- 1 Nisan 2014
- 1.257
- 1.889
- 83
- Konu Sahibi Denizlilisrsy
-
- #4.761
Canım yaşadığın zor e haliyle doktorun yaptigıda zor. Onlar artık bizim acıları iş olarak görmeyi o kadar abartmışlar ki isterler valla.Arkadaşlar merhaba,birkaçınız beni hatırlayabilir ama hatırlamayan da çoktur. Eşimdeki sperm sayı ve hareket azlığından dolayı bebeğimiz olmuyordu,dr um biraz kilo ver dedi ve martta tüp bebek için tedaviye başlarız dedik,1 senenin sonunda tüp bebek için randevu alacakken hamile olduğumu öğrendik,çook sevindik küçük mucizemiz için ama 9+4 de kalp atışı durdu meleğimin ve bizi bıraktı ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Genetik incelemeye gitti ve kromozomsal bir sorun çıkmadı kızımızın. Dr um benden testler falan isteyecekti ama gitmedim o dr a çünkü ben kürtaja girer girmez yardımcısı eşim üzüntüden ağlarken işlemin parasını istemiş. Özel bir dr du ve zaten ben ücreti gözetmeden gidiyordum o dr a,gıcık oldum dr a ve çoook üzüldüm bu harekete sarsılmıştım zaten bir de buna sarsıldım. Dr bana adet olunca gel senden testler isteyeceğim dedi (pıhtılaşma,genetik testler falan gibi galiba) tabi ben o dr a gitmediğim içn bu testleri de yaptırmadım. bana bir akıl verin lütfen,ne yapayım. Dr iyi bir dr,her şeyi önceden garant altına almaya çalışan biri ama kırgınlığm ve öfkem geçmiyor. tekrar normal yoldan gebe kalabilir miyim bilmiyorum,eylüle kadar olmazsa maddi olarak toparlanıp tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz ama öncesinde bütün testlerimi, yaptırıp öyle tedaviye başlamalıyım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Canım gittim başka bir dra ama hormonlara bakmamız yeterli başka teste gerek yok,1 düşük yapmış kişiye zaten direk pıhtılaşma riskine karşılık iğne başlatıyoruz,normal bekleyin tekrar olur biraz sabredin dedi durdu dr. Ama bir de bana sorun o zaman geçiyor mu hele de hamile kalmışken çok daha zor beklemekCanım yaşadığın zor e haliyle doktorun yaptigıda zor. Onlar artık bizim acıları iş olarak görmeyi o kadar abartmışlar ki isterler valla.
Yeniden hamile kalabilir misin hiç birimiz bilemeyiz ama tüp bebeğe başlamadan önce mutlakabı o testleri yaptırmalisin. Başka bir özele tekrar gidip üstü kapalı durumu anlatıp bu testleri isteyebilirsin. Ya da tupuzun bebeği yaptiracagin merkeze de durumu anlatıp onlardan da testlerin isimlerini alabilir sin cunku zaten bir çogün bildiğim kadariyla özelde yapılıyor testlerin. ALLAH yardımcın olsun.
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm ben 6 haftalıkken kaybettim. Bir önceki doktorum senin anlattığın gibiydi değiştirdim hemen. Resmen koyun can derdinde kasap et olayı gibiydi... Nerede yaşıyorsunuz? İnşallah tedaviye gerek kalmadan hamile kalabilirizArkadaşlar merhaba,birkaçınız beni hatırlayabilir ama hatırlamayan da çoktur. Eşimdeki sperm sayı ve hareket azlığından dolayı bebeğimiz olmuyordu,dr um biraz kilo ver dedi ve martta tüp bebek için tedaviye başlarız dedik,1 senenin sonunda tüp bebek için randevu alacakken hamile olduğumu öğrendik,çook sevindik küçük mucizemiz için ama 9+4 de kalp atışı durdu meleğimin ve bizi bıraktı ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Genetik incelemeye gitti ve kromozomsal bir sorun çıkmadı kızımızın. Dr um benden testler falan isteyecekti ama gitmedim o dr a çünkü ben kürtaja girer girmez yardımcısı eşim üzüntüden ağlarken işlemin parasını istemiş. Özel bir dr du ve zaten ben ücreti gözetmeden gidiyordum o dr a,gıcık oldum dr a ve çoook üzüldüm bu harekete sarsılmıştım zaten bir de buna sarsıldım. Dr bana adet olunca gel senden testler isteyeceğim dedi (pıhtılaşma,genetik testler falan gibi galiba) tabi ben o dr a gitmediğim içn bu testleri de yaptırmadım. bana bir akıl verin lütfen,ne yapayım. Dr iyi bir dr,her şeyi önceden garant altına almaya çalışan biri ama kırgınlığm ve öfkem geçmiyor. tekrar normal yoldan gebe kalabilir miyim bilmiyorum,eylüle kadar olmazsa maddi olarak toparlanıp tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz ama öncesinde bütün testlerimi, yaptırıp öyle tedaviye başlamalıyım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
nce yaptir canim ben iki tup bebek yaptirdim kalbi durdu genetik test normal simdi pihtilasmanin sonucunu bekiyorum nolur ne olmaz yaptir ozelde cok para istiyorlar ben devlette yaptirdim sende oyle yap istanbuldamisinvar mı içimizde cd56, pıhtılaşma, karı- koca karyotip analizi, MTHFR ve faktör 5 gen mutasyonları falan yaptıran. nette bir dr a sormuştum o da bu testleri söyledi
hayırdır ne oldu canım???Gün aydın olamadı bana canım ya
Ne oldu ?Gün aydın olamadı bana canım ya
Canım benden de söylediklerinin birkaçı dışında evet bir çok test istediler benden yasadigim yerin imkanları dahilinde bazılarını devlete bazılarını özele yaptırdım. Yine burda Şubat ayları civarı sanirim istenen testlerin listesini paylaşmıştım. Kimyasal gebelik geçirmiştim o dönemlerde işte. Listeyi bulursam paylaşırım canım. Bide zaten bir yıl kendiliğinden hamilelik oluşmyorsa tedaviye başlıyorlar. Ama tabi niye direk.tüp bebek en azından bir kez asilama deneyebilirsin. Orda üniversite hastanesi falan varsa bence en az bir aşılama denenmesi taraftarıyım. Çünkü benim ilk gebeligim ilk aşılama da olmuştu bos gebelik oldu ama oldu sonucta.ozgskne2011 canım gittiğimiz bütün dr lar ilk başlarda bize bekleyin normal yolla olur dedi,eşinin değerleri çok kötü değil stres yapmayın dedi,1 seneyi doldurduğumuz ay yeni bir dr a gittim (kürtajımı yapan)dr artık yardımcı üreme tekniklerine geçmek lazım ama biraz kilo ver dedi bana ve ben o ay spora diyete başladım hatta hamileliğimden habersiz ağrıdan kopacak olan göğüslerime rağmen deli gibi yürüdüm koştum sabah akşam ve tam tüp bebek için randevu alacağım gün adet olacağım gündü ve testte pozitifi gördük. Ben gaziantepte yaşıyorum burada bir iki yer var tüp bebek için ama olumlu sonuç alan çok az. Gerçi her şey takdiri ilahi ama yine de buradaki lab. güvenmiyorum tüp bebek konusunda. Gittiğim dra da zaten tüp bebek takibini yaptırırım diye gitmiştim. Tüp bebeği adanada yaptırmayı düşünüyoruz ama daha önce hiç görüşme yapmadım tüp bebek merkeziyle.Peki canım senden de bu testleri mi istemişlerdi. Dr a sordum illa muayeneye gel o zaman söylerim dedi ve sinir oldum tabi,sırf para almak için muayeneye çağırdı. Zaten diyeceğim testleri fakültede yaptırırsın özelde çook para tutar demişti buna rağmen söylemedi hangi testler olduğunu.
hayırdır ne oldu canım???
gece 11de dolu dolu istifra ettim ilaç içicem diye muzla az leblebi yedim ilacı içtim gece bir buçukta yine ne var ne yok çıkardımNe oldu ?
Ayyy nasıl korktum ya. Kız sen hamilesin hemde ikiz kusacaksin basın dönecek bunlar normal elbette zor ama bu işin doğasında var maalesef.yeterli sen ve bebeklerin iyi olsun. Önceden bulastin yok muydu? Sen arada ye kussanda bebeğe giden gider yine. Olmazsa doktoruna git serum takıyorlar arkadaşımda çok ağır geçirmişti ordan biliyorum. Bebek öyle böyle besleniyor korkma yat uyu boşver dinlen bol bol.Çok halsizim artık sürekli yatıp uyumak istiyorum
6. Haftadan beri böyleyim canım ama cumartesiden beri kötüyüm baya ağzımın tadı yok hiç yiyemedikçe daha da bunalıyorumAyyy nasıl korktum ya. Kız sen hamilesin hemde ikiz kusacaksin basın dönecek bunlar normal elbette zor ama bu işin doğasında var maalesef.yeterli sen ve bebeklerin iyi olsun. Önceden bulastin yok muydu? Sen arada ye kussanda bebeğe giden gider yine. Olmazsa doktoruna git serum takıyorlar arkadaşımda çok ağır geçirmişti ordan biliyorum. Bebek öyle böyle besleniyor korkma yat uyu boşver dinlen bol bol.
korkuttun beni de canım. Dr bana demişti ki Bebeklerin kalp atışları başladıktan sonra mide bulantısı ve kusma artar. Benim bebeğimin kalp atışı durmadan önce acayip bulantım oluyordu,2 gün falan hiç bulantım olmadı,sonrası da malum zaten,hatta 2 damla lekelenmem olmuştu dr sordu bulantın var mı diye dedim 2 gündür pek yok,o zaman kalk gel dedi.gece 11de dolu dolu istifra ettim ilaç içicem diye muzla az leblebi yedim ilacı içtim gece bir buçukta yine ne var ne yok çıkardımsabah kalktım hala midem kötü bu saat oldu hala bişey yiyemedim yine çıkarıcam diye
Çok geçmiş olsun canım Rabbim bir daha yaşatmasınkorkuttun beni de canım. Dr bana demişti ki Bebeklerin kalp atışları başladıktan sonra mide bulantısı ve kusma artar. Benim bebeğimin kalp atışı durmadan önce acayip bulantım oluyordu,2 gün falan hiç bulantım olmadı,sonrası da malum zaten,hatta 2 damla lekelenmem olmuştu dr sordu bulantın var mı diye dedim 2 gündür pek yok,o zaman kalk gel dedi.
6. Haftadan beri böyleyim canım ama cumartesiden beri kötüyüm baya ağzımın tadı yok hiç yiyemedikçe daha da bunalıyoruminşallah biran önce geçer de tadını çıkarmaya başlarım... Rabbim senin kuzunu da size bağışlasın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?