canım ben de peynir yemiyorum.Çocukluğumda tiksinmişim o zamandan beri hiç yemedim.Biliyorum çok faydalı ve hamilelikte gerekli ama kokusundan bile rahatsız oluyorum.Hiç bi çeşidini yiyemiyorum.sadece kaşar peyniri o da kokusuz olucak.Bi marka var sadece onun kaşarını yiyebiliyorum kokmadığı için.siz ce peynirin yerini ne alabilir.
Kızlar kalsiyum için süt içemeyen, yahut peynir yiyemeyen vs. için bunların yerini alabilecek yiyecek listem var. Sizlerle paylaşıyorum. Günlük ihtiyacınıza göre günlük gramajınızı kendiniz ayarlarsınız. Umarım faydalı olur canlarım :)
KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90
Evet ilk bebeğim isteyerek ama ben bi tane istemiştim 😞 vede hamileliğin bı kadar zor oldgnu bilseydim inanın kesinlkle çocuk falan yapmazdım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet ikizlere sürekli karnım ağrıyo tavanı izlemekten skıldım midem bulanıyo ölmek bile istyrm ben neden sizler kadar olumlu olamıyrm karnımdaki iki canlıya yavrum bebeğim diyemyrm diyede kendme kızıp duryrm
Evet ilk bebeğim isteyerek ama ben bi tane istemiştim 😞 vede hamileliğin bı kadar zor oldgnu bilseydim inanın kesinlkle çocuk falan yapmazdım
İkili teste 2 hafta sonraki erken degilmi. Benim bildiğim 11. Haftada yapiliyo kalp atisini duymana sevindim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Gözün aydin bitanem olmaz mi her kontrolü çekin super oluyor. Hele biraz daha buyursun bak o zmn sen insan USG makinesini eve alasi geliyor valla.
Canim bende ikizlerime hamileyim halimden de elhamdulillah çok memnunum Rabbim lutfetmis 2 tane birden gonderiyo ne mutlu dün biraz uzandım yukarıya sonra onlara bişey olacak korkusu sardı Özür diledim bebislerimden ben hep annem yavrularım diyorum onlara ölmeyi düşünme Allah korusun sana bisey olsa kim bakar annesi o miniklereEvet ikizlere sürekli karnım ağrıyo tavanı izlemekten skıldım midem bulanıyo ölmek bile istyrm ben neden sizler kadar olumlu olamıyrm karnımdaki iki canlıya yavrum bebeğim diyemyrm diyede kendme kızıp duryrm
Ya bende derin bunalımdayım mutsuzum herkes çok mutluyum dünyaya başka bakıyorum dedikçe diyorum bende gariplik mi
Var acaba.ama pişman değilim,korkuyorum,endişeliyim,yaşama sevincim gitti ama geçecek hepsi biliyorum.
Benimde yaşama sevincim gitti hamileliğin tadını çıkar diyolar ama hamileliğin bi tadı yokki 😞 annem de kızıyo allah sana iki gzl hediye vermiş günaha girme diyo ama içimde tutsam daha daralıyrm konşmak paylaşmak istyrm zTn bu düşünceleri kinseyle paylaşanam bi burası bide annem
selam kızlar nasılsınız
ben oruç tutmuyorum. tutanlar varmı ?
birde dün geceden beri şiddetli karın ağrım var arada bıçak saplanır gibi oluyor
üşüttüm sanırım. üşütme ağrısı gibi zaten.
yarın randevum var yarına kadar bekleyeceğim sanırım.
bu arada mide bulantılarım abarttı artık direk kusmaya başladım.
tuzlu domates ve salatalık tuzlu peynir dışında birşey yiyemiyorum
yarın doktordan gerekirse rapor vermesini isteyeceğim.
sınava kadar bari yatıp dinlenirsem hafifler belki :26:
Mehaba kislar herkes ayni dertten muzdarip benim ikinci cocugum ikinciy cok istedim ama simdi cok sinirliuim ya mutsuzluk degil boyle hormonlarim tavan yapmis durumda. Herseye herkese kiziyorum en cok da oglum ve esime kiziyorum esim resmen gozume batiyo bu aralar her hareketine sinir oluyorum. Dun artik sahurda kustu yemegni de yemiyorum dedi gidip yatti. Sonradan pisman oluyor um ama elimde de degil 8nsallah su stresimiz gecer yakinda
Ben oruc tutuyorm. Simdlik iyi ama 2 tutup 1 tutmamayi düşün uyorm. Mid3 bulantilarim vardi ama azaldi hatta yok gibi hic.diyebilirim
Zaten geç gittik biz kalp atışını dinlemeye nerdeyse 9. Haftadayız ondan
Mehaba kislar herkes ayni dertten muzdarip benim ikinci cocugum ikinciy cok istedim ama simdi cok sinirliuim ya mutsuzluk degil boyle hormonlarim tavan yapmis durumda. Herseye herkese kiziyorum en cok da oglum ve esime kiziyorum esim resmen gozume batiyo bu aralar her hareketine sinir oluyorum. Dun artik sahurda kustu yemegni de yemiyorum dedi gidip yatti. Sonradan pisman oluyor um ama elimde de degil 8nsallah su stresimiz gecer yakinda
İnan bu çektiklerini sonunda o KDE mutlu olacaksin ki bir daha olsa yine çekerim diyeceksin benim gibi her anne gibi. Son uç ayda mide yanmalari oluyor cnm. Bu arada hamilelikte carpinti genelde TSH yüksekliğinden oluyor sen kontrol ettirdin mi ?
Ya bende derin bunalımdayım mutsuzum herkes çok mutluyum dünyaya başka bakıyorum dedikçe diyorum bende gariplik mi
Var acaba.ama pişman değilim,korkuyorum,endişeliyim,yaşama sevincim gitti ama geçecek hepsi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?