Bazen doktorlarda kendini profesör sanıyor onlara da dikkat edelim. (Örneğin bizim aile hekimi)dr un başlama dediyse başlama bence,,,
bebek bakımıda hamilelik gibi aynı, hiçbir şey birbirini tutmuyor,, onun için güvendiğin bir dr un olması bence yeterli,,,
bizim neye alerjimiz var bilmiyorum ben sadece yoğurt yemiyorum,,,
sağlık ocaklarına ben güvenmiyorum, bir kere gittim orada doktırculuk oynayan bir hemşire vardı,, uyuz oldum,, sağlık ocağında dr la konuşmadıkdan sonra ötekilerin söylediklerini ciddiye alma derim,,,
haklısın ben 3 veya 4 tane doktor değiştirdim,,,şimdi ki dr umdan çok memnunum,,,,Bazen doktorlarda kendini profesör sanıyor onlara da dikkat edelim. (Örneğin bizim aile hekimi)
canım sen bilirsin ama sütüm yetiyorsa 6. aya kadar bekle derim tabi karar senin:)Saglik ocagindaki ebe 4 aylik asisinda artik yogurda baslayabilirsin demisti ondan 2 gune bir felan yogurt vereyim demiatim
geçmiş olsun canım, benim miniğinde dünde beri burnunda hırıltı var akşam banyosundan sonra bere örtmedim bana çekmiş hemen burnu tıkandı, bu sabah aspiratörle çektik, şaşkalozum şaşkın şakın baktı ağlamadı önecden çok ağlıyordu bir aydır hiç. yapmıyordum çünkü:)Sağol canım benden geçti zaten ben tıkanıklığı boyaya bağladım bu gece çok tıkandı şimdi doltordan geldik birşeyi yokmuş şükür etaşi 2, 3 gün olabilirmiş bırın tıkanıklığı var dedi.. Pnun için hastaneye gittim bana ilaç yazdılar ben ondan daha hastaymışım
Ne bileyim canım bir sen buraya gittim diyorsun bir ben hergün mutlaka biryere gidiyorum son 1 haftadır dışarı çıkmadığım gün yok
amin canım benim duamdır Allah bana güç kuvvet versin kimselere muhtaç etmesin kimseyi de bana etmesin diye:)Bizde hurma surduk agzina
Benim kiz babasinin kopyasi oldugu icin sakinligini babadan aldi sanirim seninki gibi
Cok cok gecmis olsun.
Rabbim bizi cocuk bakiminda kocalarimiza muhtac etmesin bize saglik sabir guc kuvvet versin inaallah.
canım bizde seni özledik:) biz anayız sorumluluk bizde diye düşünüp eşlerinizi alıştırmayın onlarında sorumluluğu var onlar çalışıyorda biz yan gelip yatmıyoruz odun derim eşime ama bu konuda hak veriyor bana hafta sonu bir günüm nasıl geçirdiğime şahit oluyor çünküaynen ya ne guzel demisin.bende suan o kadar sinirlym ki bu durumdan dolayi.allahdan calisiyolar ya. Tamam zor ama eve geldiklernde yedikleri onunde yemedikleri ardinda.kiyaft hazir yemek hazir.ama biz olemi.tamam biz anayiz tabiki sorumluluk bizde.ama insn destek bekliyo.insan hemen sikilmazki ya.bu arada kizlar hepinizi cok ozldm ya
canım ayına uygun olanla değiştirHayırlı aksamlar hanimlar, herkesler iyidir inşallah :) esim bugün gece maması aldı 8 tahıllı ama üstünde 6-36 ay yazıyo, biz şuan 5,5 ayı doldurduk, kullanmak için 6yı doldurmayı beklemelimiyim?
Yoksa kullanabilir miyim acaba? Gece maması kullanan var mıı??
canım ben o mamaları direk kullanıyordum büyük oğlumabende hipp 4 36 almıştım ilk gün gaz yaptı bize yada tesadüf bilemiyorum
vermedim bende hattaNego lede konuşmuştuk ama kilo alımı durunca tekrar başladım günde 1defa veriyordum gayet güzel yedi Bi kere 1dilim muz ezdim içine ondan sonra sade yemedi Bi daha 3 gündür yemiyordu dun de bir dilim elma rendeledim yine yedi
acaba hiç koymasamıydım meyve şimdi sade yemiyor
siz nasıl veriyorsunuz kızlar
canım bence ek gıda konusunda direk doktorunla konuş, bak benimde sütüm azaldı oğlum kaka yapmaz oldu ama doktorumuz 15 gün takip edelim ek gıda için çok küçük dediBen henüz vermedim canım, daha bugün aldık, alirken dikkat etmedik daha dogrusu kızım huysuzlanınca eşim aldı, 6-36 ay yazıncada şimdi kullanamayacagım sanırım.
Hipp aradım bende bulamayınca bebelac aldık. Sütüm yeterli değil, mamayıda pek istemiyo artık. Kilo alimı azalacak diye korkuyorum o yüzden baslamak istedim.
Ek gıdaya başladim ama günde 1 öğün şimdilik, daha fazla verebilir miyim bilmiyorum. Kafam karmakarışıkne yapsam bilemedim
canım anne sütünü hiç veremiyormusun bebeğin mi emmiyor alerjiden dolayı mı veremiyorsun? Bebeğin emmiyorsa sağıp versen yok alerjidense diyetle neden çözülmüyor başka bir sıkıntısı mı var belkide anne sütüyle alakası yok?Nego
evet canım özel mama kullanmamız lazım 3 tane özel mama şansımız vardı. doktor yiyebileceği mama bebelec lf dedi. içerisinde süt şekeri yok. Diğerlerini yemez dedi. Bizde onu aldık. Ama tadını hiç sevmiyor. Sanırım diğerlerini hiç sevmez. Anne sütü verdiğim an sıkıntılarımız yeniden başlıyor. Halbuki diyet yapıyorum ona yarasın diye verdiğim kiloları tekrar aldım. Ama kızıma yaramadı napalım Rabbim böyle uygun gördü.
Bişey sorucam canım benim doktorum ek gıdaya 6. ayda başlamam gerektiğini söylüyor. Biliyorsun ben anne sütü veremiyorum zaten. Bende 5. aydan itibaren deneme yapsammı dedim. çoğu arkadaş ek gıdaya başladı, ya da denemeler yapıyor.bende kabak, patates ve havuç denesem mi diye düşünüyorum. en azından 3 gün kuralına göre.
yada yoğurt ama inek sütü olmaz dimi alerjimiz varya senin bilgin varmı keçi sütü olabilirmi.
offf ne zormuş... ama bir o kadar da güzel...
bu arada enerjin harika
ayyy bilerek mi uyandırdı, kan çıkar ya benimki yapsaSuan uykusuzluktan ve yorgunluktan olmek üzereyimbu erkekler insani coleden cikarir mis gibi uyuyan bebegi uyandirdi simdi o uyudu biz ayaktayiz deli olcam
canım lactamil kullandım ilk kez bir kutu bitti, humana zaten daha öncede kullandım hala içiyorum, kendimi yemeye verdim arttı sanırım görücez kontroldeKızlar kaşik mamalarına geçilmeye baslanmış yavastan . Ben daha duşunmuyorum ek gıdaya geçmeyi para verip mama alıp yedrceme bugun para verip sut attrıcı çay aldım (humana stil) sutum arttısn mama yicene sutumle doysun diye ama tabi ovdukleri kadar sut yaparsa bu çay . Bi denicem bakalım kilo alımımız nasıl olacak . Altı ay sırf anne sutu deniyorya baya arastrdım ilk altı ay sadece anne sutu almanın faydaları çok fazla bir kere bebegin organları ek gıda için uygun olmuyormuş buda ilerde gıda alerjisi olma ihtimalini arttırıyrmuş ve bu bebeklerde astım bronşit fazla goruluyormuş vs vs . O yuzdenbiraz daha sıkcam dişimi emzrcem vermicm bişey . Ama sut yetmez o ayrı şimdilik gelişimi iyi gidiyor bakalım . Eflalim sen ne yaptın basladınmı ek gıdaya sutun arttımı ?
canım milupa israilinKızlar kaşik maması markası olarak hero baby kesinlikle tavsiye etmem hipp ve milupa guzel .
aynenGünaydın bugun zombiler haltemis yanimda
canım büyüme atağında sadece huysuzluk olmaz huysuzluk emme krizleri uyumama sonucu bir şey öğrenir mesala benimki geçen hafta ki huysuzluğun uykusuzluğun sonucu tam dönmeye başladı bu hafta yine uyumuyor ne öğrenecek bakalım, birde belli haftalar var büyüme atağı için ama bence söylenenden çokAl benden de o kadar, buyume atagi diyorlar da 4bucuk aydir hic mi bitmez bu atak, benim bebek huysuz baska aciklamasi yok bunun.
bende isterimGunaydin
Hemen koyu bir kahve gonderiyorum
canım sağol bilgiler için, buz konusu kafamı karıştırdı aşı sonrası yapıyorum daha iyi oluyorGüzel anneler
Umarım ihtiyacınız hiç olmaz ama olurda gerekirse diye yazıyorum ki bizim hatalarımıza sizde düşmeyin.
Dün bahsetmiştim kızımın iğne olacağından.
Öncelikle gittiğiniz hastanede bebek hemşiresi var mı diye sorun.
Yoksa minicik bebeğe kocaman adam muamelesi yapıyorlar.
İğneden sonra bacağına eliyle vuruyor diye buz koymuştum. Kasların büzüştüğü için daha çok ağrı verirmiş. Ki doğru 2 gün oldu ve hala aynı yere vuruyor.
Vurarak ağrıdığını gösteriyormuş.
Olabildiğince hareket ettirerek dağılmasını sağlayacakmışız.
Yanınızda çift enjektör götürün ki ilacı çekerken körleşen enjektör bebeğin bacağını acıtmasın. Ucunu değiştirip enjekte etsinler.
İğneden sonra dağılsın diye masaj yapıyoruz ya zaten zedelenmiş olan dokuyu daha da zedeliyormuşuz.
Birkaç dakika bastırıp bi daha ellemiyormuşuz.
Benim gibi acemi annelere duyurulur.
Bünyesinde bebek acil servisi bulunduran hastanelere teşekkür ederiz.
Günaydın diyecem ama eminim herkes sabahın ilk ışıklarından beri ayakta,bize nerdeyse öğlen oldu
Bu sıralar bebeğim doymuyor heraldeki gece 3 kez uyanmaya başladı ve sabah 5,6 da kesin uyanışını yapıyor.gündüz zaten zorla uyuyan bi bebek nasıl uykum var anlatamam.
Kızlar bişey sorcam lütfen yol gösterin.bebeğim gündüz hiç uzun uykusu yok en fazla yarım saat uyuyor sonra uyanıyor ama aslında uykusu var halinden belli ağlıyor tekrar uyutmaya uğraşıyorum dalamıyor.hal böyle olunca aradan 1 saat geçince tekrar uyku ağlamaları başlıyor.halbuki 1 saat uyusa 2 saatten fazla uyanık kalabilecek ama böyle saçma bir kısır döngü yaşıyoruz.uykusunu uzatıp araları nasıl açabilirim fikri olan varmı
Bole uyancani ne bilim ben diyor saatlerce uyumadi pilim bitti sabah 7de kalkti 10da tekrar uyudu sukur bende azcik uyudumcanım sen bilirsin ama sütüm yetiyorsa 6. aya kadar bekle derim tabi karar senin:)
geçmiş olsun canım, benim miniğinde dünde beri burnunda hırıltı var akşam banyosundan sonra bere örtmedim bana çekmiş hemen burnu tıkandı, bu sabah aspiratörle çektik, şaşkalozum şaşkın şakın baktı ağlamadı önecden çok ağlıyordu bir aydır hiç. yapmıyordum çünkü:)
amin canım benim duamdır Allah bana güç kuvvet versin kimselere muhtaç etmesin kimseyi de bana etmesin diye:)
canım bizde seni özledik:) biz anayız sorumluluk bizde diye düşünüp eşlerinizi alıştırmayın onlarında sorumluluğu var onlar çalışıyorda biz yan gelip yatmıyoruz odun derim eşime ama bu konuda hak veriyor bana hafta sonu bir günüm nasıl geçirdiğime şahit oluyor çünkü
canım ayına uygun olanla değiştir
canım ben o mamaları direk kullanıyordum büyük oğluma
canım bence ek gıda konusunda direk doktorunla konuş, bak benimde sütüm azaldı oğlum kaka yapmaz oldu ama doktorumuz 15 gün takip edelim ek gıda için çok küçük dedi
canım anne sütünü hiç veremiyormusun bebeğin mi emmiyor alerjiden dolayı mı veremiyorsun? Bebeğin emmiyorsa sağıp versen yok alerjidense diyetle neden çözülmüyor başka bir sıkıntısı mı var belkide anne sütüyle alakası yok?
Alerji konusunda bilgim olmadığı için hangi sütü kullanman gerekir bilemiyorum canım yanlış bilgi vermek istemem, dr un tam olarak ne diyor sadece özel mama mı ver diyor 6. aya kadar, birde anneler ek gıdaya kilo alsın diye başlıyorlar ama 6. aydan önce kiloyu etkilemiyormuş
ayyy bilerek mi uyandırdı, kan çıkar ya benimki yapsaona uyuttururum
canım lactamil kullandım ilk kez bir kutu bitti, humana zaten daha öncede kullandım hala içiyorum, kendimi yemeye verdim arttı sanırım görücez kontrolde
canım milupa israilin
aynen
canım büyüme atağında sadece huysuzluk olmaz huysuzluk emme krizleri uyumama sonucu bir şey öğrenir mesala benimki geçen hafta ki huysuzluğun uykusuzluğun sonucu tam dönmeye başladı bu hafta yine uyumuyor ne öğrenecek bakalım, birde belli haftalar var büyüme atağı için ama bence söylenenden çok
bende isterim
canım sağol bilgiler için, buz konusu kafamı karıştırdı aşı sonrası yapıyorum daha iyi oluyor
canım bu konuda uzunca yazıcam şimdi miniğim uyandı
Güzel anneler
Umarım ihtiyacınız hiç olmaz ama olurda gerekirse diye yazıyorum ki bizim hatalarımıza sizde düşmeyin.
Dün bahsetmiştim kızımın iğne olacağından.
Öncelikle gittiğiniz hastanede bebek hemşiresi var mı diye sorun.
Yoksa minicik bebeğe kocaman adam muamelesi yapıyorlar.
İğneden sonra bacağına eliyle vuruyor diye buz koymuştum. Kasların büzüştüğü için daha çok ağrı verirmiş. Ki doğru 2 gün oldu ve hala aynı yere vuruyor.
Vurarak ağrıdığını gösteriyormuş.
Olabildiğince hareket ettirerek dağılmasını sağlayacakmışız.
Yanınızda çift enjektör götürün ki ilacı çekerken körleşen enjektör bebeğin bacağını acıtmasın. Ucunu değiştirip enjekte etsinler.
İğneden sonra dağılsın diye masaj yapıyoruz ya zaten zedelenmiş olan dokuyu daha da zedeliyormuşuz.
Birkaç dakika bastırıp bi daha ellemiyormuşuz.
Benim gibi acemi annelere duyurulur.
Bünyesinde bebek acil servisi bulunduran hastanelere teşekkür ederiz.
benim oğlum da öyle ne yazık ki,,Günaydın diyecem ama eminim herkes sabahın ilk ışıklarından beri ayakta,bize nerdeyse öğlen oldu
Bu sıralar bebeğim doymuyor heraldeki gece 3 kez uyanmaya başladı ve sabah 5,6 da kesin uyanışını yapıyor.gündüz zaten zorla uyuyan bi bebek nasıl uykum var anlatamam.
Kızlar bişey sorcam lütfen yol gösterin.bebeğim gündüz hiç uzun uykusu yok en fazla yarım saat uyuyor sonra uyanıyor ama aslında uykusu var halinden belli ağlıyor tekrar uyutmaya uğraşıyorum dalamıyor.hal böyle olunca aradan 1 saat geçince tekrar uyku ağlamaları başlıyor.halbuki 1 saat uyusa 2 saatten fazla uyanık kalabilecek ama böyle saçma bir kısır döngü yaşıyoruz.uykusunu uzatıp araları nasıl açabilirim fikri olan varmı
Yazıyım canım. Güneş kremi 3 isim var isteğe göre;3 günlüğüne istanbula gitmiştik orada kızımın kollarını yüzünü çok fena yemiş. 4 gün oldu kızarıklıklar hala geçmedi. Doktorunuzun verdiği güneş ve sinek kremlerin isimleri nedir?
sutunun arttıgına sevindim cnm inşallah bişeye gerek kalmadan anne sutuyle altı ayı tamamlarız canım . Laktamili hiç denemedim sutun kalitesnide arttıyr galiba o bide onu deneyim humana çay arttırdı biraz benim sutumu . Benee kendimiyemeye verdim aç kalmıyorum ama eflalim buyudugu içinmi bilmiyorum sadece anne sutu verince somuruyr resmen beni yiyim emzireyim hemn yine acıkıyorum .canım sen bilirsin ama sütüm yetiyorsa 6. aya kadar bekle derim tabi karar senin:)
geçmiş olsun canım, benim miniğinde dünde beri burnunda hırıltı var akşam banyosundan sonra bere örtmedim bana çekmiş hemen burnu tıkandı, bu sabah aspiratörle çektik, şaşkalozum şaşkın şakın baktı ağlamadı önecden çok ağlıyordu bir aydır hiç. yapmıyordum çünkü:)
amin canım benim duamdır Allah bana güç kuvvet versin kimselere muhtaç etmesin kimseyi de bana etmesin diye:)
canım bizde seni özledik:) biz anayız sorumluluk bizde diye düşünüp eşlerinizi alıştırmayın onlarında sorumluluğu var onlar çalışıyorda biz yan gelip yatmıyoruz odun derim eşime ama bu konuda hak veriyor bana hafta sonu bir günüm nasıl geçirdiğime şahit oluyor çünkü
canım ayına uygun olanla değiştir
canım ben o mamaları direk kullanıyordum büyük oğluma
canım bence ek gıda konusunda direk doktorunla konuş, bak benimde sütüm azaldı oğlum kaka yapmaz oldu ama doktorumuz 15 gün takip edelim ek gıda için çok küçük dedi
canım anne sütünü hiç veremiyormusun bebeğin mi emmiyor alerjiden dolayı mı veremiyorsun? Bebeğin emmiyorsa sağıp versen yok alerjidense diyetle neden çözülmüyor başka bir sıkıntısı mı var belkide anne sütüyle alakası yok?
Alerji konusunda bilgim olmadığı için hangi sütü kullanman gerekir bilemiyorum canım yanlış bilgi vermek istemem, dr un tam olarak ne diyor sadece özel mama mı ver diyor 6. aya kadar, birde anneler ek gıdaya kilo alsın diye başlıyorlar ama 6. aydan önce kiloyu etkilemiyormuş
ayyy bilerek mi uyandırdı, kan çıkar ya benimki yapsaona uyuttururum
canım lactamil kullandım ilk kez bir kutu bitti, humana zaten daha öncede kullandım hala içiyorum, kendimi yemeye verdim arttı sanırım görücez kontrolde
canım milupa israilin
aynen
canım büyüme atağında sadece huysuzluk olmaz huysuzluk emme krizleri uyumama sonucu bir şey öğrenir mesala benimki geçen hafta ki huysuzluğun uykusuzluğun sonucu tam dönmeye başladı bu hafta yine uyumuyor ne öğrenecek bakalım, birde belli haftalar var büyüme atağı için ama bence söylenenden çok
bende isterim
canım sağol bilgiler için, buz konusu kafamı karıştırdı aşı sonrası yapıyorum daha iyi oluyor
canım bu konuda uzunca yazıcam şimdi miniğim uyandı
ebebekte var canm ben ordan almıştımMilupa israilin malimiymiş bak bilmiyodum ama eflalim hipp mamada heryerde bulunmuyorki .
Allah kabul etsin cnm iyi olmuş . Saglık ocagındaki doktormuş gibi bilgi veren ebeler sutum yetmiyor diyince hemn ek gıda basla diyorlar bir sey bildikleri varmiş gibi oysa doktrların çogu ilk altı ay anne sutu verme konusunda hemfikir . Hele bi tanesi vardı kadının birine bilgi veriyodu dinledim yogurtun içine seker katıp byedrmesini oneriyordu bir saat konuştu nerdeyse . Demem o ki saglık ocagndaki ebelere degl doktorunuzu dinleyin bence . Ben ek gıdaya erkn baslıcma sutumu arttırıp altı ay emzrmk istiyrm inşallah.Slm kizlar. .
Cok giremiyorum su siralar ablam geldi, dun annem icin dua okundu 20 kisi filan geldi onu atlattim..Allah'a cok sukur Kizim hep uyudu arada uyandikca emzirip devam ettirdim uykuya..
Şimdi de sali.günü ogretmen arkadaslari çağırdım onu da halledince kafam rahatlayacak insallah..
Gece uykusundan benim kizim da sik.uyaniyor yalniz benimki kalkinca emzik niyetine kullaniyor gogsumu oynayip uyuyo yine. .Yani.kisaca gogsumden ayirir ayirmaz uyaniyo..Ben de cok uykusuzum. .
onun disinda lansinoh daki cocuk uzmani 5 aylik bebegi olup da sutum az diyenlere ek gidaya baslayin demiyordu israrla sutunuzu artırın yazmis ben de sasirdim. .Paylasayim dedim..cocuk doktorlarınin gorusleri arasinda da cok fark var anlayamadım gitti..
stokkenin mama sandalyesi çok guzel canm ama çok pahalı. Esinin elinden geliyosa yapsın çokta zor bişey gbi gozukmuyor . Birde norml sandalyeye baglanan mama sandalyeleri var canım baktınmı hiç yer kaplamıyr.Canlar hepinize selamlar bugün mama sandalyelerıne yakından baktım çok dandik geldi paralarina değer malzeme değiller gibi olanlarda çok yer kaplıyor eşim ahsaptan ben yaparım dedi elinden gelir böyle şeyler kendine guveniyor stokke nin modellerinden indirdim yapacak bu ay içinde yapinca resim atarım insbu arada bebek bakım odaları çok komik bebekler birbirine bakmaktan ememıyor anneler meme tıkmaya çalışıyor sizler napıyorsunuz bi gecmise bakaym opuyorum sizi
Ah canım keşke öyle beraber yatsak nasıl isterim ama çok zor uyuyo yarım saat ayakta sallıyorum ancak uyuyor o da en fazla 30 dk.uykuyla aramız iyi değilbenim oğlum da öyle ne yazık ki,,
ben alıyorum oğlumu beraber yatıyorum çünkü kokumuzu alınca uyuyorlar,,, geçen gün üstümü çıkarttım üstüne örttüm yani 1 saat kadar uyudu,, o kadar da etkisi olmadı,,,
birde benim oğlum artık uyanıkken beni emmez oldu,,,çok fazla uyaran var herhalde,, ,onun için uykuya daldıkdan sonra yanına uzanıyorum ve emziriyorum,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?