- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.181
- 898
canım duymamazlıktan gel sende insanın kendi annesi ailesi yapıncada daha çok canı yanıyorNego aynennnn canım herşeye laf söyledii bazen ciddi anlsmda sinir oluyorum evet büyüyecek ama büyüyecek diye bişiy almayalım mı niye aldın lafını duymaktan bıktım usandım zaten
berndnz @babyforwe kazara söyledim nasıl kaçtıysa ağzımdann kulaklarımı tıkadım zatenn
bizde zekasından şüphe ediyoruz artıkcanım bence senin eltinin psikolojik sorunları var ben anlam veremiyorum yani
canım çok haklısın sigara konusunda bende çok hassasım kim olursa olsun yanımda evimde asla içirmem isterlerse küssünler, senin kv de az değilmiş yani!!benimde kayınvalidem içer sigara ilk kızıma çalışınca o bakacaktı . ama söz vermişti bırakıcam diye .hastaneden eve geldik balkona sigara içti daha dumanı ağzında içeri girip daha 1 günlük olmayan bebeği kucağına aldı yarabbi o ne koku ben duramadım yanında yavrum ne yapsın . altına bakayım bahanesi ile aldım kucağından anladı tabi . kıyametler koptu evde. ah ah. başka şeyleri de mevzu etti ben bakmam dedi çıktı işin içinden Allah da biliyor ya beni ona muhtaç etmedi. ben çok ağladım ne yapacam diye annem çok üzüldü ben memleketten gelip 3 yaşına kadar bakarım söz dedi ki hasta babamda var ona rağmen baktı kızıma . kaynanamda her evine gittiğim de gerine gerine inada inat içti sigaraları . sigarama karıştırmam ben diye konuşmuş durmuş içene karşı değilim de el kadar bebeği de elini ağzını yıkamadan da alma öpme ya..
belki bu yaşadıklarımdan dolayı sigara konusunda hassasım . içen arkadaşlar varsa alınmasın lütfen
aynen canım:)çok saol canım yaAA içimi rahatlattın valla doğru yoldayım o zamn kalbini dinle o sana yol gösterir bundan sonra böyleyim ben :)
ilk torunu ama bebeği öğrrendiği an hem tebrik etti sevinerek hemde daha çok gencim babaanne olmak için kızım ddedi unutmam asla
ağzıyla kuş tutsa da yaranamıyor bana böyle bir iki lafından
ay çok alemsin yaaa
ayy gözümün öneüne getirdim ne tatlı olur öyle yaaa yazıyım bunu kenara uygularım
benimki her öğlen annesinde yemek yiyor da allahtan hafta sonu beni sıkıştırmıyor gidelim diye
gidince de hemen kalkmak istiyor şükürler olsun
eskiden öğle yemeğine gitmediği zamnlar hafta sonu illa gidlim diye tutturuyordu ayyysaatlerce oturuyorduk
bence çok güzeller renkler tam benlikanneciğimin el emeği göz nuru nevresimleri ütüledim
pek tarzım değil ama millet istiyor görsün o yüzden kullanacağm
ayyy bu ne canım ya sen ne kadar sıkıntı çekmişsin böylesenin kaynanan yine kendi kendine söylemiş . benimki eşimi tembihledi . çocuk isteyen adam istemem diye bir tutturdu. 5 sene dile kolay belki tedavi görmedim ama çocuğum olsun diye yıllarca bekledim . 4 yıllık evliydim bir yıl adet olmadım stresten kadın doğuma gittik . tedavi görmen gerekiyor dedi hiç biri oralı olmadı. bende o gün yalvarsalar doğurmayacağım pişman olsunlar ayaklarıma kapansınlar diye düşünmüştüm . Allah 5 yılın üstüne kızımı bana verdi . ilki de ikincisi de sürpriz oldu .
canım onunla ilgisi olmaz bence her şey ilişki değil bizde de yok ilişki, başka bir durum olabilir, kv duygu sömürüsü yaptıysa ondan düşmüştürBilmiyorum onu ihmal mi ediyorum ilişki olayına ara verdim diye böyle olmuş olabilir mi acaba?
ağzına sağlık öğretmen anne kural sınır şart:)merviş kız üzme kendini benim esim de kızıma azcık kızıyım nasıl ögrertmensin der bende kızrım ben bu ısın egıtımını aldım dıye cocugu korkk yapcksın diye kızar falan simdi alıstı ama ..sen konusma aklı basına gelır ıyı ebeveyn olmak her zaman iyi davranmak degildir kural sınır vardır
aynen zararları olmasındaAllah kayın validesi cadı olanlara sabır versinbenm iyidir saolsun karısmaz zaaten inekleri var köyde cokta gelemiyoe dogumda bi kac gunlugune gelir annemde olunca annem yapar isimi zaten yaslı o bişeyypamaz ..bende kırmam esim istediginde gideriz haftasonu köye saolsunlar evlenirken bişey yapamadılar ztaen esimle herseyi yaptık kızıma iki ceyrek taktı bi patik aman elinden gelen o yeterli napıyım annem yapmıstı herseyi saolsun bundada bız aldık saolsunlar varlıkları yeter yeterki kimse kimsenin huzurunu bozmasın
maşaallah kuzunakızlar..geldım doktordan cok fena yagmurda kaldık oluyorum yorgunluktan.kızım ıyıymıs cok sukur.2500kg olmus.3500den asagı olmaz dedı doktorum.veee yıne bana benzedgını soyledi.esım bıle aynı senın burnun dedı:)bı sıkıntı gormedıgı ıcın ayın 20sıne cagırdı.nts ye de o zaman baglıyckmıs.bendn bu kadar kızlar.ama geceden berı bı heycanlydımkı.allah herkese guzel haberler duymayı nasıp etsın.sızlerı sevıyorum
canım ilki yanında yatırdığın için öyle demiştir eşinben kızımı yanımda yatırdım odası yatağı vardı ama öyle alışınca kaldı ama bunda hem yanımda istemiyorum hemde 2 çocukla daha yorgun olcm allah korusun yaaa
fena değil çok pahalıysa değmez gibi
canım ama babasının kırılması çok saçma adama hakaret edilmiyor kimse öpmezken ayrıcalığı olmamalı, kaldı ki biz kendimiz bile bebeğimizi öpmezdik koklardık yeni doğmuş yoğun bakımdan çıkmış en steril ortamdan birden mikropla tanışması çok riskli kaldı ki yoğun bakım durumu olmasa bile ben yeni doğanın her türlü öpülmesine karşıyım şapur şupur zaten büyüsede hiç sevmem birilerinin öpmesini, kuru kuru da olsa nefes bile yetiyor hasta etmeye koklasınlar ne olur yaniCnm bende bugün ne düşündüm biliyormusun herkes kucağına almak isteyecek nasıl kırmadan kucağa alınmamasını söylesem diyordum
eltin babası konusunda bişey diyemiyeceğim bende babamın kırılmasını istemezdim açıkçası adam şapur şupur öpmez herhalde ne biliyim benim babamda olsa alınır ve bidaha gelmez diye düşünüyorum
Bende şekersiz çayın yanında bir jaşık çoko yiyorum diye eşim doktora şikayet etti oda kızdı bana daha tatlı ike ilgili birşey diyemiyorum adama
canım sevindim eşinin gelmesine çok üzülmüştün:)Quenncim aynı Ağrı Sancı bende de var. Riskimiz de var malum, kendini sıcak tutmaya, üşütmemeye çalış. Ben cıbıl cıbıl geziyorum malesef( bir de spinal hareketlerden kalça hareketlerinsen kaçınıp dinlen Güzelce. Çok geçmiş olsun..
Canım biberonu sadece kaynatman yeterli olur. Istersen biberon deterjankarı da var kimisi karbonat sirke kullanıyor ama kaynamış su yeterli. Zamanla süt mama artıkları yapışınca fırça ile yıkasan kaynar suda bekletsen ilk günkü gibi oluyor zaten Pırıl pırıl. Benim ablam kaynar suda bekletiyor arada da fırça ile yıkıyor, Pırıl pırıl biberon... Ben de bineron emzik be emzik kabını kaynar suda bekletip yıkadım.
Geldi canım 3-4 günlük işi Bıraktı ama Yanımda 17 saat kaldı, malum yol Sürüyor diye dün gece de geri döndü. Onu görmek bile yetti çok şükür :))
Annecimmm bu Göbek değil ki oğluşunun minik topu gibi maşallah sana ve bebeğine:))
Normal Bulaşık deterjanı olmaz canım. Biberon deterjanları vs var ama ona gerek kalmıyor kullanırken de kaynatıp fırça ile temizlesen Pırıl ğırıl oluyor. Ablam friendly organik almış Amerikan bayraklı olan diğeri taklidi olandan değil ama kullanmaya kıyamadı bana verdi:) onun için iyi diyorlar..
Valla ilk anneler Gününü unutmaz herhalde :))
Doğum tarihlerimiz aynı:) benim de BDT 8 Ocak ama daha erken gelebilir bizimki:) Hayırlısı olsun inş canım..
Canım bence almamasından önemsememesindense alması çok daha güzel:) sen annene anlatma bile eğer laf edip sihirini bozuyorsa.. Benimkiler de bana yeter diyor ama 2-3 YAŞ montu ve bikini mayo aldım kızçeme de ondan :)) HAKLI sayılırlar.. Allah sağlıkla huzurla giydirmeyi nasip etsin inş:)
Aman sinirlerini bozmak için yapıyorsa sen de onu sevindirme canım :) ama benim de astımım var ve evin içine çamaşır sermem, kokusu keser beni. Öyle çocuklar da Alerjik olabiliyor kullanmadığınız odaya ser aklında olsun :)
Benim doktorum tüm ilaçları kesti ve Demir yerine her gün bir kaşık pekmez ye dedi tüm ihyasını Karşılar dedi benim de içime geldi çünkü hap tutamıyorum artık.. Ondan önce balık yok Demir vitamin ve magnezyum alıyordum bıraktırdı erken doğum riski olunca..
Canım sen Çalışınca evde boş boş oturmayınca kolayca verirsin kiloları iş hayatı insanın yemek düzenini sağlıyor:) korkma geldiği gibi gidecekler :)
Benim de bildiğim benek dua sırasında portbebe gibi bir süslü şeyle elden elden gezdirilir sadece çocuğu olmayanlar kucağında iki Sn daha uzun tutar :)) ayy çok kocakarı işi gibi anlattım ama bizde Mevlüt ritüeli bu :) böylece herkes Bebeğin başına toplanmaz öpmez vs dua sırasında görür geçerler..
Allah muhabbetinizi bozmasın canım maşallah :))
Canım siz nasıl istiyorsanız öyle yap. Ama bence bebek dua sırasında ortaya çıkınca kimse Kalkıp öpemiyor mıncıklayamıyor:)) benim de korkum bebek odasına yatak odama toplanacaklar bebek görme bahanesi ile.. dua sırasında çıkar bir gösterir kaçırırım diyorum..
Valla hiç şikayet etme:) benim kv maddi durumu çok iyi OLMASINA ve örgü bilmesine rağmen ne bir ihtiyacınız var mı dedi ne bi yelek ördü:)) bu heves ettiğinin göstergesi ne güzel bekliyorlar işte benimki de ilk torun ama zırnık yok ağrıma gidiyorçok şükür hiçbir leye ihtiyacım yok tek başına her şeyin âlâsını Yaparım ama insan Önemsenmek istiyor seninki ne güzel abartmış bence sevinsen yeridir:) yelek de uyku sonrası vs çok işe yarıyor :))
Canım bolbol dinlen zaten bir ayın kalmış sayılır geriye, inş sağlıkla kucağımıza alırız bebekleri:)
Ben de sigara içenlerden nefret ediyorum( gittiğim hastanede hemşire içiyordu istifra edip durdum cam açmaktan başka bir şey yapmadı (( benim eşim de günde 3-4 paket içer bırakacağım diyor ama bırakamaz ne yapacağız bilmem.. (
Onun kokusu bile beni rahatsız ediyor hemen boğazların sanki kendim içmiş gibi şişiyor of of..
Çok güzel sağlıkla kullanın inş:)
Yok canım giden erkek gene gider hiç öyle düşünme.. Ilişkiden sonra Kalkıp yine gider analarını bırakamıyor suçluluk hissediyorlar herhalde.. O kadar hastanede yattım istanbul aktarmalı gelmiş kocişko ailesini görmek için :)) kendini suçlama bebek sonrası koşa koşa size gelir inş..
Canım ev elbisesi gibi çok lohusalık formunda değil ama çok da güzel değil bence.. Ucuzsa al..
En Güzeli o canım sen tenezzül etmeyeceksin o da huzur bozmasın yeter.. Benim kv istese altından yatak yaptırır ama değer vermiyor. İneğinden sağdığı sütü getirse yeter maksat değer verdiğini göstermek ama çok şükür Muhtaç Değilim öyle teselli ediyorum ben de kendimi :))
sağol canım top yuttum diyorum zaten:)
maşaallah lokumunaKızlar merhaba, bugün dr kontolüm vardı, lokumu'mu gördüm, 2 420 olmuşuz : )) 15 gün sonra doğum tarihimiz belli olucak. Hamileliğin bu son zamanları geçmek bilmicek galiba : )))
Bu arada toplamda 16 kilo almışım : (
beni de kendi ailemin tavrı deli eder hepAyyyy işteyken pek bakamıyorum şimdi toptan okudum, bütün gün kayınvalidelerin kulaklarını çınlatmışsınız kızlaaar!
Ben kendi halime şükretsem mi dedim, oturup düşüneyim dertlenecek bişey mi bulayım dedim. Sıkıntılarınızı küçümsüyorum sanmayın sakın.
Herhalde en iyisi ailelerle çok içli dışlı olmamak, imkan varsa tabi. Beni çoğu zaman kendi ailemin tutumu daha çok rahatsız ediyor ama ne yapalım herkesin doğruları farklı işte.
Bir an önce ocak gelsin de bebişlerimiz oyalasın bizi artık :)
ben yoruluyorumherkeze iyi akşamlar güzel anneler ya dustan yorulan varmı allah aşkına duşa girdim çıktım öldüm yorgunluktan yaaa
canım aman tabure de yıkanmak enfeksiyon riskini artırıyor su birikiyor ya, o yüzden ayakta yıkanmamız lazımben bennnn tabure ayarladım bitane ona oturarak yıkanıorm
ay ne demek yavşak ya ne dengesizmiş kv den !!!!Slm kızlar kv konu açılmış dayanamadım B'nde yazayım dedim bzmde kontrol vardı gecen gün bebeği sorcak sözde bzm yavşak nasıl Dio yavşak nedemek yaa snrm bozuldu iyi dedim milletin yannda bide terslicektm ses çıkarmadım yne saçma sapan seyler bide mevlitte ne giyeceğini düşünüo bzm düğünde dikindiği elbiseyi gycekmiş pulu pullu gece gece cok sinirlendm yaa kusura bkmyn uzun oldu pek dertlendm
canım ben hamile külotu aldım sezaryanlı biri olarak asla düşük bel giymeye çalışma derim çok acıtıyor tam dikiş yerine geliyor, yüksek bel normal külotlarda olur büyük beden alabilirsin, ben ikisinden de aldımBisey sorucam kizlar. Olurda sezaryen olursak dusuk bel pente kulot giymeye devam edebilir miyim yani dikis yerine deger mi ki? Hamile kulodu mu alsam yoksa cunku hic kullanmadim henuz hamile kulodu. O daha cok acitmaz mi? Bi de hastane cikisi bebek icin tulumlu olan mi tercih edilmeli yoksa iki parca olan mi? Bebisin gobek bagina zarar vermez mi o patolonlarin lastigi? Ehehe ilk bebegim de bilgim yok
canım ne demek leş tüylerim diken diken oldu!!!! çok üzüldüm bu lafı duymanaSanki kocalarını aldık ellerinden hepsi aynı işte :))
İnş o günleri görür de Mevlüt resimlerini paylaşırız artık :)) ben erkek tarafına Mevlüt yaparsam kendi evimde bile değil kv nin evinde yapmak istiyorum:) hiç gelip görmesinler ama bakalım nasip:)
Canım çok geçmiş olsun sana da bir de evde bi çocuk olunca daha zor Allah yardımcın olsun inş bundan sonrası çok kolay huzur dolu olur.. Şimdi nasılsın?
Âmin inş canım kazasız belasız kucaklarız bebişleri:))
Hasta etmek için yapıyorlar herhalde:)) alacağında iki tulum olur boşver canım sen kendi hazırlığını yap aklın için rahat olsun :)
Eşin senden yanaysa boşver kendileri kaybeder:) millet nerelerden gelin alıyor da laf söyletmiyor herkes Köyünden almıyor ya:. Ini gönlünüze göre olur her şey:)
Ben ben ben Varım :)) duş almaya bile nefesim yetmiyor.. Pilates topunun üzerinde alıyorum oh mis :) bir de bazen sırtıma suyu açıyorum rahatlıyorum.. Aslında eşim Yanımda olsa o yıkasın isterdim. Sen Eşinden yardım alabilirsin..
En güzelini yapmışsın canım..
Ahh tam kendimi gördüm :)) iyi diye cevap veren tek saf ben Değilim demekki( benim de önceden bir düşüğüm oldu ondan leş diye bahsediyor.. Hayvanların ölülerine bile leş denmezken benim meleğime Diyor ama Allah'a havale ediyorum
Ah keşke hazırcevap olsak da söylesek aklıma gelmiyor eve Döndüğümde de kendime kızıp dürüyorum ama bu lafını not ettim kullanırım ben :))
Mutlaka kıskançlık oluyor ama ilk çocuk kızsa daha çabuk kabulleniyorlar bence Erkeğe göre..
Çok geçmiş olsun canım türlü türlü şey var işte benim sol tarafım vs çok ağrıyor ama o da normal sayılır.. Başını yumuşak yastıklara koymayı denesen bir de
ayy merve aynı benim eşim o da benim sevdiğim yiyecekleri alır güya gönlümü alır bende hiç yemem aldıklarından:)Herkese günaydın.. Kızım erkeknden uyandı... Ortalıkta geziyo... Babişi namaza gitti.. Bizde kahvaltı hazırlıyoruz...
Gerçi ben babasıyla küsüm ama yinede ac ac gitmesinnn...
Rabbim bana verdigi merhameti şefkati acıkta su adamam verse.. Böle inatcı bişey görmedim.. Adım gibi eminim pişman ama yok geri adım atmıyo..
Dün aksam geldi elleri kolları dolu.. Gecwnlerde canım bi k meyve cekmıstı olsaydı yerdim şimdi demiştim.. Onlardan almıs bnm sevdigim çikolatalardan almıs bn hiç bakmadım posetlere kızıma diyo kızım sana sundan vereyimm i bana dıyurcaj.. Ulan gelip bna desene bilmiyom mu ben bana aldıgını... Ki omeyveleri kızm hiç yemez... Aksam maj attım ona cunku konuyu acaöadım.. Bakalım
Akısına bıraktım
canım inşaallah bir an önce toparlanırda evinizde bakarsınız kuzunuza sağlıkla, haberimiz vardı sağolsun bilen arkadaşlar yazmıştı durumunuHerkese günaydın. Kk nin aldığı guncellemeden sonra telden girmek cok pratik olmayinca bayadr yazmasamda ara ara okuyp takipte kalmaya çalışıyorum. Bdt 24 ocak olsa da malesefki 30+1 de 16 kasimda oglum daha fzla duramayip spinal sezeryanla 39 cm 1570 gram olarak doğdu. Zaten erken doğum riskim vardi 27.haftada ciger gelistriciler vurulmustu cok şükür bylece dogdugunda solunm problemi olmadı ama emme ve yutma refleksi olmadigi icin yogun bakimda hala. Bu süreç bnim icin hayli zor geçiyo. Psikolojik olarak yeni toparlandim. Gunde 2kere süt götürüyoruz keremimize hadtane hayli uzak oyzden hep yollardayiz. Evde sagim yapiyorm 2 3 saatte bir. Hamilelige hic doyamadim cok özlüyorum icimdeki kipirdamalarini.. bu arada dogumum inanılmaz rahatti nirml dogum sancilarini da cektim. Bebek ne kadar kalsa okadar kardi sonuçta, doguma aldıklarını da kafasi tamamen dgum kanalindaydi. Amliyattan 3 saat snra kalktim ayağa bi daha da bu kostrmacada hic yatmadim cok sukur ki gerekte yoktu yatmama hic agri olmadı...
umarim herkes iyidir, Rabbim hepinize hayrli zamanda saglkla evlatlarinizi kucaginiza almayı nasip etsin
ay canım okurken ağladım bende sulu göz oldum, çok sevindim özür dilemesine hatasını anlamasınaAhh bitanem pişman olmaz mı... Pişmanda işte.. Şükür kajvaltımız güzel geçti...
Coook saol sezinim... Dün gercekten öfkeliydim.. Ciddiyim sizler olmasanız öfkeyle kalkar zararla oturudum ama aksama sakinleştim.. Eşimle hiç muhattap olmadım.. Kızımla oynadık bişi olmamıs gibi dawrandık ama onunla pek konusmadım.. Gece kızımla yattım... Hastaya bu aralar istifar fala eder diye yanında yatıyrum aynı odadayız yani kozcemle.. Eşime gece mesaj attım.. Mesaj atmamaın sevebide yüzüne bakımca tawır koyamamam.. Sabah namaza giderken telefonu alıyo.. Namaz saatine falanbakıuo.. O arada okumus demekki
Geldi kahvaltısını hazorladım bn yatıcam dedim.. Yok yatma beraber kahvaltı edelim dedi tmm dedim yine konusmadım.. Nese giderken kızını öptü bnde yolcu ettim böle göÜme bakınca dayanamadı sarıldık öpüştük koklastıközürümüde aldım... Kızımızı öle aglıyo duyunca cok üzüldüm dayanamadım.. Sende bni affet ben senin nasıl bi anne oldugunu biliyorum dedi..zaten ben ona sarılınca nasıl affetmim
Şükürler olsun ki böle camura bulanırda sonra bi yıkanır da rahatlar ya insan öle rahaladım...HEPİNİZE COOOK TESEKKÜR EDİYORUM DERDİME ORTAK OLDUGUNUZ İÇİN...
Bitanem gözün aydın.... Haberii aldık.. Duaşar ettik sana.. Rabbim kolaylık versin inşallah..masallah ayaklanmana sevindim işte rabbim sana güç kuvvet veriyo ki bebeginle ilgilnenbil diye..ilk annemiz sen ilk bebegmizde kerem... Dualarımız sizinle.... İnş hersey yoluna gircek havvam yeterki sabret... Allah yar ve yardımcınız olsun
geçmiş olsunGünaydın canım, grip olmasam daha iyi olabilirdimSen nasılsın...
ya kızlar valla bazılarınıza özeniyorum gece 2ye kadar fln ayakta kalabiliyorsunuz yazılan yazıların saatlerine bakıyorum da( ben tam bir tavuk oldum 9,30 da uykum geliyor.. 6,30da da uyanıyorum. gerçi işe gidecem diye mecbur uyanıyorum da biraz daha geç yatmak isterdim
canım bende sendenim hemen uykum geliyor gece çok uyanıyorum zaten sabahta 6 da