- 20 Şubat 2013
- 707
- 620
- 408
Canım Hıçkırık Tuttuğunu Nasıl Hissettin. Ben Anca Sert Tekme,İtme Falan Atarsa Öle Hissediyorum. Öle Ayağını Kafasını Hıçkırığını Ayırt Edemiyorumkızlar bizim ufaklık çok hareketli maşşallah.bütün gece uyumuyo sanki.bi de dün gece sanırım hıçkırık tuttu.5 saniyede de bir zıplayıp duruyo.adı da poyraz olcak allahın izniyle.escek durcak sanırım:)
gogsum sarkar diyee emzirmeyen var
gece uyanip kalkip muitfaga mama hazirlamaya gitmek var açip memeyi agzina sokmak var ama mama içen çocuk gece uyanmaz kolay kolay, annne sutu daha çabuk sindirilouor, oyle olunca çocuk 2-3saate bi saat kurmus gibi uyanip emziriliyor ..
oglumu 20 ay emzirdim hiçde gocunmadim,bunuda insallah o kadar hatta daha afzla emzirmek isterim, ben çok sveiyorum emzirmeyi,gozlerini kapatiyolar kafayi memeye yaslayip cokkudu cokkudu emiyolar :))) ozledim vallaaaaa : )))
yara olmaz insalalh o kadar zevkli olmuyor gogus ucu çatlagi olunca ama ben yined evazgeçmemistim, ikisindede çok çekdim o acidan ama pes etmedim , bunda olamz insallahh : (
Allahim kimseye vermesin oyle zorki yara nin acisi, ona dyaanamayip emzirmeyen de oluyor onlara bisey diyememAynen canım bana da dünyanın en güzel duygusu güzelliği gibi geliyor emzirmek düşünüyorum da gögsümde başı memede conkconk emecek orada uyuyp kalacak ben mis gibi cennet kokusunu çekcem içime öle onu izlicem melek gibi uyurken Sabırsızlanıyorum vallahi emzirmek için inşAllah rabbim hepimizie bol süt ve hemen tutup emen bebekler nasip etsin ben emsin sütüm olsun 2 yaşına kadar emziririmAllahım bu güzelliği mamaya değişiyorlar saçma geliyor banada annelik bu yaa bizim kuzenin eşinin memeleri öle yara olmuştu ki kızı emerken ucunun resmen yarısını koparmıştı çatlaklardan ötürü emerken demek yumuşadı çeke çeke yuttu sanırım ne gülmüştük kız sızlıyorken bile emzirdi dedik ucunun yarısını kızının kakasında ara çıkar belki
11 miş hgbBir de hemoglobin var canım tam kan ölçümünde çıkan. O değer 12 nin üzerinde olmalı en düşüğü 9 falan oluyor. Hemoglobin damarlarımızda dolaşan kan miktarı ferritin ise karaciğerde depolaman Demir miktarı. Allah korusun bir kanama falan olduğunda damarlarınızdan çok kan kaybetsek bile ferritin devreye girip hayat kurtarıyor. Ikisi de yüksek olmalı hepimiz için.
şu kürüde bi araştırayım canım hamileyken yapılıyomu? teşekkür ederimhe demir miktarı imiş obende hemoglabin sandım. yaşayamaz o kan değeri ile ondan şaşırdım. bak ben bir ara ibrahim saraçoğlunun kürünü yapmaya çalıştım gerçi yapamadım içemedim . kereviz ıspanakı 5 dakika kaynatıp onu aç karınla içicek baya etki ediyor. ama işte mide bulantısı filan çok yaptı bende. benim kanım hiç yükselmez idi. hamile kaldığımdan beri kan hapını düzenli kullandığım için 12 ye kadar yükseldi. o yüzden kan hapı çok önemli ihmal etmesin mutlaka düzelir
bulursun canim ordada , bende forumlarda duyup gorup almistim ...
http://www.akakce.com/kanguru/en-ucuz-babybjorn-active-fiyati,21515.html
bunun aynisi canim benimki .. fiyat farkida yok orda d aburdada ayni fiyati
şu kürüde bi araştırayım canım hamileyken yapılıyomu? teşekkür ederim
şu kürüde bi araştırayım canım hamileyken yapılıyomu? teşekkür ederim
Canım aynı muhabbet banada olmuştu. Benim eşimin annesiyle babası ayrı. Babası evli ve diğer kadından 14 yaşlarında bi kızı var.ay k.bakmayın kızlar hep gerginliğimi yazdım oysaki dün bnm için güzel bir gündü. TAtil die eşimle çıktık gittik veznecilerde ki şu alt geçitte dükkanlar var ya bebek malz. bisiklet fln satılan yerler orada bebek malz. baktık bir yerde güzel bir mobilya beşik beğendim içinde yataşı cibinlik yatağın yan koruması yastık yorgan fln içinde hepsini 670 tl ye aldık. Beşik bembeyaz 60-120 ölçülerde yapılacak çünkü 70-130 olan bir modeli beğendik ama yapacaklar bizim için. altnıda 4 çekmecesi var tutamaçları fln çok şık zaten modelin adıda elitmiş.beyaz aldık çünkü bu modelin kalitesini malını fln beğendik. çok güzeldi ben kendim stikerlarla süslemeyi düşünüyorum beşiğimi oğluşuma göre :)
Ben kudela nakışı biliyorum bu yeteneğimi kullanıp oğlumak apı süsü yapmayı düşünüyorum önce tasarımın yapcam kağıda snra inş uygularsam kapı süsü yapcam. Cibinliğini fln beşik kuruluncada süsülücem yinemaharetlilik hareketleri başladı bende enerji geldi
Snra forum istnbula gittik eşimle sinema keyfi yaptık
Snra bişiler yedik ve soluğu ebebekte aldık neten emzirme sütyen almıştım ama oda büyük geldi C kupmuş onu iade ettim yerine oğluma unibaby yenidoğan ıslak mendili ile çorap aldık.
--
Annelerin bişiler yapmasından bahsetmişsiniz benim kvalide bildiğiniz üzere buradaydı ya tuttu bana bir gün dedi ki bizde adettır kızın annesi beşik takımı yapar çoğu şeyi kız annesi yapar dedi. Sizde nasıl adet bnde cidden bilmiyordum bizde tam nasıl die dedim bilmiyorum bizde nasıl ama sanırım bizde de öle olabilir çünkü kuzenime annesi yaptı çoğu şeyi dedim. Hıı yaptı eğer annen yapmıcaksa ben yapar getiririm dedi bir zoruma gitti anlatamam dediği laf. Annemler bnm memleketten köyden yeni geldiler daha bismilAllah kadın yapar eder alır acelen ne ki. Kendi de eline bir örgü almış işte yapıyorum demek için yelek örüyor hırkada yapcakmış. Birde demez mi kaynımın oğlunun küçülmüşleri varmış kaldırmıştım onları da getiricem evde giydirirsin. Dedim gerek yok biz alıoruz yavaş yavaş. hiç bişi demedi. Normalde asla göcünmam giydiririm ama o annem yapmıcaksa ben yaparım dedi de snra böle eskileri getircem diyince sinir oldum zaten o kıyafetlerin çoğusunun lekeli olduğunu düşünüyorum ben bunlar doğru düzgün çocuğa yemek yedirmeyi bilmez alırım fln demiyorda eskileri getircem diyor sinirlendim gerek yok dedim. Zaten kaynımın oğlunada başkaları eskilerini vermişti yani böle kademeli olarak onları aktarmanın mantığı nedir ki inşAllah getirmez çünkü kıl kaptım ya giydirmem cidden evde boş durur. Birde diyor sizinki de biraz büyür kaynımın oğluyla onların orda sünnet yaparmışız Allahım tepem attı iyice dedim babası baya büyüyünce yapmak istiyor sünnetini kndisi idrak etsin istiyor dedim ve ayrıca bende düğün fln istemiyorum mevlüt yapıcam dedim kendi evimde. Benim akrabalarım sivasta değil ne die orada sünnet yapacam yav ozmn birde bursada yapalım sünnet olacak iş mi tuttu bu salak akrabalar meselesi yüzünden 1 söz yaptılar bizde snra 2 nşan oldu kendileride yaptı nişanı 2 kına yaptılar erkek kınası adı altında ama hikaye yani snrada 2 düğün oldu biktim bunların 2şerli isteklerinden birde sünneti sivasta yapmayı geçiriyor aklından. Eşime de dedim ben çocuğumun sünneti evim nerdeyse hngi şehirdeysem orda yaparım k.bakmasın gelmek isteyen herkes bizim evimize gelir ben birilerine uyamam ayrıcada düğün istemiyorum dedim (kendi düğünümde de istemiyordum kaynana istiyor die yapıldı düğünler 2şer tane birde yoksa bir nikah snrada okuma istiyordum ben)
ayy anacım noldu bana bugün içimde çok birikmiş bnm patladı gitti bugün
ferritin kanın değeri galiba. ben öyle biliyorum. fazlalığı azlığı değil içinde ki maddeleri değeri. ay tarif de edemedim kikizlar kansizlik için hgb onemli
ferritinin çok bi anlami yok , hbg 111-12 den yuksek olunca ferritin in oenmi yok ama çogu dr ferritine gore ilaç yaziyor sebebini bende bilmiyorum : ))
ben gıttım ıkı dakıka da bebek gördüm geldım. 4 günlük minicik daha 4 kilo 200 gr doğmuş yüzü tombik ama çok minik yinede . sürekli emiyor ama maşallah hıc ağlamıyor.
annesı gece mama verıyormus ablam neden mama verıyorsun dedı ay uğraşamıyorum dedı. milletin uykusu ne kadar kıymetli.
benim kayınvalidede dedi en başta bizde bebeğin beşiğini yorganını anneanne yapar yapacak mı annen dedi. bizde yok öle bişey hiç duymadım gerek de yok kimse almasın bişeyini annesi babası var bu çocuğun dedim. 7 haftalık hamileydim hormonlar tavan yapmış sinirlenmeye yer arıyordum zaten. çok sinirlenmiştim. bide ailemin durumunun hiç iyi olmadığınıda biliyo. ona rağmen annem daha 3 aylık hamileyken bir sürü alışveriş yaptı bir sürü ciciler ördü. insanın içinde olsun ucundan bi yerden yapıyo mutlaka.Canım aynı muhabbet banada olmuştu. Benim eşimin annesiyle babası ayrı. Babası evli ve diğer kadından 14 yaşlarında bi kızı var.
Kızıma hamileyken bi gün oturuyoruz, " annenler bebek odası alacakmı?" Dedi. "Eğer almıcaklarsa söyleyin biz alalım" dedi. Kan beynime sıçradı. Bizim orda oda alınmaz beşik alınır dedim. Annemlerde alırsalar beşik alırlar zaten dedim. Hem bu çocuğun bi anası bide babası var, kimseden bişey istemiyoruz gerek yok dedim. Kendi kızından kalma bi beşik varmış, çatıda duruyormuş onu vercekmiş. İstemem dedim gerek yok 10 sene olmuş kullanılmaz o.
Sonra kayınvalideme gittik. Benim sinirler tepemde. Anladı, noldu bişey olmuş sana dedi. Bende böyle böyle dedi babam dedim anlattım. Açtı ağzını yumdu gözünü. "Bizim çocukların odalarını onun ailesimi almış, benim ailemmi. Bizde gittik beraber aldık. Nerden çıkarmış böyle lafları. Gitsin kızının beşiğine bi tane daha yapsın onu yatırsın.Sen ona bakma annenleri zora sokma. Bu çocuğun babası var, çok olmaz az olur." Bıraksam gidip boğazlıycaktı adamı:)
anneannemin kiracısı da sırf sigara içebilmek için emzirmedi bilerek. dayadı mamayı hemen. bencillikten başka bişi değil.aman oda bir şey mi benim yengem canının acısına sezeryan olmuştu çocuğunu emzirmedi. birde lohusa sendromuna mı girmiş ne hiç görmek bile istemedi çocuğu. halbuki çocukla uğraşman gerekli emmiyor diye vazgeçersen o iş olmuyor zaten. şimdi çocuk antibiyotik almadan iyileşemiyor koca kız olmasına rağmen. doğru düzgün yemek bile yemiyor. sadece süt içmek istiyor. emziremeyen sütü gelmeyeni anlarım ama olup ta yapmayanı anlamıyorum. ha birde sütü doyurmayan çok insan var onlar mecburen mama vermek zorunda.
yok canim niye SIKISSIN , ayari var kemerle ayarliyorsun,sigmayack kadar buyyuncede içine sokmuyorsun zaten, kilosuna gore 6-7 ay falan kullanilirsin dogumdan itibaren ( ilk aylarda basi sana dönük oluyor zate, 4. aydan sonra disa dönük oluyor yuzu,evde kendin is yaparken bile kullanabilriisn, onun turkçesi ana kucagi zaten daha rahat edebilecegi bi yer yok bence :) . ama ben evin içinde çok kullanmadim alisir diye : )Teşekkür ederim canım. Bence bebişle yürüyüşe çıkmak için arabadan daha iyi ama eşim kangruda bebiş sıkışır diyor. Öyle bişi olmuyorur di mi?
hgb feritinin içinde olabilirmiki :))ferritin kanın değeri galiba. ben öyle biliyorum. fazlalığı azlığı değil içinde ki maddeleri değeri. ay tarif de edemedim kibide hemşire kızı olcam
ben gıttım ıkı dakıka da bebek gördüm geldım. 4 günlük minicik daha 4 kilo 200 gr doğmuş yüzü tombik ama çok minik yinede . sürekli emiyor ama maşallah hıc ağlamıyor.
annesı gece mama verıyormus ablam neden mama verıyorsun dedı ay uğraşamıyorum dedı. milletin uykusu ne kadar kıymetli.
Allahim kimseye vermesin oyle zorki yara nin acisi, ona dyaanamayip emzirmeyen de oluyor onlara bisey diyemem
ama estetik goruntu yada uykusu için emzirmeyene çok sey derimde enyse susuayim ben en iyisi : ) herkesin kendi seçimi kendi çocugu ..
bilmem 3.çocuk belkı gecmıstır hevesi . zaten çocukları var ıkı erkek 7-9 yaşlarında bebek hep onların kucağında. ben taze heves aklım cıktı. insan her seye alışıyor demek.mamayı yapmak daha zor değil mi yaw, memeyi aç besle ohh çok pratik : ))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?