tatlım dedıgım gıbı herkesın dusuncesı kendıne gore haklı.. buda benım bakıs acım... radyolog evet organlar ıcın uzman ama perıontolog anne karnındakı bebegın gelısımı organları rısklerı uzerıne bır uzman benım acımdan ıkı ıse gerek yok dıye dusunuyorum ve perıontolog dıyorum ama ılla ozel olsun sukadar para olsun deıl derdım...Radyologlar uzman değil mi,onların uzmanlığı organlar..radyolog riski görür ve söyler,perinatolog o riskin yol haritasını çizer..o yüzden ilk etapta radyoloji incelemesi yeterlidir,risk varsa sonraki aşama perinatolojidir..
Altı mı olmuş yanı altının başı demek.ya başından başlayarak altı aylık diyince o ay hiç bitmiyor. Bende altı mı desem yoksa kendimi kandırmayayımDün doktor 6. ayına girdin dedi :) 22. haftada nasıl 6. ay oluyor anlamadım ahahah
aynısını bende yasadım maalesef kızımda bana asırı kıstım oldugunu mudehale gerektıgını soyledı bır radyolog valla uzuntuden ne hale gelmıstım kı kızımmıs mucızem.. ama adamı sıkayet ettım...Radyoloji uzmanı benim gebeliğimi kist olarak gördü canım. Ben tavsiye etmem. O kadar çok üzülmüştüm çocuğum olmayacak problemler yaşıcam zannettim. Meğerse hamileymişim.
Ay bilmiyorum ya sinir oldum resmen. Sonuca normal yazmış rahim ağzını falan kendi doktorum ultrasondan görebiliyor. Bir de raporu vermem dedi bana yaa. Ağlıycaktım ilk defa böyle doktora denk geldim o da perinatologmuş.
ben kocaelı darıcada yasıyorum..ama cok seyımı lcw den alıyorum hep.. bırde hala normal kıyafetlerımı gıyıyorum sukurkı hamılelık kıyafetı gıyecek boyutlarda degılım henüzama cıdden lcw dede abuk sabuk seyler var hele tesettürlüler ıcın yok desen daha ıyı
gunaydınnn..
benım oğlanda etmezdı hıc bu hafta yerınde durmadı velet.. hele dun sohbette kuran okuyordum aman Allahım dedım sanıye durmadı ..yavrum anladı annesının ne okuduğunu
bende babamın yanında rahat edemiyorum yaa sankı utanılacak bır ıs yapmışım gıbı geliyor tevbe ya rabbım
kadın doğumcuda yapıyor radyolog ta.. yeterkı alanında uzmanlaşmış olsun..
ayy bende bırden acıkıyorum sekerım düşüyor gozum kararıyor bı sinir basıyor o sıra hele esım falan yanımdaysa cok açıl dıyorum cabuk yemek koy bana
bencede bu koşullar altında yaptırma
benım esımde hasta..okulda bın tane ogrencıyle havayı teneffüs etmenın sık sık yasadıgımız sonucu... bu evde hastalanmak yasak dıye yırtıyorum bı tarafımı ama anlayan kım
ne dengesızmıs ,sey görme meraklısı gıbı tevbe ya rabbımkızlar alttan muayene cok rısklı bebekte yada sızde sıkıntı olmadığı surece yaptırmayın derım.. ben doğuma kadar yaptırmadım doğum ıcın gıttıgımde daha ılk catı muayenesınde hem sıddetlı sancılarım acılarım oldu hem kanamam başladı
bende ya evden dışarı çıkmaya goruyum..arabayla gıdıp arabayla geliyorum..sanarsın gıttıgım yerde bı ton ıs goruyorum.. eve gelınce kramplardan kalçamı oynatamıyorum..sabahlarıda ellerım parmaklarım cok agrıyorr
bendede var o alt tarafta kı acıdan
40 haftada doguyor kızlar bebısler 9 ay degıl 10 ay yanı
bencede bencede..
canım benim ilk kan tahlilinde sınırın üstündeydi 120 fln di sanırım şimdi tetanoz için gittiğimde yaptılar sınırdan aşağı düşmüş hiç artmamış 100 flndı. Kendi dr daha görmedi sonucu ama hemşire dedi ki bol et balık ye böyle olmaz. Bende etli şeyler yemeye çalışıyorumSenink, bnden de düşükmüş ama bnmkide artmıo hep düşüşte
Altı mı olmuş yanı altının başı demek.ya başından başlayarak altı aylık diyince o ay hiç bitmiyor. Bende altı mı desem yoksa kendimi kandırmayayım
yok yahuuu oda nerden cıktı sımdıı benım perıontolog doktorum hıc alttan felan muayene yapmadı...Bizimki 350 lirayı doktor servikse Bakıcam diye tutturdu o da alttan ultrason. Ben dedim bebişe zararı oluyormuş yaptırmam dedim Dr da o zaman inceleme raporunu vermem dedi. Perinatologlar sanırım alttan da muayene ediyorlar ama radyologlar sadece üstten. Ayrıntılı yapacaklar bunu da bilsin.
Altı mı olmuş yanı altının başı demek.ya başından başlayarak altı aylık diyince o ay hiç bitmiyor. Bende altı mı desem yoksa kendimi kandırmayayım
cnm ben darıcada yaşıyorum, benim bi yakınım terzi hep ona diktiriyorum tesettürlü oldugum için hiçbiryerde düzgün hamile kıyafetleri bulamadım çok uygun fiyata yaptırıyorum, ölçülerimi veriyorum tavsiye ederm, bol rahat oluyor
yok yahuuu oda nerden cıktı sımdıı benım perıontolog doktorum hıc alttan felan muayene yapmadı...
Kadin dogumcuya geldim rapor almak icin ameliyattaymis halim harap olunca asistani dahiliyeye gonderdi git bi muayene ol diye gittim o da kan tahlili istedi enfeksiyon icin onu vercem derken bidolu şey isyenmis hic denmeden burda daha once kan tahlili vermedm ya sistemde gorunmuyo diye sirf hey ya rabbimuc tup kan verdim yine gecen hfta saglik ocagna verdgm bosa gitmisti neyse dedim. Sonuclar iki saate cikiyomus en erken rapor alip yatma hayali kurarken hastaneye kazık caktim iyi mi kahvalti da edemedim daha dr bekliyom hala
Ya Kızlar benim b12 geçen şubatta coşmuştu. Et çok severim deEn üst sınırın üstündeydi 800 falandı. Dün ölçtürdüm 400e düşmüş. Tabiki hala çok iyi ama o kadar et yememe ve o kadar yüksek olmasına rağmen yarıyarıya düşmüş. b12niz azsa mutlaka dışardan takviye alın..
Kandırma değil yaa 6 olalım biz. Göbüşüm çok büyüdü 5 diyince kendimi kötü hissediyodum. 6'da büyük göbüş daha normal galiba
Canım biz senin yanındayızinşallah çabucak hallolur işin.
Bana sağlık ocağı 2 doz yapılacak dedi birini oldum birinide ekimin 22 sine gün verdi, doğum esnasında herhangi bi sıkıntı yaşamamak içinmiş,bence zararı olmayacaksa yaptır,hiç bişeyi riske atmayalım da Allahın izniyle tatlı bebişlerimize kavuşalım. :)
Canimsin cok saol ins aradan alir da verir raporu gözüm döndü acliktan :)
İyi yaptınız. Ben hastaneden nasıl çıktığımı bilmiyorum. Çok üzülmüştüm. Ayrıyetten çok yüksek idrar yolu enfeksinum varmış da söylemediler bana. Kistin var deyip yolladılar. E Allahtan ilaç vermediler diye şükrediyorum ben.aynısını bende yasadım maalesef kızımda bana asırı kıstım oldugunu mudehale gerektıgını soyledı bır radyolog valla uzuntuden ne hale gelmıstım kı kızımmıs mucızem.. ama adamı sıkayet ettım...
hepınıze günaydın halıhazırda anne olan ve yenı anne adayı olan hatunlar
bugun 2 hafta once verdıgım 3 lu tarama sonucunu alıcaz aynı zamanda doplerın sonucunu gostercez belkı usg de bakarız oglusaumarım dr yerındedır de umdugumıuza kavuşuruz..
bu arada su bayram havasına bır ben gıremedım sanırsamcıddı cıddı gurbette bayram bayram olmuyor kızlar.. neyse ben genede yarın temızlıgımı yapıcam tatlımı hazır edıcem sarma ıcınde kocısten randevu aldım cuma tatılmıs beraber sararız dedı boynumda 3 tane fıtık var sarma mı benı sarıyor ben mı sarmayı bellı degıl sukur el atıyorda çabucak bıtıyor..
kızımda yasamadıgım butun hamılelık sıkıntılarını halıhazırda yasıyor olsamda Allah bugunumuzu aratmasın dıyor sızlere hayırlı günler dılıyorumm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?