- 1 Ocak 2015
- 181
- 425
- 63
Ne komik ya sana yemek yapıp getireceği yerde sana mı soruyor yemek var mı diye ne kadar anlayışsız insanlar halbuki bu yollardan onlarda geçtiNego canim Allahim yar ve yardımcın olsun içten söylüyorum....akilli bidik emir nasıl değişmiş kuzum.kardesine alismak zaman alıyor. benim yegenlerde öyleydi 5 yaşındaydı ama zor alıstılar ama akistilar biraz zamana birak canim kabullenicek ins....o duygular bende de oliyor ki tek ve nazlim bir masumcukla sonra kiziyorum hem de cokk kızıyorum kendime...ams ruhen bedenen cok yıpranmış olduğumuz icin bu dönemde öyleyiz gececek diye bekliyorum.kendine yüklenme inan herkes bu psiklojide oyle düşünüyorum....
temizlik aynen canim rahatsız oluyorum ama yavaştsn bu huyumu bırakmaya çalışıyorum malum benim eşten de hayir yok bebege bskar
sa bakıyor biraz....evim genelde daginik minik doğduğundan beridir hic düzgün olmadi...arkadaş gelicek bugun ev süpürulecek daginik rahat olmaya çalışıyorum ama icim icimi de yiyor daha yeni kahvaltı masasındayim şu an:) napıyım artik böyle diyorum
dün aksam üzeri kv ariyor yemegin var mi kizim geliyoruz diye yoktu koştur kostur yemek yap.hic halden anlayan yok ki o kadar gözümde büyüdü ki...birsey desen bu rahatlikta cocuk büyütmeye ne kalmis diyorlar.
Aslinda cok kalim degil sicak yerlerde incecik giydirilirse belki bunaltici olmaz. Bunun bi yenidogan aparati var, biraz kalin mont gibi bisey, bebegi onun icine yerlestiriyosun, bebegime pek giydirmemistim, uzun killu badi, ustune ince penye tunik, kilotlu corap ve ince penye tayt, benimde ustumde kaban vardi, bebegim biraz bunalmisti otobuste.. Sonra basini gogsume yaslayip misil misil uyudu ama :)Giysi nasil giydiriyordun disari ciktiginizda mesala?
Evet çok zor ya ben ev hanımı olacak tamam bey olur bey diyecek kadın değildim bu benim bünyeme ters, çalışmıyorum çalışamıyorum eşim yüzünden aslında onun yüzünden değil kendi kararım yüzünden, o kadar kızıyorum ki kendime...Canimmm benimmmmm
Cok zor kadin olmakkk yaa,cileyi hepp biz cekiyoruz,Allah a asi gelmek istemiyorum ama tum sorumluluk bizde,birde ev isi birde kil tuy sorunu,agdasi,misafiri,ayyy cildircam aklima geldikce,ben artik sadexe kocamdan degil butun erkek milletine sinir oluyorum ohhhh ne rahatlar yaaa keske ben ise gitsem ben para kazansammm(
Cok dolmussunn her ne kdr ikinci coxugum olmasada seni anlamaya empati kurmaya calisiyorum ve calistikca ben yoruluyorum,sana ne desem nasil moral versem bilemiyorum ama hayat boyle iste tatlimm yaaa zaman cok cabuk geciyor,bir bakicaz damat olduklari gun gelicek
Ama en azindan ben sana derman olamiyorum ama sen benm gelecegime derman oluyorsun,ben kesin kararliyim cunku ikinciyi istemiyorum bunu senin yazdiklarini okudukca kafama cok daha ii anlamda yer ediyor ama buyuk pay babamizda oda ikinci cocugu hak etmiyor cunku hicccc yardim goremiyorum ben ondan,sksam isten zaten 10 da geliyo eve o geldide rht edeyim yok sadexe ona yemk hazirliycagum zamn tutuyo birde ben dus alirken,hepsi sanirim genel babalar hepsi boyleler cnm yaaa,ben bekar olmayi cok ozluyorumm yada cok zengin olup oglymu alip ulkeyi terketmrk istiyorum iki dadi tutup gemi ile dunya turuna ayrica telefonumu istanbuldan gemi kalkasiya kiyiya firlatmsk istiyorummm :))))))) ayyyy hayali bile pek havaliiii
Canim beresini takiyorum, bide resimde gozukuyor kremrengi bi kumas var onunde o kumas uzuyor omuzlara takiliyor, yani bebege ruzgar gelmiyor aralardaki bosluklardan hava giriyor ama esmiyor. Eger hava cok soguksa kangurunun diaindan nohut battaniye sarip bebekle benim arama sikistiriyorum daha sicak olsun diye, ya bende usurmu filan dusunuyorum surekli kontrol ediyorum ellerini inan benimki sogukken onunki sicacik,evde bile bazen soguk oldugu oluyor :) tutulumanne de ucuza geliyir .com ekleyince kadinlar kulubu yazmis :)ayy canım inşallah büyüyünce dertleride büyümebirazanım bende eşime oğlum iruzgarındayken olsun dedim yok dedi hep onun yüzündenbirde düşüğüm var bundan önce eğer o yaşasaydı şimdi 8 aylık olacaktı, çıkıcam canım netten kıyafet aldım bugün gelir inşallah istediğim pardesü olursa hemen atıcam kendimi yarın:) pespayede çıkmak istemiyorum artık zaten hamileyken ne olursa onu giydim birazda ondan çıkmıyorum kendimi iyi hissetmek için iyi giyinmem lazım benim:)
canım emir hep hareketliydi kardeş gelince benim tahammülümialı sadeceakıl fazla olunca ne yapacağını şaşırıyor, biliyorsun eşimle kreş konusunda da çok sıkıntı yaşamıştım onun yüzünden evde emir!! O yüzden eşime çok öfkeliyim
ah duham dağınık oluyum rahat oluyum diyorum ama yok tamam işi yapmıyorum ama aklım o işle meşgul oluyor sürekli ne olacak bu halim bilmiyorum
çııcam duham çıkıcam inşallah, ayy kv den de fenalık geldi ben her gün görüyorum kadının bir şey yaptığı yok ama aynı muahabbet artık uzak duruyorum daraldım
güle güle kullan canım, bende var bir tane babyrose diye bir marka ablam vermişti dün evde takıyım dedim içinde kayboldu bıdığım, birde şeyi merak ediyorum dışarı ona koyup çıkarınca ağzını burnunu nasıl örtüyorsun bebişin üşümüyor mu?
canım inan eski titizliğim yok ama bende salıyım diyorum olmuyor aklım hep o işte o işi yapınca rahatlıyor içim yoksa birde onun yüzünden daralıyorumnasıl rahat olucam ben,üstelik günde iki kere ev süpürdüğüm oluyor oğlum yüzünden
aa benim gbi bir tane daha varmışş :) yalnız degilmişim , eflalim sen anlatırken bir an kendimi sandım valla nick e bakıyrm benmi yazdıydımki diye :) bende canım bir Yigitten on tane daha olsa bakarım . Ama buyuk oglumla bas edemiyorum . Yigit dogmadan once boyle degildi , sozumu dinlrdi yapma dedigim bir şeyi yapmazdı . Şimdi sozumu dinletemedgim zamanlar oluyor . Bebek uyurken ses yapıyor , bende odadan çıkartıym kendimde çıkıyorum oyuncaklarınıda alıp koridorda ( bizim koridor geniş) oynatıyorum . Yemek yaparkende yanıma alıyorum orda konuşup oyalıyorum anca bu şekilde . O paranoyalar bendede var canım tek ben oldugumu çok abarttıgımı duşunuyordum . Bazen kv kp oglumu gezdrmek için almaya gelirler gondersemmi gondermessemmi ikilemde kalırım . Gondermesem onlara ayıp olacak bide çocuk evde zaten sıkılıyor . Gondersem aklım kalıyor ya kaybederlerse ya arabada giderken kapıyı açarsa eve gotrdklerinde ya pencereyi açıp duserse diye aklıma turlu turlu kotu seyler geliyor . Oglum uyuyunca bende aynı şekilde opuyorum sarılıyorum kızdıgım içşn çok pişman olup vijdan yapıyorum ama sabah olunca tekrar aynı seyler . Çocukta haklı birden bire hayatı degişti onceden surekli gezdirirdim hiç ewde durutmazdım . Her hafta avm lere goturur onun sevdigi seylere bindirirdim , parka gotururdum . Şimdi evde çocuk çizgi film bakıyor ama içimde hiç rahat degil , tamam çizgi filmlern egitici olanlarıda var ama carton network te şiddet içeren tarzda şeyler var . Buda oglumu kotu etkiliyor . Surekli orumcek adam takliti yapıyor evde . Bunada bir son vercm artık kaldrcam o çizgi flmi... Eşime gelincede aynı benim eşimde kendinde hiç hata bulmuyor ona gore hep ben hatalıyım . Birde kavga edersek oda bahanesi oluyor evde durunca kavga ediyoz diyip daha çok gidiyor dışarıya . Bebegide bir yemek hazırlerken tutuyor baska yok . Allah akıl fikir vijdan verir inşllah hepsine ..Günaydın herkese, geçmişi okumadan içimi dökeyim:)
Hanımlar her anlamda çok yorgunum özellikle ruhen, büyük oğlumla başedemiyorum beni resmen tüketti, çok pişmanım kreşe göndermediğim için, resmen sözümü dinletemiyorum, üç buçuk yaşında oğlum beni dinlemiyor ilerde nasıl olacak düşündükçe ruhum sıkışıyor, şimdiden böyleyse büyüyünce bana neler yaşatacak demekten kendimi alamıyorum
Oğlum için ölüp biten ben onu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan ben tıkandım ve babaannesine indiği zaman oh diyorumkendi çocuğum evden gitti diye rahatlıyorum ha bu rahatlama ne kadar sürüyor aşağıdan ağlama inat seslerini duyana kadar, gerçekten rahatlıyormuyum hayır vicdanım öyle rahatsız ki, ona kızdığım için sürekli kardeşin uyuyor sus dediğim için( hoş susmuyor hiç bir şekilde defalarca uyandırıyor) bu onun tercihi değildi ki o istemedi ki kardeşi,halbu ki bu dünyada tek kalmasın bir kardeşi olmalı dedik onun için kardeş istedik Rabbimden... Şimdi onun istemediği hiç memnun olmadığı bir şey için ondan sorumluluk bekliyoruz,omzuna ağır yükler yüklüyoruz, hepsinin farkında olup öfkeme engel olamamam beni kahrediyor,içimi parçalıyor, o akşam uyuyunca öpüyorum öpüyorum ağlıyorum... ama sabah uyanınca yine başa dönüyoruz
Sabah beşte kalkan bir çocuk bebekliğinden beri öyle şimdi kardeşide öyle, düşünün sabah beş akşam dokuz sürekli yaramazlık abartmıyorum sürekli dur sus yapma düşeceksin bir yerin kırılacak sesiz ol, hayır yemekten önce bir şey yemek yok, niye döke saç yiyorsunlar... kii bunların hepsini ona öğretmiştim çok güzel uyguluyordu
Ben süper anne olacaktım çocuğuma kızmayacaktım neler neler ne hayallerim vardı.... annemim bana yaptıklarını ben çocuğuma yapmayacaktım
Onu çook seviyorum çokk, aklıma sürekli kötü şeyler gelir içim yanar olmamış şeylerden, ya babanensindeyken camı açarsa düşerse, ya babasıyla dedesiyle parka gidince kaybederlerse, ya dedesi olur ya yaşlı bayılır bir şey olurda oğlumu kaçırırlarsa diye paranoyakça şeyler gelir aklıma hep, yüreğim hop eder..
Ne olacak bu halim bilmiyorum
İnanın şu uykusuz geceler gazlar vs çok basit sorunlar inanın bana, şimdi miniğin gazı varmış uyumuyormuş ki günlerdir çok huysuz önemi yok bir şekilde baş ediyorum ama beni anlayan konuşmayı bilen derdini anlatabilen oğlumla baş edemiyorum....
Eşim deseniz hiç bir zaman beni anlamdı bana hep ruh hastası muamelesi yapıyor deli muamelesi yapıyor, sorunlarımızı benim üstüme yıkıp kendini aklıyor, hiç bir şekilde kendini haksız görmüyor..
Çok doluyum çok çok yorgun ruhum
yok cnm kayserideyim . Normalde manisa'lıyım annemle babamda orda yaşıyorlar. Ben evlenince buraya geldim eşim kayserili :)Pinar ben seni ist da oturuyorsun saniyordum denek kayseride yasiyorsunuz
bende oyle duşunuyorum . Kardes çok onemli . İyikide kardeslerim var . Mesela kızkardesim var bnden bir yas kuçuk . Herseyden once enn guvendigim kişilerden biri . Çunku ne olursa olsun senin sırrını asla kimseye vermez . Tek içimi doktugum tek herseyimi anlattıgım kişi kardesim diyebilirim . Çevremde çok duyuyorum kardesi olmayıp keske bir kardesim olsaydı diyenleri . En çokta kız olupta bir kız kardesim olsaydı diyenleri . Allah herkesin gonlune gore versin.minione canim esin icin degil bebevin icin duaunmelisin kardssi, bilmiyorum kardessiz olmaz gibi geliyor bana, insan bi zor durumda kalsa destege ihtiyaci olsa kardesleri yaninda oluyor, o yuzden ben istiyorum, herkea ayni zorluklari yasamazki, her cocuk ayni olmaz, hem gelip gecici sorunlar.
Günaydın herkese, geçmişi okumadan içimi dökeyim:)
Hanımlar her anlamda çok yorgunum özellikle ruhen, büyük oğlumla başedemiyorum beni resmen tüketti, çok pişmanım kreşe göndermediğim için, resmen sözümü dinletemiyorum, üç buçuk yaşında oğlum beni dinlemiyor ilerde nasıl olacak düşündükçe ruhum sıkışıyor, şimdiden böyleyse büyüyünce bana neler yaşatacak demekten kendimi alamıyorum
Oğlum için ölüp biten ben onu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan ben tıkandım ve babaannesine indiği zaman oh diyorumkendi çocuğum evden gitti diye rahatlıyorum ha bu rahatlama ne kadar sürüyor aşağıdan ağlama inat seslerini duyana kadar, gerçekten rahatlıyormuyum hayır vicdanım öyle rahatsız ki, ona kızdığım için sürekli kardeşin uyuyor sus dediğim için( hoş susmuyor hiç bir şekilde defalarca uyandırıyor) bu onun tercihi değildi ki o istemedi ki kardeşi,halbu ki bu dünyada tek kalmasın bir kardeşi olmalı dedik onun için kardeş istedik Rabbimden... Şimdi onun istemediği hiç memnun olmadığı bir şey için ondan sorumluluk bekliyoruz,omzuna ağır yükler yüklüyoruz, hepsinin farkında olup öfkeme engel olamamam beni kahrediyor,içimi parçalıyor, o akşam uyuyunca öpüyorum öpüyorum ağlıyorum... ama sabah uyanınca yine başa dönüyoruz
Sabah beşte kalkan bir çocuk bebekliğinden beri öyle şimdi kardeşide öyle, düşünün sabah beş akşam dokuz sürekli yaramazlık abartmıyorum sürekli dur sus yapma düşeceksin bir yerin kırılacak sesiz ol, hayır yemekten önce bir şey yemek yok, niye döke saç yiyorsunlar... kii bunların hepsini ona öğretmiştim çok güzel uyguluyordu
Ben süper anne olacaktım çocuğuma kızmayacaktım neler neler ne hayallerim vardı.... annemim bana yaptıklarını ben çocuğuma yapmayacaktım
Onu çook seviyorum çokk, aklıma sürekli kötü şeyler gelir içim yanar olmamış şeylerden, ya babanensindeyken camı açarsa düşerse, ya babasıyla dedesiyle parka gidince kaybederlerse, ya dedesi olur ya yaşlı bayılır bir şey olurda oğlumu kaçırırlarsa diye paranoyakça şeyler gelir aklıma hep, yüreğim hop eder..
Ne olacak bu halim bilmiyorum
İnanın şu uykusuz geceler gazlar vs çok basit sorunlar inanın bana, şimdi miniğin gazı varmış uyumuyormuş ki günlerdir çok huysuz önemi yok bir şekilde baş ediyorum ama beni anlayan konuşmayı bilen derdini anlatabilen oğlumla baş edemiyorum....
Eşim deseniz hiç bir zaman beni anlamdı bana hep ruh hastası muamelesi yapıyor deli muamelesi yapıyor, sorunlarımızı benim üstüme yıkıp kendini aklıyor, hiç bir şekilde kendini haksız görmüyor..
Çok doluyum çok çok yorgun ruhum
eflalim sıkma canını canım sonra çok güzel arkadaş olacaklar inşallahGelelim minik gazmanıma:) oy oy oy çok tatlı ya çok ama çok da gazlısabırsız yaygaracı, bir dk meme geciksin çığlık çığlığa ağlıyor memeyi verincede kolay kolay susmuyor, uykusu başına vuruyor uyutmaya çalışıyorum çığlık çığlığa ağlıyor, uyutana kadar anam ağlıyor
Sürekli konuşalım istiyor, beni görünce gözü parlıyor babasıda çatlıyorabisine deli oluyor agu gugu konuşuyor
Artık yabancılara dudak büzüyor, bir dudağını büzüyor bir gülüyor sonra alışıyor:) inşallah abisi gibi yabani olmaz, abisi şu altı aydır sosyalleşti ne çekmiştim
Bu aralar çok huysuz büyüme atağı belirtileri var
Yarın inşallah sağlık ocağına gidip rota aşını sorucam, pazartesi yaptırmamız lazım çünkü
Hem evim temiz olsun istiyorum hem çocuklarıma yetmek istiyorum, ve dağınık tozluysa resmen ruhum sıkılıyor, sizler nasıl yapıyorsunuz amaaan salla gitsin ev işini diyebiliyormusunuz?
Ya kızlar ishalden bahsedilmiş ama bebişler zaten cıvık yapmıyorlar mı kakalarını nasıl anlıyorsunuz ishal olduğunu ?
Cok guzel canim.. amin Bende çok isterdim bi ablam bi kız kardeşim olsun..bende oyle duşunuyorum . Kardes çok onemli . İyikide kardeslerim var . Mesela kızkardesim var bnden bir yas kuçuk . Herseyden once enn guvendigim kişilerden biri . Çunku ne olursa olsun senin sırrını asla kimseye vermez . Tek içimi doktugum tek herseyimi anlattıgım kişi kardesim diyebilirim . Çevremde çok duyuyorum kardesi olmayıp keske bir kardesim olsaydı diyenleri . En çokta kız olupta bir kız kardesim olsaydı diyenleri . Allah herkesin gonlune gore versin.
cok sık ypmasindan yani 7-8 den fazla olursa günde. birde ateşi fakan oluy
Bende kiz kardesim yada ablam olmasi i cok isterdim, kiz kardesim var ama cok kucuk benden 16 yas kucuk, kizimla arkadas olurlar insallah :)bende oyle duşunuyorum . Kardes çok onemli . İyikide kardeslerim var . Mesela kızkardesim var bnden bir yas kuçuk . Herseyden once enn guvendigim kişilerden biri . Çunku ne olursa olsun senin sırrını asla kimseye vermez . Tek içimi doktugum tek herseyimi anlattıgım kişi kardesim diyebilirim . Çevremde çok duyuyorum kardesi olmayıp keske bir kardesim olsaydı diyenleri . En çokta kız olupta bir kız kardesim olsaydı diyenleri . Allah herkesin gonlune gore versin.
masallah :) teyze yegen olarak çok yakın olurlar bence onlar buyuyunce . Benimde ilkokula giden erkek kardesim var çok seviyorumm onu hatta onun adı Alperen oglumun adınıda Eren koydum ona sevgimden .Bende kiz kardesim yada ablam olmasi i cok isterdim, kiz kardesim var ama cok kucuk benden 16 yas kucuk, kizimla arkadas olurlar insallah :)
canim engellemnin tek yolu tv yi acmamak acik buldugu an kariik sesler ilgisni ceker..Benimki tv yi yakalayınca resmen izliyor ya nasıl engellerim acaba az önce wc gittim oğlumun hiç sesi çıkmıyor merak ettin napıyo die pusete koymuştum kafayı çevirmiş izliyor :)
bebekler tv izleyince ne olurki ? Zararlı birşeymi ?Benimki tv yi yakalayınca resmen izliyor ya nasıl engellerim acaba az önce wc gittim oğlumun hiç sesi çıkmıyor merak ettin napıyo die pusete koymuştum kafayı çevirmiş izliyor :)
aynen canım açmamak tek çözüm ama evde yalnızda olmuyor oyun halısı iyi fikircanim engellemnin tek yolu tv yi acmamak acik buldugu an kariik sesler ilgisni ceker..
muzikli bi yun halisi dusunebilirsin...seresin yere hem muzikli hem oyuncakli ilgiyi ceker moto geliimi icinde gusel...
tv normal insanin bile beynini durduruyo sanki
..sadexe bakiyosun dusnmuyosun...
o yusden dikkat edilmesi lazim...
beyin hücreleri için zararlı diye biliyorum canmbebekler tv izleyince ne olurki ? Zararlı birşeymi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?