yok canım o üzülüyor ama ben de ona özeniyorum. 20 kilo ne Allah aşkına yıne bır iki haftadır da tartılmıyorum ama pek iştahım yok zaten bu günlerde. koşturmacada cok ama ben yıne de başarırım almayı.[/QUOTE
bu kilo konusunu yasaklasak mı napsak yaaaaaa
Insan her şeyi unutuyor bıdıkları görünce dmi :)
sağol canım :) yok anacım Anadolu yakası bize ters . biz bilmeyiz sizin yakanızıeşim seni tanıyor :) ama biz anadolu yakasındayız canım, gelin eşin kurbanlık bakar ben seni ağırlarım ne güzel olur
bende ınanmıyorum su cennetekı ırmak, ılk yagmur tanesı falan olaylarına. cevırenlerın yalancısı oluyoruz ve bu isim sıtelerınde sacma sapan anlamlar yazıyorlar ısımlere. bence arapca isimler takmak yerıne türkce isimler secmek daha mantıklı. bıızmde cok guzel ısımlerımız var. illakı dini bir isim takılıcaksa ayşe, mustafa gibi güzel ısımlerde var. yada ne bılıyım aras cok guzel bır ısım bence ama ben aras dıyınce aklıma işin hıc dını boyutu gelmıyor türkıyedekı aras nehrı gelıyor.
one daaa . kız çakıl taş devrınde fred mı barni mı onlardan bırının kızının adı degıl mıydı.valla ilginç isim koyacaz diye millet ne yapacağını şaşırdı daha dün eşim söyledi bi arkadaşı çocuğunun ismini Çakıl koyacakmış . belki burdada vardır çocuğunun ismi kendi ismi çevresinden birinin ismi çakıl olan ama Allah aşkına çakıl yani , doğrusu ben sevmedim . aras ismi bence güzel ama anlamını bilmiyodum hiç bi arkadaş yazmış anlamlarından biri mesela at kılıymış , hoşuma gitmedi doğrusu.
Çok beğendim ya :) ama işte annelik kuruntusu bitmiyor ben bebeğimi çok seviyorum ve iyi şeyler hissediyorum ama ara sıra geliyor işte illaki hareketini görüp rahatlamak istiyorsun bende bi iki gündür bi dokunma hissediyorum sanki ama emin olamıyor insan bebeğim sağlıklı olsun başka hiç birşey istemiyorum Rabbimden :) seninde gözünaydın cnm hisstmeye başlamışsınEndişeli, bardağın boş yarısını gören bir anne veya baba adayı mısınız?
Eğer öyleyseniz şu anda bebeğinizin sağlıklı doğması konusunda çok aşırı endişeli olduğunuz için gebeliğinizin keyfini hakkınca çıkaramıyorsunuz demektir. Bebeğiniz şu anda "doğmadı" ama aramızda. Sadece farklı bir konumda. O yaşıyor ve sizin aslında çoktan bir bebeğiniz oldu bile. Onu öpemiyor olmak, ona dokunamıyor, onu görmüyor olmak sadece biz insanların 5 duyusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Halbuki onu hissedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "5 duyumdan biriyle algılamadığım bir şey gerçek değildir" ön yargısından kurtulmak. Hepimizin 5 duyumuzla ulaşamadığımız ancak var olduğuna inandığımız değerlerimiz var. Sizin bebeğiniz de bunlardan biri. Çok yakında 5 duyunuzla da onu hissedeceksiniz. Bebeğinizin "doğum tarihi", yani hesaplayıcıya göre 40 haftayı doldurduğu tarih sadece basit bir geçişten ibaret. Bebeğinizin manevi varlığını hissedin ve ileride çok zevk alarak anacağınız bu gebelik döneminin tadını çıkarın.
Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telafi etmeye çalışıyoruz...
yok artık sadece çocuk almışvalla bazen diyom ki az mı acaba ya çocuğa yaramıyomu diyom dr normal diyo
okudum da senin için paylaştım. hissettim mi bilmiyorum göbek deliğimin orda bir şeyler oldu sanki. durup dinledim ama algılayamadım. öyle garip bir şey ki. çocukken serçeler yere konduğu zaman kaçmasın diye sessiz sessiz konuşup izlerdik. şimdi de öylece durup dinliyorum sanki ses çıkarırsam hareket edersem duracak gibi ama işte yine de tam algılayamıyorum. az kaldı sanırım haftaya hissederız artık . bana öyle geliyor.Çok beğendim ya :) ama işte annelik kuruntusu bitmiyor ben bebeğimi çok seviyorum ve iyi şeyler hissediyorum ama ara sıra geliyor işte illaki hareketini görüp rahatlamak istiyorsun bende bi iki gündür bi dokunma hissediyorum sanki ama emin olamıyor insan bebeğim sağlıklı olsun başka hiç birşey istemiyorum Rabbimden :) seninde gözünaydın cnm hisstmeye başlamışsın
kızlar biraz önce sağlık ocağına gittim progestan kullandığım için tetenoz aşısı yapmadılar biraz daha bekleyelim daha zamanı var dediler progestan ile birlikte yan etkisi olabilir dediler tıpış tıpış geri döndüm..bir ay beklemekten söz etti hemşire geç kalmış olmayız dimi?bide sinirimi bozdu çok kızdım çokkkkdaha 19+3 üz ilk gebeliğim bebek hareketlerini çok hissetmem gerekiyormuş sanki anormal bir durum olabilir gibi konuştu zaten hissediyorum ama öyle gümbür gümbür değil yani bide kilolu bi gebeyim bana göre normal suan bile kıpraşıyor bebişim ama çok sinir oldum şeytan çok şey dedi o sıra
Bende net.ten ölçümlere baktım da fl si biraz fazla boyu uzun yani. Ama diğerleri normal. Boy 2 hafta ilerde gidiyobende geçen bi tartıldım 2,5 kilo almışım dedim ama sonraki günler tartıldım 1,5 kilo almışım demekki o tartıdığımda üzerimdeki kıyafetler etkilemiş çünkü tartı doğru eşim hep aynı kilo çıkıyor , neyse doktora dün gittim hiç sormadı kilo alım olayımı bebek sağlıklı sat la uyumlu dedi, bende ultrason kağıdındaki bilgilere netten baktım bu baş çevresi boyu karın çevresi falan gayet normaldi . demem o ki kafana takma , uzun oldu biraz : )))
Allah hayrını kabul etsin ne güzel :)sağol canım :) yok anacım Anadolu yakası bize ters . biz bilmeyiz sizin yakanızı
benım eşim kurban konusunda biraz takık. her sene kesmek istiyor. ve kesilenın tamamını dağıtıyor.
one daaa . kız çakıl taş devrınde fred mı barni mı onlardan bırının kızının adı degıl mıydı.
beyaz saçlı sevımlı bız kız. bir de babam vardı. birimizde bam bam koyalım. yine de bir şey dıyemeyız herkesın kendı tercihi. kültür farklı, kafa farklı her şey farklı .
Bende net.ten ölçümlere baktım da fl si biraz fazla boyu uzun yani. Ama diğerleri normal. Boy 2 hafta ilerde gidiyosorun mu diye baktım ama hep kısa olması şikayeti yazılmış net,te. Dr.şeker yükleme yaptır gelemden dedi. Acaba gebelik şekerinden mi şüphelendiki ?
nerde satıyor ? bize de satsın indirimli. söylersin sevgili k.peder. kadınlar kulübü arkadaşlarıma indirimli rica ediyorum diye. adam derki kadınlar kulübü ne acaba :)
Benim canım da bedava değil dersin kv bi daha ole sölerse. Doktoruna güvenmek ısınmak cok önemli sen bırakma memnunsanEwt cnm benim dr.biraz farklı sağlama alıyo herşeyi. Bayramda el öpmeye bile izin vermiyo kimseye sarılmıycaksın asla tam pişmemiş bişey yemiceksin diyo. Fuzuli ilaç da vermiyo ne biliym benim içime siniyo :) seviyorum doktorumu. Her ne kadar kayınvalidem onun doğumu pahalıdır onda yapma doğumu desede doğumu da onda yapmak istiyorum. Bana güven veriyo fazlasıyla.
süper:) eşin anneme bakma sen dediğine göre doktorun değişmiyor demektir, kv nin can sıkmasına izin verme, bebeğin sağlığı senin sağlığın kvden değerli öperim :)Görümcemin doğum yaptığı hastanede yapmamı istiyo çok memnun kalmışlar ama onunkiler sezeryandı. Bayıltıp götürüyorlar ama normal doğumda güven istiyorsun her dediğini uygulamak için rahat olmak için yani en azından ben öyle düşünüyorum. O hastanede normal doğum yapıp azarlanan arkadaşım da var. Haliyle soğudum o hastaneden. E bütün herşeyimi bebeğin her durumunu bu doktorum biliyo içime siniyo açıkçası. Bunda muayene olup başka doktorla doğumda tanışmak istemiyorum. 2 defa söyledi böyle sustum eşime anlattım ıda anneme bakma sen dedi. Bakalım nolcek..
:) :) :)gelin kulüplere takılıyor : ))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?