Yaaa varya keske ayni sehirde hatta ayni semtte hatta ayni apartmanda otursaydikNoluyor bebişlerimize ya hava değişimi falan mi bu hake getiriyo anlamadimki yada sık uyanma salgini başlamiş bebeklerde
Hayirdir ? Neden tomografi cekiliyor cnm ?@Duha22 @Larkin cooook gecmis olsun kuzulariniza. Allah tum hasta bebislere acil sifa versin insallah. Benim oglus da sifayi kapti galiba burnu akiyo hapsuruyo bugun istahida yok
Dun kafa tomografisi cektirdik kendim icin. bugun sonucu alcam bakalim insallah temiz cikar oglusu babaannesine birakcam alt katta oturuyo dun biraktim durmus cok sukur insallah bugunde durur
menenjit özel mi 10. ayda mı yapılıyor bizde yaptıralım, büyüğe özel aşıları yaptırmadı eşim bir yandan da vicdanım rahat değil böylekızlar şimdi 9 ayımız bitiyor (18ocak) bu ay özel aşı menenjit var başka aşı var mı
ayy sağol canım nasıl gerilmiştim hamileysem diye aslında keşke mutlu bir evliliğim sağlam kalmış sinirlerim olsaydı da yine hamile olsaydımNego hayırlı olsun canım dişiniz de reglinizde :) :)
ayy canım ya hem güldüm hem üzüldüm senin adınaAy kizlar bugun ne oldu eve geldim oglanin pisigi iyilessin diye bezini cikarip pijamasiyla evde dolassin dedim 3 gundurde kabizdi nasil olsa kaka da yapamiyor dedim evin her yerinde emekledi gezdi sen 3 gundur biriktirdigin kakayi yap bi guzelbacaklari çorapları gezindigi her yer bok icinde allahtan halilarim serili degil halili olan odada gezinmedi bi daha tovbe acmam altini
canım ya az giriyorsun artık sık sık gel:)/hayırlı aksamlarınız olsun hanımlr :)) ben geldıım.,
temızlık bıttı gıbı :)) yorgunum dostlaar.....
bu ocuk cook hareketlı hıc durmuyor ://
kanepelere tutunup gezıyor unıteye tırmanmaya calısıyor
yemesı ıyı gıbıyıyor yanı ama ben kalıyorum ne yapsam dusunuorum tasınıyorum yOK( oyle bı saatı de yok ne zaman ısterse..
bızım yedıklerımızden verıyorum az tuz atıyorum yoksa yemıyor cok ugrastım ozel mamalar karıstırmaya baktım yemıyor bızımkımden verıyorum gayette guzel yıyor....
bız ne seversek onu sevıyor sıpa mesela ben corba sevmem oda ıcmıyor kac kee corba yaptım ıcmedı katı sevıyor :)
yogurt eh ıste meyveyı sevıyor ete bayılıyorbızde severız cok
kılosu az yaa acıkcsı annemler kv kp zayıf demese takmıyorum rahat bı anneyım herhal :)
boyuda 69 cm 28 ocak dogumustu hayırlısı ya demekkı gelısımı boyle dıyerek rahatlaıyorum ıstemedıgı hıc bıseye zorlamıyorum nasıl ısterse oyle ıns yanlıs bısey yapmıyorumdur....
uykusu bu aralar delı edıyor benı onceden 8 9 arası bayılır kalırdı sımdıııı en erken 10.5 gunduzde ıkı kere uyuyor yoruyor benı dostlar bu bebeee
2 dısı var tavsanımın cook yakısıklı benım bebısım ya kanım kaynıyooor opuyorum opuyorumm evlat bambaskaaa :))
benım telım bozuk 3 4 aydır tel kullanmıyorum esımde 4 ay once sıfır tel almıstı oda bozuldu garantıde suan foto cekemıyorum bu guzel zamanları kacırıyorum malesef((
bugun baktım ust damakları sısmıs ıkı tane bırden cıkacak galıba kolay gelsın bana sımdı bıle nasıl ısırıyor gogsumu sız nasıl bas edıyorsunuz bu sorunla bayanlar?
ba ba ba baaaaa dyor sarkı calınca sallanıyor dızımde hoplatınca cıglık atıyor bol bol kafayı parkelere unteye sehpaya cakıyor(((
bol bol sırınlık yapıyor yıcem bn bu cocuuuuugıderek daha yaramaz sevımlı bal kupu oluyor bebısler :))
cene dustu k bakmayın anneler hepınızı bebslerınızıde opuyormm
inşallah çok zorlamaz canım dişinizNego sagol canim . hayirli olsun dişiniz zorlamasin ins.bizimde ustlerden biri görünüyo digeri de gelmek uzere ama ne zorluyor birde bunun sıkıntısını cekiyor hasta zaten.cok şükür halimize yinede.
aysimason başıniz sağolsun rabbim geride kalanlara bol sabır versin....Allahim devletimize Dirlik duzen ferahlik versin ins.ancak dua edebiliyruz ((
@mhulyak oh afiyet olsun minise iyi fikir oldu ya sutlac daha once vermistim yememisti cok oldu tekrar deniyeyim ins sever.
@t_ugba Masallah minise cok hareketki ggerçekten bizimki tembel.
@@bestemeste Sagol canim.Allah yardimcin olsun cçalışmadığım halde benim bünye da y anamadi bogaxim yaniyo hastalandım.ana ogul çekiyoruz.ins daha ilerlemeden toparlaniriz.
kızlar bir de benim oglan hala kajayi afedersiniz civik yapiyo body si kiyafeti tum degi s iyruz hep cikiyor disina çünkü.
sadece iki uc gunde bir yapiyo eskiden hergündu ek gida yemiyor ondan diye takmiyrdum ama normal mi simdi bilemedim
ahhh bir bilsem bir bilsem kendime çare olucam sonra sizeKafayı yicem artık ya bu çpcuk niye uyumuyor ya daha doğrusu niye bu kadar sık uyanıyı
inşallah canım ya başa dönmeyelim deİki üç gün yemiyorlar canım donra yine yer..
bence havalardan nasıl hava değişimi bizim ruh halini etkiliyor onlarıda etkiliyor mesela her gün dışarı çıkarıyorsan ve artık azalttıysan o bile etkiliyor bebekleriYok ya burnu gayet açık paşamın uyuyo ayağımda baya dalıyo 10 dakika sonra uyanıyo 22:00dan beri böyleyiz sinirimden ağladım artık ya. Ya bi yeri ağrıyo dicemde ayağımdayken ağrımıyoda hiç yatırdıktan 10-15 dakika sonra mı ağrıyo bu ya az önce yarım saat beklettim ayağımda gayet dalgın uyudu yatırıyorum 10-15dakika sonra uyanıyo. Valla sinirlerim bpzuldu iyice son bikaç haftadır böyleyiz. Ne dişmiş arkadaş ya çıkamadı bi öle derinin altında duruyo patlasada bi rahatlasam artık tabi dişse... Offff offf böyle devam ederse psikologluk olcam heralde
canım var ya aynısının geçirdim aklımdan dedim aaa aspiratörü kullanmıyoruz aylardır demez olaydım hasta oldu, yazdım bir mesajımda an çok kendi nazarımız değiyor bebeklerimize, geçmiş olsun benim iki paşamda hasta aynen, burun temizlemeye belli süre sonra alışıyor devam et istikrarlı şekilde, ilk günler yıkıyordu ortalığı şimdi nazlanarak ağlıyorHayırlı geceler şekerler.
Maşallah dediğim öküz 3 gün yaşamıyor! kesinleşti artık
İnsanın kendi evladına nazarı daha mı şok değiyor yaaa. Dün akşam burun aspiratörünü aylardır kullanıyoruz hiç gerek olmadı dedimmm; gece tıkandı hırıl hırıl hasta oldu sıpam.
Eşimle kafasını ellerini tutup öyle temizlemeye çalışıyoruz. Sanki bıçakla kesiyoruz öyle fena ağlıyor.
Kan yaş çok fena
Bi kova sümük çıkıyor
Bugün zor yemek yedirdim, az az o dapess diyorum kendime pesss
Gece nöbetteydik eşimle birde kustu gece uyanıp
Allah tüm hasta bebek ve çocuklara acil şifalar versin.
Bir de bir şey sorayım başka yapan var mı?
Parmağını ağzına sokuyor geriye kadar kendini durduk yere öğürttürüyor.
Bazen iki parmağını sokuyor gözünden yaş gelene öksürene kadar sokuyor.
Bu 2- 3 gündür yapmaya başladı.
Dün o kadar çok yaptı ki nihayet kendini kusturdu. Bugün daha az yaptı. Hiç yaşayan var mı böyle bir şey?
Nego çok sevindim regline, bu akşam mutfağı toplarken aklımdaydı nooldu acaba diye Çok şükür olmuşsun.
Bu arada aman diyeyim yanlış anlaşılma olmasın. Ek gıda yemek vs konusu.
Yemeyen çocuğa her şey ama her şey denenir, yeter ki yesin. Bizim dediğimiz onla uğraş bunla uğraş yiyen çocuklar için geçerli.
Birde koruyabildiğimiz kadar koruyalım işte, kimin yapmaya gücü ne kadar yetiyorsa.
@Duha22 çoook geçmiş olsun canımm çook bende üzüldüm sen öyle yazıncaAllah acil şifalar versin
canım hayırdır ne tomografisi@Duha22 @Larkin cooook gecmis olsun kuzulariniza. Allah tum hasta bebislere acil sifa versin insallah. Benim oglus da sifayi kapti galiba burnu akiyo hapsuruyo bugun istahida yok
Dun kafa tomografisi cektirdik kendim icin. bugun sonucu alcam bakalim insallah temiz cikar oglusu babaannesine birakcam alt katta oturuyo dun biraktim durmus cok sukur insallah bugunde durur
oyy yerim benimkide canım özellikle hayır diyorsam hemen gülerek alkış yapıyor güya sevimlilik yapıyorSu an kendi kendine alkis yapiyo benim sıpam ve mutlu oluyo :))
var ya senide annenide seviyorum yaBende alinti yapamiyorum
Tum hastalara gecmis olsun acill sifalar diliyorumm
Annmle cay iciyoruz gecmisten bahsediyoruz misafirlikte uyumusum ve altima isimisim 4-5 yaslarimda,annm cok utanmis misafirlikte,hemen bir kocakari lafi soyledi eskilerden cok guldum :))) bezini acip haliyi kirleten bebisli annelere gelsin
"Erkegin sozune,bebegin gotune guven olmaz" mis
canım gece uykusunua kaçta yatırıyorsan bir saat önce vereceksin muhallebiyi yatırırkende emzir, bizde işe yaramıyor pek yemiyor çünkünnightsaill ahh cnm su zirt pirt uyanmalarin nedenini birde ben cozsemmm hadi sizin dis bizimkisi ne peki ?
Birde bi hafta oldu hazir mama sma devam sutu vermiyorum uyumadan evvel,beni emip iki uc cekiyor iste uyuyor acmi ondanmi uyaniyor bende anlamadim
Devam sutu verneyen arkadaslar siZler aksam emZiripmi uyutuyosunuz? En son sut harici saat kacta ne veriyorsunuz ve gece sizinkiler kac defa kalkiyor akil verin bizde o yontemi deneyelim biraz
doktorun bu sözüne katılamadım aç olunca uyanırım benYa ben gece mamasida vrrdim bisey degismediki yinr uyandi. Doktor dediki bana ki mantikli geldi eger uyuyosa ac oldugu icin kimse uyanmaz baska bi sıkıntisi vardir dedi. Hic uyumasa acliktan olabilir. Hic kimse acliktan uyanmaz dedi. Uyuyo simdi zibidi ama bana bi hal oldu uykuyu cok seven ben gunduzleri uyuyamiyorum iki haftadir falan onceden sabahlari Çağlar uyudumu hemen bende uyurdum ama 2 haftadir ole yatiyorum dönüp duruyorum
kesinlikle hava değişimiNoluyor bebişlerimize ya hava değişimi falan mi bu hake getiriyo anlamadimki yada sık uyanma salgini başlamiş bebeklerde
aaa bak sen akıllı bıdığaBu uyanma problemi salgın mi nedir uyanmadan uyuyordu artık, 2 gündür bizde de başladı öyle de kötü agliyo ki yine gaz problemi var sanırım
Az önce de hayret ettim kızlar oğluşuma. Temizliğe kadın gelmişti kahvaltı ettirmek için mama sandalyesine oturttum kadın gezinip duruyo Abla diye sesleniyo kadınaAbla kelimesi de evde geçen bi kelime filan değil hatta ben artık yuzgoz olmayayım diye hanım diye hitap ediyordum bizimki kurdu samimiyeti
kıııızz yazma böyle yazma gülmekten yüzüm ağrıdı
Yok cnm yok bizimki agri degil resmen oyunculuk
Cunku aglamiyor uyandigi gibi goz acik oturuyo bir derdi olsa mizirdar aglar inler resmen uyaniyor ve en ufak uyku mahmurlugu olmuyor
Birde resmen burda yanyana yatiyoruz ,birde kendimi sucluyordum erkenden ayirdik yatagini hatami ettim diye ki hiccc alakasi yokmuss ,yanindayim farkinda bile degilki kicini donup uyuyo,elini tutuyorum itiyor,tek kolayligi uyaninca ej azindan emZirmek rahat ama bu seferde uykum hic acilmadigi icin uykum goZumden akiyo gecen bahsetmistiniz uyuyakalmaktan meger ben odasindan alip salonda koktukta uyutup yatagina yatirana kdr uykum ondan kaciyormus
Ama cok istikrarli ve kararli bir sekilde donus yapicam insallahhh
Burda pisbogaz gibi yedim ama gelisim kilolu oldu ama donusum muhtesem olacakİnsALLAH tabi
Ayi gibi yemekten beslenmwkten sivilcelerimde azdi cildimin bir tedaviye ihtiyaci var,bu ay icinde 5 kg verip guzel bikac kiyafete ihtiyacim var,
Bu arada diger bir mevzu bnm hamilelikten once ayaklarim 39 du zaten Zar zor oluyordu simdi asla 39 olmuyooo bucuk yada 40 olmus
Sizinkilerde buyudumu kizlar
Mememe got gobek yetmezmis gibi birde ayak ciktu
Yaaa varya keske ayni sehirde hatta ayni semtte hatta ayni apartmanda otursaydik
Altin gunu gibi herhafta bir kisi uyuma gunu olsaydi o kisinin bebegini baksaydik o gun anneye kalsaydi
Hahahaaaaa
Ya resmen sacim acma boyama 3-4 saat suruyo diye kuafore gidemedim ben boyatmaya yaa evde kendim boyadim resmen sacimin renginin bir adi tonun ismi yokgaliba yine iki kutu koyu kahve boya alip sacimi boyiycam durum bunu gosteriyor
Ya kizlar bir album yapayim
Tum sac renklerimi koyayim icine siyahda dahil gercekten birdaha oynamiycam kafama takmicam
Eger ki yokkk kumral yakisimus derseniz gidip kuafore boyaticam ama koyu kahve derseniz kendim boyayip bidaha ellemicem bikac sene anlastik mi hmn yapiyorummm
Bende katılıyorum dediklerine ne zaman uyudu oh be desem uyanıyo. Az önce (1-2saat önce) uyudu Çağlar diye yazdım yazmamdan 1 dakika bile geçmeden uyandı. Yemekte yemedi bugün öğlen hadi bakalım hayırlısı..Hanımlar geçmişi okurken alıntı yapıyorum bir yandan da arada kaynamasın diye yazıyorum:)
Nazar konusunda bir bebeğe en çok anne ve babasının ki değer, mesela yemeyen bebeğiniz yedimi siz ayy yedi dediniz ya bitti işte o daha yemez:) aklınızdan bile geçirmeyin, ya da ayy ne güzel uyuyor dediniz daha uyumaz mümkünü yok:)
O yüzden bırakın dillendirmeyi aklınızdan geçirmemeye sevinmemeye çalışın , deli mi ne demeyin tecrübeyle sabit bu dediğim ben ne zaman söylesem tepetaklak olur çocuklarım
Birde en çok biz kanımız kaynayarak seviyoruz kendi yavrularımızı daha çok nazarımız değiyor bu yüzden
Canım ne kullanıyorsunuz vitamin?Bende katılıyorum dediklerine ne zaman uyudu oh be desem uyanıyo. Az önce (1-2saat önce) uyudu Çağlar diye yazdım yazmamdan 1 dakika bile geçmeden uyandı. Yemekte yemedi bugün öğlen hadi bakalım hayırlısı..
Bebeğine vitamin kullanmaya başlayan var mı? biz cumartesiden beri hasta olduğu için kullanıyoruz.
Ah keşke dediğin gibi aynı yerde olaydık da toplanaydık.Yaaa varya keske ayni sehirde hatta ayni semtte hatta ayni apartmanda otursaydik
Altin gunu gibi herhafta bir kisi uyuma gunu olsaydi o kisinin bebegini baksaydik o gun anneye kalsaydi
Hahahaaaaa
Ya resmen sacim acma boyama 3-4 saat suruyo diye kuafore gidemedim ben boyatmaya yaa evde kendim boyadim resmen sacimin renginin bir adi tonun ismi yokgaliba yine iki kutu koyu kahve boya alip sacimi boyiycam durum bunu gosteriyor
Ya kizlar bir album yapayim
Tum sac renklerimi koyayim icine siyahda dahil gercekten birdaha oynamiycam kafama takmicam
Eger ki yokkk kumral yakisimus derseniz gidip kuafore boyaticam ama koyu kahve derseniz kendim boyayip bidaha ellemicem bikac sene anlastik mi hmn yapiyorummm
Supravit verdi doktor hasta olmadaydı kullanmıcaktımda hasta olunca az yedi bari ordan takviiye alsun dedikCanım ne kullanıyorsunuz vitamin?
tamam canım sağolSupravit verdi doktor hasta olmadaydı kullanmıcaktımda hasta olunca az yedi bari ordan takviiye alsun dedik
menenjit özel mi 10. ayda mı yapılıyor bizde yaptıralım, büyüğe özel aşıları yaptırmadı eşim bir yandan da vicdanım rahat değil böyle
ayy sağol canım nasıl gerilmiştim hamileysem diye aslında keşke mutlu bir evliliğim sağlam kalmış sinirlerim olsaydı da yine hamile olsaydım
ayy canım ya hem güldüm hem üzüldüm senin adına
canım ya az giriyorsun artık sık sık gel:)
yemek konusunda iyi yapıyorsun ben takıyorumda noluyor iyice delirdim
yerim senin şirin oğlunu sende öp
inşallah çok zorlamaz canım dişiniz
ahhh bir bilsem bir bilsem kendime çare olucam sonra size
inşallah canım ya başa dönmeyelim de
bence havalardan nasıl hava değişimi bizim ruh halini etkiliyor onlarıda etkiliyor mesela her gün dışarı çıkarıyorsan ve artık azalttıysan o bile etkiliyor bebekleri
canım var ya aynısının geçirdim aklımdan dedim aaa aspiratörü kullanmıyoruz aylardır demez olaydım hasta oldu, yazdım bir mesajımda an çok kendi nazarımız değiyor bebeklerimize, geçmiş olsun benim iki paşamda hasta aynen, burun temizlemeye belli süre sonra alışıyor devam et istikrarlı şekilde, ilk günler yıkıyordu ortalığı şimdi nazlanarak ağlıyor
şükür değilmişim hamile
yok canım ya ek gıda konusunda sizler doğru olanı yapıyorsunuz ona asla itirazım yok ki benimki yesede keşke bende yapsam, özene bezene hazırladıklarımı yemedi ne yapalım nasip:)
canım hayırdır ne tomografisi
oyy yerim benimkide canım özellikle hayır diyorsam hemen gülerek alkış yapıyor güya sevimlilik yapıyor
var ya senide annenide seviyorum yayine güldüm bildiğim bir sözdü bu sefer:)
canım gece uykusunua kaçta yatırıyorsan bir saat önce vereceksin muhallebiyi yatırırkende emzir, bizde işe yaramıyor pek yemiyor çünkü
doktorun bu sözüne katılamadım aç olunca uyanırım ben
kesinlikle hava değişimi
aaa bak sen akıllı bıdığa
kıııızz yazma böyle yazma gülmekten yüzüm ağrıdıaya büyüyor canım maalesef:)
ahh süper olurdu hatta evinide temizlerdik o annenin
canım ben saçının son halini beğendim bence çok yakışmış, şöyle karamel tonları sana çok hoş olur
Ha hay yok yok geztapo gibi yaptırırdım ben sen merak etme
Hem temizlik yapardik hem sarmalar hem mAmalarrrr aksama kdr yerdikkkjj
Cekistirmeee sohbettt temizlik yarida kalirdi
Ne oldu ccanım yaKızlar moralim çok bozuk şuan hüngür hüngür ağlıyorum
BENIM bebısım aksam yemegını bızımle yıyor 6 gıbı sonar saat 9 10 gıbı meyve verıorum emzırerek uyutuyorum Sabah namazına yakın kalkıyor 4 5 arasınnightsaill ahh cnm su zirt pirt uyanmalarin nedenini birde ben cozsemmm hadi sizin dis bizimkisi ne peki ?
Birde bi hafta oldu hazir mama sma devam sutu vermiyorum uyumadan evvel,beni emip iki uc cekiyor iste uyuyor acmi ondanmi uyaniyor bende anlamadim
Devam sutu verneyen arkadaslar siZler aksam emZiripmi uyutuyosunuz? En son sut harici saat kacta ne veriyorsunuz ve gece sizinkiler kac defa kalkiyor akil verin bizde o yontemi deneyelim biraz
Boşver canım şimdi dizinde canınızı sıkmayayımNe oldu ccanım ya
hahaHanımlar geçmişi okurken alıntı yapıyorum bir yandan da arada kaynamasın diye yazıyorum:)
Nazar konusunda bir bebeğe en çok anne ve babasının ki değer, mesela yemeyen bebeğiniz yedimi siz ayy yedi dediniz ya bitti işte o daha yemez:) aklınızdan bile geçirmeyin, ya da ayy ne güzel uyuyor dediniz daha uyumaz mümkünü yok:)
O yüzden bırakın dillendirmeyi aklınızdan geçirmemeye sevinmemeye çalışın , deli mi ne demeyin tecrübeyle sabit bu dediğim ben ne zaman söylesem tepetaklak olur çocuklarım
Birde en çok biz kanımız kaynayarak seviyoruz kendi yavrularımızı daha çok nazarımız değiyor bu yüzden
gelırım tabı tesekkurler :)))canım ya az giriyorsun artık sık sık gel:)
yemek konusunda iyi yapıyorsun ben takıyorumda noluyor iyice delirdim
yerim senin şirin oğlunu sende öp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?