Nasıl yani erkenmi olacak neden Şubat beklerken ocak olduŞubat anneleri koca göbeklerinize salının ortalıkta
Doğumunuza şurda ne kaldı Şubat annesi Olmayı beklerken Ocak annesi oldum size de az kaldı..
Sağlıkla sıhhatle ALIN yavrularınızı kucağınıza.
Eskilerin yaptigi hersey dogru olmuyor maalesef. Kalca cikigi yapabiliyor. Arastirabilirsiniz.
Eskiden o yüzden kalça çıkığı çok olurmuş bebeklerde. Bebekden farkedilip düzeltilmezsede insanlar sakat kalıyormuş. Ama yinede kundak yapılabilir bacaklarını çok sıkmadan yapılan kundak uyku düzenine yardımcı olur.
Ayrıca kızlar ben çok kötüyüm k.valide geldi birde çocukla geldi tüm düzenim alt üst oldu evi her gün süpürüyorum işte daha bu msjı yazarken her yeri batırmış tekrardan, Cips almış k.valide çocuğa. Kocamda bi yemek istedi mutfakta onu yapıyor annesi yanında duruyordu çocukta. elinde almış cipsi mutfağa sermiş ben gittim gördüm ben gidince k.valide aman bu ne dio. çocuğa insan dikkat etmez mi ya her gün ev süpürüp siliyorum her gün karnım taş kesiliyor yerden ekmek içi vs dökülenleri toplamaktn makine açmaktn hamile kadının yanına çocukla gelio gelmese nolcaktı 3 ay sonra doğum olacak o vakte gelirdin gelmiş bnm gebe halimle bana eziyet oluyorlar yaa sinirlerim tepemde çocuğu dövmemek için laf söylememk için kndimi zor tutuyorum. Ağlıyor die her istediğini yapmışlar azcık ben kızınca ağlıo gelio bana vuruyor karnıma vurmaya çalışıyor. Cidden sinirlerim alt üst oldu kızlar ya çok gerginimüstüne bide boğazım şişti sanırım yutamıyorum ağrıo boğazım gözlerim burnum boğazım yanıyor bide üstüne hasta olcam bunları hasta hamile çekmek tam işkence bana bi lafta diyemiyosun el bebek gül bebek şımarık büyütmüşler çocuğu. Dişlerimi sıkıyorum sinirimden dişlerim ağrıo başım ağrıo artık geceleri.
Çok doldum kızlar yaa bu k.valide çocukla 1 haftada yetti canıma ilgisiz umursamıyor ses etmiyorlar hiç birşeyine. Dün gece cat cat paraları almış tabağa ses çıkartarak oynuyordu artık dayanamadım eşime işaret ettim al elinden die başım beynim şişti ya. Bir şeyi tutturdu mu çocuk saatlerce onu yapıyor onu istiyor.Eşim müdahale edince k.valide seninki doğunca napcan dio dayanamıosun buna. İçimden bir sürü saydımilk kez evime geliyor die ses etmiyorum kötü kadın dişlerimi dilimi çıkarcam bu gidişle artık kocasına söylenen kadın olmakta istemiyorum kocada bişi anlamıyor ben ima etmesem. Benim annem bi çocukla gelse k.valide gibi davranmaz çocuğun peşine gezer kızar dağıttırmaz döktürmez ortalığı. gırgırım vardı tutmuş onuda camdan aşağı atmış velet her gün süpürge açıyorum onun yüzünden o olsa gırgır yapardım dün gün boyu aradım bir de gırgırı bu gün dio k.valide ayy dün gördüm çocuk camdan atmış ama söylemeyi unuttum.
Bana akıl verin napım ne diyim ben yaa
Evet dogustan oluyor ama cogu durumda bebek 1 aylik olmadan kendiliginden duzeliyor. Tabi sıkı sarilmazsa yanlis tutulmazsa. Yani suclu kundak degil ama baya etkisi var.kalça çıkıklığı doğuştan olan bişeydir , yanlış uygulamalar sonradan problem doğurabilir ki bunun tek sebebi kundak değildir
İşte canm onlu aldım parçaları bunlar kutuda olan battaniyesi yeri çok güzrel ama ,bide ayrıca şu animal parade yazan battaniyeyi aldık pazen miş kumaşı Eki Görüntüle 1277368
Eki Görüntüle 1277360 Eki Görüntüle 1277362 Eki Görüntüle 1277363 Eki Görüntüle 1277366
Bnde sana onay verdm zatn kundaga sarcm dyen arkdaşa degil :)
saol canım öle deneyim bideOndan oluyor işte. Günde bir tane alıyorsan Gece yatmadan önce almayı dene canım. Dr una sor gece alabilir miyim diye. O da zaten al dicektir
allahım yaaa donuyoru burda buz gibi her yer
müdüriyet de tasarruf adı altında her katta sadece 1 klimaya izin vermiş
dün üşüdüm bugün hemen burnum tıkandı boğazım şişti
bende sabah geldim ne kadar klima varsa açtım
çok sinir olmaya başladım artık bunlara
37 ye kadar çalışırım diyordum ama 32 de çıkıp geri dönmeyeceğim bi daha
o zmn cok ıımıs daha ne :) ben kendıme soliim yürüyüş yap die :)
geçen annemlerde konuşmuştu bebek kundaklamayı. eskiden evet imkanlar sınırlı olduğundan deli bağlar gibi bağlıyorlarmış çocukları ona bakarsan eskilerin çocuklarının 40 gün gözleri kapalı olurmuş ben nerede yenidoğan görsem gözler fıldır fıldır.neyse işte bu kundaklama işi eskiden yararlı olabiliyormuş ama kalça çıkıklığı denilen şey de çok fazlaymış. birde şimdiki bebekleri sıkıysa bağla bakalım öyle kıyameti koparıyormu koparmıyormu ananem 12 tane çocuk doğurmuş bunların 6 sı yaşıyor 6 sı doğumdan sonra ölmüş nedeni ise bilinmiyor. belkide yaptıkları bir hata vardı allah bilir ama bence eskilerin sözlerini şimdiki bebeklerde fazla uygulamamak gerekli. ben kundak yapmam çocuğa ama battaniyeye sarar öyle yatırırım. çünkü benim ruhum daralıyor yavrumu hiç sıkıntıya sokamam belki öyle daha rahatlardır ama zaten kızanlar son 3 ay sıkışık bir durumda oluyor anne karnında azıcık özgürlük onlarında hakkı birde kış çocukları olucaklar zaten kıyafet filan derken üşümezler ellerinde eldiven kafada şapka oldumu birde battaniye bana göre yeter.zaten annemde demişti ben kundak filan yaptırmam torunuma diye bize de hiç yapmamış gayette mutluyuz yani belki o yüzden bizde çocuğumuza yapmak istemiyoruz.
Çok geçmiş olsun. Daha fazla ilerlemeden atlatırsın inşallah.
Ne saçma bir durum yaa işveren çalışanı için rahat bir ortam sağlamalı ki işine verimli devam etsin. böyle yaparsa çaışan hastalanır 2-3 gün rapor alır ozaman nerde kaldi senin tasarrufun. İş güvenliği konusu hala Ülkemizde bir yere gelemedi maalesef.
Ben de çok korkuyorum sürekli c vit. tüketmeye çalışıyorum. aman kimse hasta olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?