2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bugün bebeğim uyanınca emzirip dışarıya çıkardım okadar huysuzlandıki sürekli ağladı eve gelince normal ama dışarıda hep stresli geziyorum.henüz çarşı pazar gezemiyorum sadece yürüyüş yapıyorum onda bile zor bela.herkes normal hayatına döndü ama ben dönemedim neyse büyüdükçe düzelir umudum var

Kızlar adetim çok duzensiz olmya basladı kırk gunde otuz gunde bir oluyor sogan suyu adet olmayı saglıyomuş ve rahmide temizliyomuş içsem sutumden bebege geçermi geçerse zarar olurmu ?
Benim doktorum ilk 1,5 yil duzensiz olablir dedi, sogan kuru emzirirken yapilirmi bilmiyorum canim.

Ah canım keşke öyle beraber yatsak nasıl isterim ama çok zor uyuyo yarım saat ayakta sallıyorum ancak uyuyor o da en fazla 30 dk.uykuyla aramız iyi değil
kangurun var mı? benim oğlumun uykusu geldiğinde hemen yatırmam gerekiyor eğer olur da uyku sinyallerini kaçırırsam,, oooo çok zor oluyor,, ağlıyor, huysuz oluyor o zaman bende kanguruya koyuyorum evin içinde gezdirip öyle uyutuyorum,,,

stokkenin mama sandalyesi çok guzel canm ama çok pahalı. Esinin elinden geliyosa yapsın çokta zor bişey gbi gozukmuyor . Birde norml sandalyeye baglanan mama sandalyeleri var canım baktınmı hiç yer kaplamıyr.
evet canım çok sevimli onlarda minicik aslında düşündüm chicconıunkını almayı oda dengesiz olmaz ama kızım devırebılır kardeşine ulasmaya çalışırken ama mama sandalyelerini kolay kolay devıremez hele babası ahşap yaparsa bişey olmaz ins

canım hiç bozma moralini en fazla bi ay sonra normal hayata dönersin ... Uykusu konusunda da bi kaç tavsiye vereyim benim oğlum masallah subhanallah uyuyunca bi saat uyur bazen hiç ses yoksa 1,5 saat tabi uymadigi atak dönemlerde oldu ... Önce emzırıyorum ustume ben yatıp uzandırıyorum artı yapıyoruz yani öyle dusun ben dış o yatay o izliyor yerden destek alarak bi kaç kere gazını çıkarıyor sonra azcık sirtina masaj sonra azcık sevip oynatıyorum gulduruyorum yoruluyor baktım uykusu hafif geliyor yere yüzüstü koyuyorum önüne oyuncak bende oyuncakları hareket ettiriyorum bi beş dk kiziyor oyuncaklar falan anlıyorum huysuzlanınca beşiği götürüyorum sallamaya başlıyorum elleriyle ayıcıkları falan almaya çalışıyor ama ben umursamıyorum sallamaya devam baktım elini gozune goturuyor hafif doğrultuyorum gazını çıkarıyorum geri yatirip devam sallamaya ısrarla sanıyorum ve uyuyor en az 45 bi saat uyuyor ... Kızımda pek ıslemezdı full sallardım bitkin düşerdik işimizde sonunda uyurdu ama üstüstep çok emzırırdım onu bunu emzırınce bi saat vermiyorum gaz gaz üstüne bırıkmesın diye ins sende de ise yarar

canım bende kaşık mamayı vermedim 2gundur
çünkü aç değil oğlum sütümle doyuyor sırf kilo alımı azaladı diye verdim ama vermicem artık
hoş geldin canım

aynen canım ya aşırı pahalı bende tam oturmaya başladığında ikea nınkini almayı düşünüyorum

Canim tahin helvasi denedin mi ? Bende cok sut artirmisti

Larkin seni merak etmistik
İyi olmana sevindim
Demir damlasini saglik ocaginin versigi bizde aynisini yapti. Ferrum aldim kullaniyorum onda aorun olmadi. Damladan sonra da biraz su veriyorum.

Kızlar adetim çok duzensiz olmya basladı kırk gunde otuz gunde bir oluyor sogan suyu adet olmayı saglıyomuş ve rahmide temizliyomuş içsem sutumden bebege geçermi geçerse zarar olurmu ?
Canim duzene girmesi icin daha cok erken

Bana mama sandalyesi hediye gelmeseydi ben ikia nin alacaktim canim. Cunku kullananlar hem memnun hemde uygundu. Ama tabi esin yapacaksa cok daga guzel.olur. merakla bekliyoruz sonucu

Canım ben konuştum doktorumuzla, kızımı çok zor emziriyorum istemiyor, sağincada 20-30 cc den fazla sütüm çıkmıyor, iyice azaldı yani, o yüzden doktorum ek gıdaya başlattı çünkü kızım devam sütünü de istememeye başladı. Yani mecbur kaldım canım.

çok teşekkür ederim.

Bizim de alerjimiz var, laktoz intoleransinim belirtileri ne acaba?

Bebekler arasında farklılıklar gösterebiliyormuş canım. Bizde şiddetli karın ağrısı, gaz sancıları,emerken karında guruldama oluyordu.onun için ne memeden nede biberondan emmek istemiyordu. Bulunduğumuz ildeki doktorumuz reflü dedi ve 1 ay reflü ilaçları kullandırdı. Geçmedi çözümde bulunamıyordu bende ankaraya gittim. biz bu şikayetlerle doktora gitmiştik kan idrar ve kaka tahlili yapıldı. kakadan belli oldu. Sağolsun teşhişi hemen koydu ve laktazm ve biagia damla verdi onları kullanıyoruz. emzirdiğim zamanlar süt ve süt ürünleri diyetim vardı. 1 hafta içinde kızımın ağlamaları azaldı. laktoz intoleransı süt şekerine karşı alerji kiminde 8. aya kadar sürüyormuş. kiminde kalıcı oluyormuş ben geçici olduğunu düşünüyorum.

bir arkadaşımın kızında kusma, ishal ve yüzde kızarıklıklar olmuş. aynı teşhis konulmuş.7-8 aylıktan sonra geçmiş. inşallah bizimkide geçer.

süt ve süt ürünleri yiyip içmiyorum. süt şekerine karşı alerjimiz var. Yazdıklarına katılıyorum çok teşekkür ederim. Ben en iyisi demir ilacına başlamayım.

L leble Kanguru almadım ama artık düşünüyorum dışarıda da arabasında durmak istemiyor belki dediğin gibi kolay uyuması da sağlar

Canım ne güzel ayrıntılı yazmışsın çok tşk ediyorum.bu uyku meselesi bizde okadar büyük sorun olduki..ilk aylar çok gazlı bi bbekti ayağımda sallamak zorunda kaldım yksa hep ağlıyodu öyle alıştı başka türlü yaygarayı koparıyor dizlerim ağrıyr artık ayağım durunca gözünü açıyor hiç öyle bir saat uyumadı en fazla yarım saat ama dediğini deneyeceğim hoşuma gitti yöntemin.bir nevi uykuya hazırlık ritüeli yapıyorsun o da bunu anlamış uyuyacağını biliyor ne güzel.

aynen canım ben birde hep suna inandım uykusu geldi ve uyuyacak hiç tersini dusunmedım rahat ol ona sinyal gönder benim iki cocugumun geç uyanık kalıp uyumadıgı çok nadir oldu ahmet kırkı içinde iki veya üç gece gece agladi uyandı onun haricinde ağlar emer geri yatar ... Tavsiye ederim ınan uyuyacagına

Bugün aldım canım 5 36 ay mamalardan, kızım severek yedi hatta, ahh ah gönül ister ki sütümüz yetsinde 6. aya kadar sadece sütümüzle besleyelim ama olmadı ne yazık ki.
Ne. Yapalım canım bizim bebelerinde kısmeti buymuş ben çok uğraştım mama vermemek için amamolmadı

Kızlar kafama birşry takıldı geçen görümcem benim kızım 57 santim doğdu dedi bu boyda doğan bebek varmı bwnim oğlum53 cm idi ona kısa diyor ben kartını getir bakayım dedim oyalandı getirmedi

tahini hiç denemedim cnm bi denemk lazm çok duydm sutu ve kalitesini arttırdıgını sagol ...
cnm dun bnde çok arastrdım dedgn gbi duzenszlik olabilirmiş . Dogumdan sonra ilk altı ay genelde adet olunmzmış olunsada duzensz olurmuş duzenli olanıda varmı çok nadir olarak ama bugun şukur olmuşum ben olamayınca çok şişiyorum goren hamile sanıyor.

benm oglumda 55 cm dogdu ama 57 hiç duymadım annesi babası çokmu selvi boylu
Canım anesi babası uzunda ben annesinden uzunum eşimde uzun boylu ben 1 70 im eşimde 1 85 vardır dahada fazladır

Kizlar sizin de bebekleriniz uyumadan once cilginca agliyor mu.?bebegimi yatar pozisyona getirdigim anda bir sey batmis gibi ciglik cigliga agliyor. Gece gunduz farketmiyor artik. Her seferinde aglaya aglaya uyuyo. Napacagimi sasirdim sinirlerim alt ust oldu artik. Gece de bir bucukta uyandi. Dort bucuga kadar uyutamadim. Sinirimden 6ya kadar da ben uyuyamadim. 7de de gune basladik zaten. Boyle bir sey yasayan var mi aranizda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…