2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Discide uygulaniyor cnm
Dis beyazlatma ,agzinin olcusu alinuyor,5 siringa ilac veriliyor,gece uyumadan evvel kaliba ilaci sıkîp agzina yerlestirip
Uyuyorsun,cok kotu birsey yalniz,o zmn bir heves yaptirmistim 500 liraydi fiyati
Ama simdi ofis tipi cikmis ,discide yapiliyor iki seansta beyazliyormus

İki defa basima geldi genelde hali yuksek geliyor hixla gecerken haliya takilip ucuyor malesef
Gülmekten koptum:))
Ay canım hiç gülünecek bi durum değil allah bebişlerimizi korusun ama ardayı hızla giderken halıya takılmasını hayal ettim hala gülüyorum

Abdullahta düşünce nir yandan endişeleniyorum bir yandanda bunu nasıl becerdi diye gülüyorum:))

Canım yürütec çok güzel biraz oyalanıyor içinde ama benimki onu bile tehlikeli hale getirmiş ama her bebek aynı değil belki senin yakışıklı sever:))

selam kızlarr :) nasılsınız herkesler iyidir inşallah ben bayadır giremiyorum internetimiz arızalandı araya bayram falan girdi yapmadılar bi türlü arada okuyodum internet paketi yapıp ama bitiyodu hemen neyseki düzeldi artık sıkı takipçinizim gene :)) albüme bikaç foto atıcam oğluşum büyümüş mü teyzeleri bakarsınız :) bu arada dişimiz hala yok yeni yeni sürünüyoruz tembel oğluş

Nego canim vaktim fazla olmadigi icin tamokuyamadim ayrintili kusura bakma ama kilo icin pirinc vs diye yazman dikkatimi cekti, bos kiloya gerek yok canim, sisko olsa ne olcakki, saglikli olsun hareketli aktif olsun daha guzel, sisman bebek sevmiyorum ben ya cok hantal geliyor bana.. Kafana cok takiyorsun, benim kizim sizlerinkine gore bayagi ufak tefek, he hic dert etmiyorum desem yalan olur, azcik dert etcek gibi oldugumda amam saglikli olsun yeter diyorum.. Lutfen bebisinide strese sokma, uzerinde baski hissetmesin yavrucak . Onemli olan almaso, masallah bak bu ayda kilo almis, cok yipratma kendini, bebeginin kiloya, mamaya ihtiyacindan cok senin mutly olmana ihtiyaci var

Bende cokkk guluyorum cunku aglamiyooo
Yan dusuyor iki buklum cirpiniyo cikmakk icinnn ,aglancak halimize bende guluyorum napim :))

ödev mi kolay gelsin haha aas ahmet duseldi gibi ipek hasta düzelecek inşallah yarin evde bırakırımhaftasonuylav dinlenir

canım sana tekv tavsyem kızını emzirme skligini azalt tkizimi anlattn sanki ac bırak açacak ağzını ama emzirme sakin birde mutlaka kan tahlili yaptir

Bende yardım istiyorum. Geçen ay 200 gr almıştı. Bu ay 100 gr almış.
canım üzülme @Mrssuperfine ye yazdıklarımı uygula derim kaç gündür nerdesin

Ben buna katılmıyorum canım senin oğlun hareketli yakıyor ama mama alan çocuk la almayan arasında kilo açısından fark oluyor mama hemen şişiriyor
canım git diyetisyene çok genciz kendimize eziyet etmeyelim eminim çok almadin ama kolay veriesin

canım örümcek için geç kaldın yürüyecek artik boşa özgürlüğünü kısıtlama malesef 2 yaşa kadar zor ama azcik konuşmaya başlayınca anlatacagiz rahtlayacagiz

hoşgeldin kaçak diş ne kadar geç cikarsa o kadar rahat

İyi uykular gençler hazırlıklar tamam yarin toplantı için ..... ahmet iyileşmiş gibi kısa sürdü dişten di demekki bugün arkamdan ağladı zamanla dahab iyi olur inşallah iştahsız biraz ama düzelir inşallah
İpek kuzum hasta okula gidicem diyo sıpa gidemezsin cicianneyle kal diyorum yok diyo halasına tamam dedi ona bırakayım bari yine işimiz düştü gerçi bugün 2 kere aradı nolur işin olunca bırak kusuruma bakma diye neyse bu konuyu unuttum
Biz bugün doğalgazı açtık aksam gece üşüyor kuzuların yüzü ankara soğuk yarin sabah işimi halledip bi kuaföre gideyim bakıcı bi saat erken gelecek ..

Bu arada ek gıda konusunda ahmet çorbayı hic sevmiyor ya kahvaltı karışık yiyor ama pilav makarna hayrani

Geceniz iyi olsun opt

Cnm benim kizim da babaanne bakmaya başladığından beri dogru duzgun ek gida yemiyor,ilk zamanlar kahvalti+meyve puresi +yogurt+corba ya da sebze puresi ile gunu bitiriyordum.Simdi corba+yogurt ve yerse meyve puresi ile gun bitiyor ..
Corba ve yogurdu seviyor yediği miktar fena sayilmaz,kayinvalidem baktigindan beri sebze puresi hic yiyemiyor cunku tatsiz,tuzsuz diyip vermez eskiler boyle snrm.Kahvalti ztn tamamen yemiyor ve ısrar etmeyi bıraktım..Ben corba yaparsam kiymali sebzeli filan yapiyordum ama artik klasik tarhana,sehriye filan yediriyor ..Cok mudahale edemiyorum kırılır simdi,ztn pestilini çıkarıyor kadincagizin,Allah razi olsun.ondan baska kimse asla bakmaz cok sabır gerekiyor..Hal boyle olunca yediğine ictigine karışmıyorum.Tartmadim moralim bozulur diye uzun zamandir...
Kizimi alıp eve gecebilirsem en azindan sebze puresi veririm aksam ustu yogurt ile beraber..Aksama kadar orda kalinca olmuyor..
Yalniz bugun azcik bozuldum laf aramizda yedirirken bikac kasik yiyince hemen agzini siliyor,etrafi kirleniyor diye agzinin..Ben onun boyle yapmasına karışmıyorum ama o bana karışıyor mlsf..Ben yemesi bitince siliyorum iki uc kasikta bi elimde pecete ile agzini silip durmuyorum cadim kiziyo ztn..Bikac kez uyarinca beni bosver takilma anne yesin dedim,relax ol..Bir de sehriye corbasini bile blenderdan geciriyor kati gidaya gecisimiz zor olacak
zor isler bunlar..
Ceyrek kasik tereyag, 1 kasik misir unuyla kavrulur
1 cay bardagi su eklenir ve bebeginize verdiginiz peynir ilave edilir
Muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir
Cnm sagol tarif icin deniycem insallah..

@Mrssuperfine cok zor ama onemli o lan sağlık yemeyen cocuk ahhh oyle stresli ki yaptığın vicdani da cabasi....ana inan vakti g er lince yiycek guzel guzel ins.
biz de yemiyoruz.sabah yum sarisi ile peynir cok az bi cay k asigi belki kuş un yem yedigi gibi( ya da yogurt nadiren 4 ya da 5 cay ka s igi yer ensevdigi yogurt.yine yerse a ksamlari azcik çorba (mercimek seh r iye yogurt kemik corbasi eflalimin dedigi corbadan oglus cokk sevdi ama iste yese de az yiyo)
Pi r inc unu yemiyo muhallebi yapiyrum pekmez kesinlikle oguruyor direk meyve hic yemiyo rende filan....eline veriyrum bazen kemiriyo.
iki gündür bebe bisküvisi verdim elhamdulillah yedi nasil sevindim.o kadar hareketli ki gece donmrkten uyuyamiyo bi emmekle bu harekete doymaz diye yesin diye dert ediyrum.
kizlarin methettigi mihlamayi yapicam ins sever.
Bebislerimize de maşallah okudum da cok guzel yiyorlar... imreniyrum ama vesselam.
afiyet sifa olsun kuzulara masallah.

Hayırlı sabahlar hanımlar. kızım her hastalandiginda huyu değişiyor, şimdi de grce ikide uyuyup bes gibi uyanıyor. hala uyanik ama ben pert oldum. Birde temizlige başladım dün zaten yorgundum uykusuzluk iyice perişan etti. Neyse kızım iyi olsunda. Allah sağlık sıhhat versin.

Buralardayım okumaya çalışıyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyor. Kısa kısa bakıyorum.
Kızımın altta 2 dişi vardı. Üst sağ yandan diş çıkardı. Sırayı bozdu. Umarım bi sorun yoktur. Ortadaki dişlerde kabartı bile yok.
Emeklemiyoruz hala. Oturduğu yerden tutunarak kalkmak istiyor. Ama kendi beceremiyor. Gün boyunca sürekli oturup kalkıyor. Pert durumdayım.
Gündüz uykusu çok azaldı. Dişten herhalde dedim diş çıkardı ama düzelmedi.
Yemeğimi yememe bile müsaade etmiyor. Başa döndük maalesef.
Bizde kombiyi açtık 3 gündür. Malum Erciyes e ağustostan beri kar yağıyor. Yakında şehre de kar iner.
İpek hanıma geçmiş olsun kreş ortamı sanırım biraz mikrobik oluyo. Kısa sürüde atlatır inş. Ahmet beye de maşallah. Annemize de bol enerji, sıhhat,afiyet diliyorum. Ve sizi öpüyorum

canım seninki hareketli sana öyle geliyor mama alan bir sürü bebek biliyorum biri en yakın ablamın kızı sadece mama aldı 5 yaşında 7 yaşında gibi hep tombişti şimdi kemikli uzun yapılı bir kız oldu, buna çok örnek var, seninki mama almasaydı emin ol daha zayıf olurdu, uyku da çok önemli gerçekten katılıyorum
afiyet olsun kuzuya şifa olsun:)
canım yediği miktar az olunca o az miktara her şeyi sığdırmaya çalışıyorum, çorbalarını kendi damak tadıma göre yapıyorum kendi sevmediğimi ona vermiyorum:)
canım verirsin inanıyorum bir ılık çakması lazım sadece kafanda bir anlık bir şey
Ay kizlar cok guzel tarifler veriyorsunuz ya allah razi olsun bazen tikanip kaliyorum ne yedirsem diye iyi ki burasi var ek gidayi ne kadar cesitlendirdiniz boyle seviyorum sizleri
bundan sonra yazıyım ben tariflerimi:)
aynen canım benimkide çok yaramaz kendi kendine bir haftadır oturuyor ayy iyi ki öğrendi bir bakıyorum küt düşmüş
afiyet olsun kuzuya canım muhallebi uzun yıllardır veriliyor doktorların çoğu onaylıyor
yürüteç maalesef bazı bebeklere tehlike bu oğluma kullanamıyorum eğiliyor yürüteçden bağlıyorum yürütece ama yok aklım onda kalacağına kullanmıyorum abisi ne güzel kullanırdı:)
canım pirinç sağlıksız değil ki tam tersi bebeklere ilk tavsiye edilen gıda pirinç unu pirinçtir linke bakmanı istiyorum
http://www.gurmebebek.com/pirinc-219

evet sağlığı çok önemli ama benim ruh sağlığım için kilosuda önemli ben tombiş bebek seviyorum şimdi çıplak görünce üzülüyorum, kilolu bebekler zaten yürümeye başlayınca zayıflıyorlar, birde benimkinin yememesi zaten sağlığıyla alakalı çıktı üç gündür demir ilacını vermiyorum üç gündür yemek istemiyor
oy yerim ahmeti inşallah artar canım iştahı, ipeğe geçmiş olsun emire okul tatil demek zorunda kaldım yoksa asla kabul etmezdi gitmemeyi, yalan söylemiş oldum canım yesin pilav makarna bende bugün erişte yapayım bakalım yiyecek mi bizim ki:)
canım dediğin gibi kv ne veriyorsa kabul etmek zorundasın hem bende veriyorum bize yyaptıklarımızdan yemiyor başka türlü napıyım, pütürlü verme konusunda haklısın bende pütürlü veriyorum kv min ödü kopuyor eline ekmek veriyorum ay koparırsa diyor e anne zaten koparıyor yiyor diyorum her seferinde aynı muhabbet:)
canım pes etme sakın bak bizimki belli gıdalara sıcak bakıyor artık yemese benimki yemezdi sen kan damlasını düzenli ver göreceksin açılacak iştahı

geçmiş olsun canım maalesef hastalanınca öyle huysuz oluyorlar uzun süre

Canım yeğenim ilk üst yan kesici dişlerini çıkarmıştı:) bir şey olmaz hayırlı olsun dişiniz, ayağa mı kalkıyor kuzun

Günaydınlar:) iki gün önce ben koltukta dinlenirken benim minik baktım koltuğa tutunmuş dizlerinin üstünde kalkmaya çalışıyor yardım ettim kalktı çok hoşuna gitti:) abisine göre çok tembel yinede:) tabi abisiyle sürekli konuşup ilgileniyordum bu arada kaynıyor abisi 9 aylıkken top, anne ,baba, dede, saat, lamba,Allah diyordu, tabi bebekçe:) boooop, daat,bamba:) saat nerde tablo lamba nerde deyince gösteriyordu

çok işim var yarın misafirim gelecek bana kolay gele:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…