Nego
ya bazı çocuklar oyalandığında sürekli yer ya benimki öyle değil doydumu asla açmaz ağzını. Bişey izlesede o yüzden o yönden rahatım sadece zihinsel gelişimi açısından düşünüyorum bi eksisi olur mu acaba diye.
Artık kilosu çok artmazmış 6-7 aylıktan sonra. Benim 13 aylık yeğenim var 8 aylıktan beri 11 kilo hiç değişmedi o yüzde. Kiloyu dert etme Çağlarda 2 aydır 8,5 kilo ve ebe bana söylemişti çok almaz artık diye
canım zihinsel gelişim için izletmeyin diyorlarda ne bileyim büyük oğlumda izledi tv şimdi bu da bakıyor ha etkiledi mi etkilenmiş hali buysa eğer büyük oğlum süper zeka olacakmış engel olmuşum demektir

iki yaşında 100 e kadar sayan bir bebekti sen düşün gerisini
canım ben dert etmiyorum zaten kilosu boyu çok iyi bence ama kv de sinir ediyor bu konuda baydı beni
Cnmm ya nolcak bixim bu kayinvalidelerin laflarindan cektigimiz boyle,takmamayi ogrencez galiba tiriska diyebilip gecebilsekkkk
Oglun kg vermis olabilir ,artik kg almayabilir onemli olan sinirin altina dusmesin ki zaten sizin kilonuzda cok zayif degilki gayet normal suan yeterki saglikli olsun demiyorlarda bayiliyolar sisko olmasinaaa
Nazar edenlerin hepsi ni Allah a havale ediyorum
canım aynen kilo verdiği zaman bir şeyi mi var diye korktum sadece ama nazar diyorum başka izahı yok artık oğlum eridi kem gözler rahatladı yani

neyse ben zaten dediğim gibi takmıyorum bence kilosu çok iyi
Nego
minione
@mhulyak sağolun kızlar. Önceden köfte şeklinde yapıp koymuştum buzluğa bende dün kavurup yağını suzdum üzerine su koyup sebzelerle birlikte haşladim verdim ilk defa. Verdiğim şeyler hep aynı ben niye bu kadar korkagim ek gıda konusunda acaba?
canım bu konuda ben rahatım ikinci olmanın rahatlığı mesela bugünde kıymalı yumurta verdim dün köfte verdim bayıldı eti seviyor yani anlamış olduk
kızlarr beni bi korku saldı ya. Ayın 20sinde adet oldum ve 20sinden sonra memlekette annemlerde olduğumuz için eşimle bişeyler olmadı ama adetim bitince canım deli gibi waffle istedi yiyemeden geldim buraya bide bikaç gündür acayip duygusalım. hamileliğimdede canım aynı waffle isteğim gibi midye istemişti. offf valla korkuyorum ya adet olmak garanti değil sanırım bazen hamile kaldıktan sonrada bi kere olabiliyomuş

inşallah yoktur bişey ya valla test yapmaya korkuyorum

bide diyorum test yapcak bişeyde yok korunuyoruz çünkü. Offfff. duygusallığım yorgunluktanda olabilir mi acaba?? Olabilir dimiii??
canım en güzeli test yapman kafan rahatlar
Canım benim oğluma da hep tosun diyorlardı. 4 aydan sonra kilo alımı yavaşladı. Şuan 8 aylık doktorumuz hedef 450 gr kilo alımı dedi. Geçen ay 350 gr almıştı. Yarın kontrolümüZ var. Bu arada diş te çıkardı. Şükür ki sağlıklılar. Bu arada kan tahlili hangi ay yapılacak?
canım bizim doktor almayabilir bile artık dedi zaten, 6. aydan sonra yapılıyor kan tahlili 9. ayda yapılabiliyor
Kızlar bebeklerinize günde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz?
üç vermeye çalışıyorum
Selam sağlık ocagindan geliyoruz izlemden şükür abdullah in kilosu yememesine rağmen iyi boyumuz 75 cm.hen s ire zorlama yediği kadar bi çay kaşığı bile yese yeter dedi.gelismi guzel dedi Hamdolsun öyle rahatladım ki yemiyor doymuyor diye dert ediyordum....gun gelir abdullahim da yer inşallah.
maşallah annesi boylu demiştim senin kuzuya:) takma tabi sadece anne sütü alıyor bizimkiler gayet iyi o yüzden
Nego
ah nazar edenlerin küçücük masum yavrudan ne istiyorlarsa yazik gunah bi maşallah deseler tamam. Saglikli olsun inan en onemlisi o.kan ilacini yok kullanmıyorum canim bi kac kez verdim iste.kullancam ins.
Bu arada o temizlik topigi iyi hoş mus da ben kaptiririm kendimi temizlige hos yapicam hali yikiycam:))... zaten kk ya cok takılıyorum bagimlisi oldum su alttatki haberlere cok gicik olourum merak edip giriyrum cok zaman alıyor... ben acilmayayim daha fazla
@Girlboymom ahh canim seni öyle iyi anlıyorum ki kendimi hayal ettim de cokkk zor relax ol canim sen hep pozitiftin devamm ins.iznim bitiyo koca calismiyorum diye tav o r yapiyo sorup duruyo az daha sabir dedim oglusu birakamiyrm daha dogrusu o sorumlulugu gözüm yemiyo oglus az daha buyusun.
ha ha katılma canım temizlik topiğine ben iyice manyadım
eflalim sana bı elestırıde bulunacagım HERSEYI COK TAKIYORSUN KAFANA cıdden bak benım kv oglumun klu cıktıgında kımlere kadar soyledı sayamadım kız kardesının eltısının gelınıne kadar anlatmıs elımı bocek soktu hastaneye gıttık kp nın dayısının gelnının kızlarına kadar anlattı cok sınır oldum ne abartıyon kadııınnnn dıye yakasından tutup sallayasım geldı yınede sustum guldum suna anlattım da boyle dedı soyle olurmus ddı ben yedıgımız yemekten vermıyordum o cıg kofte ver dedı yok deyınce de aha kp nın baska bı dayısının gelıınının gelını kızına yerden aldıgını bıle yedırıyor dedı daha mılyonlarca ornek verebılırım kılosu boyu masallah guzel amaaan bıde salmayı dene erken yaslanacan valla
(off ne dertlıymısım valla bır dokun bın ah ısıt oldu)
canım eleştirebilirsinde herkesin yapısı kişiliği bir değil sen takmazsın ama ben takarım bu elimde olan bir şey olsa buraya gelip dertlenmezdim, bende imreniyorum gamsız kadınlara..
Oğlumu yüz üstü yatırıyorum yere emeklesin diye ağlıyor. Ben de zorlamıyorum. Ya da emeklemeden yürür belki.
canım bazısı sevmez emeklemeyi
Arkadaşlar ayda kaç gr alması lazım yavruların? Çok hareketliler maşallah. Yediklerini yakıyorlar.
bu aydan sonra almayabilir dedi bizim dr
Sabah kasik mamasi,
Kahvalti, yunurta domates peynir
Yogurt
Corba
Meyve puresi
Muhallebi
Nego
canim.bosver hic canini sikma
Benimki 8 ay 1 haftalik 67 cm 7.5 kilo hic sorun etmiyorum
canım benim büyük oğlanda 8 kilo 69 cm di, sıkmıycam onlarınkini sıkıcam artık
Nego
canım kilosu iyi bence önceden tombis diye zayıf gibi geliyodur sana. Kilosuyla ilgili de kesin ve net soyle yorum yapılmasını istemiyorum iyi benim oğlumun herşeyi de geç bak bunu ben söylüyorum :)
canı bana göre çok iyi sürekli aynı şeyi söyleyip beni bu konuda sinir ediyor uyardığım halde, büyük oğlumada yapıyor aynısını, dediğin gibi söylüycem anlamıyor ama

Yaaa bu kilo konusuna takıklıkları nedir bu milletin.
İlla Michelin lastiklerinin maskotu gibi olacak bebek dediğin.
Bacakları kolları boğum boğum olacak ki oh oh maşallah iyi bakıyorsun desinler!
Bebek mis gibi anne sütüyle büyüyor ama tombik değil işte nedir!
Benim kv nin deyimiyle "kucak dolusu çocuk" olacak
Nego
ilk aylarda çok iyi kilo almış olabilir, ama 6 aydan sonra kilo da düşüş olması çok ama çok normal.
Hem hareketleniyor, eskisi gibi paso yiyip uyumuyorlar. Hemde yeni tatlarla tanışıyorlar. Sevecek sevmeyecek, yeme usulü öğrenecek, alışacak ooofff çok zor iş. Sırf kilo alsınlar diye şekerli şeyleri mi dayayalım.
Mustafa da 8800 kiloydu en son 2 ya da 3 hafta önce. Boyu da 72 ydi son ölçümde.
Çok normal çok iyi kilosu dedi doktor.
Az mı ki?
Bence hiç değil. Maşallahı var yerinde durmuyor zaten 6 ay olmadan emekledi, 6 buçuk aylık sıraladı.
Bundan sonrada ne kadar alırsa alır. Ki gelişimleri artık yavaşlayacak.
Aynı hızla büyüseler dev olurlardı zaten.
Ya eşin ya sen söyleyin artık ağzını açmasın bu konuda. Sende takılmazsın.
Tabi onun susması lazım önce.
Ayyy var bizde de bi tane eşimin teyzesinin torunu 3 buçuk ay büyük Mustafa dan. Şöyle yiyor böyle yiyor .
Yok eşim bebekken 9 aylıkken 9 tane kasap köftesi yiyormuş!
Yok görümcem çok zayıf doğmuşmuş her yemeğin suyundan doğar doğmaz vermeye başlamış, 1 ayda tanınmayacak kadar kilo aldırmış!
Ayyy dinlemekten bıktım bıktııımmmm
Hepside çok afedersiniz bişeyden nem kaparlar, eşimde dahil olmak üzere hep hastalar, bağışıklıkları çok düşük.
Ama kucaklara sığmayan bebeklermiş o yeter zaten!!
canım çok güzel yazmışsın sağol, şimdi bize pişirdiklerimizden veriyorum kadının ağzı kulaklarında sanki kendi yiyor bir mutlu

şekerli versem bayılır kadın bayılır

bende hep bunu anlatmaya çalışıyorum her şeyi yedirmek marifet değil büyük oğluma çok özendim ve gerçekten az hasta olur oluncada yatmaz hiç ( gerçi bu konuda bana çekmiş

) eşim söyledi mi bilmem ama bir daha ağzını açarsa deli eflali görür kv de

Kv de gitti eşhamdulillah kazasız belasız:))
Mutfak harabe toplamak istemiyorum bugün oturma odasının çıplak yerleri için kilim almak istiyorum ama havalar buz dışarı adım atmaya korkuyorum..
canım kaymaz tabanlı al yoksa düşer kuzun kilimi kaydırıp
Canlar desteklerınız ıcın teşekkürler gecmısı okudum waffle falan ben sabah kahvaltısı öğle ne zamana denk gelırse bu tempoda akşamları yeyınce heralde zayıflarım ama kesinlikle kılo almayacağım kesın
Ahmet dış çıkarıyor sanırım halasında baya ağlıyormuş verırken sevınıyor ama özlemeye başlayınca malum bu ara bendede huysuz ınşallah düzelir uyutma şeklimiz yok onlar kucakta müzikle uyutuyot ben uyutamıyorum memede uyursa sabahları öyle uyuyor bı oku gündür benu sevmek ıcın cenemı ısırıyor bızı kapıda görünce delırıyor ablasına sarılması herseye değer.....
ipek okulu sevdı tabı onun beslenme hazırlıgı okul hazırlığı yoruluyorum ama hersey geçecek düzeleceğiz
inşallah düzelecek canım sen başarabilirsin kendine zaman tanı sadece, yakın olsak bu halimle gelirdim yardıma çok samimiyim
Offf kizlar dolabi actim trenckotlarim mantolarim ceketlerim hicbiri olmuyooo olmuyoo

((
Bu tipime kalkip 150-200 küsur para veropte 44 -xl beden ceket almak istemiyorum zayiflarsam elimde kalir sonra
Bende 38 beden trenckotumun dugmelerini kestim 10 cm ileri aldim tam oldu tabi eski dugme izleri kaldi utuyle gecermi bilmiyorum,bu cokkk aci bir durum,sutyenlerim olmuyoo,kucuk diildi ama yinede goze batmazdi bu memelerim
Simdi dev gibiler hangi sutueni taksam ustten meme firkliyor,telli balenli takinca emzirirken meneyi cikaramiyorum,balensis yada penye takinca yasli kadin memesi gibi follos duruyo ne giysem kotu duruyor

agzimi tutamiyorum,citir sayfasina ugramak icimdwn gelmiyor
Benim sonum nolcak yaaaa
canım o düğme yeri değişmeyi hamileyken yaparım ben hep

izi kalan kumaş değildi benimkiler ama şöyle düşün al bir tane ilerde yine bebeğin olunca giyersin

şimdi düşünmüyorsun ama 3 sene sonra görürüm ben seni
Bnm taktik hazir bu kdr uykusuzluga katlandik evlensin beni unutsun aksatsin gizli numarasan gece yarisi evlerini arayip kapaticam uyansinlar ohhh olsunnn
Ayy birde gecen instagramda cok guldum bir yaziya bizler gibi minik bir erkek annesi yazmiss " kimbilir ilerde oglumla evlencek olan gelin adayi uyuz gicik sey suan baby tv yi izliyordur " hahahaaaaaa :)))

Abooovvvv demeyeymişim iyiymiş waffle diye :)) pardon kızlar yaa :)) haftasonu gidemezsek pazardan ona göre meyve alayımda deniyeyim ama bizde tost makineside yok mutfağım küçük benim o yğzden fazlalık bişey alamıyorum. Fırın bile balkonda dolapta duruyo orda kullanıyorum. Tavada olur mu acep krep gibi
olur canım ben tavada yaptım :)
@asliayet @Duha22 kizlar Tamda beni ozetlemis :)))
Ahahahac kalem degil salatalik koysam durcak nerdeyse :))))
Eki Görüntüle 1643695

slm kızlar ben geldimmm
bugün goz muaynesine gittik çok şükür kayma yokmuş.yani o yalancı kaymaymış.baya anlattı doktor .olmayacağı anlamına gelmez kontrol edin hep dedi
bizde cok yağmurlu bir gün geçirdik
nasılsınız geçmişe bakıcammm
gözünaydın canım
nazardan korunma dualarını okuyun kızlar.ben bırı sevdgnde hemen okurum uflerım masalah etkılenmdi.kızımda hep tosundu hep kılosu ondydı
canım neler okuyorum 7 şer defa okuyorum hep, hatim indiricem nerdeyse o derece ama nefsi pis insan ediyor nazar, senin yanında aynı binada her gün görüp tosun tosun diyen varmıydı canım , kaynımla köşe kapmaca oynuyordum ama illa görüyordu yaaa bu nasıl tosun yaa gıdığına bak yaa boğum boğum, yok bu ne güzel uyuyor bebek arabasında neler neler ki bebek arabasına alıştırana kadar alnımın derisi çatladı benim, o dedikten sonra oğlum onda uyumaz oldu alıştırana kadar ne çektim bir bilsen
Uyumuyo yine bu sıpa ya deli gibi uykusu var 2 kere düştü birinde kafayı parkeye fena çarptı. Ayağıma yatırıyorum deli gibi bağırıyo yatmak istemiyodu ki ninni videosu izlettim sakinleşti şimdi ama uyumuyo tam gözler kapancak kalkmaya çalışıyo sağa sola dönüyo. Noluyo bu çocuğa anlamadımki... Yine uzun bi gece olacak heralde

(
canım dişi mi geliyor acaba gazıda olabilir şekerli şeyler gaz yapar aklında olsun bebe bisküvisi veriyorsa
Yemek işi de arkadaşlar
Kahvaltı,
Öğlen meyve veya çorba,
Akşam yoğurt ve yemek.
Kahvaltı da ben karışım hiç yapmadım, kaşık maması hazır bebe bisküvisi hiç vermedim. Tuz şeker hala yok.
Tereyağını kızdırmadan çırpılmış yumurta sarısı tuzsuz peynir karıştırıp pişiyorum.
Parça parça yediriyorum.
Zeytin 1 tane kabuğunu soyup ezerek veriyorum. Ihlamur kuşburnu kaynatıyorum her sabah, biberondan içiyor ama çok az.
1 tatlı kaşığı pekmezin içine biraz toz halinde ceviz koyuyorum onu veriyorum.
Diğer bir kahvaltı çeşidimiz de; Maşukiye'ye kahvaltıya gittiğimizde bilir misiniz bilmiyorum Karadenizlilerin meşhur yemeği muhlama/kuymak vardı.
Tadına baktırdım çok sevmişti.
İnternetten baktım biraz bi tarif kendim uydurdum.
Tereyağında organik mısır ununu çok az kavuruyorum, çok az su koyup biraz pişiriyorum.
İçine çırpılmış yumurta ve beyaz peynir parçalayıp koyuyorum ve pişiriyorum karıştırarak.
Yani maşallah sübhanallah en sevdiği şey bu.
hatta yemeye başlayınca size yazacaktım fikir olsun kahvaltıda zorlanan arkadaşlar için diye.
Gerçi ağır olur dedi herkes ama öyle kolay ve itirazsız yiyor ki. Bende 3 günde 1 yapıyorum.
Öteki türlü oğlum aç ağzını hadi şöyle böyle şarkılar türküler, saçma şarkılar şaklabanlıklar vs ancak ortalığı batıra batıra yiyor.
Deneyen olursa yazsın merak ederim 
Yoğurdu her gün kendim mayalıyorum. Çorba et suyu tavuk suyu oluyor. Ezo gelin bile yapıyorum üşenmeyip.
Onun haricinde balık vermeye başladım doktor ızgara balık deneyebilirsin demişti.
Köfte yapıyorum baharatsız tuzsuz, minik döküm tava vardı evde onda ızgara yapıyorum.
Taze fasulye kabak yemeği vs tuzsuz pişiriyorum biraz ezerek yedirmeye çalışıyorum.
Şimdilerde artık salçada yedirdiğim için, kendimize pişirdiğim yemeklerden tuzunu koymadan alıyorum.
En fazla 2 gün veriyorum, sonra yenisini yapıyorum.
Yani pürelerden normal yemeğe geçtiğimizden beri daha iyi yiyor.
Bende kavurma verdim, bayıldı 
Anasının oğlu eti sevecek inşallah

Kemik haşladım, içine bütün soğan ve sarımsak atarak. Buz poşetlerine koyup buzluğa koyduk.
Kasaptan çift çekilmiş yağsız kıyma ve yağsız et aldık. Minik minik poşetledim, Etleri çorbalara yemeklere atıyorum. Kıymalardan köfte ve yemeklere kavurup.
Eskisi gibi katı kurallarım yok, her şeyden tatırıyorum.
Ama tam bir gurme bebek Mustafa
Güzel olan şeyleri yiyor. Ağzının tadını baya baya biliyor. Karman çorman şeyleri yemiyor.
Önce diliyle tadına bakıyor beğenirse yeniden uzanıyor.
Bu ne zor işmiş yaaaa ne zor işmiş.
Evin küçük paşası mübarek nasıl severse nasıl isterse öyle her şey
Ayy yerim ben onu yaaaa
ellerine sağlık canım ne güzel hazırlıyorsun yemeklerini maşallah sana, bu oğluma böyle özenmiyorum maalesef

başta özendim yememesi şevkimi çok kırdı iki ayda pes ettim bende