2015 Şubat Anneleri

ben azıcık damaga surulür diye okumustum biyerde

ANNE KARNINDA BEBEK HAREKETLERİ NASIL SAYILIR?

Bebek hareketlerini saymak bebeğinizin durumu hakkında fikir vermesi açısından önemlidir.
Bebek hareketlerini sayma konusunda çeşitli yöntemler önerilmiştir. Bunlardan en sık kullanılanlardan birisi:
"Bebeğinizin hareketlerini saymaya başlayın ve saati not edin. Bebeğinizin 10. hareketini saydığınızda en fazla 2 saat geçmiş olmalıdır. 2 saatten daha önce 10 hareket yapması normal kabul edilir."

Bebek hareketleri genellikle 28 haftadan itibaren sayılmaya başlanır. Daha önce bir riskli gebelik durumu belirtilmişse 24 hafta civarında başlanabilir.

Bebeğiniz 2 saatte 10 kere hareket etmemişse bir kaç saat sonra tekrar sayın. ikinci sayımınızda da aynı şekilde 2 saatte 10 kereden az hareket ederse doktora başvurmalısınız.
Bebeğiniz 2 saatte 10 hareket etmesine rağmen hareketlerinde son günlerde önemli bir azalma farketmişseniz bu durumda da doktorunuza başvurmalısınız.

sürekli saymaya gerek yok ama belirli derece de azalma varsa saymak mantıklı. mesela 2 saat içinde benim 10 dan fazla oluyor. eğer gün içinde hareketliysem hissedemeye biliyorum. o yüzden 2 saatte bir 10 kere hareket saymak en doğrusu imiş.

sadece 50 lik yaptıran bir ben miyim?
herkese 3 kez falan yapılıyor. ayrıca 75 lik yapan var direkt. benımkı sonuç doğru vermıyor mu neden değişik şekillerde yapılıyor acaba?

50 lik yaptırdım yüksek çıktı ya o yüzden 100 lük de yaptırdım ben. Yüksek çıkmasaydı gerek yoktu ki.

bende daha çok sağa ve yan sırt üstümsü yatınca hissediyorum , bugün iyiyiz ama çok şükür

amin canim insalllahhh
him senle ayniymisiz : )
benimkide 25 subat, ama ben mart ayini gozden çikardim nedense içimden oyle geliyor : )

hayırlsı olsun canım
ben iğne kullanıyorum planlı bir dogum olr mu diye düşünüyorum bazen banada 24 ü bulmaz erken gelir gibi geliyor bakalım artık

Ben umreden gelen birini bulursam bebeğin cam biberonuna alıp orda bekleticem götürcem hastaneye. 2 damla ağzına koysalar yeter zaten.

Bu şeker yüklemesinden beri barsaklarım iyi çalışıyor yalnız şunu merak ettim ishal de rahim kasılması yapar demişti biri. Acaba günde kaç kez tuvalete çıkmak zarar verir ki? En fazla iki olsa zararı olur mu acaba yine de

bende daha çok sağa ve yan sırt üstümsü yatınca hissediyorum , bugün iyiyiz ama çok şükür
Ben sola yatınca hareketlerini çoğaldığını farkettim. Bide yana yana tekme atıyo yani göbüşümüz zemine değen yerine. Rahatsız mı oluyo acaba diyorum düz dönüyorum bazen. Onun üstüne yatmış gbi korkuyorum

Doktora başvursak ne hiçbirşey yapamıyorlar. Kapalı kutu Allah bebişleri sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Kizlar bebek hareketleri konusunda gecen hafta cok korkmustum bende 3 4 gun hareket hissetmedim diyebilirimcok az hissettim ve cuma gunu doktora gittim..doktor yorgunluktan dedi cunku gecen hafta biraz gezdim ve kac kez hhareket etmeli diye sordum gunde 7-8 kez hissetmen yeterli dedi..32.haftadan sonra say dedi..gercekten cumadan itibaren dinleniyorum ve hareketler baya artti..yinede az hissedersen mutlaka gel dedi belirgin bi degisim hissedersen acil gel dedi hersey olabiliyo baktirman en iyisi dedi..

demir hapi aliyorum diye kuru kayisi çerez niyetine girip çikiyorum yiyorum ben, gunde 2 den fazlada çikiyorum tuvalete

ama ishal denmesi için gunde 8-9 kere tuvalete gitmek gerekmzmi çocuklarda oyle oluyirda, bizdede oyledir tabiki
ka$ yapiyim derken goz çikarmayim bu sefrrdeee :s

Günaydın Kızlar Bizim Kızın Hareketleri Dünden Beri Çok Az ve Kibar. Hayır Yani Şuan Yerinde Var Vursana Şöle Sert Sert İçim Rahat Etsin. Paso Uyuyo Galiba

Arada oluyor oyle dinleniyolar herhalde

Saymiycan sayarsan kafayi yersin ilk gebeligimde kafayi siyirmistim ben.gun icinde hareket yakaladin mi kafi o bizim gibilere

evet bebeğin kıyafetleri direkt koyulmaz. bende diyorum minik böyle süslü hurç gibi bir şey mi alsam . çantaya koyarken ona koysam. yoksa bir prosedürü var mı acaba bılmedıgımız.

biz tul gibi bi kumastan kese dikmistik suslemistik ilk giyecegini ona koyup vermistik hemsrelere

bende saymiyorum hareketleri,ama vurdumu saglam vuruyorr valla ondna belki hareletlerle ilgilnemiyorum simdilik
son haftalarda dikkat etmek lazim ama onu biliyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…