- 25 Kasım 2011
- 679
- 410
- 133
- 43
Benim doktorum ilk 1,5 yil duzensiz olablir dedi, sogan kuru emzirirken yapilirmi bilmiyorum canim.Kızlar adetim çok duzensiz olmya basladı kırk gunde otuz gunde bir oluyor sogan suyu adet olmayı saglıyomuş ve rahmide temizliyomuş içsem sutumden bebege geçermi geçerse zarar olurmu ?
kangurun var mı? benim oğlumun uykusu geldiğinde hemen yatırmam gerekiyor eğer olur da uyku sinyallerini kaçırırsam,, oooo çok zor oluyor,, ağlıyor, huysuz oluyor o zaman bende kanguruya koyuyorum evin içinde gezdirip öyle uyutuyorum,,,Ah canım keşke öyle beraber yatsak nasıl isterim ama çok zor uyuyo yarım saat ayakta sallıyorum ancak uyuyor o da en fazla 30 dk.uykuyla aramız iyi değil
evet canım çok sevimli onlarda minicik aslında düşündüm chicconıunkını almayı oda dengesiz olmaz ama kızım devırebılır kardeşine ulasmaya çalışırken ama mama sandalyelerini kolay kolay devıremez hele babası ahşap yaparsa bişey olmaz insstokkenin mama sandalyesi çok guzel canm ama çok pahalı. Esinin elinden geliyosa yapsın çokta zor bişey gbi gozukmuyor . Birde norml sandalyeye baglanan mama sandalyeleri var canım baktınmı hiç yer kaplamıyr.
canım hiç bozma moralini en fazla bi ay sonra normal hayata dönersin ... Uykusu konusunda da bi kaç tavsiye vereyim benim oğlum masallah subhanallah uyuyunca bi saat uyur bazen hiç ses yoksa 1,5 saat tabi uymadigi atak dönemlerde oldu ... Önce emzırıyorum ustume ben yatıp uzandırıyorum artı yapıyoruz yani öyle dusun ben dış o yatay o izliyor yerden destek alarak bi kaç kere gazını çıkarıyor sonra azcık sirtina masaj sonra azcık sevip oynatıyorum gulduruyorum yoruluyor baktım uykusu hafif geliyor yere yüzüstü koyuyorum önüne oyuncak bende oyuncakları hareket ettiriyorum bi beş dk kiziyor oyuncaklar falan anlıyorum huysuzlanınca beşiği götürüyorum sallamaya başlıyorum elleriyle ayıcıkları falan almaya çalışıyor ama ben umursamıyorum sallamaya devam baktım elini gozune goturuyor hafif doğrultuyorum gazını çıkarıyorum geri yatirip devam sallamaya ısrarla sanıyorum ve uyuyor en az 45 bi saat uyuyor ... Kızımda pek ıslemezdı full sallardım bitkin düşerdik işimizde sonunda uyurdu ama üstüstep çok emzırırdım onu bunu emzırınce bi saat vermiyorum gaz gaz üstüne bırıkmesın diye ins sende de ise yararBugün bebeğim uyanınca emzirip dışarıya çıkardım okadar huysuzlandıki sürekli ağladı eve gelince normal ama dışarıda hep stresli geziyorum.henüz çarşı pazar gezemiyorum sadece yürüyüş yapıyorum onda bile zor bela.herkes normal hayatına döndü ama ben dönemedim neyse büyüdükçe düzelir umudum var
canım bende kaşık mamayı vermedim 2gundurAllah kabul etsin cnm iyi olmuş . Saglık ocagındaki doktormuş gibi bilgi veren ebeler sutum yetmiyor diyince hemn ek gıda basla diyorlar bir sey bildikleri varmiş gibi oysa doktrların çogu ilk altı ay anne sutu verme konusunda hemfikir . Hele bi tanesi vardı kadının birine bilgi veriyodu dinledim yogurtun içine seker katıp byedrmesini oneriyordu bir saat konuştu nerdeyse . Demem o ki saglık ocagndaki ebelere degl doktorunuzu dinleyin bence . Ben ek gıdaya erkn baslıcma sutumu arttırıp altı ay emzrmk istiyrm inşallah.
hoş geldin canımSelam canlarim
cok uzun bir aradan sonra yine buradayim
sizleri aslinda cok özledim, ama forumu takip etmek biraz zorlasti benim icin.
Bilgisayarin basina oturamayinca da okuyamadim cevap yazamadim derken oglum 4.5 aylik oldu :))
Dilu dolu bir hayatimiz var.
ufak tefek problemlerin haricinde her sey yolunda.
Aşırı denebilecek kadar cok geziyorum.
Carsi pazar kafe yemek gunler misafirlikler yuruyusler vs oglusum dogdugundan beri aliskin sokaklara zaten.
Eşim de Allah razi olsun cok yardimci oldugu icin. Surekli bir yerlerdeyiz.
Hatta bir gunde 3 farkli yere bile gittigimiz oluyor. Cantalar dolusu esya tasisakta yanimizda, bebek arabasini defalarca arabaya koy eve cikart yapsakta zorlansakta vazgecmiyoruz
Bir kere usenirsem hep usenirim sonra.
Mustafacik 3 aylikken tamamen dondu, doner donmez kolunu kurtardi.
Birkac kere dondu birakti.
3.5 aylik oldugu anda surekli dondu
sirt üstü durmaz oldu. Cevirdigimiz an hep dobdu ve hala öyle
TAbi bu sefer sirt ustu donemedigi icin aglayip durdu.
cok sukur su an 4.5 aylik yuzukuyondan sirt ustu dönmeye de basladi ama cani isterse.
su isi de bir kapsa da biraz rahatlasak :)))
masallah subhanallah oldukca hareketli
hicbir yerde birakamiyoruz
oyun halisina koyuyorum 5 dk mutfaga gidiyorum tv unitesinin altina girmis donerek kayarak bir sekilde beceriyor
2 aylik aşısında bir sey olmamisti ama 4 aylik asilarinda atesi cikti maalesef.
D vitaminine devam.
demir damlasini saglik ocagi verdi ama kullanmiyorum cok kustu cok huysuzlasti
kan tahlili isteyecegim doktordan ihtiyaci varsa kullanmasini istiyorum.
Bu aralar hasta olmasada emerken hiriltisi var. Aspiratorle cektiğimiz halde
gecmiyor.
ama emmedigi zaman yok emerken var.
Bunu da soracagim 5. Aylik kontrolde
Kalca cikigi icin 2 kez ultrason bir kez röntgen cektirdik doktor ilk ultrasonda kalcasinin birinde cok az gelisim geriligi var demisti.
diger ultrasultrasonda ve rontgende normal cikti. Bunlar 1 ay arayla yapildi tabi.
ama muayene ederken bir gevseklik geliyor elime ortopedi doktoruna goturun dedi.
goturduk hicbirseyi yokmus elhamdulillah
Sutum elhamdulillah simdiye kadar yetti
bu ayda yeterli kilo alirsa ek gidaya 6 ay dolmadan baslamaya gerek olmayacak insallah
Bende havadisler boyle cogunlukla
butun gunumuz gecemiz oglumuzla geciyir
banyosu uykusu camasiri kusmasi alt degisimi kiyafet degisimi vs
Hee birde gunduz uykulari cooook problemli hep ayagimda sallayarak uyuyor biraktigim an uyaniyor
elektrikli sallanan besigi var
heh diyorum uyudu galiba koydugum anda sak aciyor gozlerini ve asla uyumuyor.
uyumayincada huysuzluk yapiyor haliyle
bu bayagi bir problem oluyor gunduzleri is yapamiyorum cogunlukla camasiri halledip yemek yapabildiysem ayni gun benden iyisi yok
ama disari cikarsak bebek arabasinda uyuyor bu bir avantaj
ama ev isine bir faydasi olmuyor :))
Simdilik bunlar geldi aklima uzun sure olmayinca
Hepinizi cok opuyorum Allah kolaylik versin hepinize cook ozlendiniz
Canlar hepinize selamlar bugün mama sandalyelerıne yakından baktım çok dandik geldi paralarina değer malzeme değiller gibi olanlarda çok yer kaplıyor eşim ahsaptan ben yaparım dedi elinden gelir böyle şeyler kendine guveniyor stokke nin modellerinden indirdim yapacak bu ay içinde yapinca resim atarım insbu arada bebek bakım odaları çok komik bebekler birbirine bakmaktan ememıyor anneler meme tıkmaya çalışıyor sizler napıyorsunuz bi gecmise bakaym opuyorum sizi
Canim tahin helvasi denedin mi ? Bende cok sut artirmistisutunun arttıgına sevindim cnm inşallah bişeye gerek kalmadan anne sutuyle altı ayı tamamlarız canım . Laktamili hiç denemedim sutun kalitesnide arttıyr galiba o bide onu deneyim humana çay arttırdı biraz benim sutumu . Benee kendimiyemeye verdim aç kalmıyorum ama eflalim buyudugu içinmi bilmiyorum sadece anne sutu verince somuruyr resmen beni yiyim emzireyim hemn yine acıkıyorum .
Larkin seni merak etmistikSelam canlarim
cok uzun bir aradan sonra yine buradayim
sizleri aslinda cok özledim, ama forumu takip etmek biraz zorlasti benim icin.
Bilgisayarin basina oturamayinca da okuyamadim cevap yazamadim derken oglum 4.5 aylik oldu :))
Dilu dolu bir hayatimiz var.
ufak tefek problemlerin haricinde her sey yolunda.
Aşırı denebilecek kadar cok geziyorum.
Carsi pazar kafe yemek gunler misafirlikler yuruyusler vs oglusum dogdugundan beri aliskin sokaklara zaten.
Eşim de Allah razi olsun cok yardimci oldugu icin. Surekli bir yerlerdeyiz.
Hatta bir gunde 3 farkli yere bile gittigimiz oluyor. Cantalar dolusu esya tasisakta yanimizda, bebek arabasini defalarca arabaya koy eve cikart yapsakta zorlansakta vazgecmiyoruz
Bir kere usenirsem hep usenirim sonra.
Mustafacik 3 aylikken tamamen dondu, doner donmez kolunu kurtardi.
Birkac kere dondu birakti.
3.5 aylik oldugu anda surekli dondu
sirt üstü durmaz oldu. Cevirdigimiz an hep dobdu ve hala öyle
TAbi bu sefer sirt ustu donemedigi icin aglayip durdu.
cok sukur su an 4.5 aylik yuzukuyondan sirt ustu dönmeye de basladi ama cani isterse.
su isi de bir kapsa da biraz rahatlasak :)))
masallah subhanallah oldukca hareketli
hicbir yerde birakamiyoruz
oyun halisina koyuyorum 5 dk mutfaga gidiyorum tv unitesinin altina girmis donerek kayarak bir sekilde beceriyor
2 aylik aşısında bir sey olmamisti ama 4 aylik asilarinda atesi cikti maalesef.
D vitaminine devam.
demir damlasini saglik ocagi verdi ama kullanmiyorum cok kustu cok huysuzlasti
kan tahlili isteyecegim doktordan ihtiyaci varsa kullanmasini istiyorum.
Bu aralar hasta olmasada emerken hiriltisi var. Aspiratorle cektiğimiz halde
gecmiyor.
ama emmedigi zaman yok emerken var.
Bunu da soracagim 5. Aylik kontrolde
Kalca cikigi icin 2 kez ultrason bir kez röntgen cektirdik doktor ilk ultrasonda kalcasinin birinde cok az gelisim geriligi var demisti.
diger ultrasultrasonda ve rontgende normal cikti. Bunlar 1 ay arayla yapildi tabi.
ama muayene ederken bir gevseklik geliyor elime ortopedi doktoruna goturun dedi.
goturduk hicbirseyi yokmus elhamdulillah
Sutum elhamdulillah simdiye kadar yetti
bu ayda yeterli kilo alirsa ek gidaya 6 ay dolmadan baslamaya gerek olmayacak insallah
Bende havadisler boyle cogunlukla
butun gunumuz gecemiz oglumuzla geciyir
banyosu uykusu camasiri kusmasi alt degisimi kiyafet degisimi vs
Hee birde gunduz uykulari cooook problemli hep ayagimda sallayarak uyuyor biraktigim an uyaniyor
elektrikli sallanan besigi var
heh diyorum uyudu galiba koydugum anda sak aciyor gozlerini ve asla uyumuyor.
uyumayincada huysuzluk yapiyor haliyle
bu bayagi bir problem oluyor gunduzleri is yapamiyorum cogunlukla camasiri halledip yemek yapabildiysem ayni gun benden iyisi yok
ama disari cikarsak bebek arabasinda uyuyor bu bir avantaj
ama ev isine bir faydasi olmuyor :))
Simdilik bunlar geldi aklima uzun sure olmayinca
Hepinizi cok opuyorum Allah kolaylik versin hepinize cook ozlendiniz
Canim duzene girmesi icin daha cok erkenKızlar adetim çok duzensiz olmya basladı kırk gunde otuz gunde bir oluyor sogan suyu adet olmayı saglıyomuş ve rahmide temizliyomuş içsem sutumden bebege geçermi geçerse zarar olurmu ?
Canlar hepinize selamlar bugün mama sandalyelerıne yakından baktım çok dandik geldi paralarina değer malzeme değiller gibi olanlarda çok yer kaplıyor eşim ahsaptan ben yaparım dedi elinden gelir böyle şeyler kendine guveniyor stokke nin modellerinden indirdim yapacak bu ay içinde yapinca resim atarım insbu arada bebek bakım odaları çok komik bebekler birbirine bakmaktan ememıyor anneler meme tıkmaya çalışıyor sizler napıyorsunuz bi gecmise bakaym opuyorum sizi
Canım ben konuştum doktorumuzla, kızımı çok zor emziriyorum istemiyor, sağincada 20-30 cc den fazla sütüm çıkmıyor, iyice azaldı yani,canım sen bilirsin ama sütüm yetiyorsa 6. aya kadar bekle derim tabi karar senin:)
geçmiş olsun canım, benim miniğinde dünde beri burnunda hırıltı var akşam banyosundan sonra bere örtmedim bana çekmiş hemen burnu tıkandı, bu sabah aspiratörle çektik, şaşkalozum şaşkın şakın baktı ağlamadı önecden çok ağlıyordu bir aydır hiç. yapmıyordum çünkü:)
amin canım benim duamdır Allah bana güç kuvvet versin kimselere muhtaç etmesin kimseyi de bana etmesin diye:)
canım bizde seni özledik:) biz anayız sorumluluk bizde diye düşünüp eşlerinizi alıştırmayın onlarında sorumluluğu var onlar çalışıyorda biz yan gelip yatmıyoruz odun derim eşime ama bu konuda hak veriyor bana hafta sonu bir günüm nasıl geçirdiğime şahit oluyor çünkü
canım ayına uygun olanla değiştir
canım ben o mamaları direk kullanıyordum büyük oğluma
canım bence ek gıda konusunda direk doktorunla konuş, bak benimde sütüm azaldı oğlum kaka yapmaz oldu ama doktorumuz 15 gün takip edelim ek gıda için çok küçük dedi
canım anne sütünü hiç veremiyormusun bebeğin mi emmiyor alerjiden dolayı mı veremiyorsun? Bebeğin emmiyorsa sağıp versen yok alerjidense diyetle neden çözülmüyor başka bir sıkıntısı mı var belkide anne sütüyle alakası yok?
Alerji konusunda bilgim olmadığı için hangi sütü kullanman gerekir bilemiyorum canım yanlış bilgi vermek istemem, dr un tam olarak ne diyor sadece özel mama mı ver diyor 6. aya kadar, birde anneler ek gıdaya kilo alsın diye başlıyorlar ama 6. aydan önce kiloyu etkilemiyormuş
ayyy bilerek mi uyandırdı, kan çıkar ya benimki yapsaona uyuttururum
canım lactamil kullandım ilk kez bir kutu bitti, humana zaten daha öncede kullandım hala içiyorum, kendimi yemeye verdim arttı sanırım görücez kontrolde
canım milupa israilin
aynen
canım büyüme atağında sadece huysuzluk olmaz huysuzluk emme krizleri uyumama sonucu bir şey öğrenir mesala benimki geçen hafta ki huysuzluğun uykusuzluğun sonucu tam dönmeye başladı bu hafta yine uyumuyor ne öğrenecek bakalım, birde belli haftalar var büyüme atağı için ama bence söylenenden çok
bende isterim
canım sağol bilgiler için, buz konusu kafamı karıştırdı aşı sonrası yapıyorum daha iyi oluyor
canım bu konuda uzunca yazıcam şimdi miniğim uyandı
Bugün aldım canım 5 36 ay mamalardan, kızım severek yedi hatta,Canım 5 36 ay mamalarıda var biz daha 5. Ayınıza girmediğimiz için denemedim siz 5 buçuksanız ınu dene derin
Yazıyım canım. Güneş kremi 3 isim var isteğe göre;
Mustela veya bioderma veya solante
Sinek ısırdığını önlemek için;
Bella buzzy bee
Isırırsa sürmek için;
Fenish jel =ısırığa günde 2-3 defa
Bizim de alerjimiz var, laktoz intoleransinim belirtileri ne acaba?
dr un başlama dediyse başlama bence,,,
bebek bakımıda hamilelik gibi aynı, hiçbir şey birbirini tutmuyor,, onun için güvendiğin bir dr un olması bence yeterli,,,
bizim neye alerjimiz var bilmiyorum ben sadece yoğurt yemiyorum,,,
sağlık ocaklarına ben güvenmiyorum, bir kere gittim orada doktırculuk oynayan bir hemşire vardı,, uyuz oldum,, sağlık ocağında dr la konuşmadıkdan sonra ötekilerin söylediklerini ciddiye alma derim,,,
Canım ne güzel ayrıntılı yazmışsın çok tşk ediyorum.bu uyku meselesi bizde okadar büyük sorun olduki..ilk aylar çok gazlı bi bbekti ayağımda sallamak zorunda kaldım yksa hep ağlıyodu öyle alıştı başka türlü yaygarayı koparıyor dizlerim ağrıyr artık ayağım durunca gözünü açıyor hiç öyle bir saat uyumadı en fazla yarım saat ama dediğini deneyeceğim hoşuma gitti yöntemin.bir nevi uykuya hazırlık ritüeli yapıyorsun o da bunu anlamış uyuyacağını biliyor ne güzel.canım hiç bozma moralini en fazla bi ay sonra normal hayata dönersin ... Uykusu konusunda da bi kaç tavsiye vereyim benim oğlum masallah subhanallah uyuyunca bi saat uyur bazen hiç ses yoksa 1,5 saat tabi uymadigi atak dönemlerde oldu ... Önce emzırıyorum ustume ben yatıp uzandırıyorum artı yapıyoruz yani öyle dusun ben dış o yatay o izliyor yerden destek alarak bi kaç kere gazını çıkarıyor sonra azcık sirtina masaj sonra azcık sevip oynatıyorum gulduruyorum yoruluyor baktım uykusu hafif geliyor yere yüzüstü koyuyorum önüne oyuncak bende oyuncakları hareket ettiriyorum bi beş dk kiziyor oyuncaklar falan anlıyorum huysuzlanınca beşiği götürüyorum sallamaya başlıyorum elleriyle ayıcıkları falan almaya çalışıyor ama ben umursamıyorum sallamaya devam baktım elini gozune goturuyor hafif doğrultuyorum gazını çıkarıyorum geri yatirip devam sallamaya ısrarla sanıyorum ve uyuyor en az 45 bi saat uyuyor ... Kızımda pek ıslemezdı full sallardım bitkin düşerdik işimizde sonunda uyurdu ama üstüstep çok emzırırdım onu bunu emzırınce bi saat vermiyorum gaz gaz üstüne bırıkmesın diye ins sende de ise yarar
aynen canım ben birde hep suna inandım uykusu geldi ve uyuyacak hiç tersini dusunmedım rahat ol ona sinyal gönderCanım ne güzel ayrıntılı yazmışsın çok tşk ediyorum.bu uyku meselesi bizde okadar büyük sorun olduki..ilk aylar çok gazlı bi bbekti ayağımda sallamak zorunda kaldım yksa hep ağlıyodu öyle alıştı başka türlü yaygarayı koparıyor dizlerim ağrıyr artık ayağım durunca gözünü açıyor hiç öyle bir saat uyumadı en fazla yarım saat ama dediğini deneyeceğim hoşuma gitti yöntemin.bir nevi uykuya hazırlık ritüeli yapıyorsun o da bunu anlamış uyuyacağını biliyor ne güzel.
Ne. Yapalım canım bizim bebelerinde kısmeti buymuş ben çok uğraştım mama vermemek için amamolmadıBugün aldım canım 5 36 ay mamalardan, kızım severek yedi hatta,ahh ah gönül ister ki sütümüz yetsinde 6. aya kadar sadece sütümüzle besleyelim ama olmadı ne yazık ki.
benm oglumda 55 cm dogdu ama 57 hiç duymadım annesi babası çokmu selvi boyluKızlar kafama birşry takıldı geçen görümcem benim kızım 57 santim doğdu dedi bu boyda doğan bebek varmı bwnim oğlum53 cm idi ona kısa diyor ben kartını getir bakayım dedim oyalandı getirmedi
tahini hiç denemedim cnm bi denemk lazm çok duydm sutu ve kalitesini arttırdıgını sagol ...Canim tahin helvasi denedin mi ? Bende cok sut artirmisti
Larkin seni merak etmistik
İyi olmana sevindim
Demir damlasini saglik ocaginin versigi bizde aynisini yapti. Ferrum aldim kullaniyorum onda aorun olmadi. Damladan sonra da biraz su veriyorum.
Canim duzene girmesi icin daha cok erken
Bana mama sandalyesi hediye gelmeseydi ben ikia nin alacaktim canim. Cunku kullananlar hem memnun hemde uygundu. Ama tabi esin yapacaksa cok daga guzel.olur. merakla bekliyoruz sonucu
Canım anesi babası uzunda ben annesinden uzunum eşimde uzun boylu ben 1 70 im eşimde 1 85 vardır dahada fazladırbenm oglumda 55 cm dogdu ama 57 hiç duymadım annesi babası çokmu selvi boylu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?