Bende yardım istiyorum. Geçen ay 200 gr almıştı. Bu ay 100 gr almış.Kızlar okuyamadan yazıyorum böyle Paylaşım da olmaz ama kusura bakmayın
Dün doktor kontrolümüz vardı süsledim püsledim doktora teslim ettim kızım kg vermiş(( Sınıfta kalmış givi hissediyorum kendimi o kadar çabama rağmen... Artık daha ne yapayım bilmiyorım. Verdiği kg az buz değil doktor mama vermiyor ona rağmen..
Bu sabah da zorladım resmen elini kolunu bağladı ağzını hepten kapadı. Şu zamana kadar hiç zorlamamıştım bir Kaşık da olsa taşardı şimdi hepten kapadı ağzını(
Hasta bebek ve annelere geçmiş olsun...
Tecrübeli anneler bana yemek saatinizi miktarınızı öğün ve çeşitlerinizi yazar mısınız..
Ben sabah pekmez yumurta sarısı lor
Öğle çeyrek meyve püresi yoğurt
Akşam etli vs sebze yemeği Çorbası yedirmeye çalışıyorum.
Şu zamana kadar bir Çay tabağını bırakın üç Kaşık bile almadı(((
Ne Yapayım nasıl yapayım neyi yanliış yapıyorum?
Zorlayanda küstü bana resmeno kg vermiş ben sırf onu beslemek için deli dana gibi oldum yemekten (
Sütümden de artık hayır yok. Diyete başladım aslında diyet bile değil işte tatlıları aburcuburu kestim of of(
Canim 2bizim hala tam duzenimiz yok, gece2-3 kere kalkip emiyor, sabah emiyor, yumurta sarisi veriyorum bazen, domates salatalik, hurma, kuru kayisi vs kahvaltida biz otururken elinde kemiriyor. Ogle uykusundan sonra meyve yada sebze yemegi, bazen sadece bu kadar yiyor, baze ikind iuykusundan sonrada senze yada yogurr yiyor, ne kadar yediginize soyleyeyim kucuk bebek kavanozlari varya, onun kadar yiyor, standardimiz o bizim onlarin icine koyup yediriyorum hep. 4 yemek kasigi filam eder sanirim.Kızlar okuyamadan yazıyorum böyle Paylaşım da olmaz ama kusura bakmayın
Dün doktor kontrolümüz vardı süsledim püsledim doktora teslim ettim kızım kg vermiş(( Sınıfta kalmış givi hissediyorum kendimi o kadar çabama rağmen... Artık daha ne yapayım bilmiyorım. Verdiği kg az buz değil doktor mama vermiyor ona rağmen..
Bu sabah da zorladım resmen elini kolunu bağladı ağzını hepten kapadı. Şu zamana kadar hiç zorlamamıştım bir Kaşık da olsa taşardı şimdi hepten kapadı ağzını(
Tecrübeli anneler bana yemek saatinizi miktarınızı öğün ve çeşitlerinizi yazar mısınız..
Zorlayanda küstü bana resmeno kg vermiş ben sırf onu beslemek için deli dana gibi oldum yemekten (
Sütümden de artık hayır yok. Diyete başladım aslında diyet bile değil işte tatlıları aburcuburu kestim of of(
Canim menünuzu okuyunca ilk dikkatimi çeken karbonhidrat türü şeyler yok sanki. Bi de meyveli yoğurdu rutin yeme duzenimizden sıkılınca veriyorum ben yoğurdu artık ara öğün olarak eklemeye çalışıyorum şu sıra. Bizim bi günümüz şöyle sabah kahvaltıda kendi yaptığım bisküviyi suyla haftada 2 de ıhlamurla ( oksuruyosa hapsiriyosa) ıslatıyorum içine muz (Anamur muzuysa bütün) ceviz ve pekmez katıyorum. Bu ara gurme annemde bi tarif gördüm onu yapıyorum tam bugday ununu suda pişirip içine yine bütün muz yarım şeftali yine ceviz pekmez. Bunların yanında peynir de yediriyorum. Öğlen kıymalı sebze puresi. Patates eklemiyosam pirincle yapıyorum. Akşamları da irmik pirinç yulaf ve meyveli muhallebi. Akşam öncesine yogurt koymaya çalışıyorum. Kıyma vermeden önce yoğurdu da sebze puresine karıştırıyodum. Yaptıklarım doğru diye değil de fikir olur diye paylaştım. Ama onu asıl besleyen şey mama diye düşünüyorum mamayı azaltinca süzülüyor hemen.Kızlar okuyamadan yazıyorum böyle Paylaşım da olmaz ama kusura bakmayın
Canım mamanın kilo ile hiç alakası yık benim oğlum doğduğundan beri içiyor sade anne sütünü içen bi bebekten farkı yok..Şimdi bebişlerin kilo mevzusu için bende yazayım, malumunuz benim oğluş ilklerde sıkıntı yaşayan bir bebek, ememedi alıştırana kadar alnımın derisi çatladısonra ek gıda savaşımız, aralardaki uyku vs. problemlerini yazmıyım, zor bebek çünkü zor geçti yine malumunuz hamileliğim, ne bekliyordum pamuk gibi bir bebek mi!! Hazırdım aslında buna sürekli ağlamasını hatta gülmemesini bile bekledim somurtkan bir bebek olur sayemde dedim de dedim, bugünüme hamdolsun ben her ne kadar balataları sıyırsamda bakırköylük olsamda bebeğim büyüyor benim bütün dellenmelerime inat hayata gülüyor içimi ısıtıyor
Yemek savaşının sebebini daha önce yazdım çevre baskısı eşimin baskısı vs. 5,5 aylıkken tattırmaya başladım asla istemiyordu asla, biberonla mama hayır, şırıngayla hayır, bebe bisküvisi, meyve püresi, sebze püresi, yoğurt, hazır mamalar hayır hayır, ağzını açmıyordu tıpkı emme savaşında ki gibi direniyordu ağlıyordu morarana kadar, o yemedikçe beni stres bası ağladım isyan da ettim bağırdım sustum içime kapandım her türlü ruh halini yaşadım, onu yemeye zorlarken büyük oğlum bana kızdı yedirme zorlama yemiyor işte bağırdı o bağırdıkça benim sinirim arttı, ona çattım buna çattım kendime çattım, dağ başında yaşamayı hayal ettim...
3 ayın sonunda yemezsen yeme kal böyle dedim bıraktım uğraşmayı, çevremdekilerin ısrarla yediklerinizden ver lafına inat eden ben onu denedim ve sonuç oğlum ben hamileyken en çok neye aşerdiysem en çok neyi sevdiysem onu yemek istiyor, ben çorbacıyım çorba istiyor, hamileyken bolca et yedim ki büyük oğlum da 9 ay artı sonrası et süremedim ağzıma ve büyük oğlum et yemez pek, bu minikse etli ne varsa yer durumda, tabi kan ilacına başlamanında etkisi olduğunu düşünüyorum hatta en çok onun etkisi var çünkü bende kullanınca iştahım açılıyor
Yedirdiklerimi yazayım, etli kemiği haşlıyorum sonra etlerini didiyorum, unu kavurup etin suyunu patatesi soğanı sarımsağı ve etleri atıp düdüklüde yine haşlıyorum, oğlum buna bayıldı her gün versem yer oldu, tuz atıyorum
tarhanayı kıymayı içine çiğden atıp haşlıyorum o suyunu içine bırakıyor zaten haşlayıp attığım et suyunuda katıyorum, bunu da seviyor
kahvaltıda kıymalı yumurta yapıyorum elimle veriyorum, kahvaltıda peynir zeytin meyve hepsini elimle veriyorum ha birde ekmek, elimle verince direnmiyor artık
tavuk çorbası yapıyorum (arapaşı) bunu da çok seviyor
evde yaptığım meyve pürelerini yemiyor kavanoz istiyor buna sinir oluyorum ama yesin diyorum napıyım, bir tek evde muzlu yoğurdumu yiyor
üç gündür bebe bisküvisini devam sütünde eziyorum içine meyve püresi katıp veriyorum öğlenleri, mamayı bu şekilde yediriyorum çok şükür yoksa asla almıyor, üç ölçü koyuyorum
ve asla yapmam dediğim reklam izleterek yediriyorum yemek istemezse, eğer isterse reklama gerek kalmıyor
ek gıda ne kadar verirsek verelim süt olmadan olmuyor bunu biliyorsunuz ve benim sütüm olmasına rağmen kilo almıyor geçen ay uzun aradan sonra 400 gr aldı diye sevindim bu ay dedim 500 alır nerde 200 gr almış yani yemesine rağmen az almış, diğer oğlumun aldığı kiloyla kıyaslayınca o bu aylar daha çok alıyormuş, çünkü o mama içiyordu benide emiyordu ek gıda da her şeyi yiyordu
benimki gibi mama almıyorsa ve sevdiği bir yiyecek varsa ona katabilirsiniz
inanın yemese benimki yemezdi her gören bu yemez büyüyüncede dedi, haklılardı ablamın kızından biliyorum aynı benim oğlum gibiydi
kilo için kalorisi bol hacmi az gıdalar vermek lazım, karbonhidratlar malumunuz, pirinç unu ülker gogly, arı mama tavsiye ederim, bununla muhallebi içine devam sütü bol kalorili olur
çorbalarna piştikten sonra mama katabilirsiniz
ha sanki benimkine çare mi, inanın her gün bebeğe kilo aldıran besinlere bakıyorum, ceviz badem çekip yemeklerine katabiliriz miktarı az kalorisi bol olur
bu ay bakıcam eğer oğlum düzenli yerse mama etki edecek mi sonucu inşallah yazıcam, iki gündür iştahsız hastalığına bağlıyorum yine yemiycek mi diye düşünmek istemiyorum
Canim dis beyazlatma bende dusunuyorum yontemin adi ne yazar misin bende bi ara sigara icmistim ama yillar oldu hic icmiyorum cay ve kahve cok iciyorum benim disimde sarardiKizlar malum temiz hava,ev isi yok,arda ne zmn uyursa yatajtan dusmesin diye kivriliyorum aaa bi bakmisim uyumusum
Valla burasi cok iyi geldi ve acaip kg aldigimin farkindayim
Fortmantoda bir ayna var,aynami bozuk genismi gosteriyo yoksa gercekten ben bu halemi geldim soktayim(
Artik karsrim kesin burdan doner donmez 9. Cu ay kontrolumuz icin dr a gittigim gun kendimede diyetisyen icin randevu alicam
Ben cunku kendimi biliyorum istediginiz kadar beni motive edin eslik edin citir annelerine tesvik edin benden bi cacik olmaz,ben zayiflsyamam cunku iradem cok zayif malesefff
Heee bu demek diilki zayiflayamam,sadece gorev haline gelmeli,para vermeliyim o zmn isler degisir gibime geliyor cunku yaklasik 10 sene sigara kullandimaslada birakma niyetim yoktu ,hicbir resimde gulemiyordum dislerim cok sararmisti artik,birgun karar verdim ve dislerimi beyazlattirdim
Sonuc harikaydiii bembeyax olmuslardi ve tam 2 hafta surdu tedavi,gece boyu agzimin icinde dev gibi bir kalipla ilacla uyumustum o kdr canim yaniyorduki ama sonuca degmistii
Dr sart kostuu eger sigara icersen tum bu olanlar verdigin para bosa gider dedi
İste o gun gunde 1 paket sigara icen ben sigarayi biraktim tam 4 yil oluyor
Simdi insallahhh bu basarimi bu azmimi kilo verirkende yakalarimmm
Canim benim de sorunum beni emmiyor. Ek gidayi yiyor ama cok hareketli kilo almiyorKızlar okuyamadan yazıyorum böyle Paylaşım da olmaz ama kusura bakmayın
Canım mıhlamanın tarifini verirmisin bende yapayım oğluşuma:))Canim benim de sorunum beni emmiyor. Ek gidayi yiyor ama cok hareketli kilo almiyor
8.5 aylik 7.5 kilo
Bende bu ay ara ara pirinc unuyla muhallebi yapmaya basladim
Benimki beni emmedigi ve gunduz de biberon mamasi vermedigim icin ek gidayi.yiyor
Bir sabah mihlama yapiyorum.bir sabah yumurta sarisiyla.kahvaltilik
Mihlamayi denr mutlaka.cogu bebek seviyor
Birde artik kilo almasi icin her yol.mustehak diyorsan pirinc unuyla muhallebi yap
Aynen canım ben de kendi kendime disipline olamam bu yüzden başladım diyetisyene. Kendi kendime diyet yaparken bu yere gidince reddedemiyodum diyetisyen olunca çevrenin idrak etmesi de kolay oluyo hem ısrar edemiyorlar çok fazla tabi herkese de söylemiyorum gidiyorum diye bu sefer benden kilolu tipler şişko muamelesi yapmaya kalkıyorlarKizlar malum temiz hava,ev isi yok,arda ne zmn uyursa yatajtan dusmesin diye kivriliyorum aaa bi bakmisim uyumusum
Valla burasi cok iyi geldi ve acaip kg aldigimin farkindayim
Fortmantoda bir ayna var,aynami bozuk genismi gosteriyo yoksa gercekten ben bu halemi geldim soktayim(
Artik karsrim kesin burdan doner donmez 9. Cu ay kontrolumuz icin dr a gittigim gun kendimede diyetisyen icin randevu alicam
Ben cunku kendimi biliyorum istediginiz kadar beni motive edin eslik edin citir annelerine tesvik edin benden bi cacik olmaz,ben zayiflsyamam cunku iradem cok zayif malesefff
Heee bu demek diilki zayiflayamam,sadece gorev haline gelmeli,para vermeliyim o zmn isler degisir gibime geliyor cunku yaklasik 10 sene sigara kullandimaslada birakma niyetim yoktu ,hicbir resimde gulemiyordum dislerim cok sararmisti artik,birgun karar verdim ve dislerimi beyazlattirdim
Sonuc harikaydiii bembeyax olmuslardi ve tam 2 hafta surdu tedavi,gece boyu agzimin icinde dev gibi bir kalipla ilacla uyumustum o kdr canim yaniyorduki ama sonuca degmistii
Dr sart kostuu eger sigara icersen tum bu olanlar verdigin para bosa gider dedi
İste o gun gunde 1 paket sigara icen ben sigarayi biraktim tam 4 yil oluyor
Simdi insallahhh bu basarimi bu azmimi kilo verirkende yakalarimmm
Biz de öyleyiz yaa en zor zamanları bu zamanlar heralde bugün arkadaşlara da söyledim de 2.5 yasa kadar böyle dediler. Ben yürütec almamıştım acaba alsam da azcık rahatlasam mi diye düşünüyodum o da sıkıntı olabiliyo demek kiKızlar benim oğlum gün gün yaramaz oluyorbaşa çıkamıyorum artı dün ğazar eşyalarını dolaba yerleştiriyordum oda yürütecdeydi bi baktım yerde ağlamıyorda yerde birşey görüyor onu almak için uzanıyor hop yerde yürütecede koymaya korkar oldum..
İki defa basima geldi genelde hali yuksek geliyor hixla gecerken haliya takilip ucuyor malesefKızlar benim oğlum gün gün yaramaz oluyorbaşa çıkamıyorum artı dün ğazar eşyalarını dolaba yerleştiriyordum oda yürütecdeydi bi baktım yerde ağlamıyorda yerde birşey görüyor onu almak için uzanıyor hop yerde yürütecede koymaya korkar oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?