valla bravo sana hem çalışıp hem bu dediklerini yapmak her kadının harcı değil . beceriklisin belli. ben pek beceremem . zaten bankada çalışıyorum . kızım doğana kadar ilçede çalışıyorum eve en erken 8,30 girerdim ama çoğu zaman 10 u bulurdu . bu durumda yıllarca sofra kurulmadı evimde . kocam gelir ne bulursa yerdi içim de çok büyük ukteydi o zaman sofra kuramamam . sonra doğum iznine çıktım bebek biraz büyunce sofralar kurdum kapıda karşıladım .kocama böyle ne güzel birlikte yemek yemek dedim . bana nedese ben aramam ihtiyaç duymam elimden geliyor karnımı doyururum . kısacası git sen çalış sofra falan hikaye ... . ama bu yaşadıklarım içimde demir lokma hala sindiremedimValla demek herkeste aynı bakış açısı var. Benimde kv ve görümce aman çalış çalışta çalış deyip duruyorlar sanki 1 gün durduğum var ama ne olur ne olmaz söylüyorlar. Bende geçen gün dedim Allah bundan sonra isteyenlere versin çalışmayı ben yoruldum inşallah imkanım olsun çalışmayayım bakalım evde oturmak nasılmış bir göreyim dedim.yani birazda ben oturayım siz çalışın dedim ama dediğim boş. Yine kv ikide birde herkes çalışıyor deyip duruyordu bende kim çalışıyor dedim e herkes diyor, isim ver dedim, isim veremedi çünkü yok sonra sustu.
Üstelik benim eşimde aynı kafadadır ödü patlar evde oturucam diye çok açık söylüyorum hamilelikte bile 40 haftaya çalışıp işten doğuma gitsem olur mu öyle şey demez.Ama bende bakıyorum erkek olsam bende eşimin bu durumda çalışmasını isterim. Adam eve geliyor yemek hazır, çorba sıcak, salata tamam, sofra hazır, çamaşır yıkanıyor, nasıl nasıl ütüleniyor, temiz mi temiz eee çalışmasam daha ne yaparım ki evde ama canın çıkıyormuş olsun.
Kadının çalışması iyidir, kötü diyemem ama çalışmanın getirisinin yüksek olması ve kadın biraz paraya kuvvetle kendini pek yormadan işi götürmesi lazım. Yoksa ev kadını gibi yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk her topa çıkarsa iş kötü.
Aynen öle olması gerektıgınde kat kat daha fazla oluyo malesefçok haklısın.. galiba alıngan bir dönemimiz ondan daha da hassas oluyoruz
Canim benim etrafimda birileri bana illa calis dese benim zoruma gider, maddi imkanlar el verdigi surece bence kadinin kendi bilecegi is, biz eslerimizin hanimiyiz, sahsen o konuda el ustunde tutulmak isterim, hanimi oldugumu, disardaki zorluklardan beni korumak istedigini hissetmem lazim, oda benim beyim sonucta hizmetini goruyorum, camasiri yemegi, karnimda bebesi. Tabi erkegin maasi yeterliyse bu dedigim durum gecerli, yetmiyorsa kadinda sorumluluk alarak hafifletmeli onun yukunu . Yettigi halde eve para getirsin mantigini bi erkege yakistiramiyorum, kadin evde sıkiliyorsa, yada isini cok seviyorsa calismali bence [/QUOT
yetmemek değil bizde olay, çalışırsan daha rahat ederiz veya ederim mantığı. Ayrıca çalışan kadın benim gibi zaten kendinden her şeye titizse evde her şey tamsa çalışmamam için bir sebep kalmıyor. Ama haftanın 5 günü dışarıdan yemek durumunda kalsak, ütüler dağ olsa ev dağınık ve pis o zaman bari çalışma der veya kadın tutmayı düşünür ama enayilik bir miktar bende ama yapı meselesi. Kv de de nasıl olsa yük kızın sırtında o da benim canım değil, nasıl olsa kendi kızım çalışmıyor mantığı olsa gerek.Yoksa ihtiyaçtan çalışmak değil.
peki şimdi de çalışıyor musun ve 2. çocuk çalışmana rağmen mi? çalışırsam 2. düşünmem diyorum ama yine de büyük konuşmayayım.valla bravo sana hem çalışıp hem bu dediklerini yapmak her kadının harcı değil . beceriklisin belli. ben pek beceremem . zaten bankada çalışıyorum . kızım doğana kadar ilçede çalışıyorum eve en erken 8,30 girerdim ama çoğu zaman 10 u bulurdu . bu durumda yıllarca sofra kurulmadı evimde . kocam gelir ne bulursa yerdi içim de çok büyük ukteydi o zaman sofra kuramamam . sonra doğum iznine çıktım bebek biraz büyunce sofralar kurdum kapıda karşıladım .kocama böyle ne güzel birlikte yemek yemek dedim . bana nedese ben aramam ihtiyaç duymam elimden geliyor karnımı doyururum . kısacası git sen çalış sofra falan hikaye ... . ama bu yaşadıklarım içimde demir lokma hala sindiremedim
Valla demek herkeste aynı bakış açısı var. Benimde kv ve görümce aman çalış çalışta çalış deyip duruyorlar sanki 1 gün durduğum var ama ne olur ne olmaz söylüyorlar. Bende geçen gün dedim Allah bundan sonra isteyenlere versin çalışmayı ben yoruldum inşallah imkanım olsun çalışmayayım bakalım evde oturmak nasılmış bir göreyim dedim.yani birazda ben oturayım siz çalışın dedim ama dediğim boş. Yine kv ikide birde herkes çalışıyor deyip duruyordu bende kim çalışıyor dedim e herkes diyor, isim ver dedim, isim veremedi çünkü yok sonra sustu.
Üstelik benim eşimde aynı kafadadır ödü patlar evde oturucam diye çok açık söylüyorum hamilelikte bile 40 haftaya çalışıp işten doğuma gitsem olur mu öyle şey demez.Ama bende bakıyorum erkek olsam bende eşimin bu durumda çalışmasını isterim. Adam eve geliyor yemek hazır, çorba sıcak, salata tamam, sofra hazır, çamaşır yıkanıyor, nasıl nasıl ütüleniyor, temiz mi temiz eee çalışmasam daha ne yaparım ki evde ama canın çıkıyormuş olsun.
Kadının çalışması iyidir, kötü diyemem ama çalışmanın getirisinin yüksek olması ve kadın biraz paraya kuvvetle kendini pek yormadan işi götürmesi lazım. Yoksa ev kadını gibi yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk her topa çıkarsa iş kötü.
Canim benim etrafimda birileri bana illa calis dese benim zoruma gider, maddi imkanlar el verdigi surece bence kadinin kendi bilecegi is, biz eslerimizin hanimiyiz, sahsen o konuda el ustunde tutulmak isterim, hanimi oldugumu, disardaki zorluklardan beni korumak istedigini hissetmem lazim, oda benim beyim sonucta hizmetini goruyorum, camasiri yemegi, karnimda bebesi. Tabi erkegin maasi yeterliyse bu dedigim durum gecerli, yetmiyorsa kadinda sorumluluk alarak hafifletmeli onun yukunu . Yettigi halde eve para getirsin mantigini bi erkege yakistiramiyorum, kadin evde sıkiliyorsa, yada isini cok seviyorsa calismali bence
Bu arada selam kızlar sabahtan teog sınavında gorevlıydım gıttım cocuklar ıns emeklerını alırlar sabah erken uyanmak bana gore ddegıl ıkı yıldır oglencıyım ne guzel ya ıstedıgınde uyanmak hem kzımla vakıt gecırmek oda bakıcıda uyanınca sabah azcık aglamıs oglen gonlunu aldım sımdı uyudu sıpa ya gozumden uyku akıyor o uyusu dıye bekledım sımdıde benm uyku kactı:) bu arada yarın bı arkadasın bebegını gormeye gıdıyoruz kırkı cıktı hedıye almak ıcın arkadasın dukkanına ugradık ayy doktorumun kardesını nasıl dogurttugunu anlattı cok kolay cok zevklı cok ıyı yapmıssın o doktora gıtmekle dedı cok mutlu oldum plates topuyla tütsü eslıgınde dus aldıktan sonra muzıkleler dogurdu dıkısı bıle yoktu dedı nasıl sevındım
evet hanımlar yaptım kapı süsünü tabi kenar danteli eksik, kolonya şişem, çikolata kutum ve tamamlanmamış tacım:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/kapi-susumuz.36499/
Benn varimmm sende adanadaydin degikmii nerde oturyorsunaranızda adanada olan yok mu ya bana kahveye gelse dertleşsek azıcıkk
canım mukavvanın üstüne sen metre işi elyaflar satılıyor ondan koy üstüne kumaşı kapla, ya da normal elyafla doldur direk ince yastık şeklindeCanim bende yapacam ismi inciyle yazacaktim ama bunla daha guzel durur.
Bende alayim yakindaki tuhafiye de satiliyor.
Yapabilirim inşallah.
Bende boyle birşey yapmak istiyorum
Bunun için mukavvayla kumaş arasına elyaf mi koymak gerekli acaba ?Eki Görüntüle 1315027
canım yazdım da görmedin heralde banyo için kaydırmaz plastik paspaslar varkorktum şimdi yavv altına bez filan mı koysam acaba zaten yine ayağa kalkıyorum şampuan almak için sabun almak için vs hatta kalkarken de tansiyonum düşerse filan diye de korkuyorum :S
uğraşmadım yaptım gitti tacı:) aynen canım herkes birbirine saygı duysa sorun olmayacaksarıkk gerçekten zor yaaaaa sen yaprsın da uğraştırırbu arada çok haklısın gelini hizmetçi olarak görmeseler bütün sorunlar çözülecek ama küçük yerde yaşıolar bu zihniyetleri değişmez bu saatten sonra ben onları değiştirmeye çalışmadığım gibi keşke onlar da beni değiştirmeye çalışmasaydıııı
maşaallah canım ne güzel doğum pozisyonunuda almışkızlar anca yazabiliyorum.. bizim muayenemiz dündü . Oğlum 1834 gr 42 cm olmuşsuyu plasentası iyiydi. Yanlız başı aşağıda dedi. 35. haftadan sonra her gün yarım saat yürüyüş dedi. İnşallah zamanında doğar kızlar.
canım kilo işi dr dan dr a farklı oluyor, su için bende hastaneye yatarsın demiştim eltiminde azdı hastaneye yatırıp çoğaltmışlardıKizlar yine ben ve yine sikinti
Kontrol amacli bi doktora gidim dedim hazir ist.gelmişken yine ayni sey suyum azmis bende anlattim universite hastanesine gittimi ordan dediklerinibsoyledim az dedi suyun sana nasil yatis yayapmazlar dedi ya acayip moralim bozuldu bebek 2 ay duramaz bisey olr dedi bebegi almalari lazim dedi şoka girdim anlicaginizcumaya kadin dogum hastanesine sira aldim bide oraya gidicem pazar eve döncem tabi aksi bi durum olmazsa..pzt tekrar gittigim universite hastanesine gidicem ordanda kendi doktoruma gidicem yine.cuma gunu 3 cihazda 1300 gram civari cikan kizim bugun doktor 1100 gram olctu ultrason kagidinda tahminime gorede 30+1 gunluk yaziyo ama biz 31+1 günlüğüz
canım geçmiş olsunMeraba kızlar bikaç gündür giremedim, hızlıca geçmişe göz attım, kayın valideler çekiştirilmiş, ben kayınvalidemi seviyorum, zaten yurtdışında oldugum için senede bir iki görüşüyoruz şuana kadar kötü bi olay yaşamadık :). olurda bi lafına filan darılırsam pek çaktırmam hemen eşime anlatırım, oda neden öyle demiş olabilceğini anlatıp beni mantıklı düşünmeye tesvik ediyor :). Aslında kayınvalidelerimz kendi kızlarına nasıl davranırsa bizede öyle davranıyor (çoğu) ama ana-kız olunca bi lafı ağır gelmez, gelin olunca hemen böyle dedi diye batıyor bize, ben sahsen kendimdede hata görürüm bu tip durumlarda :). Neticede insanız sorunlar olması normal, pembe dünyada yaşamıyoruz :). Ama ciddi bi kötülüğü yada kabalığı olmadığı sürece ben ufak tefek lafları görmezden geliyorum.
Birde dün bana bişeyler oldu, ne oldugunu tam anlamadım, arkadaslarlayken midem filan bulanmaya başladı, birde başıma bi ağırlık çöktü sonra lavaboya gidecekken bi anda yere yıgıldım, herkes panik oldu tabi, ama 2 dk sonra geçti ne oldugunu anlamadık yani, akşama doktora gittik çok şükür herşey yolunda, ama doktor bebişin kilosunu filan soylemedi, sordugumdada daha iki hafta önce bakmıştık diye tersledi beni, gıcık oldum
bende molfixden memnun kaldım zaten prima hiç denemedim:)arkadaşlar bez konusu konuşulmuş. prima en iyisi. 1 numaradan 2 paketten fazla almayın. hemen 2 numaraya geçiliyor zaten. huggies çok kalın ve rahatsız edici bir bez. primanın beyazı içi yumuşacık pamuk gibi. mavisi de güzel sonraki aylarda kullanılabilir. turuncusu acayip sızdırıyor. molfixten memnun kalmadım hiç. ben paylaşayım seçim size kalmış. özellikle kız bebeği olanlara primanın beyazını öneririm. enfeksiyon riski daha fazla olduğundan.
buarada benim ilk bebeğim yazın doğdu tek kat hastane çıkışı giydirmiştik. bu kışın olacak tabi. nasıl yapmalı iç zıbının üstüne iki kat mı dış zıbın giydirmeli. yoksa battaniye yetecekmi hastaneden çıkarken. ev sıcak tek kat giydiririm ve penye yelek. ama hastane çıkışı düşündürüyor. deneyimi veya fikri olan arkadaşlar?
inşaallah hallolur canım bizimki şimdiden diyor sabahları bende sizle yatıcam annem babam ben kardeşim diyor:)aynen o yatıyor bende yatıcam annemle derse ne yaparım ben hiç işte bakalım artık
iyi yapmışsınız canım yıllar oldu sinemaya gitmeyeligünaydın tüm anneler :)
bizde eşimle dün delihaya gittik güzeldi güldük bol bol değişiklik oldu bizim için de :)
12 yi geçiyordu yattığımızda
milyon kere döndüm gece sağa sola tolete de kalktım kaç kere artık uyku bölünüyor bol bol
gaz vardı karnım çok ağrıdı gece boyu döndükçe sancı gibi battı gazlar
ama sabah ta 11.50 idi kaltığımda
pazar gününden beri böyleyim 10 dan erken kalkmadım bu hafta
pazara kadar her gün saat 8 dedi mi ayakta olurdum bu hafta uyku haftası oldu benim için sanırım gece uykum bölündüğü için uykumu alamıyorum ondan oluyor böyle
kalkınca eşim geldi öğle yemeğine kahvaltı yaptık gitti bende evi süpürdüm sildim yatakodası ile banyo kaldı bir onları da yaparım inş
canım sorunu tam çözemediyseniz ondan unutamıyorsundurkızlar bu aralar eşime gıcık oluyorum.. bir hafta önce bir şey yüzünden tartıştık tamam konu kapansın istiyorum hatırlamak istemiyorum ama arada durup dururken aklıma geliyor tekrar olur olmadık zamanda konuyu açıyorum( çok canım sıkkın neyapcam bilmiyorum... bazen her şey bana çok batıyor offf
canım bence değiştirtme süt dolunca da büyüyor göğüsler normal bedeninden iki beden büyük giyiyorsun doğum sonrasıbu arada kv emzirme sütyeni ile emzirme atleti almış bana
hamile kalmadan önce 75 giyiyordum şimdi 80-85 civarı oldum
gitmiş 90 beden sütyen
L beden atlet almış
kadın beni dev gibi görüyor
bi giydim hepsi bol eşime dedim ara değiştirsin aradı eşim tmm demiş
aldığı kadında yarın gidecekmiş mal almaya yolladım yarın değiştirir bari
Canim bende artik 10bucuktan once uyanmiyorum, gecede aynen oyle dönüp duruyorum kac kere uyaniyorum belli degil.
Kizlar cips ve kola konsundane yapiyorsunuz, ben bi yandan yiyorum bi yandanda vicdan azabi cekiyorum, ama niyeyse ozellikle kolayi canim cekiyor
evet hanımlar yaptım kapı süsünü tabi kenar danteli eksik, kolonya şişem, çikolata kutum ve tamamlanmamış tacım:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/kapi-susumuz.36499/
canım mukavvanın üstüne sen metre işi elyaflar satılıyor ondan koy üstüne kumaşı kapla, ya da normal elyafla doldur direk ince yastık şeklinde
canım yazdım da görmedin heralde banyo için kaydırmaz plastik paspaslar var
uğraşmadım yaptım gitti tacı:) aynen canım herkes birbirine saygı duysa sorun olmayacak
maşaallah canım ne güzel doğum pozisyonunuda almış
canım kilo işi dr dan dr a farklı oluyor, su için bende hastaneye yatarsın demiştim eltiminde azdı hastaneye yatırıp çoğaltmışlardı
canım geçmiş olsun
bende molfixden memnun kaldım zaten prima hiç denemedim:)
iki kat giydiricam alta bir tek alt üstüne hastane çıkışı, peluş yelek koydum birde
inşaallah hallolur canım bizimki şimdiden diyor sabahları bende sizle yatıcam annem babam ben kardeşim diyor:)
iyi yapmışsınız canım yıllar oldu sinemaya gitmeyeli
canım sorunu tam çözemediyseniz ondan unutamıyorsundur
canım bence değiştirtme süt dolunca da büyüyor göğüsler normal bedeninden iki beden büyük giyiyorsun doğum sonrası
cips bazen kola normalde de içmem gazoz içtim bende hem de çok
sen bilirsin tabi canım bedenini:)canım benimkiler 4. ayda falan tamamen büyüdü bir daha büyümedi büyümez herhalde daha ben emzime sütyenimi 80 almıştım kv dedim 85 alsın atlette geniş zaten neyse artık ama çok büyüktüler beden olarak da
Evet cnm calisiyodum. 32 den sonra anca 1 hafta dayanabildimcanım sen çalışıyordun sanırım izne mi ayrıldın?
çalışıyorum çok büyük konuştum Allah hayırlı evlat versin zoruna gitmesin ama asla istemem dediğim zamanda hamile olduğumu öğrendim . daha önce yazmıştım kızıma annem bakıyor .. ama buna bakacak kimsem yok .işten çıkıcam ama hamileliğimin başından beri konuşulan tek şey var para para bıktım bende . eşim yemek dışında ve de kendi özel istekleri dışında asla para harcamaz. hergün ağlar para diye of ben çok dertliyimpeki şimdi de çalışıyor musun ve 2. çocuk çalışmana rağmen mi? çalışırsam 2. düşünmem diyorum ama yine de büyük konuşmayayım.
Günaydınn merhabalar, kızlar bizim hala anakucağımız arabamız yok. Şimdi başladım araştırmaya tekrardan aman okuyorum yorumları hepsinin de bir kusuru var canım.
Siz ne yaptınız bu araba konusnu ?
var bizde ondan buluyum da seriyim akşam banyıo yapıcamcanım mukavvanın üstüne sen metre işi elyaflar satılıyor ondan koy üstüne kumaşı kapla, ya da normal elyafla doldur direk ince yastık şeklinde
canım yazdım da görmedin heralde banyo için kaydırmaz plastik paspaslar var
uğraşmadım yaptım gitti tacı:) aynen canım herkes birbirine saygı duysa sorun olmayacak
maşaallah canım ne güzel doğum pozisyonunuda almış
canım kilo işi dr dan dr a farklı oluyor, su için bende hastaneye yatarsın demiştim eltiminde azdı hastaneye yatırıp çoğaltmışlardı
canım geçmiş olsun
bende molfixden memnun kaldım zaten prima hiç denemedim:)
iki kat giydiricam alta bir tek alt üstüne hastane çıkışı, peluş yelek koydum birde
inşaallah hallolur canım bizimki şimdiden diyor sabahları bende sizle yatıcam annem babam ben kardeşim diyor:)
iyi yapmışsınız canım yıllar oldu sinemaya gitmeyeli
canım sorunu tam çözemediyseniz ondan unutamıyorsundur
canım bence değiştirtme süt dolunca da büyüyor göğüsler normal bedeninden iki beden büyük giyiyorsun doğum sonrası
cips bazen kola normalde de içmem gazoz içtim bende hem de çok
bence iki tane sulu armuttan ye canım iyi olanındanaslinda yiyorum armut ama 1 kere yiyorum gunde az geliyo galiba miktari cogaltayim en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?