Benimde bitiyor nekadar ugrassamda..uc saatte bir cikan 40 bilemedin 60cc..insan cok uzuluyor..ve hep icimde kalicak bu...biturlu rahatlatamiyorum kendimi..Kızlar ya benim sütüm tamamen bitecek gibi göguslerim küçüldü iyice dün gece 10 dan beri sağıyorum çıkan süt 30 ccbelki manuel cekemiyor diye elektrikli pompa aldim işe yaramadi bari 6 ayı doldursaydık neyse oglumun rızkı bu kadarmış diyorum ama iç sesimi susturamiyorum
Benimde kafam karışıkKizlar buzlukta sut saklama olayi kafami karistirdi biraz. Ilk once bildigim kadariyla memede uretilen sutun icerigi bebegin gelesimine gore degisiyor dogru mudur? Yani ben 8 aylik bebegime 5.ayinda sagdigim sutu verirsem faydali olur mu, yeterli besini alir mi?
Ikincisi, sut saklama poseklerinde buzdolabinda 3 gun derin dondurucuda 6 ay saklanabilir diyor. Simdi derin dondurucu ayri bir sey nofrost ayri bir sey degil mi? Ben sutumu normal nofrost buzdolabinin dondurucusunda sakliyorum. 6 ay durur mu orada. Deein dondurucu daha dusuk isida sakliyor diye biliyorum. Offf ne karisik isler bunlar
Günaydın geçmişi okumadan yazayım fikrinizi almam lazım:)
miniğime lc den bayramlık alıcam inşallah nasip olursa, sizce nasıl bunlar, indirimdekilere baktım malum büyüğüde giydirmek lazım tabi tombiş beni de:) o yüzden uygun bakmam gerekti, renkler nasıl sizce
Eki Görüntüle 1570039 Eki Görüntüle 1570040 Eki Görüntüle 1570041 Eki Görüntüle 1570042 Eki Görüntüle 1570043
canım gideceğimiz yer tıp merkeziBebek hemşiresi olan bi hastanede aldırın kanı. Daha önce iki kere alındı kızımın 2. De morarmadi bile
inşallah canım ama size yazdıkça rahatladım takmıyorum artık:)Nego herkesi toplu alintiliyamiyorum tek tek yaziyorum sana gelince zaten hic alinti yapamiyorum iletmiyo sayfa ya da telim kafayi yedi sinir oldum gecen de boyle oldu neyse bence sen yedirme konusunda sikinti yasamazsin ilkinden tecrubelisin eymen yemeye basladiginda daha rahat olurssun gibi geliyor abisiyle beraber guzel guzel yerler inşallah
canım çok geçmiş olsun maalesef iğne şart yoksa daha kötü olur öksürüğüSelam canlar nasılsnz herkes iyidir insallah okuyamıyorum bugunlerde oglusum hasta oldu teyzeleri cok oksuruyo atesleniyo arada yavrum bugun doktora gittik doktor amca cok uşutmuşunz yavruyu dugune nisana falan mı gittnz klimalı odada mı kaldı falan dedi hayir dedim evden cıkmadik evimz
bahceli cok esiyo dedim cuma gunu tekrar
kontrol var o zamana kadar igne olcaz sabah aksam
yavrum benim o oksurunce cok kotu oluyorum :'( kızlar sizce igne olması mı
daha iyi yoksa şurup icmesimi doktor
surup yazcakti iciyomu diye sordu icmiyo kusuyo cikartiyo dedim igne verdiAllah hepimizn yavrularini korusun bize bagislasin
evet canım çok takıyordu hiç bilgim yok özel mesaj at belki yazarNego cnm azapcicegi ile ben hamile kalmak isteyenler forumunda tanıştım ne yapti cok merak ediyordum cok istiyordu cunku ve kafaya takıyordu. .
bugun daha sık emzirdim, bi de sen dedin ya ek gida kilo aldırmaz pek kafama Dank etti cok sagol...
yaz canım katı düşüncelerim yok benim hormonluymuş vs. çünkü organik diye bir şey olduğuna inanmıyorum artık özellikle sebzede, gdo suz İsrail eli değmeyen tohum kalmadı, bir tek babamın bahçede ki meyve ağaçlarına güvenirim çünkü yılların ağacı onlarKizlar bi arkadasim muhallebi tarifi verdi, ben hic yapmadım ama bebisi cok sevmis..
isterseniz paylasirim burdan Bi de tecrubeli arkadaşlar ne diyo muhallebi isine?
canım aklıma diş geldi ama yok diyorsun, eymen gibi bir şey öğrnecektir dünden beri baba da baba canıma okudu uyumayarak, seninkinden büyük bir atraksiyon bekle sen:)Dışarı çıktık afet oldu bi dışarı çıksam hep yağmur
Oğlum resmen iki gündür ne düzgün beni emiyor nede ek gida istiyor çok huysuz sürekli gaz li sütümde normalden çok her Ağzına aldığında maşallah cuk cuk ses geliyor ama hemen çıkarıyor napcam bu çocuğu ben ya işi gücü gezmek etra fla ilgilenmek kızım gibi olmasın nolur iştahsız bi çocuk daha çekecek gücüm yok
maşallah canım yiyorsa ne ala, bende hippin bebe bisküvisini alıcamKizlar rk gida konusulmus bende yazayim
Brnde baslayali 2 hafta oldu
Yogurdu sevmedi bende bebe buskuvisi koyarak basladim. Gunde 1 kez 2 kasik yogurda 2 bebe buskuvisi koyarak veriyorum.
1 kezde meyve puresi veriyorum.
Bazi sabahlari kahvalti tahili veriyorum 2 mama kasigi olcusuyle icine 1 olcu de devam sutu koyuyorum.
Bazi aksamlar da apramil.iyi grceler kasik mamasi veriyorum. Gece daha az kalkiyor.
Bayramda 6 aylik olacagiz sebze puresi ve corbaya baslayacam.
oyy bende kuzu etine üzülüyorum minicik yavru onlarda1. Asama meyveler elma avokado kayisi muz mango nektarin seftali armut mor erik
1. Asama sebzeler balkabagi havuc kabak patates yerelmasi semizotu ispanak
1. Asama tahillar irmik arpa yulaf pirinc
7. Aydan sonra etle tanistirmaliymisizozellikle kirmizi et hatta kuzu eti hormon tutmuyormus
canım bu yöntem bizim ülkede yeni duyulmaya başlamış o yüzden büyük oğlumda haberim yoktu, buraya yazınca kızlar okudum bende, tecrübe de bir yere kadar:) tecrübe+ yeni bilgiler diyorum:) tabi annelerimizin deneyimlerinide dikkate alıyorum, işte bu yöntemde aklıma yatmayan yoğurda vs. geç başlamak kaşık tutunca olacak anca, muhallebi vericem ben yulaf unundan düşünüyorum bu durumda onu da veremem, kafam karışık artık 3. şık bana uygun:) o yerken benden kenardan tıkıcam ağzına, birde ben büyük oğluma ye diye ısrar etmem bazen milletin baskısından ağlatarak yedirdiğim oldu sonra kendime çok kızdım, eşim zorla yedirir çok kızarım, ben sofrayı kurarım birazdan kaldırıcam yiyorsan ye derim,kendi yediği için daha güzel yiyorNego canım ben blw yi biliyordum ama sizler tecrübeli olunca sizin daha iyi bildiğinizi düşündüğümden paylaşmadım bir de ek gıda benim için bir üst seviye olduğundan hiç gitmedim o konulara benim Zaman'ım vardı çünkü
1. Bulamaç yapıp vermek Peşinde koşturmak en sonunda elini yüzünü silip kalkmak var
2. Blw var önce emzirip sonra yiyeceği şeyleri parmak parmak kesmek var üst baş her yer batıyor ver eline yesin mantığı yok tabi sofraya oturarak yiyecek hani dışarılarda evde değil.. Israr yok aç kaldı diyr ağlamak yok..
3. Blw benzeri hem çocuk yiyecek hem anne baba destekleyecek kaşıkla var genelde Almanlar böyle yapıyor bebek bi Kaşık kendi Ağzına solmaya Çalışıyor bi Kaşık ebeveyn veriyor
ben 2-3 Karışık yapacağım zaten 6-9 ay yaza geliyor bahçede balkonda döksün istediği kadar :)) kışa ne Yaparım bilmem :)
katılıyorum canım avakadoyu daha ben yemedim:) ama kivi mesela bizim ülkede de yetişiyor ondan vermiştim emire bir yaşından sonrabende şunu duymuştum herkesin vücudu kendi ülkesine uyum sağlar tropikal ülkenin çocuğu onu kolay sindirir akdeniz ülkesinin ki muzu o yüzden belki tattirilabilir ama sürekli verilmez gibi ben vermiyorum ben fazla gelenekselciyim sanırım buğday ile kuru yemiş sebze meyve muz neyine yetmiyor gibi düşünüyorm bu benim düşüncem avakado kendim hiç yemedim daha cocuguma vermek ne kadar doğru bilmiyorum bu benim düşüncem
canım bence iyi almış eymen 200 gr almıştıMerhaba kızlar...
Bugün oğlumun 5. Ay kontrolü vardı. Bu ay az kilo almış 450 gr. Doktorum sıvı alımını arttır dedi. Malum yazın terle sıvı kaybediyoruz. Ek gıdaya 6. Ay geçicez dedi.
canım ikiside aynı benim bildiğim, bazı buzdolapları turbo oluyor nofrost değilde, o aya göre sütün besleyiciliğini bende okumuştumKizlar buzlukta sut saklama olayi kafami karistirdi biraz. Ilk once bildigim kadariyla memede uretilen sutun icerigi bebegin gelesimine gore degisiyor dogru mudur? Yani ben 8 aylik bebegime 5.ayinda sagdigim sutu verirsem faydali olur mu, yeterli besini alir mi?
Ikincisi, sut saklama poseklerinde buzdolabinda 3 gun derin dondurucuda 6 ay saklanabilir diyor. Simdi derin dondurucu ayri bir sey nofrost ayri bir sey degil mi? Ben sutumu normal nofrost buzdolabinin dondurucusunda sakliyorum. 6 ay durur mu orada. Deein dondurucu daha dusuk isida sakliyor diye biliyorum. Offf ne karisik isler bunlar
Bir soru da ek gidayla ilgili sevgili anneler.. 6. Ayda tarhana cirbasi verilir mi? Hangi corbalar verilebilir? Optum hepinizi
evet ince hırka canım malum bizim bura serin oluyor akşamları, kararsız kaldım pantolon lacivert mi olsa ama kırmızıda çok severim:)Cok guzel canim.yajisikli eymen e ne giyse yakışır...lacivert hırka mi
Bence kombin güzelGünaydın geçmişi okumadan yazayım fikrinizi almam lazım:)
miniğime lc den bayramlık alıcam inşallah nasip olursa, sizce nasıl bunlar, indirimdekilere baktım malum büyüğüde giydirmek lazım tabi tombiş beni de:) o yüzden uygun bakmam gerekti, renkler nasıl sizce
Eki Görüntüle 1570039 Eki Görüntüle 1570040 Eki Görüntüle 1570041 Eki Görüntüle 1570042 Eki Görüntüle 1570043
beyaz yoktu canım:) tek kalmış bu, olmadı bunu sonra giydiririm 15 liraya düşmüş çünkü:)Bence kombin güzel
Ama ben senin yerinde olsam hırkayı beyaz alırım.
Banada ozellikle avokado vermem gerektigini cok yararli ve besleyici oldugunu soyledi ama diger tropikal meyveler icin bisey demedi hatti kivi ve cilek yasak dediCanim benim doktorum ustune basa basa tropikal meyvelerden vermiyoruz dedi. Neden acaba. Burda herkes avokadonun yararlarindan bahsediyo. O da bir tropikal meyve degil mi? Kafam karisti simdi
Güle güle giyinsin minik kuşbeyaz yoktu canım:) tek kalmış bu, olmadı bunu sonra giydiririm 15 liraya düşmüş çünkü:)
Iki lacivert koyu kacar kirmixi guzel.abdullahla beraber giyinirler kirmizi kırmızıevet ince hırka canım malum bizim bura serin oluyor akşamları, kararsız kaldım pantolon lacivert mi olsa ama kırmızıda çok severim:)
sağol canım inşallah önce alalımda:) beyaz aklımda onu da teyzesi alsınGüle güle giyinsin minik kuş
Iki lacivert koyu kacar kirmixi guzel.abdullahla beraber giyinirler kirmizi kırmızı
Tarhana corbasi verilmez hatta biyerde okudum rejim yapanlar corba icer cocuklarin migdesini corba verip suyla doldurmayin yaziyordu onun yerine pure verin diyoduBir soru da ek gidayla ilgili sevgili anneler.. 6. Ayda tarhana cirbasi verilir mi? Hangi corbalar verilebilir? Optum hepinizi
Biraz üzüldüm canım. Gece başucuma sürahiyle su koydum içtim hep.canım gideceğimiz yer tıp merkezi
inşallah canım ama size yazdıkça rahatladım takmıyorum artık:)
canım çok geçmiş olsun maalesef iğne şart yoksa daha kötü olur öksürüğü
evet canım çok takıyordu hiç bilgim yok özel mesaj at belki yazar
canım her yerde öyle yazıyor ek gıda bebeğin ihtiyacı olan proteini vitamini karşılamıyor önemli olan süt diye
yaz canım katı düşüncelerim yok benim hormonluymuş vs. çünkü organik diye bir şey olduğuna inanmıyorum artık özellikle sebzede, gdo suz İsrail eli değmeyen tohum kalmadı, bir tek babamın bahçede ki meyve ağaçlarına güvenirim çünkü yılların ağacı onlar
canım aklıma diş geldi ama yok diyorsun, eymen gibi bir şey öğrnecektir dünden beri baba da baba canıma okudu uyumayarak, seninkinden büyük bir atraksiyon bekle sen:)
maşallah canım yiyorsa ne ala, bende hippin bebe bisküvisini alıcam
oyy bende kuzu etine üzülüyorum minicik yavru onlarda
canım bu yöntem bizim ülkede yeni duyulmaya başlamış o yüzden büyük oğlumda haberim yoktu, buraya yazınca kızlar okudum bende, tecrübe de bir yere kadar:) tecrübe+ yeni bilgiler diyorum:) tabi annelerimizin deneyimlerinide dikkate alıyorum, işte bu yöntemde aklıma yatmayan yoğurda vs. geç başlamak kaşık tutunca olacak anca, muhallebi vericem ben yulaf unundan düşünüyorum bu durumda onu da veremem, kafam karışık artık 3. şık bana uygun:) o yerken benden kenardan tıkıcam ağzına, birde ben büyük oğluma ye diye ısrar etmem bazen milletin baskısından ağlatarak yedirdiğim oldu sonra kendime çok kızdım, eşim zorla yedirir çok kızarım, ben sofrayı kurarım birazdan kaldırıcam yiyorsan ye derim,kendi yediği için daha güzel yiyor
katılıyorum canım avakadoyu daha ben yemedim:) ama kivi mesela bizim ülkede de yetişiyor ondan vermiştim emire bir yaşından sonra
canım bence iyi almış eymen 200 gr almıştı
canım ikiside aynı benim bildiğim, bazı buzdolapları turbo oluyor nofrost değilde, o aya göre sütün besleyiciliğini bende okumuştum
tarhana verilmez canım
tabi canım insan çok üzülüyor elinde olmadan, iç bolca suyunu artıyor hemen sıkma canınıBiraz üzüldüm canım. Gece başucuma sürahiyle su koydum içtim hep.
çok sağol canım iğneler iyi geldi biraz azaldı öksürüğü çok şükür. kıyafetleriniz de pek güzelmiş güle güle giysin eymen paşa :)canım çok geçmiş olsun maalesef iğne şart yoksa daha kötü olur öksürüğü
Aynen canim cok uzucu takmamak elde degilBenimde bitiyor nekadar ugrassamda..uc saatte bir cikan 40 bilemedin 60cc..insan cok uzuluyor..ve hep icimde kalicak bu...biturlu rahatlatamiyorum kendimi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?