aynen eftalim artık bndede hal kalmadı dışarıya çıksak bile tek çıkmamaliyiz bnce. Bide yururkn bebek hareket edince nası acıyr . Oglumda sıkıldı artık bnmle alişveriş yapmktn ama Allaha sukur bitti sayılır .
kesinlikle tek çıkma canım daha birde oğlun yanında Allah korusun sancı olur bir şey olur oğlunda korkar
Kızlar bebegin giysilerini nasıl yıkadınız . 3-6
6-9 ay olan giysilerdemi yıkanacak bide renkleri birbirine geçermiki her renk giysiden var nası olck bni bi aydınltsanZ
3-6 yı yıkamak mantıklı
Eftalim bu dedgn dogruysa bnm doguma var daha ayak ayak ustune atabiliyrm hala ; )
benimde öyle görünüyor buna göre:)
hemen denedim canim atabiliyorum ama zor oluo sanki
var daha demek ki:)
kız ayak ayak üstüne yapmak zor değilki bence o bacak bacak üstüne atmaktır
yok canım ayak olacak ve doğum zamanı atılmıyormuş gerçekten
Evet olabilir aslında dur ben bi kaç deneme yapayım ama onun öncesindede sezeryan olacakların tarihlerinin olduğu bi tablo yapayım diyorum Altınapa doğum yapanları nasıl olur bu işlerden anılıyormusun sen biliyorsan sende açabilirsin istersen
olur tabi canım önce tarihi belli olanların ki olur, benim bu aralar zamanım olmuyor canım sancım çok oğlumun wc sıkıntısı var 3,5 yaşında ve çok yoruyor beni
merhabalar boy kilo basligina yazdim gerci ama 35+0.da bebegim 2350 kg 45 cm. boyunu bilmiorum ama kilo az geldi bana. acaba kucuk mu bebegim. biliyorum her bebek farkli ama bu haftalarda sizin nasil bebekler??? besleyemiyor muyum bebegimi acaba?
normal sınırda canım
Kizlar cnm cok sikkin.. dr dan geliyoruz..kizim hafyasina gore on gun onden gidiyor..basi asagiyada donmus. Ama bobreklerinde sagda sanirim genisleme var dr korkma gecer dedi ama gezmezse dogumdan sonrada ameliyat yapiyolarmis cok korkuyorum icim sizliyor dua edin iki hafta sonra kontrolum var duzelmis olsun
canım böbrek sıkıntısı düzelen bir şey çoğu bebekte oluyormuş geçmiş olsun
Yaa arkadaşım gebelikten olmasın bu duygusallığın. Sırf kv için katlanmiyorsundur yaa iyidir eşin. .
yok canım yeni bir durum değil bizimki
Kızlar dr dan geldik. Bebişimiz çılgınca hareketleri ile aşağı dönmüş çok şükür tam olarak degil ama artık yukarıda değil kafası. . :) 3 hafta sonra tekrar gidicez ve nst ye giricez.. çalışabilir raporu aldım. . Cok az kaldı çok heyecanlı
maşaallah bebeğine
ama benim oluyor bazen saatte üç kere

düzensiz olduğu için çok önemsememiştim şimdiye kadar. ama yarın da böyle olursa randevu almayı düşünüyorum. en azından stresinden kurtulurum bu kasılmaların

bir de hiç sancı yok, sadece kasılma var
Hemen bir gaza gelip yapayım dedim ama kim kaldıracak geri yerden beni, üşendim vazgeçtim
Kim olsa canı sıkılır böyle bir şeye ama çok stres yapma lütfen. Hayırlısıyla ameliyata gerek kalmadan normale döner de bir dahaki kontrolden musmutlu ayrılırsın inşallah
tabi canım git dr a hatta acile gitsen hemen nst yaparlar için rahat olur
üşendin mi:)
inan bana eflalim evlilik hayatı çok değiştiriyor,dün aldım koltugun minderiyle eşimi dövdüm,tam 3 sene flört ettik,deli gibi peşimden koştu,her dk msj atan her dk tel açan o deli aşık adamdan eser yok şimdi,ben belki senden farklı olarak 12 yıl çalıştım,6 yıllık evliyim 5 senesi çalıştım son 1-1,5 yıldır işe gitmiyorum,fark varmı dersen aslında inan yine fark yok,işe giderken sabahın köründe kalk,işe git,koştur koştur eve gel,ağlaya ağlaya yemek yap,evi temizle,ben tam 5 sene saat 8 den 9 buçuğa kdr evimi silip süpürdüm,ay sonu geldiğinde işte maaşı aldım sanki bol keseden mi harcadım hayır,hepsini biriktirdim hee kredi kartlarımı bana ödettirdi,biriktirdiğim parayla araba aldım kendime,hepsi bu,ne h.içi nefes alabildim,ne çalışıyorum diye pazar günü boğaza gittik kahvaltıya,sadece çalıştım günlerim geçti ucunda yeni bir arabam oldu,bugüne bakıyorum diorumki bu hayat daha iyi,belki maaşım yok ama öylede birşey olmuyordu böyle birşey olmuyor,inan bana çalışıncada hiç değerin olmuyor,amann koca milleti hepsi aynı bunların,hiçbirimiz 4 4 lük değiliz,hiçbirimizin hayallerindeki koca adayıyla evlendiğinide sanmıyorum,nadirdir gerçekten çok iyi kocalar,ben öyle düşünüyorum cnm,birde hep burda dikkat et bişiler yaptık diktik süsledik başardık,annem hep der yetenekli becerikli insan talihsiz olur diye,söküğünü dikemeyen tipler her zmn daha değerli oluyor,o yüzden inanki 5 koca değiştirsek yine bizimkiler bu tip çıkar bence,o yüzden hayattan tad almaya bakmak gerek,elinden ne gzl işler çıkıyor,ister satış olarak yap,ister hobby amaçlı yap,minişlerimizde geliyor zaten,bak gör 2015 güzel geçcek inşallah ben umutluyummm
canım çok sağol ne güzel yazmışsın annen çok ama çok doğru demiş katılıyorum bu söze, benim kv kendi diyor her işi beceriyorsun benim oğlum nankör diye
selaam kızlar bugun kontrolmüz vardı herşey yolundaymış 2825k olmuş boyuda yaklasık 50cm dr normal doğum için çok elverişlisin dedi çok sevindim sezeryandan korkuyordum bizden haberler böylee herkes iyiydir inşallah
maşaallah bebeğine
Bizzimde bugun kontrolumyz vardi nst ye girdim sanci yok dedi. 34.0 kilosu 2480 iyi dedi bol su ic bebegim simdi dogmasin dikkat et kucuk oldugu icin kuveze alinmasi gereirbir hafta sinra yine gel dedi normal dogum ici sorun yok dedi bakalim artikson haftalar çok dikkat edelim bi aksilik olmasin kizlar
maşaallah bebeğine
Merhaba bayanlar Uzun zamandır okuyamadım forumu. Umarım bebekleriniz ve siz supersinizdir.

Ben de bugün kızımı görmeye gittim.Benim kuzum da 2150 gram olmuş

Doktorumuz çok sağlıklı dedi maşallah

Boyu uzun olacak dedi.45 santim çıktı. Babamız bayaa uzun bizim.50 santim üstü mü uzun bebek sayılıyordu??? Doktor öyle deyince 0-1 aylık tulumlarimizi aldığımız mağazadan değiştirdim kızıma olmaz diye
maşaallah bebeğine
geçmiş olsun canım bebeğine zararı olmaz vücut onu wc yoluyla atar:)
ben sag ayagımı rahat atıyorumda sol ayagımı zorlayarak basarabiliyorum atmayı

o da ilginçmiş denemedim ben solu birde ben deniyim:)
Kızlar bu boyundaki kordon meselesi canımı cok sıkıyor bana buşiler söyleyin
canım kordon tekrar düzelebiliyormuş
Lütfen yardımcı olun disim cok ağrıyor bu saatte dişçiler kapalı devlete güvenmiyorum ağrımi dindirme nin bir yolu yok mu ? Ya da dişçi bulursam ne yaptirmamam lazım bebege ne zarar verir tecrübeli olan bilgisi olan var mı ? Eşim gelmedi onu bekliyorum
Yardım Edinnnnnnnnnn
nasıl oldun canım?
İyi akşmlar kıZlar bn bebegmn giysilerini hassas ayarda 30 derecede dalan roxy ile yıkadımda ikinci kez durulama yapmam gereklimi lutfen acil cvp bekliyorum çamaşirlar nemli nemli beklyr
her zaman çift durulama yap canım
Arkadaşlar sabah baslayan kasılmalarım bir türlü geçmek bilmedi gün içinde kısa aralıklarla sık sık sancim oldu kahverengi akintimin da rengi acildi saat 17de dr a gittik ne enteresandır ki nts ye baglandim ve yarım saat ama evde durutmayan sancı orda bir türlü gelmedi. Çok ilginç hakikaten hasta sandalyesiyle geldigim hastaneden yürüyerek çıktım eve geldik ve ilaclarimi almama rağmen agrim tekrar basladi ve halen devam ediyor.
aslında böyle durumda hastanede gözetim altında tutmaları lazım bana da hep öyle oluyor
Kızlar bu arada çok yakın bi arkadasım bugun dogum yapmiş . Dun gece kendiliginden sancisi tutmuş ve sabah norml dogumla bbegini kucagına almiş tam 39 haftalık dogum yaptı ilk dogumu . Onun adına çk svndm hayırlrınan buyutur inş.
sağlıkla büyüsün bebeği
İyi aksamlar kızlar...
Geçmişi okuyabıldıgım kadarıyla aklımda kalanları yazayım..
Pınarım tekrar duruşama yaptıgına iyi etmişssin...
İnş bebişin saglıklı güle güle giysin ..... Oyşşşşşşş azını yerler onun...
Evtmvt arkadasım geçmiş olsun... İnş sıkıntın bi an önce gecer
Ofizmir 32 yada 33 haftada oglumun boynunda kordon vardı ama dr sorun yok dedi.. Bi tehlike görülse evine göndermezdi drun.. İçini ferah tur arkadasım...
Eflalim canım beni aglattın .. Canım hayat bazen hayal ettigimiz gibi yasanmıyo.. Pişmanlıklar kar etmıyo.. Düşünmek tasınmak bazen insana zarardan baska bişi bermiyo.. Ama hersey bi sn bile olsa unutuluyo..
O yüzden arkadasım bu hallerindn hemen kurtul....
Kendind iyi bak böle düşünüp düşünüp kahretme kendini...
Üzerimizde hiç olmadıgı kadar yogun bi duyusallık var..
sağol canım desteğin için
@PINAR45 canım bir kez daha durulat çamaşırları.
Bende dalan roxy ile yıkamıştım 2 kez durulattım. Ama deterjanı çoook az koymuştum. Neticede ağır kirleri yok.
@minione ya ya yaaa biz geçen hafta eşimle Acıbadem'e gittik. Metre alacaktım yanıma neredeyse tek amacım buydu, sırf ölçüleri almak için. Ama unuttuuuum 
Şu beşiğin ölçülerini bana yazar mısııın lütfen. Belki aynı değillerdir ama az çok fikir sahibi olurum
prenses1805
prensesimm ben gittim dişçiye bir kaç hafta önce.
Dişim kırılmış, gittikçe de büyümeye başladı kırık.
Daha büyümesinden korktum gittim doktora. Söyledim böyle böyle anestezi alamam, ama doğuma kadar bir şey yaptırmalıyım yoksa dahada büyüyecek diye.
Hiç anestezisiz dişime dolgu yaptı. Yani dolgu malzemesi koydu. Şimdi çok rahatım. Doğumdan sonra gidip film çektireceğim çürük varsa yeni baştan oydurup yaptıracağım.
Ama şimdilik önlemimi aldım vede iyi ki yaptırmışım. Sende git mutlaka anestezi, uyuşturucu kullanmadan hallederler.
Geçici olarak ama faydası oluyor işte. Geçmiş olsun canım.
ebrubirol
Hay Allah demek bir doğum daha oldu. Allah şifa versin, sağlık sıhhatle evladını kucağına alsın inşallah. Hayırlı olsun.
Acaba doğumu yakın mıydı? Kaç haftalıktı?
@Mrssuperfine canım yaaa yanlış anlamayın beni ne olur. Tabi ki haklısın. Tabi ki insanın en mahrem yerleri bunlar kim ister ki.
İstememek gerilmek çekinmek çok normal tabi ki. Bazen öyle şeyler duyuyorum ki etrafımdan can sıkacak, gözümden yaş geliyor. Sanki onlar mükemmel doğurgan kusursuz edepli kadınlar. Bizde ota malı

Nego
canım yaaa haklısın tabi ki. Diyorum ya saçmalıyorum. Öyle sinirlendim yazdım.
Yoksa etrafımda senin eşin gibi düşünen çok kişi var ne yazık ki.
Ben ne babamdan ne eşimden ne eniştemden öyle bir şey görmediğim için söylemesi kolay bana.
İşte gözleri kapanarak büyük bir aşkla her şeye evet diyen kızlar, ilk başlarda eşinin ay olsun onunla olsun da, ben her şeye katlanırım kabul ederim diyenler için evlilik ilerleyen yıllarda bildiğin eziyet oluyor.
Şimdi burayı geçelim yapacak bir şey yok. Öyle düşünüyorsa bir yerde ona uyum sağlamak zorunda kalıyorsun.
Beni derdim o dediğin saçma sözde! Bu ne demek oluyor Allah aşkına kendini değersiz hissetmekte ne demek.
Allah-u Teala hiç değersiz bir şey yaratır mı?
Bir kere insansın, bir kere kadınsın, bir kere annesin, bir kere evlatsın, iki kerede annesin.
Ne kadar çok şeysin bu hayatta. Lütfen ne sorun yaşarsan yaşa bu hayatta bu düşünceyi önce bir kenara at.
Ve bir daha asla düşünme bile.
Ve yük olmak, muhtaç olmak ne demek?
Bunu sana eşin mi hissettiriyor, yoksa modern toplumun kadının ayakları üzerinde durması gerektiği baskısı mı seni bu düşünceye itiyor?
Bunlar benim düşüncelerim önce onu söyleyeyim, kimsenin düşüncesine hayatına bir lafım asla ama asla yok.
Ve evet kadın okumalı, çalışmalı, kariyer sahibi olabilmeli.
Çünkü bir kadının başaramayacağı hiç ama hiçbir şey yok. Gelemeyeceği yükselemeyeceği hiçbir yer yok.
Ama bunları yapmak istemiyorsa yada çeşitli nedenlerden yapamadıysa kendini küçük görmeye, kendini ezik görmeye itilmemeli.
Şu an çalışmayan kadına alaycı bakılıyor. Ayy ev hanımı mısın, çalışmıyor musun? ya ekonomik özgürlük? ya ayakları üzerinde durmak, yada ben asla bir erkeğin boyundurluğu altında olamam vs bunlar kadına hep baskı.
Yahu benim ekonomik özgürlüğüm kocamın parasıyla kocamdan fazla.
Vee gelelim kimsenin düşünmediği yada dile getirmediği kısma.
Bu koca dinen vede resmen bana bakmam zorunda.
Ailesine bakmak zorunda.
Şöyle bir bakın kendi evinize ve etrafınıza. Erkekler çalışmadan çoğunlukla duramazlar. Ve onların aileleri için çocukları için harcadıkları para onlara koymaz.
Her baba daha fazlasını yapmak ister evladı için ailesi için.
Ben hiç gocunmuyorum eşim bana para verdiği zaman, yada nakit olarak elimde bittiği zaman istemeye.
Durumumuzu biliyorum, alınabilirse alıyoruz, o ay alamayacak durumdaysak almıyoruz.
Parayı eşim kazanıyor ama beraber yönetiyoruz.
Bu hayat ikimizin, beraber sürdürmek için birleştirdiğimiz iki hayat.
Ha bu demek değil ki ben çalışmaya karşıyım. Bende evliliğimin ilk zamanları çalışıyordum.
Kazandığımı önce borçlarımıza verdim, eşim istemediği halde.
Bırakın bende para istemesini benim işe giderken ki yol paramı bile eşim veriyordu, paranın tamamı bana kalsın diye.
Şöyle bir taraf daha var benim açımdan.
Ben çalışmıyorum. Ama eşimden ev işine yardım bekliyorum her daim. Ay o çalışıyor ben evde duruyorum bütün gün her şeyi ben yapmalıyım diye bi düşüncem yok benim 

Sadece hamilelikle ilgili değil. Her şeye ortaktır, çamaşır asmaya, bulaşık yerleştirmeye, evi süpürmeye, toplamaya, yemek yapmaya.
Ayy ben ne fenayım yaaa

Başta eflalim sana diyorum bunları ve kim kendini böyle hissediyorsa.
Değerlisiniz, hemde çok. İslam dininde kadın çok değerlidir. Gerçekten araştırılırsa öyle mükemmel şeyler okursunuz ki bu konuda.
Etrafındaki olumsuzlukların seni böyle düşünmeye itmesine izin verme.
Eşin düzelir vs bir şey diyemem bu konuda. Belkide hiç değişmeyecek. O senin kıymetini anlamasa dahi sen kıymetlisin ama bunu unutma.
Yine yine yine çenem düştü yawww
Canım seni çok seviyorum ben önce bunu belirteyim:) yazdıklarını sıkılmadan okuyorum hep yaz sen hep çenen düşsün:)
yazdıklarında çok haklısın her kelimesinde hem de, insan kendi duygularını ifade edemez ya sen benim yerime çok güzel etmişsin, bunu hissettiren eşim canım toplumun ne düşündüğüne pek önem vermem ben, bir şeyi yapıyorsam kendi içime sinmesi lazım elalem ne demiş pek umrumda olmaz
sorun eşimden kaynaklı, aslında biliyorum o da elinden geleni yapıyor fazlasıyla fedakarlık yapıyor ama işte yılların birikimi benim duygusal yapım derken çok ama çok yıprandık, her şeyi takıyorum sevdiğim kişilerle ilgiliyse özellikle, bunu mu dedi bunu mu demek istedi gibi kafamda kurarım hep
dinimizce ne kadar değerli olduğumuz konusunda çok haklısın haklarımı çok iyi biliyorum ve hep eşime bunu söylerim ama çoğu erkek gibi işine geleni kabul ediyor maalesef
benim gerçekten kendi içimde ne kadar değerli olduğumu anlamam lazım önce kendime bunu kabul ettirmem lazım, ben kendimi değersiz hissederken karşımda ki insanlardan beni değerli görmelerini beklemek ironik oluyor, kız eflal sen kendine saygı duyuyormusun ki saygı bekliyorsun diye çok söylüyorum ama icraata geçiremiyorum:)
neyse larkinim güzel insan diyorum sana köşe yazarı ol diye sonra doğum organizatörü falan:)
çok merak ediyorum seni
Mervecim yaaaa atacağım inşallah. Ama zaten uzun yazıyorum.
Foto ekleyince de çok ekliyorum. Rahatsızlık verdiğimi hissediyorum bu kadar çok olunca.
Bügun dayımın kızı photoshop programıyla istediğim etiketler tasarladı.
Onlar basılıp taktığım zaman, birde şu hastane beşiğinin tülünü annem dikince hepsini ekleyeceğim inşallah
ben merakla bekliyorum zevkle bakıyorum canım
Bunlarda n11.com'dan sipariş verdiklerimdi.
Nevresim takımını çarşıdan eşimle birlikte almıştık. Cotton Box marka. 33 liraydı.
Annem nevresim takımı için, içinde bulunan gri renkten yan ve baş korumalık dikti.
İçine sünger aldı koydu. Orjinal gibi oldu
Üzerilerine de ben ince keçeden kamyon kepçe yapıp dikeceğim renklenmiş olacak inşallah
Eki Görüntüle 1329079
Eki Görüntüle 1329080
Eki Görüntüle 1329081
Eki Görüntüle 1329082
Eki Görüntüle 1329083
Şimdiiiii biberon kılıflarını ben ördüüüüüm.
Ama kulaklarını ağzını annem örüp dikti
Çoraplarda hastanede ve tabii daha sonra evde giyeceğim süslediğim çoraplarım. (Ponponları annem yaptı).
Lohusa tacını arkadaşım benim için alıp göndermiş bana kargoyla. Her gördüğüm mavi sen oldun diyor bana
Ve o minik kundaklı bebişi de ablam Mustafam için ördü. Uyku arkadaşı kendisi 
Ve ablamın ilk örgü deneyimi
Adına Kar Topu diyor, bende Kardan Bebi 
Eki Görüntüle 1329084
Eki Görüntüle 1329085
Eki Görüntüle 1329086
Eki Görüntüle 1329087
Eki Görüntüle 1329088
Eki Görüntüle 1329089
Küçük şişeler hastanede dağıtmak için mavi renkli parfüm.
Onlara da minik etiketler basılacak.
Kağıt torbalarda hastaneye gelenlere verilecek olanları koymak için süslendi
Askılarımızı da ablam süsledi. Şimdi astık dolabında kıyafetleriyle duruyorlar. hayırlısıyla kullanmak nasip olsun inşallah.
Turuncu ana kucağı da ablamın ana kucağı. Ablamdan sonra ben kullanmışım.
Yani 33 yıllık kendisi.
Annemler saklamışlar. Biraz tamir ettiler sıra Mustafa'da inşallah.
3 yatış pozisyonu var, ve hem sallanıyor hem sabitleme özelliği var.
33 yıllık olmasına rağmen süpersonik bir alet
Eki Görüntüle 1329090
Eki Görüntüle 1329091
Eki Görüntüle 1329092
Eki Görüntüle 1329093
Eki Görüntüle 1329094
Eki Görüntüle 1329095
Eki Görüntüle 1329096
Bu yeşil mini minnacık bahçıvanı, yeleğini, tozluklarını, patiklerini annem ördü.
O kadar minikler ki anlatamam. Tam yeni doğduğu ilk hafta giyeceği kıvamda
Genelde büyük örülür bebek eşyaları ama biz ama üzerine göre olsun, az giyse de olur diyoruz bazen 
Patikleride ablamın görümcesi ördü. Onlarda çok tatlı ve boy boy. Dahada örecek, ördüğü zaman ekleyeceğim inşallah.
Eki Görüntüle 1329098
Eki Görüntüle 1329099
Eki Görüntüle 1329100
Eki Görüntüle 1329101
Eki Görüntüle 1329102
Eki Görüntüle 1329103
Eki Görüntüle 1329104
Eki Görüntüle 1329105
Ve şimdilik son olarak mevlüt kıyafetimi ekliyorum.
Dışı annemin çeyizinden olan Fransız dantelli sabahlığı.
İçini de yine annem dikti. Yakası kolları dantelli.
Ben malum yatacağım mevlütte yatakta.
Başımada gelinlik kumaşımdan kalan kumaştan baş örtü yaptıracağım. O daha yapılmadı onu da eklerim inşallah.
Çok açık renkli duvarda çektim, başka duvar rengi yok çünkü.
Çok seçilmiyor ama giydiğim zamanda inşallah çekip gösteririm sizlere. Hayırlısıyla o günler gelsin de inşallah...
Eki Görüntüle 1329110
Eki Görüntüle 1329111
Eki Görüntüle 1329112
Annem babam ablam asla fotoğraf koymamı istemiyorlar. Hele Facebooka.
Bende dayanamıyorum azcık azcık ekliyorum. Çok kızıyorlar.
Tanıdıklarımız annemleri arayıp eklemesin diyorlar, bana mesajlar yağıyor ekleme artık nazar değecek diye.
Of pof heves ediyorum işte.
Ama artık pek bir şey eklemiyorum facebooka. Okuyorum inşallah nazar değmez. bende artık bu kadar söylenince korkar oldum.
Bana da hala zaman geçmiyor gibi geliyor.
O kadar az kaldı ama ben hala rahatım. Hiç 1 ay sonra doğuma gidecek gibi değilim.
Hala çoooooook var benim için.
Minione canım olabilir böyle hisler. Bak çok şükür geçmiş.
Ama son zamanlar hakikaten zormuşç Daha 1 ay var, demek ki daha da zor olacak.
sen var ya senin annen ablan var ya süpersiniz elinize emeğinize gözünüzün nuruna sağlık, maşaallah süphanallah, Rabbim nazarlardan korusun canım, ailen haklı nazar edilecek kadar güzel şeyler yapıyorsunuz kem gözlü çok bencede face koyma ne gelirse yakınından geliyor zaten
hepsi birbirinden güzel ya insan biberona kılıf örer mi çok çok güzel hepsi
şehzade mustafan sağlıkla huzurla kullansın hepsini, Rabbim yavrunun doğumuyla muhabbetinizi neşenizi artırsın
içinden birini bile beğenmedim diyemem
@Larkin canim masallah ya gece gece gozum gonlum acildi, nasil ozenmissiniz oyle, Rabbimsaglikla huzurla kullanmayi nasip etsin insallah :).
@Mrv5534 gecmis olsun canim bende bikac gundur 20lik disimden cekiyorum

dis cikmaya calisiyor bayagi sis, biseyler yerken canim aciyor, ama ben yemeye devam
Nego
Rabbim yardimcin olsun, insallah bebis esinle arana muhabbet getirir, eski gunlerinizden daha mutlu olursunuz.
amin canım sağol
Herkese merhaba sevgili anneler:)
Bugün doktor kontrolüm vardı gittim eşime de hoparlörü açtım artık gelecek Nasılsa doktorun söylediklerine paniklese de Yanımda olacak diye.. Bizim manyak doktor her şey yolunda vs demesin mi? Bunca hafta beni korkuttu hastanede yattım, şimdi yolunda :)) böyle konuştu.. Eşim de erken geliyor diye dırdıra başladı, utanmasa bebek doğduktan sonra altın takmaya gelecek o kadar :))
Artık klişe oldu ama bir Sürü Alıntı yapmıştım hepsi yine uçtu gitti

( aklımdakilerle yazayım..
Ayak ayak üstü ve bacak bacak üstüne atmayı denedim ikisini de Yaptım ama yerden kalkamadım:))) bakalım benim doğum ne zaman eşim de önümüzdeki haftasonu geliyor bana ben çok bekleyemem diyor, sanki doğum benim elimde. Hadi Çık kızım diyeceğim de çıkacak:)
Kesinlikle yok canım bilimsel olarak kanıtlanmış. Için rahat olsun.
Oğlum olsa bu ismi koyardım çok brğeniyorum. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş..
Canım Bebeğin emme durumuna göre alırsın masraf yapma bulunmaz bir şey değil. Belki ihtiyaç duymayacaksın ihtiyaç duyduğun anda da hastanedekini kullanırken bir tane alabilirsin. Ben de istanbul Florence 'e gidiyordum gayet memnundum. Acıbadem de hemşireler sünnetli yeğenimi çarpa çarpa taşımışlardı hiç dikkat etmemişlerdi.. Yani adı var Acıbadem in.. Bakırköy Fulya Şubeleri Hariç:)
Istanbul Florence yeni ve güzel. Ayrıca tr'deki en son model Doppler ve ultrason orada Alin hanım kullanıyor, ikincisi yok..
ay canım senin dr da hep böyle yapıyor önceden tembih mi etsen ne:) maşaallah bebeğine
Çatı muayenesine de değineyim:))) vaktim bol, uykum yok:)
Sevgili annecikler :)
Ben burada pollyanna gibi yazıyorum ama içimizde taşıdığımız bebekler her şeyi hissediyor, o Yüzden biz De güçlü ve olumlu olmalıyız diye bu tutumum:)
Çatı muayenesi 38. Haftada Yapılıyor ve her doktor yapmıyor, Amerika'da yapan doktoru bulmak çok zor. Doğuma müdahale sayıyorlar. Çatı muayenesi sonrası Doğumlar Başlıyor çünkü.
Kendi doktorlarım Türk kadınının çatısı nasıl dar olur diye Gülüyordu Yüzde biri belki dediler. Burada melez evliliklerde bebek babadan dolayı çok iriyse anne küçük yapıdaysa vs Yapılıyor. Kendinizle kıyaslamayın iri Baba'nın boyu 2 metre falan
Ortadoğu, Anadolu kadınının çatısının dar olma ihtimali çok zor diyorlar. Çatı muayenesi Şart, zorunlu değil. Doktoru muayene etmeyen varsa ihmal edildim diye korkmasın. Kimse doktorundan iyi bilecek değil ya.. Olacak olanlar da canım acıyacak diye korkup da şimdiden kendimi kasmasın..:)
Kendinizi kasmayın sabredin iki dk Süren bir şey korku ve kasma olunca can yanıyor ama onun dışında gevşeyip nefese odaklanırsanız hissetmezsiniz bile. Bunu bu şekilde düşünün. Hamilelik bize sabrı öğretiyor aslında :)
Bir de nette Yazılan korku örneklerini okumamaya bakın. Yarardan çok zararı oluyor ve hep abartı. Sonuçta doktorunuz yapacaksa iki dk yapacak ve bitecek öncesine sonrasına şimdiden takılmayalım :)
Sonuçta hepimiz doktor takibindeyiz. Kendi seçip güvendiğimiz doktorlarla bu yolu yürüyoruz, onlara güvenmek ve sorularımızı onlara sormak en mantıklısı.. Ekstra panik yerine bu şekilde rahatlamaya bakalım :)
canım çok doğru yazmışsın ama sonuna kadar katılıyorum, sen amerikadamısın?
Güzel anneler benimde tarihim kesinleşti 8 Ocak saat 08:30.. Bir korku saplandı içime.. Gerçi daha önce geçirmiş olduğum bir ameliyat var kasık bölgemde bir izim var şimdi devamı gelecek..
Oğluşda 2580 gr olmuş.. 15 günde 600 gr almış böyle devam ederse 3700-3800 gr görürüz dedi..Hoş anne babasına bakınca minik gelse zaten anormal olurdu..

Anneside 2 kg daha almış toplamda 8 kg ulaştık.. 12 ile kapatırım umarım , kapatamazsamda dert etmeyeceğim, sağlıklı olalım yeter.. Nst de sancı hiç çıkmadı ama kas ağrılarımın beni rahatsız ettiğini ve bol su içmemin faydalı olacağını söyledi..
Güzel haberler almaya devam ederiz umarım..
maşaallah bebeğine canım
Nego
canim benim herkes yazmis zaten. Zaman zaman insan esinden soguyabiliyor. Ama ese olan ilginin ve sevginin tekrar artmasini saglayan en guzel sey ne biliyo musun, yakin gordugun birilerine esinin guzel yonlerinden bahsetmek, arkadaslarla konustugumuzda konu eslere gelip de ben onlara guzel yonlerini anlattigimda ve sonra da onlardan guzel tepkiler alinca resmen esime tekrar asik oluyorum. Hakikaten yav bak bu yonleri de var benim esimin vs diye kafama dank ediyor tekrardan. Kimse mukemmel degil elbette, hepimiz zaman zaman sorunlar yasiyoruz. Ama onemli olan bunlarin ustesinden tatlilikla gelebilmek diye dusunuyorum.. Erkekler de sonuc itibariyle cocuk gibiler, onlari ara ara pohpohlamak, simartmak en cok da egitmek, islemek gerekiyor bence..
canım güzel taktik senin söylediğin, içimden gelmiyor ama yapmak ama zorlamam lazım kendimi
maşaallah kv ne canım kıymetini bil sev kadını çekinmeden:)
Eki Görüntüle 1329586
Kızlarrr günaydınn nasışsınız biz çok iyiyiz dğn kontrolümüz vardı 45cm 2100gr olmuşuz hala başımız yukarda dönmeye pek niyeti yok sanırım oğlumunn
Bu da fotografımız ilk defa böyle gördük saçları çıkmıııııışşşşş gözlerini açıp kapatıyordu ben gülünce gülüp dilini çıkarıyorduuu maşallah canım oğluma benimmmm
oyy maşallah çok tatlı canım
bende sevmem bu programı ama evde olunca insan bakıyo
bi bakıym azcık dedim sonra olayların akışını merak ettim izliyorum

hatta izlemekle kalmıyorum tv nin karşısında sesli kendi kendime yorum yapıyorum
ekran başından ordaki konuklara soru soruyorum,

bazen kızıyorum sus yalan söyleme falan diyorum sinirli sinirli

sonra FBI ajanı edasıyla kendinden emin bi şekilde olayı çözmüş gibi böyle oldu işte diyorum
biri beni anlatıyor