Internet alışverişlerinde kargo parası en çok koyuyor bana. Keşke hiç kargo ücreti almasalar butikbebe gibi.açiklamalarını bende okudumda hepsinde hmn hmn yuzde yuz pamuk yazıyor. Civilden verdgim siparişler bugun geldi ama kadife tulum istedigim gibi çikmadi rengi narçiçegi soylemiştim erkek bebişte gyer diye gele gele pembiş geldi ya elimde patladı tulum napçm bilmiyorum . Digeride kadife takımdı uçlu o istedigime yakın çıktı bide kargo parası odedim . Butikbebeninkini begenirsem bundan snra ordan sipariş vercm kargo ucretide yok
Larkin Bende Nuri beyi normal dogum icin tercih ettim ama bi yanım ısınmadı.sakincasi yoksa ne gibi kötü seyler duydun yazarmisin??semih beye gitmeyi bende istedim ama gercekten biraz pahalı ikinci bebek de supriz oldugundan özel sigorta yaptırma şansım olmadı..özelden sorsam daha iyi olcak ama mesajsayim yeterli değil..bebek alış verisini ve süsleme gereçlerini nerelerden alıyorsun ??
Ahmet beyi bilmiyorum ama cihan da Gökhan bey varmış onu cok duydum..artık sona yaklaştık bu saatten sonra doktor bulmak da zor..
Bu arada benimde kuzum dün 30+4 günlüktük 1900 gr 41 cm olmuş maşaallah süphanallah kuzuma, 31+4 günlük çıktı ultrasonda, inşaallah bu kuzumun kilosu iyi olur ilkte 8. aya kadar çok iyi giderekn son ay kilo alması durdu hatta vermişti kuzum 2850 doğmuştuanne karnında kilo vermişti, bu da öyle olursa çok üzülürüm
Kızlar yaa bu bebek konusunda niye herkes çok bilmiş davranıyor. Herkeste bi akıl verme modu, en iyi kendi biliyomuşçasına tavırlar filan. Tamam ilk bebeğime hamileyim tecrübesizim bu konuda ama, biz de araştırıyoruz, didikliyoruz, annelik iç güdüsüyle herşeyin evladımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Niye sinirliyim bu kadar onu da söyleyeyim, bebeğe aldıklarımı görmek isteyenler oluyor, gösteriyorum hemen başlıyo akıl vermeler. İnsan sonuçta hevesli hevesli alıyor böyle şeyleri, uyuz oluyorum yaa
Merhabalar herkese,
Forumu takip etmekte zorlanmaya başladım. Benim de bir derdim var, işyerinden, işimden, çalışmaktan, insanlarla uğraşmaktan bıktım.
Sürekli evde olmak da istemiyorum ama şu gebelik izninden faydalanabilsem iyi olacaktı en azından 8-4 çalışabilecektim. Şimdi bazen mesaiye bile kalıyorum ve işler hiç azalmıyor. Gebelik izni konusu beni yıprattı iyice, geçen hafta dilekçe verdim çünkü sözlü olarak izin vermediler ben de yazılı cevap almak için yazılı başvurdum. Yasal hakkım olduğu için yazılı olarak hayır diyemiyorlar bir haftadır oyalayıp duruyorlar. Zaten 29 haftam geçmiş kaldı 8, en çok da ihtiyacım olacak günler. Resmen hak yiyorlar, son güne kadar mücadele edicem ama sinirim de bozuluyor.
Onun dışında yerime eleman yetiştirdiğim için o bütün gün tepemde, konuşmak bile içimden gelmezken ona iş anlatmak zorunda kalıyorum, zaten kendim yetişemiyorum işlere bir de ona zaman ayırıyorum. Bazen kafamı iki taraftan mengeneyle sıkıştırıyorlar gibi hissediyorum, monitörü fırlatıp gidesim geliyor. Herhalde çok iyi görünüyorum da kimse oralı değil.
Sadece içimi dökmek istedim, cevap yazmasanız da olur.
Evdeki işler de bir yandan yoruyor tabi ama onlar zevkli tarafı. Bebişin açık renk giysilerini yıkadım, dalan roxy ile 40 derecede, çift durulama yaptım. En ufak koku kalmadı çamaşırlarda. Aman kalmasın ne yapayım, deterjan kalıntısı olacağına.
Onlar zaten bir makina oldu, ütüsünü yapıyorum yavaş yavaş. Sonra renklileri yıkıycam, sonra havluları.
Kendi giyeceklerimi hazırladım hastane için pijama gecelik, çamaşır falan.
Hasta bezi kaç tane lazım olur sezeryandan sonra? Giyim dışındaki malzemeleri de koyayım çantaya da hazır olsun artık. Sizler çantaları hazırladınız mı?
iyi akşamlar annişler bizde bugün mevlütlük bebek şekeri sipariş verdik 50 adet
hemde bebişime mevlütlük elbise aldık arabada kaldı eşim işten gelsin çeker atarım onun resmini de
tanesi 3 tl ye çok mu pahalı oldu bilmiyorum ama değişk geldi kimsede görmedim bunu seçtim Eki Görüntüle 1295107
bunu da kendim yaptım sepet almayalım dedim 35 tl pahalı geldi ama bunun da maliyeti 20 tl yi aştı keşke alsaymışım dedim sonra da
değişik oldu el emeği göz nuru :)
çubukları içine dikmek için köpük lazım kv bulurum ben dedi
Eki Görüntüle 1295119 Eki Görüntüle 1295120
kızlar butik bebeden bir hafta once sipariş vermiştim ama daha kargoya bile verilmemiş tedarik surecinde yazıyor . Bu siteden sipariş verenler varmi sizedemi bu kadar beklettiler. Odemesi filanda yapıldı ilk defa bu kadar bekledim anlamadımki
Çok ama çok tatlı ayrıca sepet de çok zarif olmuş büyüyünce bile tokaları için vs kullanabilir dışarıdakiler strafordan vs oluyor bu sepet çok güzel olmuş ellerine sağlık.. Bebişinin ismi ne olacak bir de:)) onu bilmiyorum ben:) süsler çok güzel mutlulukla kullanırız inş..
Canım yapıcı yorumları alıp diğerlerini duymamak lazım.. Ben de kıyafeti çok aldım diye laf söyleyenler vardı parasını kendi mi ödüyor ya da çamaşırları gelip kendisi mi yıkayacak ona ne.. Kaldı ki kaliteliveli ve ucuza diye alıyorum ileride doğacak yeğenlerim ya da. Çocuklarım da kullanır :)) Allah izin verirse ...
Bir de korkutanlar var.. Zaten berbat bir haldeyim bunlar iyi günlerin şöyle olacak böyle olacak depresyona gireceksin diyenler var çıldırıyorum.. Normal doğum isteğimi duyunca hep kötü hikayelerle korkutmalar.. Kimse hamileleri rahatlatmaya çalışmıyor ve bence bunu yapanlar iyi niyetli insanlar değil... O yüzden takmamak en iyisi.. Ben aldığım cicileri göstermiyorum mesela artık öyle kimselere.. Utanmadan benim bebeğime yaptığım masrafları bile hesaplamaları görünce böyle yapıyorum artık :) sen de boşver takma..
Hayırlı akşamlar hanımlar, bu akşam kontrolüm vardı, bebeğim zaten aşağıdaydı ama daha da aşağı inmiş, cumartesi 33. Haftaya giriyoruz, dr 35i görsek çok iyi olur dedi, sanırım topiğin ilk doğuranı ben olucam, dr böyle giderse aralığı bile beklemeyebilir dedi, kontrolden bir çıktık gelene kadar arabada ağladım tutamadım kendimi, ne olur bana dua edin kızlar, küveze girsin istemiyorum kızım, inşaallah sağlıkla, huzurla kucağıma alırım.
Ağzı olan konuşuyor. Bebek bizim değil mi ne istersek alır giydiririz o beğenmeyenler de kendi çocuklarına istediğini giydirsin. Olumsuz yorum yapanlar kıskanıyor mudur nedir...Ayy inanmıyorum masraf mı hesapladılar. İşte benim sinir olduğum da bu tarz davranışlar. Bi arkadaşım mesela hepsinin tek tek etiketine baktı, markaları nedir diye görmek adına, bi başkasına göre hep aynı renk şeyler almışım tüm giydirdiklerim hep aynı kıyafet gibi gözükecekmiş. Taktığımdan değil de insan sonuçta kendi için özel birşeyi paylaşıyor daha hassas olmaları lazım.
Ben de yatınca rahat edemiyorum oturunca sırtım belim ağrıyor. Karnım dışarıdan çok büyük durmuyor ama yatmak zor kalkmak zor. Daha 11hafta var daha da büyüyecek bakalım nasıl uyuyacağız.kızlar 31.haftamdayım daha ama çok agırlaştığımı hissediyorum
saga yatıyorum olmuyo sola yatıyorum baskıdan midem agrıyo sırt üstü yatmak bebege zararlı
şaştım kaldım
karnım şimdiden gerilmiş durumda
acaba diyorum 40.haftaya kadar bebek karnımın içine nasıl sıgacak
bide benim karnım füze gibi öne doğru büyüyor
siz napıyorsunuz geceleri nasıl yatıyorsunuz
Yatıp dinlenirsen süreci uzatabilirsin. Inşallah bebeğin sağlıkla doğsun, küvöze girse bile sağlıklı olsun yeter kendini üzmeden dinlenmeye bak. Umarım çalışmıyorsundur.Hayırlı akşamlar hanımlar, bu akşam kontrolüm vardı, bebeğim zaten aşağıdaydı ama daha da aşağı inmiş, cumartesi 33. Haftaya giriyoruz, dr 35i görsek çok iyi olur dedi, sanırım topiğin ilk doğuranı ben olucam, dr böyle giderse aralığı bile beklemeyebilir dedi, kontrolden bir çıktık gelene kadar arabada ağladım tutamadım kendimi, ne olur bana dua edin kızlar, küveze girsin istemiyorum kızım, inşaallah sağlıkla, huzurla kucağıma alırım.
En iyi çözüm kadın eşin evden çıkarken 8:30da gelsin. Zamanla sizi tanıyıp işe alışınca biraz dahaerken gelmeyi kabul edebilir.Cevaplarınız için çok teşekkürler kızlar, zaman ayırıp yazmışsınız eksik olmayın. Ben yeni bir dertle karşınızdayım, bdvlik oldum desem yeridir.
Lojmanda bir hanımla görüştüm bu akşam, işyerinden tavsiye ile gittim. Kapalı bir hanım olduğunu da biliyordum benim için problem yok, eşime de söylemiştim tamam demişti. Hatta birlikte gidecektik ama hanımın eşi vardiyalı çalıştığı için ben tek gittim. Tanıştık neyse, yetişkin çocukları var, yıllardır burada oturuyor birkaç bebek bakmış, düzgünce bir hanımdı. Evimizde bakmayı da kabul etti, ücret konusunda da 3 aşağı 5 yukarı anlaştık. Ancak şöyle bir durum var, ben evden 7:45'te çıkıyorum eşim 8:30'da çıkıyor ve bu hanım eşimle evde yalnız kalmak istemediğini söyledi. Ben de bu durumda 8:30'da gidebileceğim ama neyse dedim işyerinde idare ederler süt iznim de olacak akşam ona göre gelirim. Eve geldim eşime anlattım, çok sinirlendi( normalde çok sakindir) bu nasıl zihniyet ben kesinlikle böyle düşünen bir kadının çocuğuma bakmasını istemiyorum, ben onunla karşılaşınca rahatsız olurum dedi. Çocuğumu bırakmam böyle birine başka birini bulalım diyor. Çok tepki gösterdi ben de çok üzüldüm, eşime de hak veriyorum ama herkesin inancıdır ya da yetiştirilme tarzıdır, etraftan konu komşu bişey der diye düşünüyor olabilir, belki de zamanla uyum sağlanır diyorum ama riske de giremiyorum. Bu kadına hayır dersek böyle birini bulamayız diye de korkuyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Oofffff!
Ben en son gittiğimde başı aşağıdaydı ama daha çok döner dedi. Doğuma yakın pozisyon önemliymiş.Selam herkese.
Bugün kontrolum vardi. Bebek ters donmus doguma hazirlaniyor dedi doktor. Bu haftada donmesi normal dedi ama genede icim rahat etmedi. Sizinkilerde boylemi acaba.
Bende dinlenerek geçiricem süreci inşallah, ve Allaha sükür hamilelik döneminde işe ara vermiştim, yoksa çok daha zorlananilirdim.Yatıp dinlenirsen süreci uzatabilirsin. Inşallah bebeğin sağlıkla doğsun, küvöze girse bile sağlıklı olsun yeter kendini üzmeden dinlenmeye bak. Umarım çalışmıyorsundur.
aynen valla benimde en gıcık oldugum şey . Fiyatları uygun ama kargo parasınıda ekleyince aynıya denk geliyor insanin internetten sipariş verme hevesi kaçiyor valla . Keske civilden degilde butik bebeden getrtseymişim hem kaliteli jem uygun fiyata hemde kargo bedeli yok . İşte her seyin bir acemiligi oluyor netten ilk siparişim degil ama ilk bebek giysisi siparişim civile guvendgm için getrttim ama bekledgm gbi olmadı narçiçegi tulum beklerken açtim bi baktım sokk pembiş ya rengi napıyım şimdi offInternet alışverişlerinde kargo parası en çok koyuyor bana. Keşke hiç kargo ücreti almasalar butikbebe gibi.
evet canim bnde gordum yeni çikmiş heralde daha once yoktu anında kargo yapıyorlarmiş ne kadar dogruysa. Aman gelsinde bi sorun çıkmasında senin sut pompası gbi biraz daha beklerim yoksa çok uzulurum hem odemeyi peşin ysptım hemde sipariş verdigim sey çok guzel begenerek verdim birde kalitesinin guzel oldugunu soyluyolar . Unnadoya bnde baktım ama butik bebe daha guzel ordan ve bildgm kdr orasıda kargo ucreti aliyor.
Normal doğum yapmasını isteyen kadınları çok aşırı zorlamış, çocuklarda sorunlar olmuş, başı sıkışan bir bebek bile olmuş, şimdi beyinle ilgili problemleri varmış, dava açmayı düşünüyorlarmış.
Karşı komşumun görümcesi de eskiden Akademi Hastanesinde olup şu an Cihan Hastanesinde olan Gökhan Beyi dava ettiler.
Onun hatası kabul edilebilir gibi değil, kadın aylarca komada kaldı sezeryan sonrasında...Aradan yıllar geçti kadın şimdi şimdi normal hayatına dönmeye başladı.
Diyorum ya İzmit'te kadın doğum doktoru çok sıkıntılı bir konu maalesef. Rabbim hayırlı doktorlar çıkarsın karşımıza...
Benimde özel sigortam yok, Semih Hocanın muayenehanesine gidiyorum. Acıbademdeki randevusu korkunç pahalı zaten.
Özel muayenesi 250 TL, ben eski hastasıyım diye 220 TL alıyor.
Doğumu da nasip kısmet olursa Acıbadem'de yapacağım, ama onu da eşimin çalıştığı fabrika karşılıyor diye orada düşünüyoruz. Yoksa orada Profesöre doğum yaptırmak çok aşırı zorlardı bizi.
Süsleme malzemelerini de, kumaşları kumaşçıdan, diğer çeşitli malzemeleri, İstanbul- Eminönü'nden, kurdele dantel bordür vs İzmit'teki Perşembe Pazarından aldım, hala eksik çıkıyor almaya da devam ediyorum
Bebek alış-verişini de Eminönü Havuzluhandan yaptık İzmit'te gördüğüm yerlerden, internetten ortaya karışık yani
Şimdi inşallah aliexpres.com'dan sipariş vereceğimhastayım orada satılanlara
Hey maşallah sübhnallah, benim bebi cılız olacak galiba. Anası kendine yiyor sanırımHayırlı sağlıklı olsunlar inşallah.
Ayyy derdime parmak bastın
Tecrübe başka bir şey, kibarca söylemek başka bir şey ama şu hiç sormadığım halde akıl verip, bak görürsün, demişti dersin bunları boşuna almışsın hiç kullanamayacaksın bile, biliyorum da söylüyorum..O da bir şey mi ben şöyle yapmıştım vs... lafları evet beni öldürecek sanırım.
Evet ya ben onları yada onlar beni
Her şeyi görmek istiyorlar, yakın insanlar evet, ama ben tepki göstermek istemiyorum, sizde o tecrübeleri hatalar yaparak edindiniz. Bende hata yapmak ve kendim öğrenmek istiyorum.
Sormak istediğim bir şey olursa gerçekten soruyorum zaten. Ne almalı ne yapmalı, en gereklileri neler vs diye.
Ama heves edip almışım belli işte karışma arkadaş
Hele yaptığım süsleri katmıyorum bile, tıkadım kulaklarımı..
Bebek arabamızı poşetleyip kaldırdık, yeter ki ne gerek var buna, belkide hiç kullanmayacak, benim çocuğum hiç kullanmamıştı, binmek istemezse bebek arabasına görürsün, boşuna o kadar para verdiniz bak görürsün dedikleri için, geldiklerinde birde ay bu ne demesinler diye kaldırdık
Canım yaa Allah kolaylık versin. Senin iş yerinin lojmanında mı oturuyordunuz?
Çok zorluk çıkarıyorlar sana, yazılı olarak talepte bulunmuşsun. İşe yeniden başladığında daha kötü davranmasınlar sana?
hani birde çalışana takıp daha kötü eziyet etmek var psikolojik olarak.
İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla ayrılırsın izne.
Bu arada bakıcı durumuna da bende baş örtülüyüm, ama bu durumun bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Kesin olarak bende istemezdim elin adamıyla aynı evde 1 saatte olsa durmak. Bu ev değil iş yeri olsaydı hiç problem değildi.
Ama ev başka bir durum.
Gericilik vs olduğunu da düşünmüyorum. Aksine buna bir kadının penceresinden bakamamak kötü bir durum.
Tanımak etmekle de benim için ilgisi yok. Ben istemem kendi adıma kalmak.
Bunun için yadırganacaksam başka insanlar tarafından buyursunlar.
Devir öyle bir devir ki, insanlar o kadar çeşitli o kadar farklı ki neler duyuyoruz neler görüyoruz. Herkes kendine düşen önlemi almalı bence.
@Mrssuperfine anlattı ya kendine yardımcı olarak gelen kadını, kocasına işten ayrılırken bile bir şeye ihtiyacın olursa ara beni dememiş miydi? İnsanlar çeşit çeşit...
Hakkınızda hayırlı olan olsun inşallah.
Bulabileceğiniz en makul çözüm (eşin kabul ederse kadını tabii) sen çıktıktan sonra eşin çıkana kadar kendi baksın, kadına devretsin. Ama bir erkek bunu yapar mı devamlı olarak bilemem. İnşallah gönlüne göre olur canım.
İş yeri problemlerin, hamilelik zaten yeterince zorluyor. İnşallah bu konuyu kafanda halletmiş olursun biran önce.
Çooook güzel olmuş canım çoook. Hiçbiri senin yaptığın gibi olamazdı. El emeği her zaman başka bir değer.
Sonrada ne güzel kullanılır odasında.
Prensesimizin mevlüt kıyafeti de pek güzel annesi, inşallah hayırlısıyla giydiği günleri de yaşarsınız, yaşarız.
Ben aldım Pınarcım, hiçbir sorun olmuyor, geliyor ama evet çok geç geliyor.
Ben artık tahammül edemiyorum, vermiyorum sipariş, çok geç geliyor çünkü.
Unnado.com beni o kadar çok bekletti ki 15 gün sonra tedarik edemiyoruz süt pompasını dediler, bütün siparişlerimi iptal ettim, para iadesi yaptırdım.
Hem sitene koy satılık ürün diye, hem parasını peşin al, sonrada 15 gün sonra tedarik edemiyoruz de..oldu...
Şİmdi Butikbebe de anında kargo olan markalar çıkmaya başladı. Bu konudan memnun olmayanlar olarak yalnız değiliz sanırım
Bende artık göstermiyorum canım, bahsetmiyorum bile. Çok kursağımda bıraktılar hevesimi. Siz misiniz bu kadar negatif olan, paylaşmıyorum artık hevesimi sevincimi
Çok üzüldüm canım çoook geçmiş olsun.
Rabbim yardımcınız olsun. Şafii ismiyle şifa versin.
İnşallah en hayırlı zamanda, çok sağlıklı bir şekilde doğar büyür prensesin.
Üzme kendini Allah-u Teala'yı Vekil tayın et işlerine. Allah'a emanetsiniz...[/B]
Günaydın, hayırlı haberlerle dön, bol bol hasret gider kuzunla inşallahGünaydınnnn herkese!
Güzel bi gün olsun bugün, kimse canımızı sıkmasın
Bu akşam bebişimi görücem tam 4 hafta oldu, bakalım neler olmuş, ne kadar büyümüş? Bakalım anası ne kadar büyümüş, kaç kilo almış
aynen canim ben hatta acele ettm 0 6 ayi aldim bi sonraki gün 0 3 ay olanlari da vardi.ewet yaa seninkileri gordum hatta tanıdık geldi nerden aldın die yazmiştim ciciler sayfasında gordunmu bilmiyorum çok tatlılardı yerim bn onlarııı . Bnde istiyorum onlardan fiyatlarıda çok uygundu
Sezin kadim hakli hergun 1.5 saat esinle kalmak istemeyebilirlerİnşallah bir orta yol buluruz canım. İyi bir bakıcı bulmak çok zor biliyorum, eşim de bir anlasa. Teşekkürler cevabın için.
Evdeki işler de bir yandan yoruyor tabi ama onlar zevkli tarafı. Bebişin açık renk giysilerini yıkadım, dalan roxy ile 40 derecede, çift durulama yaptım. En ufak koku kalmadı çamaşırlarda. Aman kalmasın ne yapayım, deterjan kalıntısı olacağına.
Onlar zaten bir makina oldu, ütüsünü yapıyorum yavaş yavaş. Sonra renklileri yıkıycam, sonra havluları.
Hasta bezi kaç tane lazım olur sezeryandan sonra? Giyim dışındaki malzemeleri de koyayım çantaya da hazır olsun artık. Sizler çantaları hazırladınız mı?
ay boşver ya ne garp insanlar var. çok istiyorsan sen başka renk al onu giydirelim diyeceksin aslında :) sonra da ayy canım hamileyim onun psikolojsine ver diyeceksin :)Ayy inanmıyorum masraf mı hesapladılar. İşte benim sinir olduğum da bu tarz davranışlar. Bi arkadaşım mesela hepsinin tek tek etiketine baktı, markaları nedir diye görmek adına, bi başkasına göre hep aynı renk şeyler almışım tüm giydirdiklerim hep aynı kıyafet gibi gözükecekmiş. Taktığımdan değil de insan sonuçta kendi için özel birşeyi paylaşıyor daha hassas olmaları lazım.
canım gece yatmayı bırak akşam oturamıyorum bile 30. haftamdayım bende aynı şeyi düşünüyorum 2 ay nasıl duracak içeride nasıl sığacak karnıma
canım ben sirkeli suyla silmiştimiyi akşamlar kızlar,aranızda bebek mob,lyası gelen varmı,bzimki 1 hafta oldu geleli,tabi malumm mobilya kokusu,ilk günkü kadr değil ama halen kokuyo umarım 1 haftaya kdr geçer,hergün cam açıyorum akşm kapatıyorum,bugune kdr 2 defa sildim yarın yine bir defa daha silicem,koku çıkmadığı için bebeğin hiçbirşeyini yıkayamıyorum,koku çıkınca haftaya yıkayıp ütüleyip yerleştirmeyi planlıyorum,sizlerde öylemi yaptınız yada yapacaksınız ???
canım iş konusunda haklısın tabi, seni böyle yıpratmaya hakları yokMerhabalar herkese,
Forumu takip etmekte zorlanmaya başladım. Benim de bir derdim var, işyerinden, işimden, çalışmaktan, insanlarla uğraşmaktan bıktım.
Sürekli evde olmak da istemiyorum ama şu gebelik izninden faydalanabilsem iyi olacaktı en azından 8-4 çalışabilecektim. Şimdi bazen mesaiye bile kalıyorum ve işler hiç azalmıyor. Gebelik izni konusu beni yıprattı iyice, geçen hafta dilekçe verdim çünkü sözlü olarak izin vermediler ben de yazılı cevap almak için yazılı başvurdum. Yasal hakkım olduğu için yazılı olarak hayır diyemiyorlar bir haftadır oyalayıp duruyorlar. Zaten 29 haftam geçmiş kaldı 8, en çok da ihtiyacım olacak günler. Resmen hak yiyorlar, son güne kadar mücadele edicem ama sinirim de bozuluyor.
Onun dışında yerime eleman yetiştirdiğim için o bütün gün tepemde, konuşmak bile içimden gelmezken ona iş anlatmak zorunda kalıyorum, zaten kendim yetişemiyorum işlere bir de ona zaman ayırıyorum. Bazen kafamı iki taraftan mengeneyle sıkıştırıyorlar gibi hissediyorum, monitörü fırlatıp gidesim geliyor. Herhalde çok iyi görünüyorum da kimse oralı değil.
Sadece içimi dökmek istedim, cevap yazmasanız da olur.
ben hazırladım canım her şeyi , bir iki eksiğim kaldı hasta bezi vs. onlarıda hafta sonu alırız inşaallah, bir tek süs işi kaldı zaten kapı süsü yapmak istiyorum malzeme bulursam o da:) hastaneye sadece şeker tabağı hazırlıycam için bebek şekeri süsü yapmıycam, mevlüt için bakarım artıkEvdeki işler de bir yandan yoruyor tabi ama onlar zevkli tarafı. Bebişin açık renk giysilerini yıkadım, dalan roxy ile 40 derecede, çift durulama yaptım. En ufak koku kalmadı çamaşırlarda. Aman kalmasın ne yapayım, deterjan kalıntısı olacağına.
canım süsünüzde güzel sepetinizde sepete bayıldım ben eline sağlıkiyi akşamlar annişler bizde bugün mevlütlük bebek şekeri sipariş verdik 50 adet
hemde bebişime mevlütlük elbise aldık arabada kaldı eşim işten gelsin çeker atarım onun resmini de
tanesi 3 tl ye çok mu pahalı oldu bilmiyorum ama değişk geldi kimsede görmedim bunu seçtim Eki Görüntüle 1295107
bunu da kendim yaptım sepet almayalım dedim 35 tl pahalı geldi ama bunun da maliyeti 20 tl yi aştı keşke alsaymışım dedim sonra da
değişik oldu el emeği göz nuru :)
çubukları içine dikmek için köpük lazım kv bulurum ben dedi
Eki Görüntüle 1295119 Eki Görüntüle 1295120
o zaman tabi haklısın canımYok canım benim kızdığım nokta o değil, zaten bende soruyorum hep. Yapıcı olmayan sırf konuşmak için heves kaçırmak için yorumlara kızıyorum ben.
canım doğum anılarını sakın dinleme, bana anlatmak isteyeneler hemen ben dinlemek istemiyorum etkileniyorum anlatmayın diye lafı tıkardım ağızlarına:)Çok ama çok tatlı ayrıca sepet de çok zarif olmuş büyüyünce bile tokaları için vs kullanabilir dışarıdakiler strafordan vs oluyor bu sepet çok güzel olmuş ellerine sağlık.. Bebişinin ismi ne olacak bir de:)) onu bilmiyorum ben:) süsler çok güzel mutlulukla kullanırız inş..
Canım yapıcı yorumları alıp diğerlerini duymamak lazım.. Ben de kıyafeti çok aldım diye laf söyleyenler vardı parasını kendi mi ödüyor ya da çamaşırları gelip kendisi mi yıkayacak ona ne.. Kaldı ki kaliteliveli ve ucuza diye alıyorum ileride doğacak yeğenlerim ya da. Çocuklarım da kullanır :)) Allah izin verirse ...
Bir de korkutanlar var.. Zaten berbat bir haldeyim bunlar iyi günlerin şöyle olacak böyle olacak depresyona gireceksin diyenler var çıldırıyorum.. Normal doğum isteğimi duyunca hep kötü hikayelerle korkutmalar.. Kimse hamileleri rahatlatmaya çalışmıyor ve bence bunu yapanlar iyi niyetli insanlar değil... O yüzden takmamak en iyisi.. Ben aldığım cicileri göstermiyorum mesela artık öyle kimselere.. Utanmadan benim bebeğime yaptığım masrafları bile hesaplamaları görünce böyle yapıyorum artık :) sen de boşver takma..
etikete bakmak ne ya yok artık! aynı gözükecek yorumu da saçma,kızmakta haklısın canım, öylelerinde sanane demek en iyisiAyy inanmıyorum masraf mı hesapladılar. İşte benim sinir olduğum da bu tarz davranışlar. Bi arkadaşım mesela hepsinin tek tek etiketine baktı, markaları nedir diye görmek adına, bi başkasına göre hep aynı renk şeyler almışım tüm giydirdiklerim hep aynı kıyafet gibi gözükecekmiş. Taktığımdan değil de insan sonuçta kendi için özel birşeyi paylaşıyor daha hassas olmaları lazım.
gece bir sağa bir sola dönüyorum sürekli wc ye kalkıyorum, oğlumun üstü açılmış mı diye bakıyorum uyku yok yani:)kızlar 31.haftamdayım daha ama çok agırlaştığımı hissediyorum
saga yatıyorum olmuyo sola yatıyorum baskıdan midem agrıyo sırt üstü yatmak bebege zararlı
şaştım kaldım
karnım şimdiden gerilmiş durumda
acaba diyorum 40.haftaya kadar bebek karnımın içine nasıl sıgacak
bide benim karnım füze gibi öne doğru büyüyor
siz napıyorsunuz geceleri nasıl yatıyorsunuz
canım sen çalışıyormuydun öyleyse hemen izne çık evdeysende sürekli yat ama sürekli kalkma wc dışında, benim kuzu 16. haftada falan nerdeyse düşüyordu rahim ağzına inmişti 3 gün wc dışında kalkmadım hiç yattım hep, ağır iş vs asla yapma çömelme meselaHayırlı akşamlar hanımlar, bu akşam kontrolüm vardı, bebeğim zaten aşağıdaydı ama daha da aşağı inmiş, cumartesi 33. Haftaya giriyoruz, dr 35i görsek çok iyi olur dedi, sanırım topiğin ilk doğuranı ben olucam, dr böyle giderse aralığı bile beklemeyebilir dedi, kontrolden bir çıktık gelene kadar arabada ağladım tutamadım kendimi, ne olur bana dua edin kızlar, küveze girsin istemiyorum kızım, inşaallah sağlıkla, huzurla kucağıma alırım.
Cevaplarınız için çok teşekkürler kızlar, zaman ayırıp yazmışsınız eksik olmayın. Ben yeni bir dertle karşınızdayım, bdvlik oldum desem yeridir.
Lojmanda bir hanımla görüştüm bu akşam, işyerinden tavsiye ile gittim. Kapalı bir hanım olduğunu da biliyordum benim için problem yok, eşime de söylemiştim tamam demişti. Hatta birlikte gidecektik ama hanımın eşi vardiyalı çalıştığı için ben tek gittim. Tanıştık neyse, yetişkin çocukları var, yıllardır burada oturuyor birkaç bebek bakmış, düzgünce bir hanımdı. Evimizde bakmayı da kabul etti, ücret konusunda da 3 aşağı 5 yukarı anlaştık. Ancak şöyle bir durum var, ben evden 7:45'te çıkıyorum eşim 8:30'da çıkıyor ve bu hanım eşimle evde yalnız kalmak istemediğini söyledi. Ben de bu durumda 8:30'da gidebileceğim ama neyse dedim işyerinde idare ederler süt iznim de olacak akşam ona göre gelirim. Eve geldim eşime anlattım, çok sinirlendi( normalde çok sakindir) bu nasıl zihniyet ben kesinlikle böyle düşünen bir kadının çocuğuma bakmasını istemiyorum, ben onunla karşılaşınca rahatsız olurum dedi. Çocuğumu bırakmam böyle birine başka birini bulalım diyor. Çok tepki gösterdi ben de çok üzüldüm, eşime de hak veriyorum ama herkesin inancıdır ya da yetiştirilme tarzıdır, etraftan konu komşu bişey der diye düşünüyor olabilir, belki de zamanla uyum sağlanır diyorum ama riske de giremiyorum. Bu kadına hayır dersek böyle birini bulamayız diye de korkuyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Oofffff!
canım eşini haksız buldum, bende kapalıyım kapalı olmadığım zamanda böyle şeylere dikkat ederdim açıkcası ben eniştelerimle bile yalnız kalmam, inanç meselesi bu, haremlik selamlık oturuyoruz biz ve bu durumdan memnunum benCanım doğru diyosun, ben de kadının düşüncesini çok yadırgamadım ama orada da dedim eşimi tanıyınca kendi çocuğunuz gibi seversiniz eminim. Gerçekten benim arkadaşlarım bile eşimi benden çok severler, çok sakin temiz yüzlü bir insandır. Yolda çevirip sen ne kadar temiz yüzlü bir çocuksun diyen teyzeler bile oldu yani. Ama yine de kalkıp ileride ben yalnız kalmam diye ısrar ederse baştan öyle konuşmadık derse de haklı kadın. Eşimin tepkisi de tanımadan etmeden direkt öyle demesine aslında, o da benimle gelseydi belki durum çok farklı olabilirdi. Şimdi eşim de kadını tanımadan gıcık kaptı. Ben beğendim halbuki, kaçırmak istemiyorum ama her işte bir hayır vardır. Kafam karışık, yarın yakın bir arkadaşımdan akıl istiycem. Sizlerin yardımına da ihtiyacım var tabi.
yok artık kolunu mu katlayacakmışsınCanım çok merak ettim ne diyorlar nesi varmış aldıklarının? Insan bin bir hevesle alıyo kusur bulmak ne oluyor? Benim kvde de dedi çok küçük almışsın büyük alsaydın kollarını kıvırıp giydirirdik. Lafa bak çay demle...
sağol canım,ilk kuzum cılızdı teyzesi onda 16 kilo almıştım 2850 doğmuştu, bunda daha sekiz kilo aldım, bu sefer sağlıklı beslenebildim, ilkte gurbetteydim yemek yapamadım dokuz ay yemek kokusundan etin her türünden tiksindim yiyemedim, meyve patates bunla geçmişti dokuz ayım, şimdi hamdolsun memleketteyim canımın istediğini pişirenler var
Normal doğum yapmasını isteyen kadınları çok aşırı zorlamış, çocuklarda sorunlar olmuş, başı sıkışan bir bebek bile olmuş, şimdi beyinle ilgili problemleri varmış, dava açmayı düşünüyorlarmış.
Karşı komşumun görümcesi de eskiden Akademi Hastanesinde olup şu an Cihan Hastanesinde olan Gökhan Beyi dava ettiler.
Onun hatası kabul edilebilir gibi değil, kadın aylarca komada kaldı sezeryan sonrasında...Aradan yıllar geçti kadın şimdi şimdi normal hayatına dönmeye başladı.
Diyorum ya İzmit'te kadın doğum doktoru çok sıkıntılı bir konu maalesef. Rabbim hayırlı doktorlar çıkarsın karşımıza...
Benimde özel sigortam yok, Semih Hocanın muayenehanesine gidiyorum. Acıbademdeki randevusu korkunç pahalı zaten.
Özel muayenesi 250 TL, ben eski hastasıyım diye 220 TL alıyor.
Doğumu da nasip kısmet olursa Acıbadem'de yapacağım, ama onu da eşimin çalıştığı fabrika karşılıyor diye orada düşünüyoruz. Yoksa orada Profesöre doğum yaptırmak çok aşırı zorlardı bizi.
Süsleme malzemelerini de, kumaşları kumaşçıdan, diğer çeşitli malzemeleri, İstanbul- Eminönü'nden, kurdele dantel bordür vs İzmit'teki Perşembe Pazarından aldım, hala eksik çıkıyor almaya da devam ediyorum
Bebek alış-verişini de Eminönü Havuzluhandan yaptık İzmit'te gördüğüm yerlerden, internetten ortaya karışık yani
Şimdi inşallah aliexpres.com'dan sipariş vereceğimhastayım orada satılanlara
Hey maşallah sübhnallah, benim bebi cılız olacak galiba. Anası kendine yiyor sanırımHayırlı sağlıklı olsunlar inşallah.
Ayyy derdime parmak bastın
Tecrübe başka bir şey, kibarca söylemek başka bir şey ama şu hiç sormadığım halde akıl verip, bak görürsün, demişti dersin bunları boşuna almışsın hiç kullanamayacaksın bile, biliyorum da söylüyorum..O da bir şey mi ben şöyle yapmıştım vs... lafları evet beni öldürecek sanırım.
Evet ya ben onları yada onlar beni
Her şeyi görmek istiyorlar, yakın insanlar evet, ama ben tepki göstermek istemiyorum, sizde o tecrübeleri hatalar yaparak edindiniz. Bende hata yapmak ve kendim öğrenmek istiyorum.
Sormak istediğim bir şey olursa gerçekten soruyorum zaten. Ne almalı ne yapmalı, en gereklileri neler vs diye.
Ama heves edip almışım belli işte karışma arkadaş
Hele yaptığım süsleri katmıyorum bile, tıkadım kulaklarımı..
Bebek arabamızı poşetleyip kaldırdık, yeter ki ne gerek var buna, belkide hiç kullanmayacak, benim çocuğum hiç kullanmamıştı, binmek istemezse bebek arabasına görürsün, boşuna o kadar para verdiniz bak görürsün dedikleri için, geldiklerinde birde ay bu ne demesinler diye kaldırdık
Canım yaa Allah kolaylık versin. Senin iş yerinin lojmanında mı oturuyordunuz?
Çok zorluk çıkarıyorlar sana, yazılı olarak talepte bulunmuşsun. İşe yeniden başladığında daha kötü davranmasınlar sana?
hani birde çalışana takıp daha kötü eziyet etmek var psikolojik olarak.
İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla ayrılırsın izne.
Bu arada bakıcı durumuna da bende baş örtülüyüm, ama bu durumun bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Kesin olarak bende istemezdim elin adamıyla aynı evde 1 saatte olsa durmak. Bu ev değil iş yeri olsaydı hiç problem değildi.
Ama ev başka bir durum.
Gericilik vs olduğunu da düşünmüyorum. Aksine buna bir kadının penceresinden bakamamak kötü bir durum.
Tanımak etmekle de benim için ilgisi yok. Ben istemem kendi adıma kalmak.
Bunun için yadırganacaksam başka insanlar tarafından buyursunlar.
Devir öyle bir devir ki, insanlar o kadar çeşitli o kadar farklı ki neler duyuyoruz neler görüyoruz. Herkes kendine düşen önlemi almalı bence.
@Mrssuperfine anlattı ya kendine yardımcı olarak gelen kadını, kocasına işten ayrılırken bile bir şeye ihtiyacın olursa ara beni dememiş miydi? İnsanlar çeşit çeşit...
Hakkınızda hayırlı olan olsun inşallah.
Bulabileceğiniz en makul çözüm (eşin kabul ederse kadını tabii) sen çıktıktan sonra eşin çıkana kadar kendi baksın, kadına devretsin. Ama bir erkek bunu yapar mı devamlı olarak bilemem. İnşallah gönlüne göre olur canım.
İş yeri problemlerin, hamilelik zaten yeterince zorluyor. İnşallah bu konuyu kafanda halletmiş olursun biran önce.
Çooook güzel olmuş canım çoook. Hiçbiri senin yaptığın gibi olamazdı. El emeği her zaman başka bir değer.
Sonrada ne güzel kullanılır odasında.
Prensesimizin mevlüt kıyafeti de pek güzel annesi, inşallah hayırlısıyla giydiği günleri de yaşarsınız, yaşarız.
Ben aldım Pınarcım, hiçbir sorun olmuyor, geliyor ama evet çok geç geliyor.
Ben artık tahammül edemiyorum, vermiyorum sipariş, çok geç geliyor çünkü.
Unnado.com beni o kadar çok bekletti ki 15 gün sonra tedarik edemiyoruz süt pompasını dediler, bütün siparişlerimi iptal ettim, para iadesi yaptırdım.
Hem sitene koy satılık ürün diye, hem parasını peşin al, sonrada 15 gün sonra tedarik edemiyoruz de..oldu...
Şİmdi Butikbebe de anında kargo olan markalar çıkmaya başladı. Bu konudan memnun olmayanlar olarak yalnız değiliz sanırım
Bende artık göstermiyorum canım, bahsetmiyorum bile. Çok kursağımda bıraktılar hevesimi. Siz misiniz bu kadar negatif olan, paylaşmıyorum artık hevesimi sevincimi
Çok üzüldüm canım çoook geçmiş olsun.
Rabbim yardımcınız olsun. Şafii ismiyle şifa versin.
İnşallah en hayırlı zamanda, çok sağlıklı bir şekilde doğar büyür prensesin.
Üzme kendini Allah-u Teala'yı Vekil tayın et işlerine. Allah'a emanetsiniz...[/B]
güzel haberlerinizi bekliyoruzGünaydınnnn herkese!
Güzel bi gün olsun bugün, kimse canımızı sıkmasın
Bu akşam bebişimi görücem tam 4 hafta oldu, bakalım neler olmuş, ne kadar büyümüş? Bakalım anası ne kadar büyümüş, kaç kilo almış
Gunaydin kizlarrr.. Ben de artik geceleri uzun olanlarin kervanina katildim :/ pztesi doktor kontrolum var. Cok heyecanliyim. Kizimi gormeyeli 1 ayi gecti. Yeni hastane yeni bir doktor olacak. Insaallah memnun kalirim bakalim. Takibimi yapan hastaneye muayene ucreti 75 veriyoduk arti bir de her nst icin 30tl aliyolarmis. Yeni gidecegim hastanede muayene 35tlmis. Ayrica nst icin ucret aliyolar mi bilmiyorum. Doguma yine acil bir durum olmadiktan sonra kendi doktoeun giriyormus. Dogum paketine neler dahil ucreti tam ne kadar onu ogrenicem bi de bakalim. Umarim memnun kalirim. Ustelik yeni gidecegim doktorun cep numarasini da verdiler hemen. Istedigin an arayabilirsin, acamadigim zamanlarda msj at dedi doktor hanim sevindirik oldum :) diger doktoruma tahlil sonuclarimi sormak icin hastaneden 3 gun boyunca ulasamayip sinir kupu olmustum da :/ neyse durumlar boyle bende. Ara ara sancilarim oluyor. Acile gittigim iki doktor da erken dogum riskinden bahsettiler. Endiselendim haliyle ben de. 32.haftama 20gun var. Raporla kapatip bu 20gunu izne ayrilicam ondan sonra da insaallah. Gunde 3 saat yol gidip geliyorum, ustune brans matematik olunca okulda oturamiyorum bile. Dinlenmek en mantiklisi sanirim.. oysaki 37.haftaya kadar calisip 5 haftayu dogum sonrasin aktarma planlarim vardi :/ nasip degilmis demekki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?