Çatı muayenesine de değineyim:))) vaktim bol, uykum yok:)
Sevgili annecikler :)
Ben burada pollyanna gibi yazıyorum ama içimizde taşıdığımız bebekler her şeyi hissediyor, o Yüzden biz De güçlü ve olumlu olmalıyız diye bu tutumum:)
Çatı muayenesi 38. Haftada Yapılıyor ve her doktor yapmıyor, Amerika'da yapan doktoru bulmak çok zor. Doğuma müdahale sayıyorlar. Çatı muayenesi sonrası Doğumlar Başlıyor çünkü.
Kendi doktorlarım Türk kadınının çatısı nasıl dar olur diye Gülüyordu Yüzde biri belki dediler. Burada melez evliliklerde bebek babadan dolayı çok iriyse anne küçük yapıdaysa vs Yapılıyor. Kendinizle kıyaslamayın iri Baba'nın boyu 2 metre falan
Ortadoğu, Anadolu kadınının çatısının dar olma ihtimali çok zor diyorlar. Çatı muayenesi Şart, zorunlu değil. Doktoru muayene etmeyen varsa ihmal edildim diye korkmasın. Kimse doktorundan iyi bilecek değil ya.. Olacak olanlar da canım acıyacak diye korkup da şimdiden kendimi kasmasın..:)
Kendinizi kasmayın sabredin iki dk Süren bir şey korku ve kasma olunca can yanıyor ama onun dışında gevşeyip nefese odaklanırsanız hissetmezsiniz bile. Bunu bu şekilde düşünün. Hamilelik bize sabrı öğretiyor aslında :)
Bir de nette Yazılan korku örneklerini okumamaya bakın. Yarardan çok zararı oluyor ve hep abartı. Sonuçta doktorunuz yapacaksa iki dk yapacak ve bitecek öncesine sonrasına şimdiden takılmayalım :)
Sonuçta hepimiz doktor takibindeyiz. Kendi seçip güvendiğimiz doktorlarla bu yolu yürüyoruz, onlara güvenmek ve sorularımızı onlara sormak en mantıklısı.. Ekstra panik yerine bu şekilde rahatlamaya bakalım :)