2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bazen doktorlarda kendini profesör sanıyor onlara da dikkat edelim. (Örneğin bizim aile hekimi)

Günaydın diyecem ama eminim herkes sabahın ilk ışıklarından beri ayakta,bize nerdeyse öğlen oldu
Bu sıralar bebeğim doymuyor heraldeki gece 3 kez uyanmaya başladı ve sabah 5,6 da kesin uyanışını yapıyor.gündüz zaten zorla uyuyan bi bebek nasıl uykum var anlatamam.
Kızlar bişey sorcam lütfen yol gösterin.bebeğim gündüz hiç uzun uykusu yok en fazla yarım saat uyuyor sonra uyanıyor ama aslında uykusu var halinden belli ağlıyor tekrar uyutmaya uğraşıyorum dalamıyor.hal böyle olunca aradan 1 saat geçince tekrar uyku ağlamaları başlıyor.halbuki 1 saat uyusa 2 saatten fazla uyanık kalabilecek ama böyle saçma bir kısır döngü yaşıyoruz.uykusunu uzatıp araları nasıl açabilirim fikri olan varmı

Saglik ocagindaki ebe 4 aylik asisinda artik yogurda baslayabilirsin demisti ondan 2 gune bir felan yogurt vereyim demiatim
canım sen bilirsin ama sütüm yetiyorsa 6. aya kadar bekle derim tabi karar senin:)
geçmiş olsun canım, benim miniğinde dünde beri burnunda hırıltı var akşam banyosundan sonra bere örtmedim bana çekmiş hemen burnu tıkandı, bu sabah aspiratörle çektik, şaşkalozum şaşkın şakın baktı ağlamadı önecden çok ağlıyordu bir aydır hiç. yapmıyordum çünkü:)
Bizde hurma surduk agzina
Benim kiz babasinin kopyasi oldugu icin sakinligini babadan aldi sanirim seninki gibi

Cok cok gecmis olsun.
Rabbim bizi cocuk bakiminda kocalarimiza muhtac etmesin bize saglik sabir guc kuvvet versin inaallah.
amin canım benim duamdır Allah bana güç kuvvet versin kimselere muhtaç etmesin kimseyi de bana etmesin diye:)
canım bizde seni özledik:) biz anayız sorumluluk bizde diye düşünüp eşlerinizi alıştırmayın onlarında sorumluluğu var onlar çalışıyorda biz yan gelip yatmıyoruz odun derim eşime ama bu konuda hak veriyor bana hafta sonu bir günüm nasıl geçirdiğime şahit oluyor çünkü
canım ayına uygun olanla değiştir
canım ben o mamaları direk kullanıyordum büyük oğluma
canım bence ek gıda konusunda direk doktorunla konuş, bak benimde sütüm azaldı oğlum kaka yapmaz oldu ama doktorumuz 15 gün takip edelim ek gıda için çok küçük dedi
canım anne sütünü hiç veremiyormusun bebeğin mi emmiyor alerjiden dolayı mı veremiyorsun? Bebeğin emmiyorsa sağıp versen yok alerjidense diyetle neden çözülmüyor başka bir sıkıntısı mı var belkide anne sütüyle alakası yok?

Alerji konusunda bilgim olmadığı için hangi sütü kullanman gerekir bilemiyorum canım yanlış bilgi vermek istemem, dr un tam olarak ne diyor sadece özel mama mı ver diyor 6. aya kadar, birde anneler ek gıdaya kilo alsın diye başlıyorlar ama 6. aydan önce kiloyu etkilemiyormuş
Suan uykusuzluktan ve yorgunluktan olmek üzereyim bu erkekler insani coleden cikarir mis gibi uyuyan bebegi uyandirdi simdi o uyudu biz ayaktayiz deli olcam
ayyy bilerek mi uyandırdı, kan çıkar ya benimki yapsa ona uyuttururum
canım lactamil kullandım ilk kez bir kutu bitti, humana zaten daha öncede kullandım hala içiyorum, kendimi yemeye verdim arttı sanırım görücez kontrolde
Kızlar kaşik maması markası olarak hero baby kesinlikle tavsiye etmem hipp ve milupa guzel .
canım milupa israilin
Günaydın bugun zombiler haltemis yanimda
aynen
Al benden de o kadar, buyume atagi diyorlar da 4bucuk aydir hic mi bitmez bu atak, benim bebek huysuz baska aciklamasi yok bunun.
canım büyüme atağında sadece huysuzluk olmaz huysuzluk emme krizleri uyumama sonucu bir şey öğrenir mesala benimki geçen hafta ki huysuzluğun uykusuzluğun sonucu tam dönmeye başladı bu hafta yine uyumuyor ne öğrenecek bakalım, birde belli haftalar var büyüme atağı için ama bence söylenenden çok
Gunaydin
Hemen koyu bir kahve gonderiyorum
bende isterim
canım sağol bilgiler için, buz konusu kafamı karıştırdı aşı sonrası yapıyorum daha iyi oluyor

canım bu konuda uzunca yazıcam şimdi miniğim uyandı

Slm kizlar. .
Cok giremiyorum su siralar ablam geldi, dun annem icin dua okundu 20 kisi filan geldi onu atlattim..Allah'a cok sukur Kizim hep uyudu arada uyandikca emzirip devam ettirdim uykuya..
Şimdi de sali.günü ogretmen arkadaslari çağırdım onu da halledince kafam rahatlayacak insallah..
Gece uykusundan benim kizim da sik.uyaniyor yalniz benimki kalkinca emzik niyetine kullaniyor gogsumu oynayip uyuyo yine. .Yani.kisaca gogsumden ayirir ayirmaz uyaniyo..Ben de cok uykusuzum. .
onun disinda lansinoh daki cocuk uzmani 5 aylik bebegi olup da sutum az diyenlere ek gidaya baslayin demiyordu israrla sutunuzu artırın yazmis ben de sasirdim. .Paylasayim dedim..cocuk doktorlarınin gorusleri arasinda da cok fark var anlayamadım gitti..

Nego canım bende nerdeyse 1 aydır çekmiyordum şimdide çekiyorum birşey yok çekmeye çekmeye acemileştim herhalde

Bole uyancani ne bilim ben diyor saatlerce uyumadi pilim bitti sabah 7de kalkti 10da tekrar uyudu sukur bende azcik uyudum

Çok çok geçmiş olsun kuzumu öperim severim bir an önce iyileşsin inş minnağım ağrısını mı söylüyormuş (( kuzum benim bir an önce iyileşsin sana da Allah güç kuvvet sabır versn ibş

benim oğlum da öyle ne yazık ki,,
ben alıyorum oğlumu beraber yatıyorum çünkü kokumuzu alınca uyuyorlar,,, geçen gün üstümü çıkarttım üstüne örttüm yani 1 saat kadar uyudu,, o kadar da etkisi olmadı,,,
birde benim oğlum artık uyanıkken beni emmez oldu,,,çok fazla uyaran var herhalde,, ,onun için uykuya daldıkdan sonra yanına uzanıyorum ve emziriyorum,,,

eşlerin odunluğundan bahsedilmiş,,,,
benim eşim hamile döneminde tam bir odundu,,,, delirtti beni,, bir ara boşayım bunu falan demeye başlamışdım,,
ama doğumla beraber herşey değişti,, (kendi söylediğine göre bebeği ilk gördüğü anda idark etmiş olayı) daha sonra hamilylen yaptıklarına pişman oldu tabiki,,,ama neyse,,, geçti bitti gitti,,,,
ben hastanede bebeği bana verdiklerinde koynumda yatırmışdım,, ten tene,, aynı şeyi eşime de yaptırdım,, verdim oğlumuzu kucağına senin kokunu da seni de bilsin dedim( yurt dışında böyle yapıyorlar , )
her akşam işden geldikden sonra, kesin oğlumu kucağına verdim, senin üstünde uyusun dedim, ki her akşam yarım saat bir saat uyuyordu oğlum eşimin üstünde :)))
şimdi tabi eskisi kadar uyumuyor ama biz oğluşumuzu banyo yaptırdıkdan sonra kendim duşa giriiyorum eşime veriyorum oğluşumu altını değiştiriyor, masaj yapıypr,giydiriyor, beraber oynaşıyorlar,,, ve hep eşime dediğim şey bunları bende yaparım ama bebeğin seni tanıması bilmesi lazım dedim,,,ilk başlarda amaç buydu ama şimdi hayatım da daha kolay,,, :))))
hafta sonları cumartesi yada pazar evde oturuyoruz o günlerde de eşim ile oğlum beraber öğlen uykusu uyuyorlar,,, benim kokumla uyuyuan çocuk eşimin kokusuyla da uyuyor,,, şu an olduğu gibi :))))
yani demem o ki ben eşimi bebekle ilgili olan herşeye dahil ettim imkanlar çerçevesinde,,,
birde lohusa döneminde çok tartıştık sanırsam ben biraz delirdim :))) o dönemde eşime küsmüşdüm ama gene oğluşumuzu verdim,,, uyusun sende dedim,, oğlumuzla ilgili olan konularda konuşdum,,, bence buda önemli,,,

3 günlüğüne istanbula gitmiştik orada kızımın kollarını yüzünü çok fena yemiş. 4 gün oldu kızarıklıklar hala geçmedi. Doktorunuzun verdiği güneş ve sinek kremlerin isimleri nedir?
Yazıyım canım. Güneş kremi 3 isim var isteğe göre;
Mustela veya bioderma veya solante
Sinek ısırdığını önlemek için;
Bella buzzy bee
Isırırsa sürmek için;
Fenish jel =ısırığa günde 2-3 defa

sutunun arttıgına sevindim cnm inşallah bişeye gerek kalmadan anne sutuyle altı ayı tamamlarız canım . Laktamili hiç denemedim sutun kalitesnide arttıyr galiba o bide onu deneyim humana çay arttırdı biraz benim sutumu . Benee kendimiyemeye verdim aç kalmıyorum ama eflalim buyudugu içinmi bilmiyorum sadece anne sutu verince somuruyr resmen beni yiyim emzireyim hemn yine acıkıyorum .

Allah kabul etsin cnm iyi olmuş . Saglık ocagındaki doktormuş gibi bilgi veren ebeler sutum yetmiyor diyince hemn ek gıda basla diyorlar bir sey bildikleri varmiş gibi oysa doktrların çogu ilk altı ay anne sutu verme konusunda hemfikir . Hele bi tanesi vardı kadının birine bilgi veriyodu dinledim yogurtun içine seker katıp byedrmesini oneriyordu bir saat konuştu nerdeyse . Demem o ki saglık ocagndaki ebelere degl doktorunuzu dinleyin bence . Ben ek gıdaya erkn baslıcma sutumu arttırıp altı ay emzrmk istiyrm inşallah.

Selam canlarim
cok uzun bir aradan sonra yine buradayim
sizleri aslinda cok özledim, ama forumu takip etmek biraz zorlasti benim icin.
Bilgisayarin basina oturamayinca da okuyamadim cevap yazamadim derken oglum 4.5 aylik oldu :))

Dilu dolu bir hayatimiz var.
ufak tefek problemlerin haricinde her sey yolunda.
Aşırı denebilecek kadar cok geziyorum.
Carsi pazar kafe yemek gunler misafirlikler yuruyusler vs oglusum dogdugundan beri aliskin sokaklara zaten.
Eşim de Allah razi olsun cok yardimci oldugu icin. Surekli bir yerlerdeyiz.

Hatta bir gunde 3 farkli yere bile gittigimiz oluyor. Cantalar dolusu esya tasisakta yanimizda, bebek arabasini defalarca arabaya koy eve cikart yapsakta zorlansakta vazgecmiyoruz
Bir kere usenirsem hep usenirim sonra.

Mustafacik 3 aylikken tamamen dondu, doner donmez kolunu kurtardi.
Birkac kere dondu birakti.
3.5 aylik oldugu anda surekli dondu
sirt üstü durmaz oldu. Cevirdigimiz an hep dobdu ve hala öyle
TAbi bu sefer sirt ustu donemedigi icin aglayip durdu.
cok sukur su an 4.5 aylik yuzukuyondan sirt ustu dönmeye de basladi ama cani isterse.
su isi de bir kapsa da biraz rahatlasak :)))
masallah subhanallah oldukca hareketli
hicbir yerde birakamiyoruz
oyun halisina koyuyorum 5 dk mutfaga gidiyorum tv unitesinin altina girmis donerek kayarak bir sekilde beceriyor

2 aylik aşısında bir sey olmamisti ama 4 aylik asilarinda atesi cikti maalesef.
D vitaminine devam.
demir damlasini saglik ocagi verdi ama kullanmiyorum cok kustu cok huysuzlasti
kan tahlili isteyecegim doktordan ihtiyaci varsa kullanmasini istiyorum.

Bu aralar hasta olmasada emerken hiriltisi var. Aspiratorle cektiğimiz halde
gecmiyor.
ama emmedigi zaman yok emerken var.
Bunu da soracagim 5. Aylik kontrolde

Kalca cikigi icin 2 kez ultrason bir kez röntgen cektirdik doktor ilk ultrasonda kalcasinin birinde cok az gelisim geriligi var demisti.
diger ultrasultrasonda ve rontgende normal cikti. Bunlar 1 ay arayla yapildi tabi.
ama muayene ederken bir gevseklik geliyor elime ortopedi doktoruna goturun dedi.
goturduk hicbirseyi yokmus elhamdulillah

Sutum elhamdulillah simdiye kadar yetti
bu ayda yeterli kilo alirsa ek gidaya 6 ay dolmadan baslamaya gerek olmayacak insallah

Bende havadisler boyle cogunlukla
butun gunumuz gecemiz oglumuzla geciyir
banyosu uykusu camasiri kusmasi alt degisimi kiyafet degisimi vs

Hee birde gunduz uykulari cooook problemli hep ayagimda sallayarak uyuyor biraktigim an uyaniyor
elektrikli sallanan besigi var
heh diyorum uyudu galiba koydugum anda sak aciyor gozlerini ve asla uyumuyor.
uyumayincada huysuzluk yapiyor haliyle
bu bayagi bir problem oluyor gunduzleri is yapamiyorum cogunlukla camasiri halledip yemek yapabildiysem ayni gun benden iyisi yok
ama disari cikarsak bebek arabasinda uyuyor bu bir avantaj
ama ev isine bir faydasi olmuyor :))

Simdilik bunlar geldi aklima uzun sure olmayinca

Hepinizi cok opuyorum Allah kolaylik versin hepinize cook ozlendiniz

Kızlar adetim çok duzensiz olmya basladı kırk gunde otuz gunde bir oluyor sogan suyu adet olmayı saglıyomuş ve rahmide temizliyomuş içsem sutumden bebege geçermi geçerse zarar olurmu ?

Canlar hepinize selamlar bugün mama sandalyelerıne yakından baktım çok dandik geldi paralarina değer malzeme değiller gibi olanlarda çok yer kaplıyor eşim ahsaptan ben yaparım dedi elinden gelir böyle şeyler kendine guveniyor stokke nin modellerinden indirdim yapacak bu ay içinde yapinca resim atarım ins bu arada bebek bakım odaları çok komik bebekler birbirine bakmaktan ememıyor anneler meme tıkmaya çalışıyor sizler napıyorsunuz bi gecmise bakaym opuyorum sizi

stokkenin mama sandalyesi çok guzel canm ama çok pahalı. Esinin elinden geliyosa yapsın çokta zor bişey gbi gozukmuyor . Birde norml sandalyeye baglanan mama sandalyeleri var canım baktınmı hiç yer kaplamıyr.

Ah canım keşke öyle beraber yatsak nasıl isterim ama çok zor uyuyo yarım saat ayakta sallıyorum ancak uyuyor o da en fazla 30 dk.uykuyla aramız iyi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…