2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar kilo durumlarınız ne alemde? Ben 33+5 teyim. 15 kilo aldım. Son ay kilo alımı duruyor diye okudum.
yk tatlım ya durduğu falan yok arttuğı var,ne güzel 3-4 haftadır sabitti kılom sırf bu hafta 2 kg almışım,15 di şimdi 17 kg almışım,ablam dediki sezeryanla doğum yaptığında 3 kg çocuk doğursan bile istediği kadr kanaman olsun eşi olsun aldığın serumlardan dolayı 4-5 kg anca kayboluyormuş öyle eve geliomuşsun,ama normal doğuurursan 8-10 kg direk hastanede gidiomuş,bu konuya sizler ne diyorsunuz ablam yanılıyormu ?

Evet oyle oluyomus.. Bende oyle bılıyorum. Normal dogumda ıcın hepten temizleniyo pis kan falan.. Ama sezeryanda dr lar alacaklarını alıyo gerısı kalıyo içerde o mis gibi göbek Kendimden biliyorum. Spora gtmeseydım gobeklı gobeklı kalırdım buyuk ıhtımalle..

Ay neler neler konuşulmuş :)

Pınarcığım telefonuna photodraje yükle. Fotoğraflarını orada çerçeveleyip koy :) ben de yükleyemiyorum boyutu küçülmüş oluyor böylece, öyle yükleyebildim:)

Bir de şu Ciğer geliştirici iğne..
Benim de erken doğum riskim vardı ama doktor bu iğneyi yapmadı. Bu iğne bebek doğarken yapılır dedi. Erken doğum riski var diye yapılırsa bebek erken doğar bebeği tetikler dedi.. Gerçekten böyle mi acaba? Bebek doğuyorsa yapılır dedi..

maşallh canımbebeğine döner daha çok merak etme var zaman daha

canım ben 35+3 oldum 15 kilo oldu son 2 haftada 2 kilo almışım
nerden duydun az kilo alındığını bence daha çok alınıyor son ay kilo
Nette yavaşlıyor kilo alımı son ay diye okumuştum canım ama yine de doğruluğunu tam bilmiyorum görücez :)

Benim ablam da 75le doğum yaptı normal. 70 kaldi.
55 le hamile kalmisti. Kişiden kişiye de değişiyor sanirim

Maşallah canim hayirli olsun inşallah.ohh ne güzel sütünde gelmiş.Sizler doğurdukça bende panik oluyom burda,
Allahim yavrunu size bagislasin inşallah.
Canim cokk geçmiş olsun bol bol dinlen.kalkma ayağa agriyi başlatma,

Ayy en çok korktuğum şey kontrole gidip dogurup gelmek
Çok sevindim canim hayirli olsun insallah.bi sorun cikmamistir diye umuyorum.sikintisiz kucagina almissindir bebeğini
Maşallah canim Allah bozmasin :)
Ocak bebeklerinin ne zaman geleceği hic belli değil işte. Aman canim dikkat et fazla da yorma kendini.yinede hazirligini yap ne olur ne olmaz.
Canim şuan hamilelik surecindesin aslında ilgilenmesi çok iyi benim merak ettigim oğlunun huyu falan degisiyomu.yani sen bisey dediginde seni dinlememezlik falan yapiyomu.Ama anladigim kadarıyla yollamayinca huysuz oluyor yollayinca melek gibi opup kokluyo TSK bile ediyo.eğer döndüğünde huy olarak seni zorlamiyorsa sakincasi yok senden asla ve asla uzaklaşmak bence sen annesisin.bu babanneye gitmeknistemesi yenimi cikti yoksa hamilelikten oturumu. Belki de oğlun sikiliyo evde sende hakli olarak ilgilenemiyosun,hem babannesiyle anlaşması senin isine gelsin.yarin bi gün doğum yapican en azından aklin onda kalmaz.ama tabi oğlun un sana karsi huylari degismiyosa,
şuan çocuğumu resmen sağ göğsümün altında hissediyorum işini biliyor veletim şimdiden buldu kendine süt için yol demkki deşiyor orayı resmen
Benimde oluyor öyle kafasini dayiyodu gogse doğru isini biliyor tabi
Döner inşallah canim.seninkide durmuş durmus simdimi donesi gelmiş
Takma kafana boşver bak masallahi var hic bi sikintisi yokmuş

wuuuuuuuuu seksi bır anne daha
sadece göbek var ne gzl hiç kilolu durmuyorsunuz yaa

kıçım büyüdü bi tek 10 -11 kilo falan aldım
kız yüzümü nasıl paylaşıym burda, kocam kızar

Annisler nasilsiniz.bugün yine geç kalktim yarimda olsa mutfaga giriş yaptim.tabi dolaplarin hepsini silemedim.alt dolaplari sildim,üstler yarina kaldi,tabi kontrolün var psikolojime bagli.hayirlisiyla iyi haberlerle gelirsek bitiririm isimi,artik kontrole gitmeye korkar oldum resmen.gerek 3-4 dört seferdir suyu az bulmalari gerekse erken dogumlar . Korkuyorum kontrole gidicemde doğuma alincam diye ayy su kiz hayirlisiyla dogsada kotu psikolojiden kurtulsam
Benim merak ettiğim bisey var.su bi kaç gündür kizimin masallahi var hareket konusunda,tabi istediğim bisey bu yeterki hareket etsin o ayri tabi.kizin gecen hafta perşembeye tersti ve boyle hareket etmiyordu.acaba diyorum kizim doğum pozisyonuna geçmiş olabilirmi.ondanmi asiri hareketli

yeni dogum yapan arkadasimiza sordum ama cvp yazmadı kızlar 2.dogumunu yapan anneler yazabilir mi bu acılma nasıl oluyor? 2 gündür vajinamda degisik biseyler oluyorda sanki icine dogru bisey batiyor gibi oluyor 1,2saniye sonra geciyor hemen, açılma böyle bisey mi acaba

ayy yine şeker yüklemesinden bahsediyo yükleme yaptırmak erken doğuma sebep olur diyoo

sırf bu kadın yüzünden şeker yüklemesi yaptırmadım
gerçi tetanoz aşımıda yaptırmadım
detaylı ultrasona bile girmiycektim aslında
saglıkçıyım bunları bi saglıkçının söylemesi belki çok yanlış ama sanırım ben hayatın bilimsel yanından çok
yaşamın doğal akışına göre yaşamayı tercih ediyorum

cnm bizm ev çift banyolu . Yatak odamin içindeki banyoda yıkıyorum bn. Evet dedgn gbi buyuk banyolar soguk oluyor ordan çikarıp odaya goturene kdr hastalr bebişler . Bi kere yaptrdm bn buyuk bnyoda oglum soguk aldı cık cık kustu bnyodan sonra. Dikkat edin bnce çift banyolu olanlar kuçuk bnyoda yıkasın olmayanlar ısıtıcı yakıp odada yıkasınlar .

Dogumdan sonra kılo kaybı kişiden kişiye degişiyo.. İlk zaman şişlk ödem falanda oluyo o yüsden tam kestiremiyodun aslında kac kılo gittigni.. Ben 92 ile doguma girip 95 le cıkmıstım.. 22 saat sancı cekınce vucudum muthiş bi şekılde ödem yapmıstı..
Cok üzüldüm bu duruma ama dr 1 ayda kılona imersin demişti.. 1 ay sonra 7 kılo verdim.. Arkadasım sezeryan oldu 6 kılo düştü.. Yani bu biraz bünyeye baglı bi konu.. Ama öle normal dogumda direk 10 kılo veren duymadım ...
Mesela yakında dogum yapan arkafasım 4 kılo cocuk dogurdu sezeryan demiştim ya işte kız ewe gelince tartışmıs 8 kılo eksık.. Yarı kırkı cıktı tartışmıs 13 kılo eksık cıköıs doguma girdigi kılodan.. Demekki şişlik indikce kılo veriyo artık öle yorumluyom
Bnm gibi olmayında 3 4 kılo eksık cıksın: D

Ben doktoruma sordum hocam seker yuklemesi yaptırmcakmısınız diye. Doktorum daha 21 yaşindasın sende ne şekeri olacak dedi ztn tokluk sekerinde iyi çikmiş dedi . Tokluk sekerinde bir risk gordugumz zmn yaptryrz dedi . Alem bnm doktor ya seviyorum cadıyı : )

Aciklamalari cok uzucuydu yaptiran annelerin bebeklerinde kalp hastaligi falan olur dedi, annenin sütü az olur , erken doguma sebep olur.....vs ben yaptirdim ama 2.bebegim olursa asla yaptirmam

İki gündür 34 dk da 38 dakıkada bir sancı oluyo.. Sancıö kasılmayla beraber gelıyo ve oldugum yerde kalıyorum.. Tabiki bu aralık 5 dk ire düşmedikten sonra i problwm yok..
Bıgun 23 dk ya düştü hemn dk tutuyorum da...

Şeker yüklemesi hakkında bnm dr riskli görürsem yaparım demişti..
Böbreklerime baktı.. Akş ve tkş me baktı.. İnsülin direnci tahlılıme baktı normal olunca ve ailedende sekeri olan olmayınca gerek görmedi...
Riskli bir pozüsyonda tabiki yapılmalı.. Dr ne derse o!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…