2015 Şubat Anneleri

Kızlar kalsiyum için süt içemeyen, yahut peynir yiyemeyen vs. için bunların yerini alabilecek yiyecek listem var. Sizlerle paylaşıyorum. Günlük ihtiyacınıza göre günlük gramajınızı kendiniz ayarlarsınız. Umarım faydalı olur canlarım :)

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Cokk tesekkur ederim bende hic süt icmem bunu gorseydim bugun zorla icmezdim :)

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bunlar geçecek hele bi üç dört aylık olsun rahatlayacaksın bak gör dua et bol bol kalbine ferahLık girsin, sakin ol şuam hepimiz stresliyiz.. Allah tamamına erdirsin bir taşla iki kuş işte maşallah

canım lütfen olumlu düşün.ben de evlendiğimizden beri çoçuk istememe rağmen bakımından doğumdan korkuyordum. bir seanslık terapiye gittim gercekten faydasını gördüm şimdi en küçük bi ağrımda bişi olcak diye korkuyorum.sana tavsiyem imkanlarını zorla ve terapi gör çünkü bizim hamilelikteki psikolojimiz ilerde çoçuğu etkiliyor büyük ölçüde.ikiz kolay diyemicem ama lütfen şükret ve dua et canım..

ya 3. ayında herşey normale dönüyor şimdi düşük tehliken var galiba, bulantıların hormonların tavan yapmış bunalıma giriyosun bi anda kendini herşeyden sınırlıyorsun gereken ilgiyi görmediğini düşünüyorsun geçici 3. aydan sonra güllük gülistanlık oluyor yeniden doğmuş gibi biraz sabır sadece şimdi bende çok sinirliyim gereksiz çıkışıyorum millete dün bi kendime geldim dışarı çıktım alışveriş ohhhhhhh. Bi de kimseye kulak asma ikiz olmasının avantajları da var tek seferde millet arka arkaya yapıyo onun ikizden farklı olması 2 kez hamile kalmak iki kez doğum yapmak. bence sen ikiz anneleriyle dertleş nasıl başa çıkmışlar vs. Sıkma canını bi hocam vardı prof çok yaşlı SEN HASTA DEĞİLSİN HAMİLESİN demişti ben mızmızlanıyordum da Bu da herşey gibi doğal bir süreç

merhaba hanımlar
biz tüm hamile kalmak isteyenler ve bizler için hamile arkadaşlarımıza Ayetel Kürsi okutuyoruz. sadece 1 tane okunacak ve isimlerimiz söylenerek hepimize gönderilecek. bizim için 1 tane okurmusunuz? İSİM LİSTEMİZ AŞAĞIDA. Allah hepinizden razı olsun ALLAH SAGLIKLI SIHATLİ YAVRUNUZU KUCAGINIZA ALMAYI NASİP ETSİN ALLAH KABUL ETSİN AMİN
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730908

hamilelik hakikaten zor ir dönem heleki ikiz hamilelik daha da zordur emin,m
ama bebeklerini sağ salim kucağına aldığında inanki fikrin değişir ben ilk doğumumda ölümden döndüm ama tekrar istedim çocuk
çünkü evlat sahibi olmak dünyadaki en güzel şey bu dönem geçer sen stres yapma pozitif olmaya çalış ailenden yardım iste kendini yorma

İkili teste 2 hafta sonraki erken degilmi. Benim bildiğim 11. Haftada yapiliyo kalp atisini duymana sevindim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zaten geç gittik biz kalp atışını dinlemeye nerdeyse 9. Haftadayız ondan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gözün aydin bitanem olmaz mi her kontrolü çekin super oluyor. Hele biraz daha buyursun bak o zmn sen insan USG makinesini eve alasi geliyor valla.

Eşim ilk defa geliyo ağladık resmen ikimizde acayip bi duygu 😊

Canim bende ikizlerime hamileyim halimden de elhamdulillah çok memnunum Rabbim lutfetmis 2 tane birden gonderiyo ne mutlu dün biraz uzandım yukarıya sonra onlara bişey olacak korkusu sardı Özür diledim bebislerimden ben hep annem yavrularım diyorum onlara ölmeyi düşünme Allah korusun sana bisey olsa kim bakar annesi o miniklere

selam kızlar nasılsınız

ben oruç tutmuyorum. tutanlar varmı ?

birde dün geceden beri şiddetli karın ağrım var arada bıçak saplanır gibi oluyor
üşüttüm sanırım. üşütme ağrısı gibi zaten.
yarın randevum var yarına kadar bekleyeceğim sanırım.

bu arada mide bulantılarım abarttı artık direk kusmaya başladım.
tuzlu domates ve salatalık tuzlu peynir dışında birşey yiyemiyorum
yarın doktordan gerekirse rapor vermesini isteyeceğim.
sınava kadar bari yatıp dinlenirsem hafifler belki :26:

Mehaba kislar herkes ayni dertten muzdarip benim ikinci cocugum ikinciy cok istedim ama simdi cok sinirliuim ya mutsuzluk degil boyle hormonlarim tavan yapmis durumda. Herseye herkese kiziyorum en cok da oglum ve esime kiziyorum esim resmen gozume batiyo bu aralar her hareketine sinir oluyorum. Dun artik sahurda kustu yemegni de yemiyorum dedi gidip yatti. Sonradan pisman oluyor um ama elimde de degil 8nsallah su stresimiz gecer yakinda

Ben oruc tutuyorm. Simdlik iyi ama 2 tutup 1 tutmamayi düşün uyorm. Mid3 bulantilarim vardi ama azaldi hatta yok gibi hic.diyebilirim

ben de öyleyim ya normalde pek sinirli olmama rağmen en ufak ilgisizlik beni delirtiyor şımardın diyorum kendime ama herkes böyleymiş meger :s bunun çaresi yok mu eşimi bıktırmak istemiyorum

Ben oruc tutuyorm. Simdlik iyi ama 2 tutup 1 tutmamayi düşün uyorm. Mid3 bulantilarim vardi ama azaldi hatta yok gibi hic.diyebilirim

maşallah canım ne güzel tutabiliyorsun.
benim kan şekerimde düşük aç kalınca elim ayağım titremeye başlıyor
çalıştığım yer çok sıcak birde mutfağın tüm yemek kokusu burnumun dibinde
aç da olsam tok da olsam işyerinde illaki o kokudan dolayı kusuyorum zaten.
keşke bende tutabilseydim.
eğer ileriki günlerde kendimi iyi hissedersem tutmak istiyorum aslında

Zaten geç gittik biz kalp atışını dinlemeye nerdeyse 9. Haftadayız ondan

Hayirli olsun arkadasim. Seninle ayni haftadayiz.o zaman :)

Aynen seni çok iyi anlıyrm benm eşimde bana kızıyo sevmiyosun çocuklarımızı die ama bana göre onlar daha çocuk bile sayılmaz içimizdr bi kaç birleşmiş hücre

tahlillerimin hepsi normal çıktı..benim 2. derece mitral yetmezliğim var,kardiyoloğum çarpıntı ve nefes darlığını sağlıklı gebelere göre biraz daha fazla yaşayabileceğimi söylemişti..ama midem iyiyken bir sıkıntım yok,midem kötüyken depresyondayım =)) elbette annelik her şeye değer,Rabbim hayırlısıyla o duyguyu da yaşamak nasip etsin inşallah

aynı durumdayım ben de..pişmanlık değil ama kaygılarım had safhada..tadını çıkaramıyorum miniğimin..üstüne midem de kötü,depresyona girdim vallahi..muhakkak geçecek de keşke çok iyi geçse,keyfini alsak,tadına varsak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…