- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
Yaaa bayildimmmm(ay cok cirkin bu smileyler) nerden aldn cnm bende calcammmmm
buda benim oğluşumun ilk cicisiiEki Görüntüle 1214873
inşallah canımmçok tatlı yaaa maşallah güle güle giysin
f&f markalı ürünler güzel oluyo indirimleri de çoookk iyi. çıtçıtlı badilerini tavsiye ederim gerçekten çok kullanılıyo. yazın kısa kollularını sırtından çıkarmıyorum oglumun. kullanan biri olarak için rahat bi şekilde al derim özellikle çıtçıtlı badilerini.... allah mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin. puantiyeli takıma bayıldım :) güle güle kullan. bu arada ben de 2014 ocak annesiyim...arada merak edip ciciclerinize bakıyorum..
f&f markalı ürünler güzel oluyo indirimleri de çoookk iyi. çıtçıtlı badilerini tavsiye ederim gerçekten çok kullanılıyo. yazın kısa kollularını sırtından çıkarmıyorum oglumun. kullanan biri olarak için rahat bi şekilde al derim özellikle çıtçıtlı badilerini.... allah mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin. puantiyeli takıma bayıldımgüle güle kullan. bu arada ben de 2014 ocak annesiyim...arada merak edip ciciclerinize bakıyorum..
ikinciyi düşünüyorum.. kıza niyetliyim inşlllaaahhhhh... çin takvimini uygulayan bi arkadaş var onunki tutarsa ben de aynı yöntemi deneyecem ...... senin ciciler benim aklımı çeliyo valla :) seneye haber veririm dermişim :::)))teşekkür ediyorum bende cinsiyeti öğrendiğimden beri takip ediyorum indirimlerden aldım bunları her gittiğimde dee bakıyorum kaliteli görünüyorlar gerçekten daha önce aalmıştım 4 adet çıtçıtlı onlar da çok güzel büyütmüşsün sen yavrunu maşşallah hayırlı ömürler diliyorum
ikinciyi düşünüyorum.. kıza niyetliyim inşlllaaahhhhh... çin takvimini uygulayan bi arkadaş var onunki tutarsa ben de aynı yöntemi deneyecem ...... senin ciciler benim aklımı çeliyo vallaseneye haber veririm dermişim :: ))
Kızlar kolay gelsin. Daha kimse bişey almamış pek. İlk gebeliğimden kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle belirteyim tecrübeler tamamen kişisel oluyor. Biri ondan memnun kalırken siz hiç memnun kalmayabiliyorsunuz. Uygulamalar ve memnuniyet çeşitlilik gösteriyor kısacası. Siz de kullana kullana keşke şunu almasaydım, boşuna almışım, bunu iyiki almışım diceksiniz yaşadıkça ve kullandıkça. Ben yine de tecrübelerimden aktarmak istedim.
- Öncelikle ilk dönemde çocuk hareketsiz olduğu için ve sizin onu sürekli kucağa alıp kaldırmanız söz konusu olduğu için alt-üst takımlar çok kullanışsız geldi bana. Onun yerine tulum alın derim bol bol. Tulum çok pratik oluyor.
-İçine zıbın kesinlikle önermem. üste sıvanıyor tutarken vs hiç kullanışlı gelmedi bana. çıtçıtlı badiler süper. oğlum iki yaşına gelicek hala çıtçıtlı badi kullanıyorum ve çok memnunum. bol bol da çıtçıtlı kısa kollu badi alin.
- Renk tercihine dikkat edin derim. İlk dönem kaka vs dolayısıyla çok sık makine çalışıyor ama bebeğin kıyafetleri ayrı yıkandığı için benzer renklerde almaya çalışın. yani daha doğrusu birlikte atılabilecek renkler. altı yedi farklı renkte alınca birikmesini beklemek zorunda kalırsınız. aslında en sağlıklısı hafif renkler. lacivert siyah vs koyu renkler vücudu daha çok tahriş edebiliyormuş. krem ve soft renkler tercih etmek iyi olacaktır.
- çamaşır demişken doğumdan önce bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüliycez ya. dalanın granül sabunu var bebekler için ondan kullandım ben memnun kaldım ama bazı arkadaşlar tortu kaldığını söylemişti. o yüzden sıvı sabunları var dalinin bebek kıyafetleri için o daha hızlı durulandığından daha pratik olduğunu söylemişlerdi. aklınızda bulunsun.
- biberon ve emzik olayını abartmayın derim çünkü bazı çocuklar bunları almayabiliyor. ha alsın diye gidip farklı markalarınkini deneyip duruyorsunuz sonra o ayrı mesele ama genel olarak aventin emzikleri gerçek meme yapısına en yakın emzik olduğu için genelde bebekler kabul ediyormuş aklınızda olsun. benim arkadaşım aventin biberon setine milyonlar vermişti ve kızı biberon almadı o da çok acı olmuştu :)
- ilk aşamada battaniyeler varya kumaş onlar çok kullanışlı oluyor. dört-5 tane bulunmasında fayda var diyorum. yerinizde olsam doğrudan pamuk alırım çünkü tüylü şeyler alerji yapabiliyor. yünlü vs pek kullanılmıyor evler sıcak olduğu için. aldığımız herşey aslında pamuktan olsa süper olur.
- gelelim doğumun en önemli unsuru olan anneye :) anne genelde hastaneye kocaman bi bavulla gidiyor :)
çok abartmamak kaydıyla içindekiler genel olarak gerekli tabi ama herşeyi tıkıştırmayın derim. bebeğin ilk giyeceği takımı ayrı bir poşette koyuyorsunuz. bir tane de yedek takım. kendinize de bi yedek gecelik koymakta fayda var. doktorlar muayene ettiği için genelde pijama yerine gecelik daha çok öenriliyor. sezaryen olan arkadaşlar bile gecelik giymişti hatırlıyorum da. normal doğumda hastanelerin bazısı gazlı bez& pamuk veriyor. bazısı o hazır külotlardan almanızı istiyormuş. bu doğumda belli olur. önceden almanıza bence gerek yok. gerek olursa zaten doktorunuz söyler.
- çanta konusuna gelince, ben 70 lira vererek bi bebek çantası almıştım. elde taşıyosun. keşke o paraya gidip kendime bi sırt çantası alsaymışım. gerçekten en kullanışlısı o geldi bana. çünkü bi elle çocuk bi elle çanta olayı zor. asmak da imkansız omzunuza ağırlık tek bi yere düşüyor diye. o yüzden sırt çantasını akıl ettim edeli çok mutluyum. herşeyimi koyuyorum. oğlumu da kucağımda taşıyorum tamamdır. aklınızda olsun. gidip bebek çantalarına bissürü para bayılmayın.
- banyo malzemelerine gelince. kozmetik ürünleri tamamen ticari buluyorum. ilk dönemde ne almıştım sebamedmiş, yok johnsons mış. şimdi sadece dalan sabun kullanıyorum. içinizde heves olcağı için belki ilk dönem kullanırsınız yok banyo köpüğü yok kremi bilmemnesi ama doğalcı olmakta fayda var bence. pişik kremine gelince birçok markayı denemiş biri olarak bepantol diyorum. gerçekten çok iyi geliyor.
- bez konusuna gelince ilk dönem primanın şu pahalı bezlerinden kullandım. bi gün doktor gördü, içi lifli olanlardan kullanmayın dedi. premium care i atarak molfix e geçtim. kokmayan bez çok iyiymiş :) bez olayını kullandıkça görceksiniz. o yüzden stoklamayın derim.
Ne döktürmüşüm ha?! Sanırsın beş çocuk büyüttüm :)
Benden bu kadar. Sorunuz olursa beklerim.
kızlar bebek odası bakmaya başlayanlar var mı? önerisi olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?