2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kizlar iyi aksamlar. Bir kac gundur ozellikle aksam yemeklerinden sonra acaip rahatsiz oluyorum sanki midemi tika basa doldurmusum gibi bi his. Oysa ki az yiyorum. Bu aksam ymk bile yiyemedim okdr siskinlik var ki. Gaz degil heralde yani bilmiyorum. Size oluyor mu
Soda iç canim
Bazen bana da oluyor
Yürüyüş yapmak gerek aslında ama uygun ortamim.yok benim

Arkadaşım bu yazıyı benim yazıma istinaden yazmışsan beni yanlış anlamışsın. Ben abartıldı derken burdaki sohbetten ziyade şu Canan Karatay olayını kasdettim. Ona bakarsak günde 10 tane yumurtanın da zararı yok. İyice zırvalıyor kadın. Biz anne olarak tabiki de herşeyi irdeleyip bebeğimize bi zararı olurmu olmazmı diye konuşacağız bu forum bunun için var. bugüne kadar da kimseyi incitecek tek bi kelime bile yazmadım burda yazmamda çünkü hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Dediğin gibi herkesin bünyesi farklı kimine dokunur kimine dokunmaz. Ben ayın 9'unda yaptıracağım doktorum bi zararı olmayacağını söyledi ve ben doktoruma güveniyorum yaptıracağım. Umarım anlamışsındır beni :KK68:
Benim doktorumda bu konuyla ilgili karata ya baya söylendi
İnsanin halinde bilimsel veri olur diyor
1000 kişiye yaptirirsin 1000 kişiye yaptirmazsin sonra sonuçları kar solistidir son tezini sunarsin diyor
TV te cikip o zararli bu zararsız demekle birşey cikmaz diyor
Bende hakli buldum doktorumu yaptiracagim

Ya kizlar ben bitane biberon aldim dr browns plastik buuuk ama hataminettim nee sizce onu iptal mietsem Napsam hani kesin lazimnolmqz diye settw almadim..kusura bakmayin tlfdan yazinca harfler birbirine giriyor
bende dr.browns almayi düsunuyorum da hangi çesidini alacagimi bilemedim.bir dar agizlisi bide geniş agizlisi varmis sanirim

Heeeee birde 5n1k cigim (isim bilmeyincede bir garip oluyor boyle hitap :)
Ikiz bebekleri emzirmek konusunda internetten Hassas Anne sitesinden premature emme refleksi olmadan dogan 33 haftalik kizlarini 6 ay sadece anne sutuyle nasil besledigi konusunu mutlaka ama mutlaka okumalisin.
Hatta herkes okumali. Ama ememeyen iki tane bebeklerini bile 6 ay anne sutuyle besledigi icin yaptiklari cok onemli.
Canım ilgin için çok teşekkür ederim. Hemen açıp okuyacağım. Normal doğum ve 6 ay ek gıdasız 2 yıl emzirmek en büyük isteğim.

Kizlar iyi aksamlar. Bir kac gundur ozellikle aksam yemeklerinden sonra acaip rahatsiz oluyorum sanki midemi tika basa doldurmusum gibi bi his. Oysa ki az yiyorum. Bu aksam ymk bile yiyemedim okdr siskinlik var ki. Gaz degil heralde yani bilmiyorum. Size oluyor mu

Canim bende de aynı sorun var yemeklerden sonra bir ağırlık basıyor bir çarpıntım oluyor gerçekten çok kötü oluyorum patlayacakmis gibi. Şişkinlik çok oluyor benimde sanırım yürüyüş yapmamız gerekiyor . Bende soda içince biraz rahatlıyorum.

GEBELİKTE SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ ÇEKMEK

Gebelik süresi ilerledikçe bebeğin gereksinim duyduğu oksijen ihtiyacı artacağı için, annenin de solunumu hızlanır. Bir yandan annenin dakikadaki solunum sayısı artarken bir yandan da solunum genişliği artar. Bununla birlikte gebeliğin son aylarında rahmin yukarı doğru büyümesi, diyaframın da vasıtasıyla kalp ve akciğerler üzerinde baskı meydana getirmektedir. Bu organlar üzerindeki baskı da annenin zor nefes alıp vermesine neden olur. Bu belirtiler anne adaylarının birçoğunda ortaya çıkar ve bu hanımların solunum güçlüğü çekmesine neden olur. Bu yüzden de anne adayları gebeliğin son aylarında rahat bir uyku pozisyonu almakta zorlanırlar. Yatakta sürekli bir o tarafa bir bu tarafa dönüp dururlar. Bunun nedeni rahmin akciğerler üzerindeki baskısıdır. Böyle bir zorluk çeken hanımlar yatarken başının altına bir iki yastık daha koyarak sırt kısımlarını yüksekte tutmalılar. Böylece akciğerler üzerindeki baskı bir nebze hafifletilmiş olur.alıntı yaptım kızceler

Aksam yemektn sonraşişlik hissediyorumdiye yazı gördüm.. Bu aksam bendede oldu ... Aman Allahım sanki cok yedim ne alaka.. Yedigim yemek ekmeksiz birçeşit ve bir porsiyon bile degil..
Ama gelin görün nefes alamıyorum.. Sanki bebiş agzımdan ha cıktı ha cıkacak.. Dr umu aradım cünkü cok rahatsız oldum...
Dr mide ve bagırsakların suanda sıkısık oldgunu su bile içsek calısmaya basladıgı için şişlik hissi verecegini aynı sekılde nefesdarlıına yol actıgını solunum yollarıda sıkıskmıs o yüsden olabılecegini söledi..
Bunlar hamilelikten kesinkes bellide hocam ne yapabilirim dedim.. Yawasyawas nefes al ver ve yavascaevde yürü hareket et dedi yani...
Kızlar korkacak bişi yok..
Şükürler olsun.. Beli darkarnımızı sıkan kıyafetlerartık cok rahatsız ediyo onu farkettim resmen boguyo sanki...
Bu aksamda bi tabur asker yemiş gibiydim...
Hemen rahat kıyafetler giyip misafir odama gittim camı actım ferahlamal in ve yavas yavas yürüdüm şükür düzene girdi.. Yoksa catlıcaktım

ÜÇÜNCÜ ÜÇ AYDA GÖRÜLEN FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER ve SIKÇA SORULANLAR
• Halsizlik, yorgunluk
• Çarpıntı
• Nefes darlığı
• Psikolojik problemler, gerginlik
• Karın, sırt, bel, kasık ağrıları
• Mide ekşime ve yanmaları
• Bacak krampları
• Uykusuzluk
• Sık idrara çıkma ve idrar kaçırma problemleri
• El ve ayak parmak uçlarında uyuşmalar
• Varisler
• Bacaklardaki ödemler
Son üç ay, şikayetlerin yeniden alevlendiği 27 ile 40. gebelik haftaları arasındaki dönemdir.
Bu dönemdeki şikayetlerin pek çoğundaki neden, rahimin hacimsel büyümesidir. Ayrıca gebeliğin şikayetlerinin artması yanında bebekle ilgili risklerin de en fazla olduğu dönemdir.
Bu dönemdeki psikolojik şikayetlerin ve uykusuzluğun genel olarak nedenleri, doğum ile ilgili endişelenme ve korkular, doğum sonrası anne ve baba olmanın getireceği maddi ve manevi yükümlülükler ile gebeliğin büyümesine bağlı hissedilen rahatsızlıkların artışıdır.

İKİNCİ ÜÇ AYDAKİ FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER ve SIKÇA SORULANLAR
• Ağrı ve yanmalar
• Cilt değişiklikleri (gebelik lekelenmeleri, cilt döküntüleri, sivilcelenmeler)
• Kabızlık
• Anemi (kansızlık)
• Bacak krampları
• Kilo artışı
• Vajinal akıntı ve enfeksiyonlar
• Aşermeler
İkinci üç aylık dönem gebeliğin 13. Haftası ile 27. Haftası arasındaki dönemdir.
“Altın dönem” olarak da adlandırılan bu dönemde gebeliğin başlangıcındaki yan etkiler azalmış ve son üç aydaki rahatsızlıklar ise henüz başlamamıştır.
Bu dönemde bulantınız azalmıştır, uykularınız düzelmiştir ve enerjiniz yerine gelmiştir. Ayrıca bu dönemde bebeğiniz size gerçek gibi gelmeye başlamıştır. 16 – 20. haftalar arasında bebeğin hareketlerini hissedebilirsiniz.
4 – 5. Aylarda artık karnınız yavaş yavaş belirmeye başlamıştır. Gardrobunuzu değiştirmenin, 14-16. haftalardan itibaren ultrasonla cinsiyeti görünür hale gelen bebeğiniz için evinizde hazırlıklar yapmanızın zamanı gelmiştir.

Mervecim paylaşımın için çok teşekkürler.
Bu aralar hepimiz aynıyız herhalde. Çarpıntı ve nefes darlığı öyle çok oluyor ki ne yapacağımı şaşırıyorum.
Birden bire oluyor otobüste arabada evde yani her yerde Kapalı bir ortamdaysam bağırarak kaçmak istiyorum, yada nefes alamıyorum diye bağırmak istiyorum:mad:
Demek son 3 ay çok sıkıntımız olacak he :KK47: Altın dönem bitti.
26+1 haftalığız inşallah:KK36:
Zafergül benimde yarın kontrolüm var. Çok heyecanlıyım :rolleyes: Sıpam ne kadar büyümüştür acaba? 1 kilo olmuş mudur, yüzü daha netleşmiş midir? Sağlıklı mıdır? Her şey yolunda mıdır:confused: hayırlı haberlerle gelelim inşallah.

İremprenses çoook geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Bende ne olduğunu bilmiyorum, kaybolma ihtimali varmış. Allah'ın izniyle geçecek sağ salim doğacak yavrun inşallah:KK36:

Vay vay vayy Sıla hanımlarda burdaymış. Kaçak seniiii:KK4: Seni unutkan kaçak:KK60:
Çok şükür ters bir şey yokmuş. Hoşgeldin ama bir daha gitme lütfen. Azıcık renklenelim yahu.
Malum azaldı sayımız, ama bugünlerde iyiyiz çok şükür.
Sen şimdi okullarınızın ara tatil veriyormuş gene kaybolursun paşalar evde diye:-)
İşinizde de ne karar verecekseniz Allah işlerinizi rast getirsin Allah yardımcınız olsun.
Rabbim hepimizin rızıklarını helal olarak daim ettirsin inşallah...
Çok öpüyorum gitme bir yerlere:KK73:

Fairytale ciğiiimm çoook geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. İlaç içememek kötü oluyor bazen ya.
Birde işte biz plan yapıyoruz ama al işte bir grip bütün planlar alt üst maalesef:mad:

5n1k rica ederim canım ne demek. Aslında bir bakıma iyi oldu herkes o yazıyı mutlaka okumalı.
Erken doğan emme refleksi bile olmayan 2 tane bebeği sadece sağarak anne sütüyle beslemek 6 ay müthiş bir başarı.
Ama bunun için çok uğraşmış ve hiç ama hiç vazgeçmemiş.
Bir çok yazısı çok faydalıdır Hassas Anne'nin.
Sırf o yüzden çalışmadığım halde süt pompası almaya niyetim var. Sırf sütü arttırmak için.

Ebrubirol cuğuum ben fotoğraftaki 2. sini aldım.
Bunlarda da kullandığı takdirede anneyi emmeyi bırakmaz gibi iddiası var.
Akışı çok yavaş olduğu için. Bunda da bebek çaba sarf eder emmek için ve anneyi bırakmaz deniyor.
Gerçi ilkinin emzikleri daha güzel duruyor ama ben almış bulundum.
Fotoğrafını ekleyeyim paketten çıkanlarda bunlar.

IMG-20140805-WA0000.webp

günaydın herkese bol enerjili günler diliyorum bizlere :) tüm doktora gidecek aarkadaşlar inş hayırlı haberlerle gelir :)

Gunaydınnnnn canlarrr.. Bende hastalar kervanına katıldımmm oğlumda hastaydıı ondan bana geçtiii :KK43: herkesler iyidir inşallah :*

geçmiş olsun canım :(

Herkeslere günaydınnn:)

Haftalar aylardır kocamın yüzünü görmüyordum, hafif hafif de depresyon belirtileri vardı sanki bende, bu sabah kocam işe geç(!) gitti 7'de birlikte kahvaltı ettik çok özlemişim:)

Rabbim kimseyi eşiyle işçiyle ailesiyle çocuğu bebeğiyle imtihan etmesin inş..

Hep burada olumlu şeylerden bahsedelim diyorum ama şu günlerde hiç gücüm yok.. Bebeğimi doğurabileceğimi onu kucağıma alacağımı hiç hayal edemiyorum :(( sanki Allah korudun bir aksilik olacak gibi içimde korku var...

İnş bebeklerimizi sağsalim kolaylıkla huzurla kucaklarımıza alırız.. Korkular gider yerine mutluluklar kalır.. Bu gerçekten bir mucize.. I,şende bir canlının olması... Ne kadar dua etsek şükretsek az...

Mervecim paylaşımın için çok teşekkürler.
Bu aralar hepimiz aynıyız herhalde. Çarpıntı ve nefes darlığı öyle çok oluyor ki ne yapacağımı şaşırıyorum.
Birden bire oluyor otobüste arabada evde yani her yerde Kapalı bir ortamdaysam bağırarak kaçmak istiyorum, yada nefes alamıyorum diye bağırmak istiyorum:mad:
Demek son 3 ay çok sıkıntımız olacak he :KK47: Altın dönem bitti.
26+1 haftalığız inşallah:KK36:
Zafergül benimde yarın kontrolüm var. Çok heyecanlıyım :rolleyes: Sıpam ne kadar büyümüştür acaba? 1 kilo olmuş mudur, yüzü daha netleşmiş midir? Sağlıklı mıdır? Her şey yolunda mıdır:confused: hayırlı haberlerle gelelim inşallah.

İremprenses çoook geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Bende ne olduğunu bilmiyorum, kaybolma ihtimali varmış. Allah'ın izniyle geçecek sağ salim doğacak yavrun inşallah:KK36:

Vay vay vayy Sıla hanımlarda burdaymış. Kaçak seniiii:KK4: Seni unutkan kaçak:KK60:
Çok şükür ters bir şey yokmuş. Hoşgeldin ama bir daha gitme lütfen. Azıcık renklenelim yahu.
Malum azaldı sayımız, ama bugünlerde iyiyiz çok şükür.
Sen şimdi okullarınızın ara tatil veriyormuş gene kaybolursun paşalar evde diye:-)
İşinizde de ne karar verecekseniz Allah işlerinizi rast getirsin Allah yardımcınız olsun.
Rabbim hepimizin rızıklarını helal olarak daim ettirsin inşallah...
Çok öpüyorum gitme bir yerlere:KK73:

Fairytale ciğiiimm çoook geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. İlaç içememek kötü oluyor bazen ya.
Birde işte biz plan yapıyoruz ama al işte bir grip bütün planlar alt üst maalesef:mad:

5n1k rica ederim canım ne demek. Aslında bir bakıma iyi oldu herkes o yazıyı mutlaka okumalı.
Erken doğan emme refleksi bile olmayan 2 tane bebeği sadece sağarak anne sütüyle beslemek 6 ay müthiş bir başarı.
Ama bunun için çok uğraşmış ve hiç ama hiç vazgeçmemiş.
Bir çok yazısı çok faydalıdır Hassas Anne'nin.
Sırf o yüzden çalışmadığım halde süt pompası almaya niyetim var. Sırf sütü arttırmak için.

Ebrubirol cuğuum ben fotoğraftaki 2. sini aldım.
Bunlarda da kullandığı takdirede anneyi emmeyi bırakmaz gibi iddiası var.
Akışı çok yavaş olduğu için. Bunda da bebek çaba sarf eder emmek için ve anneyi bırakmaz deniyor.
Gerçi ilkinin emzikleri daha güzel duruyor ama ben almış bulundum.
Fotoğrafını ekleyeyim paketten çıkanlarda bunlar.

Eki Görüntüle 1260069
günaydın cnm inşallah herşey yolunda merak etme benim minik cinsiyeti gösterir inşallah gitmeden bakem dedim bi size çok özledim yaaa güzel haberler alırız inşallah dua edin bize kızlar birazdan gidiyorum off heyecanlıyım çok :)

İyi geceler annisler geçmişi okudum şimdi uyumak istiyorum yarın miniğimi görcem inşallah :) allahım hayırlı sabahlara çıkarır inşallah.

İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin canım. :)

ÜÇÜNCÜ ÜÇ AYDA GÖRÜLEN FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER ve SIKÇA SORULANLAR
• Halsizlik, yorgunluk
• Çarpıntı
• Nefes darlığı
• Psikolojik problemler, gerginlik
• Karın, sırt, bel, kasık ağrıları
• Mide ekşime ve yanmaları
• Bacak krampları
• Uykusuzluk
• Sık idrara çıkma ve idrar kaçırma problemleri
• El ve ayak parmak uçlarında uyuşmalar
• Varisler
• Bacaklardaki ödemler
Son üç ay, şikayetlerin yeniden alevlendiği 27 ile 40. gebelik haftaları arasındaki dönemdir.
Bu dönemdeki şikayetlerin pek çoğundaki neden, rahimin hacimsel büyümesidir. Ayrıca gebeliğin şikayetlerinin artması yanında bebekle ilgili risklerin de en fazla olduğu dönemdir.
Bu dönemdeki psikolojik şikayetlerin ve uykusuzluğun genel olarak nedenleri, doğum ile ilgili endişelenme ve korkular, doğum sonrası anne ve baba olmanın getireceği maddi ve manevi yükümlülükler ile gebeliğin büyümesine bağlı hissedilen rahatsızlıkların artışıdır.

Bu uykusuzluk, halsizlik bende hiç geçmediiiiiii

Gunaydınnnnn canlarrr.. Bende hastalar kervanına katıldımmm oğlumda hastaydıı ondan bana geçtiii :KK43: herkesler iyidir inşallah :*

Ah canım çok dikkat et bolca dinlen. 1,5 hafta oldu hala atamadım ben.

Back
X