgeldin sılacım:))
Çok geçmiş olsun canım Güzelce dinlenmeyr bak kendini yorma...
Ahh nerde eflalim:) bilmem kaç ay hastanede yattım serum aldım istifralardan bir de evimde ablam gelip kaldı yeni bebeğiyle Allah Razı olsun ondan sonra ne arayan ne soranım var ne de yardımcım.. Eşimin birkaç Şeyini yıkayıp ütülüyorum iş için kendi şallarımı bir de.. Sonra Islak mendille toz Alıp bitiriyorum temizlik faslını:))) ev derli toplu zaten makine kuruyorum kaldırıyorum. Bir tek yerler silinmek ister.. normalde çok titizim ama şimdi ne nefesim yetiyor ne halim var:) bir De bi düşüğüm olunca hiçbir şey bebeğimden değerli değil diyorum:) kocam meyvesini bile soyulmuş Ağzına ister:) kaynana meselelerine hiç girmiyorum pozitif kalayım diye ama Allah Muhtaç etmesin:) öyle böyle işte:) ama temizlik biraz bekleyecek kadın bulsam kadın alacağım ama o da yok.
Ben de dertliyim anlayacağın:) kaynanan yapıyorsa utanma bence kötü Günü'nde yanında olanın sen de kötü Günü'nde yanında olursun arkadaşlar aile bunun için Lazım... Bence hiç utanma birlikte yapın..
Canım hiç yükseğe Çıkma pişman olacağın işleri şimdilik Rafa kaldır zaten dengemizi zor kuruyoruz bu halimizle aman aman..
Canım eşinin işi inşaallah istediğiniz gibi sonuçlanırBende kahvaltimi yaptim guzelceee oturdum pc basina cok isim var yapilmasi gereken ama yapicak halim yok bi turlu gecmedi kansizligim hamiligimden bu yana 3 kutu demir hapi bitirdim ama yok duzelmiyor
persembe gunu kontrolum vardi oglumun poposu ayaklari asagida kafasi yukardaymis o yuzden asagiya cok baski yapiyor ve altimda agri oluyor doktor doguma yakin zaman olmadigi icin sorun olmucani soyledi zaten normal dogumda yapmicam o yuzden sorun degil ama cok asagida olmasi altima agri yapiyor penguen gibi yuruyorum resmen bacaklarim ayrik ayrik
gogsumun alt kism bos oglum asagida oldugu icin ve gogsumun altindaki kurek kemiklerim batiyor resmen karnim davul gibi gerginn o kadar gerginki cirt diye yirtilcak diye korkuyorum derim yumusatici krem suruyorum hem catlatlara hemde gerginlige iyi gelen iyi geliyor ama oda bi yere kadar etkisi
son 3 ayin icine girdik bidahaki kontrolumde yani 28 inci haftamda kan uyusmazligi icin igne yaptircam benim gibi kan uyusmazligi olanlar unutmasin ignesi yaptirmayi cok onemli bu igne hem bizim hemde bebek icin
cumadan itibaren 2 hafta okullar tatile giriyor ara tatil basliyor bizim burda buyuk oglusum evde olucak abisi evde kaldimi kucukte krese gitmek istemiyor bakalim nasi olcak ..
ayrica kizlar esimin isiyle ilgili sorunlar var lutfen dua edin hakkimizda hayirlisi olsunn son zamanlarda esimde bende bu isten dolayi cok dusunceliyiz cok onemli bi karar vermesi gerek ama o kararin sonucunda nasil olucak isyerindeki durumlar bilemiyoruzz offfff zorr bu isler dualarinizi bekliyorum
canım bende riske atmak istemedim yaptı kv gil sağolsunlarCanım çok yorma kendini biz hamileyiz herkes kendi işine baksın. İçimizdeki canlar bize emanet temizlik için riske atmayalım. Bende takıntılıyımdır ama Allah razı olsun haftasonu ablamla eşim dip köşe temizledi. Sende eşini bekle bence
canım niye öyle yazdın kimse bir şey dememiş yanlış anladın heralde, küsmek yok öyle:)Bu forumda tetanoz asisida günlerce konusuldu kolunu kaldiramayan agrilar icinde kalan oldu hepsini okuduk gecmis olsun dedik ve ben bu aşıyı yaptirdim hic bisey olmadi insanlara tutupda ne kadar abartiyosunuz bi igne sanki ne olcak demedim cunku herkesin bünyesi farkli buna da cok saygi duyuyorum, ve bikac gundur seker yuklemesini konusuyoruz ve abarttigimizi da dusunmuyorum yasadiklarimi yazıyorum nacizane tavsiyede bulunuyorum oturup bi tabak tatlı degil 1 dilimi zor yiyen biri olarak beni etkiledi bu sekerli su , benim bunyem farkli seninki farkli cunku, burda hic bisey paylasamiyacaksak hic girmeyelim foruma
canım ben kız gördüm erkek çıktıYarın doktora gidicem inşallah bebişim iyidir ve cinsiyeti gösterir miniğim :) bugün rüyamda erkek olduğunu gördüm ultrasonda hayırdır inşallahisim olarak erkek ise doğa tuna düşünüyoruz doğa değişebilir ama Eşim dedi ama bakalım. kız ise doğa deniz kesin bu ama kız sa çok heyecanlıyım dua edin bize lütfen annisler karışık duygular içindeyim. ..
Canım inşaallah bir daha ki kontrolde normale dönmüş olur,Ya Şafi de elini karnına koyup süreklimerhaba bayanlar bende sizi takip etmekle geçiriyorum ne güzel herkesin bebeği iyi durumda çok şükür ama benim 25 haftalık oldum dün şeker yüklemesi için devlet hastanesine gittim ve muane de oldum bebeğimin beyninde 10mm su birikintisi olduğunu bunu tam sınır olduğunu söyledi bende bugün çok beyenilen ve zor randevu alınan özel bi doktora arkadaşım vasıtası ile gittim oda aynı şeyi bunun sınır olduğunu 20 gün sonra tekrar çağırıp bunun çoğalıp çoğalmıyacağına bakıcaz dedi eğer çoğalma varsa gen testi yapılacak dedi bunun gibi bi durumu yaşayan varmı çevrenizde çok kötü durumdayım bu arada4lü testim çok iyi çıkmıştı
canım korkam diyetle düzeliyor, geçmiş olsunKızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 1. saat sonucum 185, doktor dahiliye uzmanına gitmemi söyledi, korktum hiç beklemiyordum bunuYüksek çıkan arkadaşlar yorum bekliyorum bu arada 75 gr yapıldı.
geçmiş olsun canımGunaydınnnnn canlarrr.. Bende hastalar kervanına katıldımmm oğlumda hastaydıı ondan bana geçtiiiherkesler iyidir inşallah :*
Herkeslere günaydınnn:)
Haftalar aylardır kocamın yüzünü görmüyordum, hafif hafif de depresyon belirtileri vardı sanki bende, bu sabah kocam işe geç(!) gitti 7'de birlikte kahvaltı ettik çok özlemişim:)
Rabbim kimseyi eşiyle işçiyle ailesiyle çocuğu bebeğiyle imtihan etmesin inş..
Hep burada olumlu şeylerden bahsedelim diyorum ama şu günlerde hiç gücüm yok.. Bebeğimi doğurabileceğimi onu kucağıma alacağımı hiç hayal edemiyorum( sanki Allah korudun bir aksilik olacak gibi içimde korku var...
İnş bebeklerimizi sağsalim kolaylıkla huzurla kucaklarımıza alırız.. Korkular gider yerine mutluluklar kalır.. Bu gerçekten bir mucize.. I,şende bir canlının olması... Ne kadar dua etsek şükretsek az...
Gunaydınnnnn canlarrr.. Bende hastalar kervanına katıldımmm oğlumda hastaydıı ondan bana geçtiiiherkesler iyidir inşallah :*
Kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 1. saat sonucum 185, doktor dahiliye uzmanına gitmemi söyledi, korktum hiç beklemiyordum bunuYüksek çıkan arkadaşlar yorum bekliyorum bu arada 75 gr yapıldı.
Dün unnadoda gördüm canım, kullanışlı gibi geldi sipariş verdim bakalım beğenmezsem yollarım gericanım gittigiyordan eklenmişti, bence model güzel boyutuda büyükse al
aynen canım sağlık olsunda
aferin sana böyle temizlik yaparsan doğurursun tabi, çok yorma kendini
canım çok geçmiş olsun
canım buralar malum bayramda gelenler mecburen yapılıyor işte
ayy canım sözümü geri alıyorum, zormuş işin:) en azından temizlikçi alma imkanın var benim eşim asla aldırmaz
dün kv de görümcede yaptılar Allah razı olsun
Canım eşinin işi inşaallah istediğiniz gibi sonuçlanır
canım bende riske atmak istemedim yaptı kv gil sağolsunlar
canım niye öyle yazdın kimse bir şey dememiş yanlış anladın heralde, küsmek yok öyle:)
canım ben kız gördüm erkek çıktı
Canım inşaallah bir daha ki kontrolde normale dönmüş olur,Ya Şafi de elini karnına koyup sürekli
inşaalleh beğenirsin canım bende bayramdan sonra bakayım inşaallah nasip olursaDün unnadoda gördüm canım, kullanışlı gibi geldi sipariş verdim bakalım beğenmezsem yollarım geri
SLM kizlar dun kontrol ve seker yuklemesi vardi kontrolumuzda hersey yolunda haftasiyla uyumlu cok sukur 792 grm lmus pasam 50gr yukleme sonucu 146 cikti doktor yuksek dahiliye git dedi bayram sonrasi dedi sizlerinki kacti degerleriniz doktorunuz ne dedi
Günaydin kislarr sabaha temizlikle başladik
amin canım 2 doktora gittim biri çok iyi bi doktor benimle konuştu baya detaylıda bi sorun yoktu 4 aylıkken kist var dediler 5 ayında gittim geçmiş dedi doktor bende anlamış değilim
Rabbim beni böyle sıkıyor artık hakkımızda hayırlısı ama demekki bu testlerin garantisi yok demekki bunu anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?