- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.180
- 898
Bebekler için yeni bir tarif vereyim:) benim çoook eski bir tarifim bize yaptığım, miniğimde sevince sizede yazayım dedim:)
patates tava efenim:)
Ben iki büyük patates kullanıyorum orta boydan az büyükçe:)
Bir yumurta
İki kaşık un
Biraz sıvı yağ
Arzuya göre peynir ( kaşar olur beyaz peynir olur)
Baharat bebeğinize göre ayarlarsınız, normalde pul biber, kimyon, nane, kimyonu pul biberi bol koyarım ama miniğim için sadece nane azcık kimyon koydum
Bu sefer beyaz peynir koydum azcık iki üç kaşık kadar
Patatesi rendeliyoruz, içine diğer malzemeleri katıyoruz, yapışmaz tavaya bir güzel yayıyoruz, kapağını kapatıp kısık ateşte arkalı önlü kızartıyoruz, çevirmek için servis tabağı kullanıyorum tavanın üstüne koyup ters çeviriyorum patatesi.
Dilimleyip afiyetle yiyoruz genelde kahvaltıya yaparım herkes bayılır, tabi bende:) patates aşığı olarak.
Afiyet olsun efendim:)
Miniğime elimle bölüp yedirdim
patates tava efenim:)
Ben iki büyük patates kullanıyorum orta boydan az büyükçe:)
Bir yumurta
İki kaşık un
Biraz sıvı yağ
Arzuya göre peynir ( kaşar olur beyaz peynir olur)
Baharat bebeğinize göre ayarlarsınız, normalde pul biber, kimyon, nane, kimyonu pul biberi bol koyarım ama miniğim için sadece nane azcık kimyon koydum
Bu sefer beyaz peynir koydum azcık iki üç kaşık kadar
Patatesi rendeliyoruz, içine diğer malzemeleri katıyoruz, yapışmaz tavaya bir güzel yayıyoruz, kapağını kapatıp kısık ateşte arkalı önlü kızartıyoruz, çevirmek için servis tabağı kullanıyorum tavanın üstüne koyup ters çeviriyorum patatesi.
Dilimleyip afiyetle yiyoruz genelde kahvaltıya yaparım herkes bayılır, tabi bende:) patates aşığı olarak.
Afiyet olsun efendim:)
Miniğime elimle bölüp yedirdim