canım hiç korkma bi arkadaş geçen sene hamileydi doğum yaptı o da senin hastalığının taşıyıcısıydı maşAllah sağlıklı güzel bir çocuğu oldu o da çok korkuyordu hamileliği süresincede hiç bi sıkıntı yaşamadı hiç kafaya takmakızlar ben bende çıkan bir hastalık yüzünden bebeğime bişe olması korkusu yaşıyorum gebeliğimin başından beri.
Benim babam FMF hasta (akdeniz ateşi açılımı) ve 2003 yılında ortaokuldaydım bende de çıktı ilaçlar başladı ve ben ergenlikte ilaç kullandığım için birden aşırı şiştim tam ergenlikle aynalara küstüm ilacı içmesem annem dr.lar herkes bana kızıyordu içsem şişiyordum kendime güvenimi kaybettim snra lise sonda değerlerim biraz daha düzeldi ama bnm psikoloji çökmüştü üni. kazanmamı bile etkiledi bu olaylar en büyük hayalim öğretmenliği bile kıl payı kaçırdım tuttum bende babamın istediği bölümü iktisatı okumya başladım üni 1 de değerler daha düzelince ben ilacı düzenli almayı bıraktım bırakınca zayıfladım fln derken eski ınzar kendine güvenen kız oldum güçlü bir yeniden doğuş yaşadım ağrım geleceği atak geleceğini anladığımda içmeye başladım. kontroller 2 ayda birlerden 3 aylara 4 aylaara snrada 6ayda birlere düştü. Sonra troid çıktı düğünden 1 hafta önce çocuğunz zor olur dediler yıkıldım yeni evlenecek genç kıza pat die söylediler Snra evlilik bir ton stres ile oldu snra pat dr.lara inat bebek haberi ve ben FMFli annelerin çocukları down sendromu riski artıyor dediler bittim bebeğime sevinemedim snra 12. haftada ense kalınlığı var dediler daha çok korktum 2li stresi snra 3 lü stresi snra bunlar iyi ama kalbinde bişi çıkabilir dediler ayrıntılı bekleme stresi benim bebeğime FMFli olmam troidli olmam yüzünden bişi olacak hasta olacak die korktum durdum. Şimdide şeker belası geldi buldu beni derdim bebeğime bndeki hastalıklar yüzünden bişi olması. Hee bnm babamda hastaymış bana bişi olmamış kardeşimde bnde sağlıklıyız bnde FMF çıkması dışında. İşte kızlar bnm bu kadar strese girmem bu sebeplerden ötürü. Hee 2li testi yaptırdığımda kendime baya güç vermiştim beynimi aynı esobanın dediği iyi iyi diyip iyi olduğuna inandırmıştım ve sonuçlar hep iyi oldu bu son 3 haftadır fln bende duygusal bir hal var alınıyorum sinirleniyorum kıskanıyorum küsüyorum kafamda büyütüyorum olumsuz düşünüyorum herşeyi bununda etkisiyle sanırım şeker işinde kndime olumlu enerji veremedim ve böle oldu duamı eksik ettim sanırım yada teslimiyetimi mi inancımı mı bilmiyorum RAbbime emanet tüm bebeklerimiz inş sağlıkla oğlumu dünyaya getiririm tek istediğim sağlıkla bir evlat doğurmak onu sütümle emzirmek beslemekve iyi yetiştirebilmek iyi bir anne olmak
Bende bilmiyorum her ağrıda bu diyorum heraldeSancı nasıl bişey ? Nasıl anlıycaz doğum sancısı olduğunu ? Yalancı sancıyla aralarındaki fark ne ?
Sancı nasıl bişey ? Nasıl anlıycaz doğum sancısı olduğunu ? Yalancı sancıyla aralarındaki fark ne ?
hmm anladım canım. Batma gbi bıçak saplanıyo gbi değil yani.Adet olucakmış gibi ama daha şiddetli bir sancı. Bir de periyodik aralıklarla giriyor 20 dak da bir 10 dak da bir gibi.
Bence en iyisi sebamet. sabunu da şampuani da çok güzel. Hem sampuan indirime girdi 41 tl lik şampuan 24 tl ye düşmüş 500 ml olanı. aldım ben hemen. Ilk çocuğumda da kullanmistimbence de öyle, ya sana bişey sorayım hiç araştırdın mı bebek şampuanları sabunları hangisi iyi acaba ?
Ben ilk çocuğumda pisik için zeytinyağı kullanmistim çok ta faydasını görmüştüm. Şimdi karnima da sürüyorumBebeyağlarının içindekileri görünce zeytinyağı daha musum gibi.
Canım ya bende 8.45te içtim şekerli suyu 9.45te kan verdim ama bir gece öncesi patates kızartması yemiştim yemekte saat 19 gibi ve gecede 22-23 arası elma yemiştim 23-23.30 dan snra fln ancak kestim bnde yiyip içmeyi gecede 5 gibi 2 bardka su içtim çok susamıştım. Acaba bu yediklerimden mi böle oldu şimdi sen diyince şüphelendim patates şekeri arttırır ya azcık yedim ama eşime yapmıştım canım çekmişti. tamam da hamile insanız akşam 8 de yemeği kesince insan acıkır aç nasıl uyur yav bu şeker yükleme işini hem saat 10-11 gibi yapmazlar hemde bize 8 den snra aç kalın derler iyice saçma sapan bir şey oluyor bu iş sinir oldum cidden.
Cok gelen giden oluyo cnm ya sikildim artik bende takintilarim basladi bi sole kafam rahat ayagimi uzatip oturamiyorum baksana seekr sonucumu bile arayip ogrenmedim kayniyo aradaSen sanki bizden başka kafadasın şu sıralar.
Ogunlerde az yemiyorum aslinda ama yeme saatlerim.problemli. 11 gibi kahvalti yapiyorum sabah. Ogle yemegini atliyorum. Aksam 6 -7 gibi yemek yiyorum. Gunduz ara ogun yaptigim oluyo bazen. Tum gunun acligini aksam yemeginden sonra yasiyorum sanirim.Ben hiç açlığımı anlamıyorum. Akşam yemeğini genelde 21:00dan sonra yediğimiz için sonrasında acıkmıyorum. Az mı yiyosun öğünlerde?
Bunu biliyorum bn :) dogum sancisi ne yapaesan yap gecmiyomus ama yalanci sanci pozisyon sekline göre degisiyomus..ya arkadasim bana sey dedi kopek yuruyusu gibi karnini serbest birak egerki agri hala varsa gerxek sanci dedi yok gectiyse normal agridir dedi bn hmn bi agrim olunca boyle yapiyorum azaliyo ordan anliyorum :)Sancı nasıl bişey ? Nasıl anlıycaz doğum sancısı olduğunu ? Yalancı sancıyla aralarındaki fark ne ?
Maşallah ne kdr becerikli hatunlar var ya topigin en beceriksizi bnm heralde :)Kızlar merhaba herkesler iyidir inşallah sıkıntıdan örgüye el atayım dedim ilk deneme başarılıyla sonuçlandı galiba nasıl olmuş beğendiniz mi?
Çok iyi oldu bunu öğrenmemiz. Peki bişey daha sorcam erken doğum olacağı zaman doğumun başladığını nasıl anlıycaz ? Önce suyumuz mu gelir kan mı gelir sancı mı başlar. Ne zaman acilen doktora gitmeliyiz ?Bunu biliyorum bn :) dogum sancisi ne yapaesan yap gecmiyomus ama yalanci sanci pozisyon sekline göre degisiyomus..ya arkadasim bana sey dedi kopek yuruyusu gibi karnini serbest birak egerki agri hala varsa gerxek sanci dedi yok gectiyse normal agridir dedi bn hmn bi agrim olunca boyle yapiyorum azaliyo ordan anliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?