Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah kolaylik versin cnm..haklisin uykusuzluk cok zor..Kizlar bana bi akil verin ne olur. Kizimin uyku problemi var cok ciddi. Dolayisiyla benim de.. sallanmaya iyice alisti napicam ben boyle. Siz de mi boylesiniz ben mi abartiyorum. Kizim uykusuz mu, yoksa her bebek boyle mi bilemedim. Gunduzleri emziriyorum uyuyor, besigine koyuyorum pit uyaniyor basliyor aglamaya. Salliyorum salliyorum uyuyor sonunda. Ama asil problem su ki her seferinde tam yarim saat sonunda mutlaka uyaniyor. Basinda degilsem o sirada bir daha uyutamiyorum. Basindaysam ve sansli gunumdeysem tekrar daliyor. Bunu her gun iki uc kez yasiyorum. Zaten basindan ayrilmak ne mumkun, hissediyor ve hemen uyaniyor.
Gecelleri de en fazla iki saatte bir uyaniyor. Iki saat uyursa seviniyorum artik cunku genelde saat basi ayaktayiz. Kalkip emzirmek zorundayim her defasinda cunku sallarsam uykusu iyice kaciyor bu sefer de 3-4 saat uyuyamiyor. Dun gece 3 saat araliksiz besik salladim. Uyuydu yarim saat sonra uyandi. Saka gibi. Bu yarim saatlik donguler iyice sinirlerimi bozmaya basladi. Mideme vuruyor artik. Bir de kizim en ufak seye uyaniyor. Oyleki gece yatakta doneyim uyaniyor. Sik sik kalkip emzirdigim icin odamizi ayirmadik. Robot gibi yatmak zorunda kaliyorum( sizler de boyle misiniz kizlar yaa. Depresyona girdim artik. Biraz once hem besik salladim hem salya sumuk agladim. Uyku egitimi mi vermeye calissam, napsam bilemedim. O kadar aglatmak da psikolojisini bozar diye cok korkuyorum. Gece uyumuyorum, gunduz besik sallamaktan uyuyamiyorum. Imdaaaat:))
Uykunun haricinde bir sorunumuz yok allaha bin sukur. Ek gidaya da basladik hayirlisiyla.
Uzun oldu kusuruma bakmayin ne olur.
Cnm kabakta alerji olma ihtimali dusuk diye biliyorum.Belki isiliktir doktorunun dediği gibi. .Yine de her bebis farkli tabiki..Gunaydin kizlar, surekli okuyorum ama yazmaya pek firsatim olmuyor. Ek gida denemelerine baslamistik gecen hafta, 6 ayın dolmasini bekleycektim ama yaz tatilinde rayina oturtabileyim siye baslamak zorunda kaldim. Biliyosunuz besin alerjisi var oglumun ve her besini 3 gun dikkatlice denemeye calisiyorum. Bu arada ben hep ayni seyleri yiyorum ki kafam karışmasın tepkileri gozlemleyebileyim. Patates, pirincli kasik mamasi, z.yagini gectik ama kabak denedigim gun isilik tarzinda dokuntuler cikti, doktor isilik diyor ama kafam karisik ve ek gidaya ara verdim gecene kadar. Bu arada alerji mamasi raporu cikardim az az alistirmaya calisiyorum mamaya. Uyku sorunu, huysuzluk vb sorunlari buyueyin kafanizda benden tavsiye, yogurt yiyen bebek gorunce agliyorum bu da bizim sinavimiz. Allahtan gecici bir durum, rabbim daha buyuk dert vermesin.
Canim çok zor anlattıkların hele gece o kadar kısa aralıklarla uyanması çok yıpratır yaa bizim de o şekilde bi donemimiz olmuştu canim sakin kalmaya calisip bebeğini gozlemle bi sıkıntısı vardır belki iyice doymuyor olabilir,burnu tıkalı olabilir, gazı olabilir benimki bu durumlar olunca çok sık uyanıyor. Ben de ne şekilde uyutacagimi sapitiyorum Bazen evde pilli salıncak pilli besik hepsi var ama onlarda uyuyamıyo sallamayı bilmediğinden keşke sallasaydim diye içimden geçirdiğim oluyo oto koltuğunda uyuduğunu keşfettim ne zaman uykusu gelse oto koltuğu veya portbebesine koyup evde turluyoruz öyle uyuyo herkes manyak mısın ayağında bari salla böyle uyutur mu diyo ama ben bi uyutma yöntemi bulduğum icin şükrediyorum, Allah yardımcın olsun canımKizlar bana bi akil verin ne olur. Kizimin uyku problemi var cok ciddi. Dolayisiyla benim de.. sallanmaya iyice alisti napicam ben boyle. Siz de mi boylesiniz ben mi abartiyorum. Kizim uykusuz mu, yoksa her bebek boyle mi bilemedim. Gunduzleri emziriyorum uyuyor, besigine koyuyorum pit uyaniyor basliyor aglamaya. Salliyorum salliyorum uyuyor sonunda. Ama asil problem su ki her seferinde tam yarim saat sonunda mutlaka uyaniyor. Basinda degilsem o sirada bir daha uyutamiyorum. Basindaysam ve sansli gunumdeysem tekrar daliyor. Bunu her gun iki uc kez yasiyorum. Zaten basindan ayrilmak ne mumkun, hissediyor ve hemen uyaniyor.
Gecelleri de en fazla iki saatte bir uyaniyor. Iki saat uyursa seviniyorum artik cunku genelde saat basi ayaktayiz. Kalkip emzirmek zorundayim her defasinda cunku sallarsam uykusu iyice kaciyor bu sefer de 3-4 saat uyuyamiyor. Dun gece 3 saat araliksiz besik salladim. Uyuydu yarim saat sonra uyandi. Saka gibi. Bu yarim saatlik donguler iyice sinirlerimi bozmaya basladi. Mideme vuruyor artik. Bir de kizim en ufak seye uyaniyor. Oyleki gece yatakta doneyim uyaniyor. Sik sik kalkip emzirdigim icin odamizi ayirmadik. Robot gibi yatmak zorunda kaliyorum( sizler de boyle misiniz kizlar yaa. Depresyona girdim artik. Biraz once hem besik salladim hem salya sumuk agladim. Uyku egitimi mi vermeye calissam, napsam bilemedim. O kadar aglatmak da psikolojisini bozar diye cok korkuyorum. Gece uyumuyorum, gunduz besik sallamaktan uyuyamiyorum. Imdaaaat:))
Uykunun haricinde bir sorunumuz yok allaha bin sukur. Ek gidaya da basladik hayirlisiyla.
Uzun oldu kusuruma bakmayin ne olur.
Herkes büyüyünce daha zor diyo ama ben iyi olacağını umut ediyorumSlm kızlar anlaşılan hic akilli uslu bi bebis yok ne zaman rahatlicaz ya buyudukce yoldan cikiyorlar yoksa bunlar iyi gunlerimiz mi önumuzdeki senelerde daha mi kötü olacak
Hep oyle umut ediyorum ama her sabah ciglik cigliga uyaninca umudumu kaybediyorum dis cikacak desem kac aydir boyle bi cikamadi su diş ciksada bende rahatlasam birazHerkes büyüyünce daha zor diyo ama ben iyi olacağını umut ediyorum
Bende dun ilk defa bebek arabasiyla evde gezinti yaptim onda uyudu ama bugun onda da uyumuyorCanim çok zor anlattıkların hele gece o kadar kısa aralıklarla uyanması çok yıpratır yaa bizim de o şekilde bi donemimiz olmuştu canim sakin kalmaya calisip bebeğini gozlemle bi sıkıntısı vardır belki iyice doymuyor olabilir,burnu tıkalı olabilir, gazı olabilir benimki bu durumlar olunca çok sık uyanıyor. Ben de ne şekilde uyutacagimi sapitiyorum Bazen evde pilli salıncak pilli besik hepsi var ama onlarda uyuyamıyo sallamayı bilmediğinden keşke sallasaydim diye içimden geçirdiğim oluyo oto koltuğunda uyuduğunu keşfettim ne zaman uykusu gelse oto koltuğu veya portbebesine koyup evde turluyoruz öyle uyuyo herkes manyak mısın ayağında bari salla böyle uyutur mu diyo ama ben bi uyutma yöntemi bulduğum icin şükrediyorum, Allah yardımcın olsun canım
Album mu olusturdun canimSelam canlar telefon bozuldu giriyorum okuyabiliyordum ama yazamıyorum yeni telefon aldım orda n yazıyorum hep iyisidir inşallah beni merak edenler olmuş hoşuma gitti anlatım ama çok uykum var bi kaç resim ekleyip uyuyacağım hepinizi öpüyorum iyi geceler
Az önce anlamla telefonla konuştum. Oğlu aldığı bayramlık ayakkabıyı sağa sola kardeşine fırlatıyormuş. Umarım bizimkiler öyle olmaz.Slm kızlar anlaşılan hic akilli uslu bi bebis yok ne zaman rahatlicaz ya buyudukce yoldan cikiyorlar yoksa bunlar iyi gunlerimiz mi önumuzdeki senelerde daha mi kötü olacak
Tamam cnm ben belki normal siniri olmayisima bağladımcanım bende polikistik over var zaten Bi düzenim yok ilaç kullanmadan regl olmuyorum olursam da yılda 2-3 kendiliğinden
beni rahatsız etmiyor
eşinin yorumu da çok komik bak çarpıldın der gibiKızlar dün avm ye gittim bebek Odasında bir anne emziriyor :)) kaç aylık dedim.
1 aylık dedi. Ben de oyh çok küçük dedim ama yeni doğmuş diye yani boyutuna kilosuna demedim ve taze anne başladı ağlamaya( ben şok oldum beş dk açıklama Yaptım yeni bebek diye dedim vs vs :)) ki gerçekten de hiçbir Bebeğin kilosuna yorum yapmam Başıma gelene de bakın:)
Hepsi geçecek dert etme diyr konuştum tecrübeli anne olarak meğer yavrusu gece hiç uyanmadan uyuyormuş bu sefer de ben depresyona girdim çıktım bebek odasından heheheh :)))
Eşim de mübarek Kadir günü alışverişe gidersen öyle olur diyor :))
Anladım kızlar ben normal gicikligimi sinirimi regl olmayışima bağlayıp bahane buluyorum dmeekkiI imspecial regl olamama bence sinir stres yapmiyor canim dogumdan sonra duzenli olarak her ay adet oluyorum o kadar gergin sinirliyim ki herseye patlamaya hazirim @Mrssuperfine dedigi gibi yorgunluk uykusuzluk beni de bi canavara dönüştürdü![]()
hoşgeldin güle gulenkullan telefonunu kuzucugun nasilSelam canlar telefon bozuldu giriyorum okuyabiliyordum ama yazamıyorum yeni telefon aldım orda n yazıyorum hep iyisidir inşallah beni merak edenler olmuş hoşuma gitti anlatım ama çok uykum var bi kaç resim ekleyip uyuyacağım hepinizi öpüyorum iyi geceler
canım çok zor Allah kolaylık versin sen anlatınca kızım aklıma geldi o uyuyunca herseyden uyaniyordu nefes alsam bile ben tedirginnoldukca oda daha hassas oluyordu bazen beşiğe koyup hemen aşağıya çöküp kedi gibi sürünerek kaçardımCanim gunduzleri uyuyabilsem bu kadar sorun etmeyecegim. Sallanmak istiyor surekli maalesf. O uyuyor ben basinda nobetci. Gunde 6-7 saatimi besik sallamaya ayirmis durumdayim. Gunluk uykum 3-4 saate dustu ve giderek de kotulesiyor. gece 3te basladim gune yine mesela.Ne birine gidebiliyorum ne birini cagirabiliyorum. besiginden baska bir yerde uyuyamadigi icin kimseye gidemiyorum. 18 ay bunu yasayanlar varmis, bunlari okudukca iyice umutsuzluga kapiliyorum maalesef.
Amin canim daha büyük dertler görmeden bu geçici durumu atlatırsınız inşallah bigun yiyecek canım Allah korusun ya çölyak olsaydı öyle bi öğrencim vardı çok zor Allah küçük seylerle sınav etsin yine ..sanada çok çok kolaylık versinnnGunaydin kizlar, surekli okuyorum ama yazmaya pek firsatim olmuyor. Ek gida denemelerine baslamistik gecen hafta, 6 ayın dolmasini bekleycektim ama yaz tatilinde rayina oturtabileyim siye baslamak zorunda kaldim. Biliyosunuz besin alerjisi var oglumun ve her besini 3 gun dikkatlice denemeye calisiyorum. Bu arada ben hep ayni seyleri yiyorum ki kafam karışmasın tepkileri gozlemleyebileyim. Patates, pirincli kasik mamasi, z.yagini gectik ama kabak denedigim gun isilik tarzinda dokuntuler cikti, doktor isilik diyor ama kafam karisik ve ek gidaya ara verdim gecene kadar. Bu arada alerji mamasi raporu cikardim az az alistirmaya calisiyorum mamaya. Uyku sorunu, huysuzluk vb sorunlari buyueyin kafanizda benden tavsiye, yogurt yiyen bebek gorunce agliyorum bu da bizim sinavimiz. Allahtan gecici bir durum, rabbim daha buyuk dert vermesin.
ayy hadi gözün aydin darısı etraf karıştıran kedi olmasınaBenim de ağlayan bir tırtılım oldu :)
canım sunu soyleyim emeklemeyr başlayınca goreceksin heran başına birşey gelecek diye pesinde oluyorsun ona rağmen ahmet 3 kere kafayı vurdu bi yerlereSlm kızlar anlaşılan hic akilli uslu bi bebis yok ne zaman rahatlicaz ya buyudukce yoldan cikiyorlar yoksa bunlar iyi gunlerimiz mi önumuzdeki senelerde daha mi kötü olacak
canım bende araba koltuğunda uyutuyorum yalnız ayağımla öne arkaya sallayarakCanim çok zor anlattıkların hele gece o kadar kısa aralıklarla uyanması çok yıpratır yaa bizim de o şekilde bi donemimiz olmuştu canim sakin kalmaya calisip bebeğini gozlemle bi sıkıntısı vardır belki iyice doymuyor olabilir,burnu tıkalı olabilir, gazı olabilir benimki bu durumlar olunca çok sık uyanıyor. Ben de ne şekilde uyutacagimi sapitiyorum Bazen evde pilli salıncak pilli besik hepsi var ama onlarda uyuyamıyo sallamayı bilmediğinden keşke sallasaydim diye içimden geçirdiğim oluyo oto koltuğunda uyuduğunu keşfettim ne zaman uykusu gelse oto koltuğu veya portbebesine koyup evde turluyoruz öyle uyuyo herkes manyak mısın ayağında bari salla böyle uyutur mu diyo ama ben bi uyutma yöntemi bulduğum icin şükrediyorum, Allah yardımcın olsun canım
inşallah olmaz ama mutlaka kıskanacak benum kızımdan hıc beklenezdım çok olgun görünürdü etrafındada sessız sakın görünüyor ama ahmet olunca resmen ergen oldu çok hırçın hıc beklemedıgım şekilde bızım tepkımızı görmek ıcın zarar verecek şeyler yaptı ama bazende ablasının balı dour kollayısı var anlatamam kıskanıyor evet anne çok yıpranıyor ıkı küçük çocuk gercekten zormus ınsanların bırı 5 yaşında veya 6 yasında olana ka da r beklemelerini daha iyi anlıyoruz ama belki benim kızım çok kıskanctı buz anlayamamıst olabılırız kıskanç olmazsa senin mink olabılırAz önce anlamla telefonla konuştum. Oğlu aldığı bayramlık ayakkabıyı sağa sola kardeşine fırlatıyormuş. Umarım bizimkiler öyle olmaz.
ablamın kızına yarım gün baksın aklı başına gelir :)
Olmadi oyle bir seyler deneyecegim canim. Sagol cevabin icinElektrikli salincak besik tarzi biseyler ise yarar mi acaba canim? Madem sallanmak istiyor minik bari kendi kendine sallansin sen de rahat et. Bu arada bizimki de ayakta sallanmaya alisti, neyseki dinlenme firsatim oluyor ayagimda olunca. Gece uykusuna dalarkn uyumakta direnirse sallamak sinirimi bozuyor, yataga uzaniyoruz birlikte iyice yoruluyor hareket etmekten ve emip uyuyakaliyor. Kendisi dalinca daha uzun uyuyor, uzun dedigim emmek icin 2 saate bir kalkiyoruz.
ay bakıcı konusu çok sinir bi mevzu alışacaksın mesela etme çocukta sende iyi biri olur ona.. erkekler hareket lı ama mIzmız değil şahsen ben erkegı seçerdim
Aynen ben de hergün dişe bakıyorum ama doktor daha yok dediHep oyle umut ediyorum ama her sabah ciglik cigliga uyaninca umudumu kaybediyorum dis cikacak desem kac aydir boyle bi cikamadi su diş ciksada bende rahatlasam biraz
Seninki de uyanık demek ki canim ben bi gün hangi yöntemle uyutsam ertesi gün o yöntemi denemeye kalkisinca bile mizirdiyodu senin kuzu da yememiş bugün demek kiBende dun ilk defa bebek arabasiyla evde gezinti yaptim onda uyudu ama bugun onda da uyumuyor
Bazen kolum kopuyor bırakıyorum öyle sallayayim diye yok illa gezecek anakucaginda hafif diye anakucaginda oto koltuğu ortamı yaptım onu da istemediTamam cnm ben belki normal siniri olmayisima bağladım
eşinin yorumu da çok komik bak çarpıldın der gibi
Anladım kızlar ben normal gicikligimi sinirimi regl olmayışima bağlayıp bahane buluyorum dmeekki
hoşgeldin güle gulenkullan telefonunu kuzucugun nasil
canım çok zor Allah kolaylık versin sen anlatınca kızım aklıma geldi o uyuyunca herseyden uyaniyordu nefes alsam bile ben tedirginnoldukca oda daha hassas oluyordu bazen beşiğe koyup hemen aşağıya çöküp kedi gibi sürünerek kaçardımama odadan çıkınca ağlama sesi ve ben karisimis saclarla sallamaya devam ben hatta bu cocugumda sallamayacagim dedim guya
ama ahmet te emziğin etkisi sanırım zor uyusada ağzında emzik oldugundan bi saat uyuyor ben kiizmi salıncakta sallamaya alıştırmıştım o daha cabuk dalmasını sağlardı simdi ahmeti de araba koltuğu veya salıncakta salliyorum ters salladigi için gazi varsa da daha kolay daliyor ama bazı şeyler çocuğa özgü malesef 18 aylikkken artik kızım için dedim ki sallamicam ışığı kapattim arkasindan sarildim öyle alıştı ..ama simdi bile bazen uykusuzluktan sapıtınca salıncakta sallarim koca kizi
Amin canim daha büyük dertler görmeden bu geçici durumu atlatırsınız inşallah bigun yiyecek canım Allah korusun ya çölyak olsaydı öyle bi öğrencim vardı çok zor Allah küçük seylerle sınav etsin yine ..sanada çok çok kolaylık versinnn
ayy hadi gözün aydin darısı etraf karıştıran kedi olmasına
canım sunu soyleyim emeklemeyr başlayınca goreceksin heran başına birşey gelecek diye pesinde oluyorsun ona rağmen ahmet 3 kere kafayı vurdu bi yerleresürekli pesinde koşturma donemi 8 -20 ay arası oluyor
yani sen 2,5 yasa kadar rahat etmeyi unut biraz acı gerçekler oldu ama
yalnız su vaar artık konuşunca anlayacak zekası gelişecek senı çok mutlu edecek yaramazlıkları onun büyüdüğünü görmek seni yorgunlukla mest edecek
canım bende araba koltuğunda uyutuyorum yalnız ayağımla öne arkaya sallayarak![]()
Kabullenmeye calisiyorum canim mumkun oldugunca. Ama bazen tahammulum kalmiyor iste. Agliyorum, etrafimdakilere soyleniyorum, derin derin nefes aliyorum, kendi kendimi telkin etmeye calisiyorum. Birkac gun idare ediyor beni. Sonra sil bastan... Boyle boyle buyutucem iste bu cocugu galibaBizdede durumlar öylegündüz en fazla yarım saat yatıyor haliyle uykudunu alamayıncada huysuz oluyor gerçekten seni çok iyi anlıyorum ama ne yapalım..
Ben çareyi bu günlerinde geçeceğine inanmakta buldum sende kabullen öyle yap boşu boşuna stres yapma...
Amin canim cumlemize:)Duygularıma tercüman olmuşsun resmen...
Gece de gündüz de aynen anlattığın gibiyiz biz de...
Gündüz için ben çareyi şöyle buldum. Uyuyunca bende yanına yatıyorum.
Yapacağım şeyleri uyanıkken beraber yapıyoruz. Ne diyeyim Allah kolaylık versin...
Sagol canim. Ayy sakin alistirma sallamaya cok pisman olursun sonra. Bir arkadasim dogdugundan beri israrla sallamamis bebegini. Herkesi uyarmis sallanmicak diye. Ilk zamanlar saatlerce ugrasmis uyutmak icin. Simdi yeni yeni ugrasisinin karsiligini almaya baslamis. Kizi kendi kendine uyumayi ogrenmis ve gece boyu hic uyanmiyormus. Arada yine mizikcilik yapiyormus tabii. O kadar da olsun zaten.Canim çok zor anlattıkların hele gece o kadar kısa aralıklarla uyanması çok yıpratır yaa bizim de o şekilde bi donemimiz olmuştu canim sakin kalmaya calisip bebeğini gozlemle bi sıkıntısı vardır belki iyice doymuyor olabilir,burnu tıkalı olabilir, gazı olabilir benimki bu durumlar olunca çok sık uyanıyor. Ben de ne şekilde uyutacagimi sapitiyorum Bazen evde pilli salıncak pilli besik hepsi var ama onlarda uyuyamıyo sallamayı bilmediğinden keşke sallasaydim diye içimden geçirdiğim oluyo oto koltuğunda uyuduğunu keşfettim ne zaman uykusu gelse oto koltuğu veya portbebesine koyup evde turluyoruz öyle uyuyo herkes manyak mısın ayağında bari salla böyle uyutur mu diyo ama ben bi uyutma yöntemi bulduğum icin şükrediyorum, Allah yardımcın olsun canım