Kızlar yaa bu bebek konusunda niye herkes çok bilmiş davranıyor. Herkeste bi akıl verme modu, en iyi kendi biliyomuşçasına tavırlar filan. Tamam ilk bebeğime hamileyim tecrübesizim bu konuda ama, biz de araştırıyoruz, didikliyoruz, annelik iç güdüsüyle herşeyin evladımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Niye sinirliyim bu kadar onu da söyleyeyim, bebeğe aldıklarımı görmek isteyenler oluyor, gösteriyorum hemen başlıyo akıl vermeler. İnsan sonuçta hevesli hevesli alıyor böyle şeyleri, uyuz oluyorum yaa
aynen cnm bence de gösterme meraklı şeyler deli oluyorum bunlara yagösterme sende cnm, henüz hazırlamadım sonra dersin sonra da canın istemesse şimdi bebek uyudu şimdi uyandı olmadı falan de yine gösterme. Kime ne ki? herkeste ne meraklı arkadaş evini görecek, odanı görecek göstersen afedersin donlarını da merak edecek. Ben pek meraklı biri değilimdir belki de merak etmeye zamanım yok ondan ama her boku da merak edene nasıl ifrit oluyorum sorma.
çok güzel hepsi canmiyi akşamlar annişler bizde bugün mevlütlük bebek şekeri sipariş verdik 50 adet
hemde bebişime mevlütlük elbise aldık arabada kaldı eşim işten gelsin çeker atarım onun resmini de
tanesi 3 tl ye çok mu pahalı oldu bilmiyorum ama değişk geldi kimsede görmedim bunu seçtim Eki Görüntüle 1295107
bunu da kendim yaptım sepet almayalım dedim 35 tl pahalı geldi ama bunun da maliyeti 20 tl yi aştı keşke alsaymışım dedim sonra da
değişik oldu el emeği göz nuru :)
çubukları içine dikmek için köpük lazım kv bulurum ben dedi
Eki Görüntüle 1295119 Eki Görüntüle 1295120
tabi daha iyi olmuş canım hem dr da içine sinmiş, nst de hangisi kolayına gidiyorsa öyle yaparsın cnaımSagol canim. Insaallah memnun kalirim pztesi de buna devam ederim. Evime yakin oldugu icin hastane icim daha rahat olacak. Esimin okulu 2 saat mesafede evimize. O yuzden yakinda olmak istiyorum insaallah. Devlet hastanesine de tek basima gidemem esim de her an yanimda olamiyor haliyle. Takibimin yapildigi hastanede nst ye girmke daha kolayima geliyor acikcasi.
canım inşaallah eşinde anlar sende rahatlarsınKızlar çok teşekkürler desteğiniz ve yorumlarınız için, iyi ki varsınız. Ben iş yoğunluğundan pek kimseye yazamıyorum ama bütün mesajları okumaya çalışıyorum. Telefondan girdiğim için de alıntı yapamıyorum pek, zor oluyor.
Kiminle konuştuysam eşime hak vermedi, işyerinde bir kadın bir de erkek arkadaşlmla konuştum. Eşime de arkadaşıyla konuşmasını söyledim, erkek gözüyle bi baksın daha iyi anlar diye. Gerek yok tamam sen haklısın falan diye kestirip atıyor beni deli ediyor. Ben durumu anlamaya çalışsın istiyorum, içine sinsin istiyorum ama beni uğraştırıyor. Neyse ikna oldu arkadaşıyla konuşacak.
Ben kendi adıma da düşündüm şimdi eve genç bir bakıcı gelecek olsaydı ben de eşimle yalnız bırakmak istemezdim, o zaman eşime göre ben de geri kafalı oluyorum yani. Bunu söylüyorum bişey diyemiyor.
Ablasının bakıcısı çok modernmiş biz de öyle birini bulalımmış, ben de lojman dışından bakıcı istemiyorum bulabiliyorsan bul dedim. Kaldı ki o kadın kendi evinde bakıyor, ablasının evinde bakacak olsa bakalım eniştesiyle yalnız kalmayı kabul edecek mi? Bunun modernlikle alakası yok ama anlamak istemiyor.
Bi de bunlarla uğraşıyorum işte.
Ben evden geç çıkarak zaten olayı çözeceğim, süt iznim olacağı için geç gidebilirim sorun saatler değil. Sorun eşimin kadına bakışı işte önyargı oluştu.
ayy çok güzelmiş canım bayıldım güle güle kullanınGünaydın kızlar :)
Dün akşam yazmıştım oğlumun mobilyaları geldi. Eşyalarını yerleştirmeye başlayıp perde, halı ve uyku seti işini halledince rahatlıcam. Çok tatlı oldu Allah utandırmasın. :)
Eki Görüntüle 1295503
canım geçmiş olsun artık olur öyle ağrılar nefesinide keser, maşaallah kuzunagünaydın annişkolar. dün iş yernide kaburgam batmaya başladı aynı zamanda bir bel ağrısı ama öyle böyle değill. ayağa kalkıyorm olmuyo yürüyorum yok oturuyorum yok resmen kıvranıyorum. en son müdürüm eve yolladı beni ben de önce dra gittim. baktık ultrasondan eşşek sıpam o koca tombiş ayaklarını kaburgama dayamış. drcuğum istirahat edicen dedi. soluna yat dedi. eve geldim soluma yattım hep ama oğlun kaskatı kesildi kıpırdamıyo. aldı beni bi korku. gece uyudum ama nasıl uyudum bilemiyorum. hem soluma yatacam diye kasmışım kendimi hem de ya oğluma bişey olursa kokusu.. o kadar sıkmışım ki kendimi gece iki kere üzerimi değişti o kadar terlemişimama sabah yine kıpır kıpırdı sıpam rahatladım.. bi de 5 günde 200 gr almış. süt ve muz işe yaramış mutluyuz :)
öyle canım hamdolsun, dinlen yat canım tek çaresi oHadi ya, ay çok şükür Allah sana bağışlamış evladını. Hayır canım çalışmıyorum ben, ara verdim, bundan sonra söylediğin gibi yatıp dinlenicem inşallah vaktinde sağlıkla gelir kızım.
canım facedeler mi acaba,kızlar bizim üçüzlerimiz vardıı iç görünmüyorlar forumdaa
maşaallah topacına, bende gördüm emziriyordum bir güzel:)kızlar dün oğlumu gördüm rüyamda öyle topaç bişey diki bide nasıl gülüyodu gözleride maviydi ben onu emzirmeye çalışıyodum yanımdakilere diyorum ki bana pamukla su getirin göğsümü silicem öyle emziricem diyorum kızıma hep öyle yapıyodum bilinç altı işte ama çok güzeldi
canım artık öyle olur dalgalanma şeklinde olur poposu başı ayağı dışardan belli olur çıkıntı yapar yeri daraldı çünkü:)Son birkaç gündür bebeğimin hareketlerinde yavaşlama olan bir tek ben miyim acaba ?Sayınca bi azalma yok aslında ama daha sert olan dönüş ve tekmeler yumuşadı sanki.. Yarın doktor randevum var inşallah normaldir bu haftalarda..
canım çok geçmiş olsunMerhaba kızlar iyisinizdir inşallah hepiniz..sanırım gripbenim kapımıda çalacak kaç gündür bogazımda bir agrı karıncalanma hissivar.Bu günde sabahtan beri baş agrısı çekiyorum halsizlikle beraber.Dün akşam sofrayı kurdum toplayana kadar belim koptu resmen yaa karnım kaskatı kesildi en sonkendimi aglarken buldum acıdan eşim yatırdı koltuga dinlenmem için.Nasıl bir bel agrısıdır arkadaşlar off Allahım baeka sıkıntı vermesin inşallah.
Kizlar ve bnm melegim bugun okadar asagidaki tekmelerini resmen cok Afedersiniz vajinamdq hissediyorum sanki birqz daha kuvvetli vursa cikacak mis hgibi..zaten bu idrar yolu enfeksiyonu da geçmiyor ilaçsız bu dr bama niye ilqc vrmedi anlamadm vvalla cnm acıyor yok yere
aynen cnm bence de gösterme meraklı şeyler deli oluyorum bunlara ya
bide kendi aldıklarını evlerini milletin gözüne sokanlar var onlarda ayrı Bi dert
geçen Birine gittik akşam oturmasına onlar bize gelmişti biz de onlara gittik ilk defa kadın on yıllık evli hadi gel sana evimi gezdireyim diye çağırdı beni banyosuna tuvaletine balkonlarına kadar tek tek dolaştırdı ne gerek varsa hiçte merak etmiyorum açıkçası lüzumsuz
çok güzel hepsi canm
Offf yarabbim sanki kendi için yapmamış evi ,başkalarına göstermek için döşemiş demek ki. Daha odasını yapmadığım için eşyaları ortalıkta duruyor canım biraz mecburiyetten de gösteriyorum. Daha evime gelmeden bi gün gelip eşyalarına bakıcam diyen vardı ya, sonra da bi bahaneyle geldi mesela.aynen cnm bence de gösterme meraklı şeyler deli oluyorum bunlara ya
bide kendi aldıklarını evlerini milletin gözüne sokanlar var onlarda ayrı Bi dert
geçen Birine gittik akşam oturmasına onlar bize gelmişti biz de onlara gittik ilk defa kadın on yıllık evli hadi gel sana evimi gezdireyim diye çağırdı beni banyosuna tuvaletine balkonlarına kadar tek tek dolaştırdı ne gerek varsa hiçte merak etmiyorum açıkçası lüzumsuz
çok güzel hepsi canm
Benim kız da aşağıdan aşağıdan vuruyor. Ultrasonda ayağı başının hemen yanındaydı geçen ay o yüzden neresi neremde anlayamıyorumKizlar ve bnm melegim bugun okadar asagidaki tekmelerini resmen cok Afedersiniz vajinamdq hissediyorum sanki birqz daha kuvvetli vursa cikacak mis hgibi..zaten bu idrar yolu enfeksiyonu da geçmiyor ilaçsız bu dr bama niye ilqc vrmedi anlamadm vvalla cnm acıyor yok yere
Çok üzüldüm Moralini yüksek tutman lazım psikoloji çok etkiler böyle durumlarda elinde değil biliyorum ama bebişin için olumlu düşün bizlerde dua ederiz elbette Allah in izni ile dayanacak zamanından önce gelmeyecek inşallah seninde yapabileceğin tek sey olumlu düşünüp dua etmek başka yapacak birsey yoksa yapabileceğin şeyleri en iyi şekilde yapman lazım konuş bebişinle ağlama sesini güzel duysun bebişin, umudunu öyle yüksek tut ki umudun gerçek olsunHayırlı akşamlar hanımlar, bu akşam kontrolüm vardı, bebeğim zaten aşağıdaydı ama daha da aşağı inmiş, cumartesi 33. Haftaya giriyoruz, dr 35i görsek çok iyi olur dedi, sanırım topiğin ilk doğuranı ben olucam, dr böyle giderse aralığı bile beklemeyebilir dedi, kontrolden bir çıktık gelene kadar arabada ağladım tutamadım kendimi, ne olur bana dua edin kızlar, küveze girsin istemiyorum kızım, inşaallah sağlıkla, huzurla kucağıma alırım.
canim ben ilacta kullandm bayagi faydasi olmadi günde 3 3.5 litre su icmeye basladm elimde siseyle gezdim resmen.bu hafta gecmis bence sende denemelisinKizlar ve bnm melegim bugun okadar asagidaki tekmelerini resmen cok Afedersiniz vajinamdq hissediyorum sanki birqz daha kuvvetli vursa cikacak mis hgibi..zaten bu idrar yolu enfeksiyonu da geçmiyor ilaçsız bu dr bama niye ilqc vrmedi anlamadm vvalla cnm acıyor yok yere
0 6 ay aldıgın daha iyi olmuş canim çunku ayaklı pjama oldukları için hemen kuçuluyor bebişlerde buyuyor hmn o zmn bacaklarını kasıyor boyle yeni dohdugundada gydirebilirsin zaten kuçuk bişey oyle 0 6 yazdıgına bakma dogru almişin bnde ayaksızını alıcamaynen canim ben hatta acele ettm 0 6 ayi aldim bi sonraki gün 0 3 ay olanlari da vardi.
Merhabalar herkese,
Forumu takip etmekte zorlanmaya başladım. Benim de bir derdim var, işyerinden, işimden, çalışmaktan, insanlarla uğraşmaktan bıktım.
Sürekli evde olmak da istemiyorum ama şu gebelik izninden faydalanabilsem iyi olacaktı en azından 8-4 çalışabilecektim. Şimdi bazen mesaiye bile kalıyorum ve işler hiç azalmıyor. Gebelik izni konusu beni yıprattı iyice, geçen hafta dilekçe verdim çünkü sözlü olarak izin vermediler ben de yazılı cevap almak için yazılı başvurdum. Yasal hakkım olduğu için yazılı olarak hayır diyemiyorlar bir haftadır oyalayıp duruyorlar. Zaten 29 haftam geçmiş kaldı 8, en çok da ihtiyacım olacak günler. Resmen hak yiyorlar, son güne kadar mücadele edicem ama sinirim de bozuluyor.
Onun dışında yerime eleman yetiştirdiğim için o bütün gün tepemde, konuşmak bile içimden gelmezken ona iş anlatmak zorunda kalıyorum, zaten kendim yetişemiyorum işlere bir de ona zaman ayırıyorum. Bazen kafamı iki taraftan mengeneyle sıkıştırıyorlar gibi hissediyorum, monitörü fırlatıp gidesim geliyor. Herhalde çok iyi görünüyorum da kimse oralı değil.
Sadece içimi dökmek istedim, cevap yazmasanız da olur.
ben heseyi hazırladım kendi esyalarımı kucuk valıze koydum bebişinkileri fortbebe nin takımı olan cantaya sadece yenidogan bebek bezı ve hasta bezimiz kaldi..hatta o kadar adapte olmusum erken hazırldım sanırım bu bebk niye dogmuyo zaman gecmiyor diyorum:)Evdeki işler de bir yandan yoruyor tabi ama onlar zevkli tarafı. Bebişin açık renk giysilerini yıkadım, dalan roxy ile 40 derecede, çift durulama yaptım. En ufak koku kalmadı çamaşırlarda. Aman kalmasın ne yapayım, deterjan kalıntısı olacağına.
Onlar zaten bir makina oldu, ütüsünü yapıyorum yavaş yavaş. Sonra renklileri yıkıycam, sonra havluları.
Kendi giyeceklerimi hazırladım hastane için pijama gecelik, çamaşır falan.
Hasta bezi kaç tane lazım olur sezeryandan sonra? Giyim dışındaki malzemeleri de koyayım çantaya da hazır olsun artık. Sizler çantaları hazırladınız mı?
Merhaba arkadaslar, benim bebis disinda bir sorum olacakti. Ozellikle ankarada yasayan arkadaslara soruyorum, isten arkadasimin nikahi olcak 20 gun sonra, ankarada nikahta giyebilecegi sade bir elbise alabilecek yer ariyor. Tavsiyesi olan var mi?
kızlarrrrr
az önce başıma ne geldi ya.. çok salak bir şey oldu.. doğum yapacağım hastaneyi aradım.. çantama banyo malzemesi koyayım mı diye soracaktım. doğumhaneye bağladılar.. kızlar bir feryat figan bir çığlık anlatmam.. yiğitliğe bok sürdürmemek için bir size bir de eşime anlatabilirim ancak.. resmen bütün cesaretimi aldı götürdü kadın ya.. bir de ben hemşireyim devlet hastanesinde hiç böyle birşey görmedim.. insanlar kuzu kuzu sancısını çekiyor.. bu çok fena bağırıyordu..kendime gelmek için önce bir banyo yapacağım sonra biraz dışarı atacağım kendimi.. tecrübeli anneler cidden bu kadar vahim mi oluyor ya ..
Amin canım inşaallah. Bugün daha iyiyim çok şükür. Dün akşam birden duyunca biraz sarsıldım ama bugün toparladım, haklısın psikoloji çok önemli sizlerden de Allah razı olsun. Destek oldunuz, dua ettiniz. Inşallah hepimiz evlatlarımızı zamanında sağlıkla kucağımıza alırız.Çok üzüldüm Moralini yüksek tutman lazım psikoloji çok etkiler böyle durumlarda elinde değil biliyorum ama bebişin için olumlu düşün bizlerde dua ederiz elbette Allah in izni ile dayanacak zamanından önce gelmeyecek inşallah seninde yapabileceğin tek sey olumlu düşünüp dua etmek başka yapacak birsey yoksa yapabileceğin şeyleri en iyi şekilde yapman lazım konuş bebişinle ağlama sesini güzel duysun bebişin, umudunu öyle yüksek tut ki umudun gerçek olsun
kızlarrrrr
az önce başıma ne geldi ya.. çok salak bir şey oldu.. doğum yapacağım hastaneyi aradım.. çantama banyo malzemesi koyayım mı diye soracaktım. doğumhaneye bağladılar.. kızlar bir feryat figan bir çığlık anlatmam.. yiğitliğe bok sürdürmemek için bir size bir de eşime anlatabilirim ancak.. resmen bütün cesaretimi aldı götürdü kadın ya.. bir de ben hemşireyim devlet hastanesinde hiç böyle birşey görmedim.. insanlar kuzu kuzu sancısını çekiyor.. bu çok fena bağırıyordu..kendime gelmek için önce bir banyo yapacağım sonra biraz dışarı atacağım kendimi.. tecrübeli anneler cidden bu kadar vahim mi oluyor ya ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?