2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar kadınlar analar günaydın :) aranızda prozac kullanan var mı ben hamilelikten önce kullanıyodum da geri baslamak istiyorum ama sütümü azaltır mı ki b grubu bi ilaç emzirirken kullanılıyo ama bilemedim

Günaydın herkese, geçmişi okumadan içimi dökeyim:)

Hanımlar her anlamda çok yorgunum özellikle ruhen, büyük oğlumla başedemiyorum beni resmen tüketti, çok pişmanım kreşe göndermediğim için, resmen sözümü dinletemiyorum, üç buçuk yaşında oğlum beni dinlemiyor ilerde nasıl olacak düşündükçe ruhum sıkışıyor, şimdiden böyleyse büyüyünce bana neler yaşatacak demekten kendimi alamıyorum

Oğlum için ölüp biten ben onu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan ben tıkandım ve babaannesine indiği zaman oh diyorum kendi çocuğum evden gitti diye rahatlıyorum ha bu rahatlama ne kadar sürüyor aşağıdan ağlama inat seslerini duyana kadar, gerçekten rahatlıyormuyum hayır vicdanım öyle rahatsız ki, ona kızdığım için sürekli kardeşin uyuyor sus dediğim için( hoş susmuyor hiç bir şekilde defalarca uyandırıyor) bu onun tercihi değildi ki o istemedi ki kardeşi,halbu ki bu dünyada tek kalmasın bir kardeşi olmalı dedik onun için kardeş istedik Rabbimden... Şimdi onun istemediği hiç memnun olmadığı bir şey için ondan sorumluluk bekliyoruz,omzuna ağır yükler yüklüyoruz, hepsinin farkında olup öfkeme engel olamamam beni kahrediyor,içimi parçalıyor, o akşam uyuyunca öpüyorum öpüyorum ağlıyorum... ama sabah uyanınca yine başa dönüyoruz

Sabah beşte kalkan bir çocuk bebekliğinden beri öyle şimdi kardeşide öyle, düşünün sabah beş akşam dokuz sürekli yaramazlık abartmıyorum sürekli dur sus yapma düşeceksin bir yerin kırılacak sesiz ol, hayır yemekten önce bir şey yemek yok, niye döke saç yiyorsunlar... kii bunların hepsini ona öğretmiştim çok güzel uyguluyordu

Ben süper anne olacaktım çocuğuma kızmayacaktım neler neler ne hayallerim vardı.... annemim bana yaptıklarını ben çocuğuma yapmayacaktım

Onu çook seviyorum çokk, aklıma sürekli kötü şeyler gelir içim yanar olmamış şeylerden, ya babanensindeyken camı açarsa düşerse, ya babasıyla dedesiyle parka gidince kaybederlerse, ya dedesi olur ya yaşlı bayılır bir şey olurda oğlumu kaçırırlarsa diye paranoyakça şeyler gelir aklıma hep, yüreğim hop eder..

Ne olacak bu halim bilmiyorum

İnanın şu uykusuz geceler gazlar vs çok basit sorunlar inanın bana, şimdi miniğin gazı varmış uyumuyormuş ki günlerdir çok huysuz önemi yok bir şekilde baş ediyorum ama beni anlayan konuşmayı bilen derdini anlatabilen oğlumla baş edemiyorum....

Eşim deseniz hiç bir zaman beni anlamdı bana hep ruh hastası muamelesi yapıyor deli muamelesi yapıyor, sorunlarımızı benim üstüme yıkıp kendini aklıyor, hiç bir şekilde kendini haksız görmüyor..

Çok doluyum çok çok yorgun ruhum

Gelelim minik gazmanıma:) oy oy oy çok tatlı ya çok ama çok da gazlı sabırsız yaygaracı, bir dk meme geciksin çığlık çığlığa ağlıyor memeyi verincede kolay kolay susmuyor, uykusu başına vuruyor uyutmaya çalışıyorum çığlık çığlığa ağlıyor, uyutana kadar anam ağlıyor

Sürekli konuşalım istiyor, beni görünce gözü parlıyor babasıda çatlıyor abisine deli oluyor agu gugu konuşuyor

Artık yabancılara dudak büzüyor, bir dudağını büzüyor bir gülüyor sonra alışıyor:) inşallah abisi gibi yabani olmaz, abisi şu altı aydır sosyalleşti ne çekmiştim

Bu aralar çok huysuz büyüme atağı belirtileri var

Yarın inşallah sağlık ocağına gidip rota aşını sorucam, pazartesi yaptırmamız lazım çünkü

Hem evim temiz olsun istiyorum hem çocuklarıma yetmek istiyorum, ve dağınık tozluysa resmen ruhum sıkılıyor, sizler nasıl yapıyorsunuz amaaan salla gitsin ev işini diyebiliyormusunuz?

Bu arada dün akşam yemeğim yoktu tereyağında yumurta yaptım yedim:) kızlar her sabah yapıyordum da anlamıyormuşum, gece resmen süt doldu göğüslerim aklınızda olsun akşam sütünüz azalınca deneyebilirsiniz

Geçmişe bakayım:)

ayy canım ya benim tek çocuğum var ama anlıyorum seni hepsinin yeri ayrı olur candır onlar üzme kendini sen belki süper anne değilsin ama çok iyi bi annesin ne anneler gördüm ayrımcılık yapan öteki evladına bağırıp yüzüne bakmayan sen ise çocuklarını ne kadar düşündüğünü belli ediyosun zaten yazdıklarınla.. ikisi içinde çabalıyosun en azından Allah sabrını verir inşallah üzülme canım zamanla düzelicek herşey bi bakmışın kocaman olmuş abi kardeş bir olup seni kızdırmayı sevecekler uzaktan uzaktan seni izleyip kikirdicekler

çok haklısın canım benimde bir an önce tv den kurtulmam lazım

canım benimkide çiziyor iki elini birden copur copur emiyor ama takmıyorum, elini öyle bir izleyişi ki var ki hayran hayran şakın şaşkın bu keyfi bozmak istemiyorum
Evet canim cok mantikli dedigin, ama sanirim yogurdu ertelerim, sebzeyle baslarim, bide uc gun kurali var, neye alerjisi oldugunu anlamak icinmis, ilk baslarken uc gun tek bi sebzeden yediriyosun, sonraki uc gun mesela baska sebze+bi onceki diye..
canım yoğurt konusunu sen bilirsin tabi onunda doğal mayalama yöntemleri var bakarsın, üç gün kuralı alerjisi olup olmadığını anlamak için uygulanıyor biliyorsundur zaten
bende kilo almaktan korkmaya başladım artık
canım ek gıda deyince öyle bir kase yemiycek hemen, gün gün artacak bir kaşıkla başlanacak önce
Kızlar bebeğim pamukçuk oldu ilerledi doktora gösterdim karbonatlı suyla sil dedi ama karbonatlı suyun yeterli olacağını sanmıyorum yavrum çok acı çekiyor acil cvp verin lütfen ne yapayım
geçmiş olsun
selam kizlar bebeklerinz kafalarini tutabiliyorlar mi acaba? biz 72 gunluguz kafamz halen gidip geliyor
bazen tam tutuyor bazen oynuyor:)
canım sonuç ne oldu inşallah kötü bir şey değildir
Canım baktım oraya bulamadım, alatesettür diye bi siteden şu kıyafeti sipariş ettim, gelsin beğenmezsem iade ederim, o arada da başka kıyafetlere bakacağın yine. Sizce nasıl kızlar

canım kıyafet çok hoşmuş da emzirme işi nasıl olacak bununla ama çok şık bence inşallah sorun olmadan gelir

ay canım benim kv de esmerlik konusunda aynını deyip duruyordu en son kendi kızının yanında patladım anne esmerlik kötü bir şey mi yok teni beyaz deyip duruyorsun dedim,büyük oğlum çok beyaz pamuk gibi bu miniğim ona göre kumral, benim annem doğunca aynı benim bebekliğime benzetti esmer olur dedi, o günden beri kv yok beyaz diyor, bende beyaz değil esmer olacak benim gibi hatta abime benziyor dedim, hakkaTEN ABİMİN BEBEKLİK FOTOSU VAR ONA BENZİYOR BU OĞLUM, bir gün göstericem kv me fotoyu:) büyük oğlum eşime ve görümceme benziyor

ayy söylemesen senin fotoyuda oğlun sanıcaktım resmen kopyan:) maşaallah
canım sen sırtını üşütmüş olabilirsin
Kızlar bebeğim 2-3 gündür bi mememi çekiştirip duruyo sinirleniyo sanki çok huysuz o nelere onur memeyi veriyorum onu normal emiyo niye acaba
o memenden ya sütün az geliyıordur ya çok birde tadına bak canım
doğduğundan beri öyleyse normaldir
1 kilo gayet normal olması gereken dr daha ne istiyor
ha hay çok güldümbende rüyalarımda bile yapamıyorum engel çıkıyor
Ben gercekten bu dr u birakicam
Bu ay 1 kg almisiz,55,5 cm ken 59 olmusuz
Adam halen kilosu daha ii olabilirdi diyo
bencede bırak bayan dr bul canım
maşallah kızına canım
Bende geçenlerde üşütmüştüm otomatik olarak oğlum ishal oldu benden geçtiğini düşünerek çok önemsemedim ama iki üç gündür hala ishal ve yeşile döndü kakası dr a gotursem mi acaba
götür canım
Ayy hic gulcem yoktu ruyada bile rahat kalamadiniz ha bence hepimiz ayniyiz biz bole rahatiz ama esler napar bu durumda anlayisli mi olurlar yoksa baska seyler mi okur insan bilemiyor ve endişelendiriyor
oldu biz o kadar yorulalım sanki cinsellik sadece onların ihtiyacı
canım bende 25 gün uğraştım pes etmedim neler denedim kamera olsaydıda evde çekseydi halimi, pes etme geç değil
canım dün baktım da çok pahalıymış

bilgim yok canım dr a sorman lazım

Ya kızlar ishalden bahsedilmiş ama bebişler zaten cıvık yapmıyorlar mı kakalarını nasıl anlıyorsunuz ishal olduğunu ?

Nego canim Allah kolaylik versin ne desem bilemedim gercekten zor ama, ben bu yuzden yas farkinin az olmasini istiyorum, fazla olunca kiskanclik cok oluyormus, cocuk tek basina evde saltanat surmeye alisiyor, oteki gelince anliyor, onada hak vermek lazim, bende olsam kiskanirdim :). Canim aen bide disari filan cikmiyorsun, bilmiyorum buda psikolojiyi koti etkiliyor bence, bende bazen tembellik edip cikmaya useniyorum, esim zorla hadi diyor inan cikinca oh diyorum ne iyi geldi, daha fazla durma evde uc aylik oldular cik carsiya bikac bisey al, rahatlarsin, alisveris her kadina iyi gelir :))

Nego canim Allahim yar ve yardımcın olsun içten söylüyorum....akilli bidik emir nasıl değişmiş kuzum.kardesine alismak zaman alıyor. benim yegenlerde öyleydi 5 yaşındaydı ama zor alıstılar ama akistilar biraz zamana birak canim kabullenicek ins....o duygular bende de oliyor ki tek ve nazlim bir masumcukla sonra kiziyorum hem de cokk kızıyorum kendime...ams ruhen bedenen cok yıpranmış olduğumuz icin bu dönemde öyleyiz gececek diye bekliyorum.kendine yüklenme inan herkes bu psiklojide oyle düşünüyorum....

temizlik aynen canim rahatsız oluyorum ama yavaştsn bu huyumu bırakmaya çalışıyorum malum benim eşten de hayir yok bebege bskar
sa bakıyor biraz....evim genelde daginik minik doğduğundan beridir hic düzgün olmadi...arkadaş gelicek bugun ev süpürulecek daginik rahat olmaya çalışıyorum ama icim icimi de yiyor daha yeni kahvaltı masasındayim şu an:) napıyım artik böyle diyorum
dün aksam üzeri kv ariyor yemegin var mi kizim geliyoruz diye yoktu koştur kostur yemek yap.hic halden anlayan yok ki o kadar gözümde büyüdü ki...birsey desen bu rahatlikta cocuk büyütmeye ne kalmis diyorlar.

eflalim bir de praline arkadasa da katılıyorum cok hakli...inan o kadar bunaliyorum ki bi ark gelse sohbet etsek bir yere gitsem diyorum iyi geliyor kv ye bile giyinip kusanip takilarimi takip gidiyrum o rahatlatiyor.onceden onceden suslenmezdim giderken kv ye.şimdi gittigim tek yer orasi o yüzden....birileri gelsin bir yere gideyim diyorum hep ...esim de öyle dışarı çıkarmak istiyor hep evde paslaniyorsun diyoo.

Nego canim ergo pahali evet ben yurtdisindayim hem o yuzden uyguna aldim, bide aldigimiz zaman annem turkiyeye doncekti zaten annem almisti bide vergi iadesi yaptilar bayagi uyguna gelmis oldu, tutumluanne.com da hic kullanilmamis geliyor bazen ama hemen bitiyor 175 e gelmisti bi kere hemen kapmislar :).
Canim ben temizligi amaan salla diyorum, benim psikolojim daha onemli, haftada 2 kere supuruyorum bir kere siliyorum, o bile iki arada bi derede, cocuk uyurken hemen yapmaya calistigim bi is, zaten cocuk uyanikkeken yoruluyoruz o uyuyunca dinlenmek istiyorum hemen islere kosamam, utu filan dag gibi :).

Giysi nasil giydiriyordun disari ciktiginizda mesala?

Canimmm benimmmmm
Cok zor kadin olmakkk yaa,cileyi hepp biz cekiyoruz,Allah a asi gelmek istemiyorum ama tum sorumluluk bizde,birde ev isi birde kil tuy sorunu,agdasi,misafiri,ayyy cildircam aklima geldikce,ben artik sadexe kocamdan degil butun erkek milletine sinir oluyorum ohhhh ne rahatlar yaaa keske ben ise gitsem ben para kazansammm(
Cok dolmussunn her ne kdr ikinci coxugum olmasada seni anlamaya empati kurmaya calisiyorum ve calistikca ben yoruluyorum,sana ne desem nasil moral versem bilemiyorum ama hayat boyle iste tatlimm yaaa zaman cok cabuk geciyor,bir bakicaz damat olduklari gun gelicek
Ama en azindan ben sana derman olamiyorum ama sen benm gelecegime derman oluyorsun,ben kesin kararliyim cunku ikinciyi istemiyorum bunu senin yazdiklarini okudukca kafama cok daha ii anlamda yer ediyor ama buyuk pay babamizda oda ikinci cocugu hak etmiyor cunku hicccc yardim goremiyorum ben ondan,sksam isten zaten 10 da geliyo eve o geldide rht edeyim yok sadexe ona yemk hazirliycagum zamn tutuyo birde ben dus alirken,hepsi sanirim genel babalar hepsi boyleler cnm yaaa,ben bekar olmayi cok ozluyorumm yada cok zengin olup oglymu alip ulkeyi terketmrk istiyorum iki dadi tutup gemi ile dunya turuna ayrica telefonumu istanbuldan gemi kalkasiya kiyiya firlatmsk istiyorummm :))))))) ayyyy hayali bile pek havaliiii

ayy canım inşallah büyüyünce dertleride büyümez:)
canım bende eşime oğlum iki yaşındayken olsun dedim yok dedi hep onun yüzünden birde düşüğüm var bundan önce eğer o yaşasaydı şimdi 8 aylık olacaktı, çıkıcam canım netten kıyafet aldım bugün gelir inşallah istediğim pardesü olursa hemen atıcam kendimi yarın:) pespayede çıkmak istemiyorum artık zaten hamileyken ne olursa onu giydim birazda ondan çıkmıyorum kendimi iyi hissetmek için iyi giyinmem lazım benim:)

canım emir hep hareketliydi kardeş gelince benim tahammülüm azaldı sadece akıl fazla olunca ne yapacağını şaşırıyor, biliyorsun eşimle kreş konusunda da çok sıkıntı yaşamıştım onun yüzünden evde emir!! O yüzden eşime çok öfkeliyim

ah duham dağınık oluyum rahat oluyum diyorum ama yok tamam işi yapmıyorum ama aklım o işle meşgul oluyor sürekli ne olacak bu halim bilmiyorum
çııcam duham çıkıcam inşallah, ayy kv den de fenalık geldi ben her gün görüyorum kadının bir şey yaptığı yok ama aynı muahabbet artık uzak duruyorum daraldım

güle güle kullan canım, bende var bir tane babyrose diye bir marka ablam vermişti dün evde takıyım dedim içinde kayboldu bıdığım, birde şeyi merak ediyorum dışarı ona koyup çıkarınca ağzını burnunu nasıl örtüyorsun bebişin üşümüyor mu?

canım inan eski titizliğim yok ama bende salıyım diyorum olmuyor aklım hep o işte o işi yapınca rahatlıyor içim yoksa birde onun yüzünden daralıyorum nasıl rahat olucam ben,üstelik günde iki kere ev süpürdüğüm oluyor oğlum yüzünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…