İlk defa duydum o ne ki? şimdi açıp araştırıyorum :)Kızlar leble den cesaret aldım perine masajını deneyeyim dedim.
Teoride perine masajı uzmanıydım:)) Ayşe tolga dan perine masaj Yağı bile almıştım vs vs
Ama değil 2 cm vs elleyemedim bile((( tüm cesaretim uçtu gitti yapamadım bile ama yapamadan yandım Öldüm bittim oradan bebek Kafası nasıl çıkar anam:))) arkama bakmadan kaçmak istiyorum doğal doğum falan diyordum ama unuttum gitti şu an:))
cnm bende bu konuyla ilgili hoca olan arkadaşıma danıştım eşim daha cinsiyeti belli olnadan oğlum olursa adını muhammed koyucam demişti. Çevremdekilerde riskli isim koyma dediler iki isim düşündüm bende hoca kulağına söyler dedim ama arkadaşım ahirette ismini nasıl biliyorsa ordada öyle bilecek dedi nüfus vüzdanıba ne yazdırırsan o dedi yinede emin olamadım.Bende rüya koymak istiyorum icime bir tek o siniyor ama cevremdekiler anlami yok diyorlar hep kurandan bi isim olsun diyorlar oglumda elif demisti bi ara cibsiyeti belli olmadan once. Bende saglikli olsunda farketmez demiştim sorun vardi cunku , ama iki ismi de sevmiyirum simdi elif ruya dersem kv tarafi elif ditecek biz ruya diyecez sasirdim kaldim. Kulagina uflerken elif ruta desek ama kimlige ruya diye gecirsek olmazmi akil verin bana
Canım özeli kabullen baktın eşin Nuh diyor peygamber demiyor. Eşinle bu dönem aran bozulmasın. O üzülmüyor ki sen üzülüyorsun. Iki bebeğiniz var, özeldeki de doktor. Ben senin yerinde olsam özeli kabul ederdim çünkü durum çok çözümsüz ve moralin sıfır. Bebek duygularından etkileniyor hem. Belki arkadaşlar bana kızacak ama bazen kabullenmek tek çare. Psikolojin önemli. Üzül üzül ne oluyor kp kütük eşin kütük afedersin. Taş olsa çatlardı karşında.sağol canım evet başkaları yüzünden üzülmek çok kötü eşim dediğin insanın başkasını sende üstün tutması çok kötü
canım sağol desteğin için beni anlayan birilerinin olması çok rahatlatıyor beni yalnız değilim diyorum
canım ya ne kötü olmuş çok ayıp etmiler taşınmak çok zor hem de hamileyken birde çocuğun varken, sen boş ver milleti akıl verenleri siz dr olun o zaman de, inşaallah alerjin tetiklenmez çok rahat geçer doğumunda sonrasıda, alerjine çare vardır mutlaka hepsini konuştun mu dr la?
aynen zaten normal doğum değil ameliyat bir tarafımla işi yok kimsenin, yaşamayan anlayamaz cahille uğraşmak çok zormuş çok, sağol desteğin için
sağol canım benim, aslında gideyim diyorum ailem henüz bilmiyor bu durumu söylesem mi söylemesem mi kaldım arada, ablamlar duysa biri gelemez ama diğeri çıkar gelir alanyadan biliyorum annemden babamdan daha destekler bana, senin eşin pes etmiş benimki eyvallah etmez canım gurur yapar tek derdi oğlumuz olur on ister sen nereye gidiyorsan git der bana
eşini çok sevdiğin için sende hoş görmüşsün ailesinin yaptığını iyi yapmışsım canım küslük olsa yine senin canın sıkılırdı
canım sağol sağlıklı düşünemiyorum durdu beynim inan böyle afedersin mal gibi oldum boş boş bakıyorum robot gibi evin işini yapıyorum bir oğluma gülüyorum
kesinlikle o adamın dediği olacak diye sinir oluyorum yoksa tamam ben dr a ısınamadım ama oğlumun böbreğini farkeden de o kadın sıcak davranıyor ama ne bileyim ısınamadım ben, hem daha konforlu olacak özel olursa...
Rabbim doğru karar vermeyi nasip etsin
Off oglumunkini babasi koymustu bende begenmustim kolay olmustu yani yiğit adi ama bunda gorev benim bi turlu koyamadimcnm bende bu konuyla ilgili hoca olan arkadaşıma danıştım eşim daha cinsiyeti belli olnadan oğlum olursa adını muhammed koyucam demişti. Çevremdekilerde riskli isim koyma dediler iki isim düşündüm bende hoca kulağına söyler dedim ama arkadaşım ahirette ismini nasıl biliyorsa ordada öyle bilecek dedi nüfus vüzdanıba ne yazdırırsan o dedi yinede emin olamadım.
Elif rüya diye mi cagrilsin ikisimle ne bilim baskasinda yadirgamistim kararsizlik boyle birsey isteelif rüya cok güzel bi ism.. Tek kımlıgıne ruya yazdırmak bişi degiştirmez kî onlar yine elif derler sonucta kulagına elif ruya üfliceksiniz..
He okul zamanından sonra artık arkadasları vs vs ruya derler o yönden evet ama her iki ismids söleseniz olmaaz mı
doğurcaz doğurcaz çatır çatır doğuracaz :)
Herkese iyi geceler :) doktor randevum hemen gelse son zamanlar çok zormuş beklemek çok zor ne olacak nasıl olacak hiçbir şey bilmiyorum Allah yardımcımız olsun:)
Kızımın adı Melike Ceren olacak :) ben Melike istedim babası Ceren :) ikisini de koyalım dedik inşallah isimlerini sever yavrumuz :)
Canım hiç kv ne der diye takma onlar demek istediklerini zaten diyecek sen Ayşe koysan Ahmet diyeceklerde derler.. Bence iki isim gayet güzel ileride hangisini severse onu kullanır benişin de.. Rüya da güzel Elif de... Nüfusa da ikisini birden yazdır bence ikisini de kullanacaksan çocuğun hayati açıklamakla geçmesin ailem şöyle der ama adım bu falan diye :)Bende rüya koymak istiyorum icime bir tek o siniyor ama cevremdekiler anlami yok diyorlar hep kurandan bi isim olsun diyorlar oglumda elif demisti bi ara cibsiyeti belli olmadan once. Bende saglikli olsunda farketmez demiştim sorun vardi cunku , ama iki ismi de sevmiyirum simdi elif ruya dersem kv tarafi elif ditecek biz ruya diyecez sasirdim kaldim. Kulagina uflerken elif ruta desek ama kimlige ruya diye gecirsek olmazmi akil verin bana
Mrrssuperfin bugun formundasın masaşlah.. Demek gitti cesaretin ... Bnde bi bakayım perine masajına.. Video izlemem mi lazım.. Resimli falan anlatımı vardır belki..
Canım işte orası acılıyo o bebişte doguyo.. Rabbim ne kadar büyük mucize gibi dimi...bnce sen dene yine..ablanada masallah
Nette yazıyor canım Bebeğin geldiği yeri esnetme hazırlama masajı kesi olmasın diyeİlk defa duydum o ne ki? şimdi açıp araştırıyorum :)
Ben de sana Katılıyorum son zamanlarında hiç desteksiz kendisini üzmesindense artık kabullenip toparlanmaya bakmalı. Kadın doktorun farketmesi vs gibi artılarla da içini rahatlatmalı.. Bazen asmak kesmekle olmuyor.. Gizlice gidip devlette doğursa bile sonradan burnundan gelecekse ne anlamı var.. Sağlıktan sonra huzuru seçmeli bence de.. Bu dönem daha fazla yıpratmasın kendisiniCanım özeli kabullen baktın eşin Nuh diyor peygamber demiyor. Eşinle bu dönem aran bozulmasın. O üzülmüyor ki sen üzülüyorsun. Iki bebeğiniz var, özeldeki de doktor. Ben senin yerinde olsam özeli kabul ederdim çünkü durum çok çözümsüz ve moralin sıfır. Bebek duygularından etkileniyor hem. Belki arkadaşlar bana kızacak ama bazen kabullenmek tek çare. Psikolojin önemli. Üzül üzül ne oluyor kp kütük eşin kütük afedersin. Taş olsa çatlardı karşında.
Otoriteni ortaya koyman lazim.herkesin bir yeri bir sınırı var o sınırı aşmasına kesinlikle izin verme.aşıyorsa da yaptırım uygula mesela bilgisayari elinden al. Atiyorum dışarı çıkmasını iptal et vs. Okulda da boyle mi acaba bir de öğretmeniyle gorussen?
Acaba babasının uzakta olmasından dolayımı böyle davranıyor ? Konuşmayı denedinizmi? Birde herkese karşımı böyle yoksa sadece sanamı canım? Bende konuşup bir uzmandan yardım alabilirsiniz inşallah düzelir çocuk yetiştirmek zor gerçekten
hmm erkekler biraz böyle oluyor,,, ve çaktırmasalar da biraz fazla duygusal,,, yani şimdi ergenliğe giriyor sanırsam,,, onun karmaşasını yaşıyor ise,, birde siz çocuklar ev arasında zaten bölünmüşsünüz,, ona yeterince vakit ayıramadığınızı düşünüyordur,,( öyledir demiyorum,, öyle düşünüyordur) birde bunu bir ikinci kardeşle daha paylaşmak zorunda kalıcak,,,, ee haliyle evde huzursuzluk çıkartıcak,,, birde kız kardeşi doğduğunda 5 yaşındaymış,,, yani nasıl kıskandığını falan hatırlıyordur,,, şimdi 5 yıl sonra yeni bir kardeş daha geliyor+ ergenlik
ben sizin yerinizde olsam,,, bir danışman, psikolog ile görüşürdüm,,, nasıl davranmam konusunda ondan fikir alırdım,,, belki biraz ücretli ama ilişkilerin nasıl değiştiğini görüceksiniz,,,,
eğer gitmezseniz de oğlunuzu bebekle ilgili olan şeylere dahşl edin,, ne bileyim alışveriş e çıkın kıyafetini ayakkabısını o seçsin,, tabiii bunun yanında ona da birşeyler almayı ihmal etmeyin,,,
ben bebek görmeye gittiğimde evde ki çocuğa da küçük de olsa bir şey alırım,, sizde insanlara tembih edin, oğlunuza da kızınıza da hediye getirsinler küçük şeyler ama olsun,,,
umarım haddimi aşmamışımdır ,, bende bir tane daha bile yokken böyle konuşuyorum ama bende ileride psikoloğa gitmeyi düşünüyorum çocuğuma nasıl davranmam gerektiği ile ilgili,,, çünkü iyi bir ailem var çok seviyorum ama ilişkilerimiz pek sağlıklı olmadı aynı şeyi bende yaparım korkusu var,,,
Ahh canim cok zor bi durum. Allah kolaylik versin insaallah. Annem de cocuk dogurdun da kalbini de mi dogurdun derdi. Anlasamadigi zaman erkek kardesimle. Erkekler bi donem boyle oluyorlar ama sonra degisiyolar. Anneme hic kiyamaz erkek kardesim mesela. Benim aklima sey geldi. Oglunun yasi yerinde, onunla yetiskin gibi konusabilirsin. Ama bu konuyu degil, dert ortagin gibi konusup fikir alisverisi yapabilirsin gunluk yasantin, babasi, bebegin vs ile ilgili. Henuz ilk gebeligim cocugum yok ama aklima boyle
Allah yardimciniz olsun xor bir donemden geciyorsunuz karsiniza alip bi konusun belki onunda sıkıntısı vardir sizin ne yasadiginizi anlamayabiliyor cocuklar kendi kafalarinda yasiyorlar yada babası konussun
hepinize çok teşekür ederim...çocuğum 1 aydır böyle ve okulda iyiymiş ama teyzeyedr aynı annaneyede kardeşinede kuzeninede yani bize kötü ve ders başarısı çok iyi 5.sınıf ve bütün yazılı notları 100 deneme sınavı yapılır en fazla1-2 yanlışı çıkar babası bu yıl hatayda geçen yılda şırnaktaydı biz 2 yıldır ayrıyız inşallh bu yıl bierleşicez ve çocukta 1-2 aydır böyle tek uyarım olum bağırma sakin ol kelimelerini kullanıyordum ve inanın mantıklı olan isteklerinide yerine getiririm mesala bugün çocukları yemeğe götürdüm kendisi mont görmş ve çok beğenmiş onu aldık.oyun salonuna gelmiş arkadaşları oraya götürdüm 2 saat orada beaber eğlendik eve geldk zaten saat 5 oldu yedide oğlum ödevlerinin birazını bitir yarın sıkışırsın dedi demez olaydım kocamla ile hiç öyle tartışmadım ama çok bile dayandım bıraktım ağlamayı hep gizliydi ağlamalarım ben ağladım o ağladı ve git yat dedim sadece.okuldada prblemi yokmuş derdi ne inanın anlamadım ama tek bildiğim işim çok zor çocuk yetiştirmk çok zorCanım erkek çocukları artık sadist gibi, etrafı anne Baba'yı korkutuyorlar. Ergenlik dönemini ağır yaşıyorlar, bir de evinizde Baba'nın otoritenin yokluğu ona höykürme Hakkı vermiş. Yakınınızda Amca'sı dayısı dedesi gibi erkek aile büyüğü varsa kendisiyle ilgilenmesini isteyebilirsin. Asla Tartışma kesin net kurallar koy, üstüne yürürse de korkma, korktuğunu belli etme.. Ergen Yeğenim bir hafta bende kaldı, panikatak yaptı beni... Hah şimdi dellenir dellenecek eşimin yanında beni rezil edecek diye hasta etti.
Okul durumu başarısı nasıl? ÖĞRETMENindrn de bilgi al, eşinle de durumu paylaş, evin Kuralları ve korunması gereken bir huzuru olduğunu anlat..
Çok zor Allah yardımcın olsun... Ini başa çıkarsın...
hoş geldin ergenlik,,,, genel yaş 12 ama artık biraz daha erken olabiliyor,,,hepinize çok teşekür ederim...çocuğum 1 aydır böyle ve okulda iyiymiş ama teyzeyedr aynı annaneyede kardeşinede kuzeninede yani bize kötü ve ders başarısı çok iyi 5.sınıf ve bütün yazılı notları 100 deneme sınavı yapılır en fazla1-2 yanlışı çıkar babası bu yıl hatayda geçen yılda şırnaktaydı biz 2 yıldır ayrıyız inşallh bu yıl bierleşicez ve çocukta 1-2 aydır böyle tek uyarım olum bağırma sakin ol kelimelerini kullanıyordum ve inanın mantıklı olan isteklerinide yerine getiririm mesala bugün çocukları yemeğe götürdüm kendisi mont görmş ve çok beğenmiş onu aldık.oyun salonuna gelmiş arkadaşları oraya götürdüm 2 saat orada beaber eğlendik eve geldk zaten saat 5 oldu yedide oğlum ödevlerinin birazını bitir yarın sıkışırsın dedi demez olaydım kocamla ile hiç öyle tartışmadım ama çok bile dayandım bıraktım ağlamayı hep gizliydi ağlamalarım ben ağladım o ağladı ve git yat dedim sadece.okuldada prblemi yokmuş derdi ne inanın anlamadım ama tek bildiğim işim çok zor çocuk yetiştirmk çok zor
Çatır çatır kısmı doğru da doğurur muyum bayılır mıyım bilmem :)) ben zatrn korkağın tekiyimdir napıcam bilmem:))
Ismiyle yaşasın inş canım sağlıkla kavuşun, senin az kalmış, som günler hiç Geçmek bilmiyor :))
Canım hiç kv ne der diye takma onlar demek istediklerini zaten diyecek sen Ayşe koysan Ahmet diyeceklerde derler.. Bence iki isim gayet güzel ileride hangisini severse onu kullanır benişin de.. Rüya da güzel Elif de... Nüfusa da ikisini birden yazdır bence ikisini de kullanacaksan çocuğun hayati açıklamakla geçmesin ailem şöyle der ama adım bu falan diye :)
Sorma canım son zamanlar beni stres Aldı:) tel. Ile oyalanıyorum :)
Kesi Olmasın diye yapılan bir masaj parmağını yağlayıp Orayı esnetiyotsun teoride böyleydi ama yapmadım Öldüm bittim ben :) nette resmi falan da var..
Nette yazıyor canım Bebeğin geldiği yeri esnetme hazırlama masajı kesi olmasın diye
Ben de sana Katılıyorum son zamanlarında hiç desteksiz kendisini üzmesindense artık kabullenip toparlanmaya bakmalı. Kadın doktorun farketmesi vs gibi artılarla da içini rahatlatmalı.. Bazen asmak kesmekle olmuyor.. Gizlice gidip devlette doğursa bile sonradan burnundan gelecekse ne anlamı var.. Sağlıktan sonra huzuru seçmeli bence de.. Bu dönem daha fazla yıpratmasın kendisini( Allah yardımcısı yardımcımız olsun inş
hepinize çok teşekür ederim...çocuğum 1 aydır böyle ve okulda iyiymiş ama teyzeyedr aynı annaneyede kardeşinede kuzeninede yani bize kötü ve ders başarısı çok iyi 5.sınıf ve bütün yazılı notları 100 deneme sınavı yapılır en fazla1-2 yanlışı çıkar babası bu yıl hatayda geçen yılda şırnaktaydı biz 2 yıldır ayrıyız inşallh bu yıl bierleşicez ve çocukta 1-2 aydır böyle tek uyarım olum bağırma sakin ol kelimelerini kullanıyordum ve inanın mantıklı olan isteklerinide yerine getiririm mesala bugün çocukları yemeğe götürdüm kendisi mont görmş ve çok beğenmiş onu aldık.oyun salonuna gelmiş arkadaşları oraya götürdüm 2 saat orada beaber eğlendik eve geldk zaten saat 5 oldu yedide oğlum ödevlerinin birazını bitir yarın sıkışırsın dedi demez olaydım kocamla ile hiç öyle tartışmadım ama çok bile dayandım bıraktım ağlamayı hep gizliydi ağlamalarım ben ağladım o ağladı ve git yat dedim sadece.okuldada prblemi yokmuş derdi ne inanın anlamadım ama tek bildiğim işim çok zor çocuk yetiştirmk çok zor
aman aman biz doğuralım da ondan sonra yapsınlar ne yapacaklarsahera^^ aslinda bizim doktorların kendi islerini duzene koyamadiklarindan kafalari cok karışık bu da bizim şansımız malesef
hastane acacaklardi güya oda yalan oldu yakında doğuş tıpı da kapatırlarsa hic şaşırmam
Ayşe Öner in Doğumla alakalı bi yazısı var cnm oku muhakkak. Insanı baya rahatlatıyor.Annişler doğum yaklaştıkça ödüm kopuyor doktor 37. Hafta doğum olabilir dedi sizce erken mi korkuyorum ilk defa anne olacam nasıl bir duygu diye içim içimi yiyor ama içten içe o duyguya çok ihtiyacım olduğunu hissediyorumçok farklı tarifsiz duygular içindeyim ve korkuyorum da acaba nasıl bir anne olacam Bebeğime iyi bir anne olabilir miyim onu iyi yetistirebilir miyim salih bir evlat olur mu o kadar cok korkum var ki sadece dua etmek geliyor icimden ve bekliyorum Allah hepimize sağlıklı ve salih evlatlar versin
canımmm bana dıyodun goturmussun gece gece yemeklerı :)benımde hamıle kaldıgımdan berı sol kalcamda agrı ason zamanlardada kalca agrısı ve catı agrısı amanGece gece birsürü bişi yedim...
Napim midem kazımdı...
Kızımı uyuttum eşimde acıkmıs mutfaga saldırdık.. Güle güle güle bi hal olduk......
Hele bnm göbek güldükce sallanıyo bi hos oldum ya....
BABYFORWE coooook güsel bi beşik... Prensesine layık..güle güld kullansın melegin canım
DRCAN hoşgeldin sehzadem cok güzel olur....
GAMZECİM bnm çatı agrım var ama sol tarafım daha cok vajına agrısı kemigi agrıyo..
yaa ben katılmıcam sanırım ısterm ama esım kızar cunlu kasım annelerınde gorustuk bulustuk whatsaptan gorustuk cokta ıyı ınsanlardı ama bı dengesız ark cok uzmustu benı esımde ondan berı sıteye bıle gıcık ama normalde gorusmemek kaydıyla ızın verdıÖZEL MESAJA ACIGIM:)
Watsapp grubu için mesaj beklıyprum..
canım normalde yapamayabılırsın ama dogum farklı bı olay bende hıc dokunmam ne masajı dr muayene ettı gecen hafta gece boyu malum dogum sancısı cektım ama ıs basa dusunce dogum esnasında hersey olup bıtıyor cok farklı mucıze dogum ıns yasarsınKızlar leble den cesaret aldım perine masajını deneyeyim dedim.
Teoride perine masajı uzmanıydım:)) Ayşe tolga dan perine masaj Yağı bile almıştım vs vs
Ama değil 2 cm vs elleyemedim bile((( tüm cesaretim uçtu gitti yapamadım bile ama yapamadan yandım Öldüm bittim oradan bebek Kafası nasıl çıkar anam:))) arkama bakmadan kaçmak istiyorum doğal doğum falan diyordum ama unuttum gitti şu an:))
gule gule kullanın canım ne tatlı anneanne o oyle :) S ssule07 canım evet ıkımızınde erkek belkı ondan cıllendık bılemedm senın annenın olayını denıcem tesekkur edrmGünaydın kızlar :)
Anneannemiz hediye olarak bebek kameramızı aldıweewell WMV845 daha elimize ulaşmadı ama inşallah memnun kalırız
Aminn....olacak Rabbimin izniyle zaten o dalgalar zor gerisi kolay: ))Anam anam anamm olacak şey değil :)) sancım başlayınca kafama bir bayılt diyorum eşime:)) benim ablam doğumhanenin Kapısında doğurdu. Sancısı olmuş doktora gitmiş doktor da hastaneye git Demiş. Ablam hastanenin karşısında üst geçitten inip çıkıp kuaföre gidip gelmiş ve hemen doğurdu bu bana cesaret veriyordu bir de sürekli pozitif hikayeler okuyordum Sancı değil dalga vs diye ama anammm anam anam nasıl yapıcam bilmem :))) Allah yardımcımız olsun..
İkinciyi yaptığım halde korku var...ilkinde bende öyle telkin ettim kendime' herkes yaptiysa yaparım' kaldiki kan verirken bile tansiyonu dusen korkan mbiriyimdir oldu bitti bile:))eşim diyo tecrübelusin korkma...zaten bu tecrübe: Pbende korkuyorum,, doğumdan korkmayan var mı ?? birde benim annem ve çevrem sezeryan olmam konusunda inanılmaz bir baskı kuruyorlar ama ben normal doğuracam diyorum yani korktuğumu kimseye de söyleyemiyorum,,,
ama herkes doğurduysa bende doğururum diyorum,,,
Ya aynen eşim ise gitti arabasınida aldi..dedim bırak araba olunca bi guvence oluyor sanki o sanciyla surecemde sanki: ))))Gunaydınlar esıme sabah sabah super bı kahvaltı hamur ıslerı falan yaptı nobete gıttı yarn oglen randevum var gelemezsem annenle gıt dedı haın arabayıda bırakmadıtaksı tut dıyo bende ne vercem o parayı dolmusla gıdrm eger bısey olursa ara cantalarımızla gelırım dedı :) bakalım yarn neler olacak daha mısafrlere falan kurabıye yapıp bırakmak ıstyrm dogum oncesı bılemedm kı sımdı yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?