yk tatlım ya durduğu falan yok arttuğı var,ne güzel 3-4 haftadır sabitti kılom sırf bu hafta 2 kg almışım,15 di şimdi 17 kg almışım,ablam dediki sezeryanla doğum yaptığında 3 kg çocuk doğursan bile istediği kadr kanaman olsun eşi olsun aldığın serumlardan dolayı 4-5 kg anca kayboluyormuş öyle eve geliomuşsun,ama normal doğuurursan 8-10 kg direk hastanede gidiomuş,bu konuya sizler ne diyorsunuz ablam yanılıyormu ?Kızlar kilo durumlarınız ne alemde? Ben 33+5 teyim. 15 kilo aldım. Son ay kilo alımı duruyor diye okudum.
Evet oyle oluyomus.. Bende oyle bılıyorum. Normal dogumda ıcın hepten temizleniyo pis kan falan.. Ama sezeryanda dr lar alacaklarını alıyo gerısı kalıyo içerde o mis gibi göbekyk tatlım ya durduğu falan yok arttuğı var,ne güzel 3-4 haftadır sabitti kılom sırf bu hafta 2 kg almışım,15 di şimdi 17 kg almışım,ablam dediki sezeryanla doğum yaptığında 3 kg çocuk doğursan bile istediği kadr kanaman olsun eşi olsun aldığın serumlardan dolayı 4-5 kg anca kayboluyormuş öyle eve geliomuşsun,ama normal doğuurursan 8-10 kg direk hastanede gidiomuş,bu konuya sizler ne diyorsunuz ablam yanılıyormu ?
Ben öyle okumuştum canım ama tabi belli olmaz yine de üzülmeSon ay alınmıyormuymusssOylemı gercekten acaba ya..
Bende 37. Haftadayım 6 kilo aldım. Bende son ayda alırım dıye sevınıyordum yahu.s
Nette yavaşlıyor kilo alımı son ay diye okumuştum canım ama yine de doğruluğunu tam bilmiyorum görücez :)maşallh canımbebeğine döner daha çok merak etme var zaman daha
canım ben 35+3 oldum 15 kilo oldu son 2 haftada 2 kilo almışım
nerden duydun az kilo alındığını bence daha çok alınıyor son ay kilo
Benim ablam da 75le doğum yaptı normal. 70 kaldi.yk tatlım ya durduğu falan yok arttuğı var,ne güzel 3-4 haftadır sabitti kılom sırf bu hafta 2 kg almışım,15 di şimdi 17 kg almışım,ablam dediki sezeryanla doğum yaptığında 3 kg çocuk doğursan bile istediği kadr kanaman olsun eşi olsun aldığın serumlardan dolayı 4-5 kg anca kayboluyormuş öyle eve geliomuşsun,ama normal doğuurursan 8-10 kg direk hastanede gidiomuş,bu konuya sizler ne diyorsunuz ablam yanılıyormu ?
Ufff oda hhep ayni seyden bahsediyor napalim yapmamiz lazim yaniayy yine şeker yüklemesinden bahsediyo yükleme yaptırmak erken doğuma sebep olur diyoo
Maşallah canim hayirli olsun inşallah.ohh ne güzel sütünde gelmiş.Sizler doğurdukça bende panik oluyom burda,Arkadaşlar hepinize günaydınyahu ben ocak annesi değil 2014aralik annesiymisim.:) dun gece gene çok sancilandim ama enfeksiyona bağlı bir sıkıntı olacağını düşündüm geçmedi yalancı sancidir dedim geçmedi ve gittik eve en yakın acile oradaki ebe doğum başlamış 4cm acilman var dedi. Oradan teee adananın bir köşesindeki kendi doktorumuzun bulunduğu hastaneye gittik biz gelene kadar Dr ameliyatıyathaneyi ayarlatmis. Bebisim ters olduğu için spinalle sezeryane alindim. Sonra biraz ağrı sancı derken kuvezde kalacağını tahmin ettiğimiz meleğimiz haftasonu yapilan celestone sayesinde kuvezden yırttı babası kucagima getirdiğinde bütün acilarimi unuttum. Emzirdim sutum geldi çok şükür. Simdi bir kel bir fodul alışmaya çalışiyoruz. Basımda eşim ve kayınvalidem var yarin da kardeşim gelecek inşallah
Canim cokk geçmiş olsun bol bol dinlen.kalkma ayağa agriyi başlatma,Günaydın hanımlar
Dün acile gittik öğlen, sağ kalçamın ağrısı tavan yaptı adım atmayı bırakın ayağımı sürüyemiyordum bile, acilde şansıma benim dr vardı, nst de sancı çok azdı doğurmuyorsun dedi:) fizik tedaviye gönderdi, hemen muayene oldum inceledi epey dr, bağ dokuların zayıflamış hamilelikte sık görülüyor ama doğumdan sonra geçmezse mutlaka gel dedi, jel yazdı sabah akşam sürücem, sonra acile geçtim serum taktırdı dr çok rahatladım geçmeyen baş ağrım geçti kalça ağrım geçti şimdi hafif var
Kalça ağrınızı ihmal etmeyin çekmek zorunda değilmişiz kızlar
Ayy en çok korktuğum şey kontrole gidip dogurup gelmekKizlarr hastanedeyim yatisim yapildi, 3 cm açıklığım varmis, 3 ile 5 dk da bir sancilarim geliyor, dr normal dogum için cok uygunsun, bebegi riske atmadan bi deneyelim olmazsa sezeryana alicam dedi. Bana dua edin lutfenn, cook heyecanliyimm
Maşallah canim Allah bozmasin :)Sağol cnm evet eşim ispatladı bana sevgisini zaten cnm benim o çok seviyorum onu anlatamam anlatmanın bir yolu yokben kaza yaptığımda bir gecede saçları beyazladi eşimin film gibi saçıda bişey var aşkım dedim bir baktım beyaz ceviz büyüklüğünde sonrada çoğaldı zaten bikaç yerde oldu bizim hayatımız roman gibi neler yaşadık allahım bizi çok seviyor der eşim hep çünkü bizi siniyo sürekli allahın en sevdiği kulu peygamber Efendimiz sav onu bile sinamis hep çileyle evladiyla falan :)
Ocak bebeklerinin ne zaman geleceği hic belli değil işte. Aman canim dikkat et fazla da yorma kendini.yinede hazirligini yap ne olur ne olmaz.slm kızlar. kaç gündür foruma giremiyorum başıma neler geldi neler.salı günü doktor kontrolüm vardı.hem kontrole gidecektim hemde artık doğum iznine ayrılacaktım.malum köy öğretmeni olunca sallana sallana gitmekten harap olmuştum artık.kontrolde başta herşey iyiydi oğlum 2800 olmuş doktor gelişimi suyu iyi dedi.sonra nst istedi.ama nst de sancım çıkmış.doktor pat diye vajinal muayene istemesin mi .kalbim duracaktı .elim mahkum gittim ebelerin yanına muayene etti kadın sanırım kendimi çok kastım yoksa o kadar acımayacaktı.ebe daha doğum yok bebeğin başı geride açıklık yok dedi.doktora verdik ebenin sonucunu doktor sana serum verecez sancı durmazsa hastaneye alacam seni demesin mi. erken doğum riski varmış.35. haftayı daha o gün doldurmuştuk.serumu taktılar başladık beklemeye o serum bitene kadar okuduğum ayetel kürsinin haddi hesabı yok.okulla uğraşmak yüzünden oğluşumun hiçbişeyi hazır değildi.ne kıyafetleri yıkanmıştı ne çantam hazırdı ne ben müsaittim .serum sonrası nst de sancı çıkmadı çok şükür.doktor ertesi gün gene geleceksin kontrol edecez dedi.akşam apar topar yıkadık herşeyini oğlumun.ertesi gün gene o nst tantanası.çok şükür nst de sancı çıkmadı da doktor eve gidebilirsin haftaya tekrar kontrol var dedi.ciğer geliştirici iğne vurdular bana.her ihtimale karşı inşallah erken doğum olmazda gerek kalmaz. evde dinleniyorum şimdi.birazdan yavaş yavaş kıyafetlerini ütüleyecem bebeğimin.çok korktum kızlar ya inşallah bi daha böyle bişey yaşamam öldüm öldüm dirildim.dua edin bize
Canim şuan hamilelik surecindesin aslında ilgilenmesi çok iyi benim merak ettigim oğlunun huyu falan degisiyomu.yani sen bisey dediginde seni dinlememezlik falan yapiyomu.Ama anladigim kadarıyla yollamayinca huysuz oluyor yollayinca melek gibi opup kokluyo TSK bile ediyo.eğer döndüğünde huy olarak seni zorlamiyorsa sakincasi yok senden asla ve asla uzaklaşmak bence sen annesisin.bu babanneye gitmeknistemesi yenimi cikti yoksa hamilelikten oturumu. Belki de oğlun sikiliyo evde sende hakli olarak ilgilenemiyosun,hem babannesiyle anlaşması senin isine gelsin.yarin bi gün doğum yapican en azından aklin onda kalmaz.ama tabi oğlun un sana karsi huylari degismiyosa,Selam anneler çok giremiyorum artık çünkü oturunca ağrım artıyor dr kesin istirahat dedi, geçen gün ki silip süpürme sonarsı oldu zaten ağrım, demek ki gerçekten bir kadının her hamileliği farklıymış, bunda ne kadar ağrı sıkıntı varsa yaşadım zahmetli geliyor kuzum
Kızlar ben kv ile aynı binadayım aile apartmanı şikayetçi değilim ben istedim zaten biliyorsunuz seviyorum ben kv mi, dün ben dr a giderken o evimi süpürüyordu sonra ütülenecekleri almış evine götürmüş ütülemiş Allah razı olsun
Sorum şu , benim oğlum babası sabah işe giderken beni babannemgile götür diyor arada izin veriyordum ama artık istemiyorum çok uzaklaşıyor benden çünkü, bu seferde babanneme söyle baba yanıma gelsin diyor, kv de eşim gittikten sonra geliyor( son iki haftadır) kahvaltı ediyoruz oğlumla oynuyor sen yat diyor ben yatıyorum oğlumla ilgileniyor, öğlen olunca kadın haliyle evinin işini yapmak için gidiyor oğlumda bende gidicem diye ağlıyor ben izin vermiyorum çoğu zaman bazen veriyorum, kv de oğlumun duymayacağı şekilde götürüyüm istersen sende dinlen çok yoruyor seni diyor( oğlum çok çok hareketli ve sürekli oyun istiyor haliyle yaşı gereği, birde wc sıkıntımız var kakasını tutuyor benim oğlum psikolojik olarak destek alıyoruz bu konuda)
Oğlum eğer oraya giderse epey duruyor gelince canım annem diyor öpüyor ama göndermezsem hep huysuzluk ediyor bana öfkeleniyor, sen bana kızıyorsun ben orda oynuyorum diyor halbu ki ben evde daha çeşit oyunlar oynuyorum, ben ne yapayım kızlar oraya giderse mutlu oluyor ama benden uzaklaştığını düşünüyorum, kreşe veremedik bu sene wc işinden dolayı çok sıkılıyor sürekli dillendiriyor, sizce babannesine her gün göndermelimiyim doğum olana kadar yoksa pes etmiyim mi??
Benimde oluyor öyle kafasini dayiyodu gogse doğruşuan çocuğumu resmen sağ göğsümün altında hissediyorum işini biliyor veletim şimdiden buldu kendine süt için yol demkki deşiyor orayı resmen
Döner inşallah canim.seninkide durmuş durmus simdimi donesi gelmişBugün kontrole gittik
Ayrintili ultrasona girdim. Herşey yolunda çok şükür
Bebis 1900 olmuş
Kaç haftadir doğum pozisyonundaydi simdi kasasi yukari cikmis
Bir kaç gündür çok az sancim oluyordu nts te baglandim sanci cikmadi.
İdrar tahlilinde ise enfeksiyon fikri
5 gün kullanacagim antibiyotik yazdi.
wuuuuuuuuu seksi bır anne daha
sadece göbek var ne gzl hiç kilolu durmuyorsunuz yaa
ya niye yüzünü silmişsin hayrt bişisin ya,çok merak ediyorum seni,geçen hiç 32 göstermiyorum demişssin tabi göstermezsin bu saç modeliyle,banada çok yakışıo bende çk istiyorum ama uyuz kocam istemiyor
yeni dogum yapan arkadasimiza sordum ama cvp yazmadı kızlar 2.dogumunu yapan anneler yazabilir mi bu acılma nasıl oluyor? 2 gündür vajinamda degisik biseyler oluyorda sanki icine dogru bisey batiyor gibi oluyor 1,2saniye sonra geciyor hemen, açılma böyle bisey mi acabaCanım oncelikle bebisin hayirli olsun cok öpüyorum ikinizide; ) sana bisey soracaktim bu açılma nasıl bisey ne sekilde oluyor nasıl bir agri ya da sanci hani biz anlayabiliyor muyuz altta açılma oldugunu cok merak ediyorum canim
ayy yine şeker yüklemesinden bahsediyo yükleme yaptırmak erken doğuma sebep olur diyoo
cnm bizm ev çift banyolu . Yatak odamin içindeki banyoda yıkıyorum bn. Evet dedgn gbi buyuk banyolar soguk oluyor ordan çikarıp odaya goturene kdr hastalr bebişler . Bi kere yaptrdm bn buyuk bnyoda oglum soguk aldı cık cık kustu bnyodan sonra. Dikkat edin bnce çift banyolu olanlar kuçuk bnyoda yıkasın olmayanlar ısıtıcı yakıp odada yıkasınlar .çok geçmiş olsun bol su tel çaresi
maşaallah sana da genç anne:)
canım ben mevlütü sırf milleti toptan ağırlamak için yapıcam ilkte yapmadım çünkü gurbetteydim şimdi memleketteyim gelen çok olur bende tek tek uğraşamam iki çocukla o yüzden yapıcam, mevlüt değil de Kuran okutucam inşaallah duası edilir tamam, pide ayran, yanına iki çeşit salata yaparım birde tatlı tamamdır diyorum:) inşaallah, yoksa söylediklerin doğru çoğu insanın gözü kalıyor elinde olmadan
Canım öyle deme vaktinde gelsin kuzun eşin biraz daha geç gelsin en iyisi, birde seni bu kadar strese sokmasın sen ona göre doğurmayacaksın o size ayak uydurmak zorunda, inşaallah 40 haftayı tamamlar erken gelmesin canım meleğin, eşininde işi inşaallah ona göre ayarlanır
maşaallah canım bebeğine
cevap veriyim dedim ama doğumdasın şimdi:)
ben normal doğum taraftarıyım canım her zaman tüp olunca niye risk olsun tamam zor bulduğunuz için diyorlar ama bende bunu anlamıyorum normal olunca riske atılabilir mi demek dr ları anlamak mümkün değil, tabi kararı siz vereceksiniz
hadi hayırlısı olsun
ben hep jilet kullanırım, görmeden alabiliyorum desem:) hiç ayna kullanmıyorum bakmadan elim alıştığı için yapabiliyorum:)
ay canım ya okuyunca kanım çekildi kolun koptu demek, şimdi iyiymişsin ama maşaallah eşinede Allah bozmasın
çok geçmiş olsun canım ben hep ayakta yıkanırım bekarlığımdan beri hiç oturmam enfeksiyon kapmamak için
hoş geldin aramıza
aaaa canım maşaallah size, sağlıkla büyütün kuzunuzu iy olmanıza çok sevindim
normal canım ilkte oluyor endişe ama sen bana güven takma şu densizleri
sağol canım
ayyy canım inşaallah çok kolay rahat sağlıklı huzurlu bir doğum olur yavrun güzel güzel doğar bol bol şifalı sütün olsun:)
sağol canım
iç canım bebeğin kilosuna etkisi çok hem de
normal canım sıkma sakın canını benim oğlumun başı büyük ilkte öyleydi yapı meselesi seninki normal
zor canım eğer benim ağrım gibiyse ben adım atamıyorum nasıl durucaksın bir hafta çok zorgeçmiş olsun tekrar sana da
ayy ne dombilisi fıstık gibisin maşaallah
sağol canım gece rahat uyuyabildim sabah yine başladı şükür jel ağrı kesici iyi geldi dedim yine mi aynı olacakçocuk olunca mecbur ayağa kalkıyorum yoksa yatınca ağrımıyor
canım tablo için soruyorsun sanırım bilmiyorum maalesef ama tablo mesaj bölümünden yapılmıyormuydu?
yeter canım doğumdan sonra alırsınız gerekince
sağol canım yatıyorum hep
canım duramadım ki ben eşim bile panik oldu normalde takmaz pek:) adım atamıyordum ki ahhh aahhh diye diye yürüdüm, hastaneye girince herkes bana baktı doğuruyorum sandılar:) seninde çoksa hiç adım attırmıyorsa görün canım
sağol canım sana da geçmiş olsun sor tabi
sağol canım
maşaallah diyeyim bebeğine yine de:) görmemişsin ama gümbür gümbür kalbi atıyor kuzunun:) snein kızda minyom olacak dmek ki annesi ama bak doğunca bizimkileri sollar kiloda çok daha hızlı alır
sağol canım sürdüm rahatladım
yok senin karnın daha yukarda çooook inmesi lazım canım
şaşırmadım!!
ay iyi canım rahatlamışsın diş konusunda
dönmüş demek maşaallah böyle gider artık dönmez canım merak etme
çok güzel canım çok şık olmuş
canım küçük bardak daha iyi şerbeti herkes sevmiyor çünkü
ben tekerlekli sepet beşik alıcam taşıması kolay olsun diye
otomatik sallanan modeller çıktı, baby 2 go nun var mesela
anlamaz canım tutuştur eline yaptır sen
canım çok geçmiş olsun inşaallah korkutmaz bir daha sizi, hemen bitir hazırlığını
geldim canım sabahta girdim ama sürekli yatıyorum çok oturunca başlıyor kalça ağrım o yüzden giremedim, sabah başladı ağrım hemen jeli sürdüm ilacımı içtim şimdi çok az en azından oğlum bir şey isteyince bakabiliyorum
canım ben ilk oğlumda elektrikli sobanın önünde yıkadım hep küvetini koydum odaya, şimdi de aynısı olur banyolar soğuk olur oda da yıkıyorum ben yani gerekli bir şey
Aciklamalari cok uzucuydu yaptiran annelerin bebeklerinde kalp hastaligi falan olur dedi, annenin sütü az olur , erken doguma sebep olur.....vs ben yaptirdim ama 2.bebegim olursa asla yaptirmamsırf bu kadın yüzünden şeker yüklemesi yaptırmadım
gerçi tetanoz aşımıda yaptırmadım
detaylı ultrasona bile girmiycektim aslında
saglıkçıyım bunları bi saglıkçının söylemesi belki çok yanlış ama sanırım ben hayatın bilimsel yanından çok
yaşamın doğal akışına göre yaşamayı tercih ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?