aynen canım ılk olunca herkes nası yapıosa bende yaparım gozu karalıgı oluyor ıyıde oluyor ıkıncıcde de bı kere yaptm artık kacıs yok dyoruz :) araba olunca bı guven sankı dedıgın gbı sancılı sancılı bıde trafıktekı hödüklere mi bagırcam :)Aminn....olacak Rabbimin izniyle zaten o dalgalar zor gerisi kolay: ))
İkinciyi yaptığım halde korku var...ilkinde bende öyle telkin ettim kendime' herkes yaptiysa yaparım' kaldiki kan verirken bile tansiyonu dusen korkan mbiriyimdir oldu bitti bile:))eşim diyo tecrübelusin korkma...zaten bu tecrübe: P
Ya aynen eşim ise gitti arabasınida aldi..dedim bırak araba olunca bi guvence oluyor sanki o sanciyla surecemde sanki: ))))
Sağolasın canım. Bebişim kıyafet patlaması yaşıyor bugünlerde ama banyo malzemelerini almadım daha onlardan varsa bakabilirim.Forum Avmye gıttım ....sezin_uk kipa da bebek esyaları yuzde ellı ındırımlı aklında olsun... Ayy yurudum gezdm 3 saat gecen kım kendınıze bısey alıyr musnz dıyordıu evet porlanddan tabak altı aldım kendıme :) kırk haftaya gırerken avmde gezen tek ben mıyım dedım bı kadın daha baya buyuk gorunuyordu ıcım rahatladı :)
Canım ben almadım ama babasling düşünüyorum, hoşuma gidiyor modeli, daha pratik geliyor.Kızlar kanguru alan var mı aramızda? Ben Boba 4G ve Ergobaby arasında kaldım, karar veremiyorum, sanırım ikiside birbirine denk.
Mervecim sana da günaydın güzel annem, whatsapp için mesaj attım sana, eklersen sevinirim.Günaydın güzel anneler
Herkse güzel musmutlu haftasonları..
Daha once alerji testi yaptırmamışmiydin tam olarak hangi maddelere alerji var ona göre ilaç verilir sorun olmaz eger yaptirmadiysan hamileyken alerji testi yapılabiliyor mu araştır tam olarak neye alerjin var ona göre doktor ilac versin. Aklına kötü şeyler getirme lütfen. Zaten stresten dolayi bu sorunları yaşıyorsun olumlu düşün bebeğin daha fazla etkilenmesin bebeğin için yapabileceğin tek şey bu zor da olsa yap lütfen karamsar olmaMaalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
ah canım yıyedın nıye yemedın kı doya doya ye ben cokl yedımButun hamileligim boyunca yemeyi en cok ozledigim sey sucuktu.
Ne kadar ozlediysem düsünün artik sabah uykudan sucuuuuk!! diye haykirarak uyandim.
Salam sosis sucuk cigkofte hamileligin basinda doktor bunlar yasak dedi diye hic yemedim..ah canım yıyedın nıye yemedın kı doya doya ye ben cokl yedım
ben öyle normalde de sucuk salam sevmem ama hamileliğimde 2 defa çiğköfte yemiştim demek tehlikeliymiş hiç bilmiyordumSalam sosis sucuk cigkofte hamileligin basinda doktor bunlar yasak dedi diye hic yemedim..
Bazen disarda yemek yemeye gidiyoruz kocamla ikramlik cigkofte getiriyorlar sadece koklamakla yetiniyorum
Cig etten barsak paraziti bulasma tehlikesi varya onun icin yasakben öyle normalde de sucuk salam sevmem ama hamileliğimde 2 defa çiğköfte yemiştim demek tehlikeliymiş hiç bilmiyordum
İstediğin kadar yazacaksınız tabi paylaştıkça rahatlıyor insan Allah tez zamanda sıkıntılarından kurtulmayı nasip etsin hangi doktorun doğum yaptırması hayırlı olacaksa o olsun inşallah. Konu ne olursa olsun eşin ve cocuklarinla siz bir ailesiniz ailenin duvarları vardır bu duvarları anne baba bile aşamaz müdahale edemez eşinin de ettirmemesi engel olmasi lazim ama o da her iki tarafı da kırmadan çözmek istiyor arada kalmış sanırım keşke kp sınırlarını bilip müdahale etmese hem oğlunu zor durumda bırakma sa hem seni bu durumda üzme se Allah yardimcin olsunya hepinizi şişiriyorum ben ya, ben çok çabuk yıkılıp hemen toparlanırım yarın bir bakmışsınız şakıyorum bülbül gibi:) hayırlısıyla sağlıkla doğsa bu yavrumda, hayırlısıyla doğumla beraber evimize huzur gelse
hımm sorun yok o zmn yedikleirmizde artık çiğ et yokya tatlım,sadece bulgur baharat salça v.s.Cig etten barsak paraziti bulasma tehlikesi varya onun icin yasak
Bende oyle diyorum kocamahımm sorun yok o zmn yedikleirmizde artık çiğ et yokya tatlım,sadece bulgur baharat salça v.s.
Canim ben sebamedin cildine sabununkullandim hergun ve 2senede bitirdim ancakbence ilk önce sadece şampuan al ( ben köpüklüden aldım unibaby), sabuna gerek yok bence, birde yağ alıcam,, pişik kremide pişik olursa alıcağım,,, umarım olmaz umarım almak zorunda kalmam,,,
sen bilirsin genede,,,,
Canim sanirim iki turlu krem var biri tedavi edici ozelligi olan diğeri olmadan onleyiciPisik kremi ni özellikle pisik olmasın diye kullanmak lazım diye biliyorum bana öyle tavsiye ettiler.
Kesinlikle psikoloğa gitmeniz lazım. Destek alman lazım oğlunun geleceği için. Senin çektiğin sıkıntı dan daha çok oğlunun gelişimi kişilik oluşumu kendi hayatının kaliteli olması icin ihmal etme doktor desteği al.kızlar ya bende dertleşmek istiyorum ama benim derdim ne kv nede eşim benim derdim 11 yaşındaki oğlum eşim2 ayda bir izne geliyor hatayda görev yapıyor bizide götüremedi ondan ayrıyım çocuklardan biri 6,5 yaşında geçen yıl erkencikten okula yolladım kızcazım 2.sınıf oldu erkenden ben sabahçı o öğleci öğlen koşarak gelip yavruya yemek yedirip koşarak okula yetiştiriyorum akşam 6da çıkıyor koş onu al yemek yap oğlanda 5te geliyor yemin ederim oğlumdan korkuyorum artık nasıl geçinecez diye sürekli bana bir bahane bulup bağırıyor yani bir insan bile çocuğunu bu kadar azarlamaz inanın sürekli peşlerindeyim onlar yüzünden ağrılarımdan bile haberim olmuyo bebek kıpırdadımı kıpırdamadımı hiç bilmiyorum sürekli bir koşturmaca bide çocuk gelip sinir harbi yaşatıyo evde deli oldum artık yattığıma kalktığıma karışıyo bildiğiniz gibi değil ya akıl verin ne olur
Cig etten barsak paraziti bulasma tehlikesi varya onun icin yasak
Dediğin gibi olduğunu düşünüyorum bende olabilir. chicco sebamed falan onlarda zaten pisik önleyici krem yazıyor bazılarında sadece pisik kremi yazıyor sebamed in açıklaması şöyleCanim ben sebamedin cildine sabununkullandim hergun ve 2senede bitirdim ancak
Bebegin cildine şampuan surmektende sabun sürmek daha avamtajli.olur
Pisik.kremi.ise pisik olmayan çocuk yok gibi evde hazir bulunsun sende al bir tane
Canim sanirim iki turlu krem var biri tedavi edici ozelligi olan diğeri olmadan onleyici
Yazdigini aynen kocama okudumCanim sucugu sosisi vs pisirerek yemende hic bi sakinca yok ki. Cig yemek zararli. Pistiginde sorun yok..
Canım ilaç alerjisi olduğu için test yapmadılar. Riskli bir test. Gerçi Dr m öncesinde gerekli önlemleri alırım diyor. Anestezi uzmanı da işinin ehli olur inşallah. Rabbim de yardim ederDaha once alerji testi yaptırmamışmiydin tam olarak hangi maddelere alerji var ona göre ilaç verilir sorun olmaz eger yaptirmadiysan hamileyken alerji testi yapılabiliyor mu araştır tam olarak neye alerjin var ona göre doktor ilac versin. Aklına kötü şeyler getirme lütfen. Zaten stresten dolayi bu sorunları yaşıyorsun olumlu düşün bebeğin daha fazla etkilenmesin bebeğin için yapabileceğin tek şey bu zor da olsa yap lütfen karamsar olma
canım ne guzel dayanmıssın ya ben hıc salam yemem sevmemde ama sucuk ıyı markaların ıyı pısırılmısını yedım kızım ıcın yapıyordum mecbur ınsan ıstıyor.. Cıg koftelerın etsızlerı var bı cok yerdede onlardan var zaten canım ben hamılelıgn nbasından berı cıg kofte aserdım full yedım en son ghecen hafta uyedım de artık mıdeme dokunuyor dyeyemıyorum sıkma kendını setler var bes dkda yapılıyor al evde yapın ıtır cıgkofte setıSalam sosis sucuk cigkofte hamileligin basinda doktor bunlar yasak dedi diye hic yemedim..
Bazen disarda yemek yemeye gidiyoruz kocamla ikramlik cigkofte getiriyorlar sadece koklamakla yetiniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?