- 2 Nisan 2013
- 3.440
- 472
- 128
Aynen ya ben eve ultrason mu aşsam die düşünmedim deil insan bebişini heran görmek istiyo :)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aynı durum bende de var canım zaten adet olmadan hep bni bulurdular ama gebe kaldığım ay çıkmamışlardı şimdi çıktılar ergenler gibi oldum bnde
Kızlar öğrendiğim bir bilgiyi süzlerle paylaşmak istedim. Geçen gün kanamam olduğu için doktora koştuğumda ultrasonda bebeğimin kalp atışlarını duymuştuk fakat doktorumuz birkaç saniye dinletti daha fazla olmaz dedi. Merak edip araştırdım ve şöyle bir paragraf buldum :
" Bebeğin kalbini ve kalp atışlarını gözlemlemek için “doppler” denilen bir uygulama yapılır, ses dalgasının farklı bir türevi bebeğe gönderilir. “Doppler” eğer bebeğe uzun süreli gönderilirse (4 dakikadan fazla), bebeğin kalp ısısında yükselme ve anormal durumlar yaşanabilir. Ultrasona bakan uzman veya hasta yakını, bebeğin kalbini 1 dakikadan daha kısa sürede görebilir. Aileye bebeğin cinsiyetini, yüzünü, burnunu, kulağını göstermek gibi nedenlerle bu işlemin süresinin asla uzatılmaması gerekir. "
Ayrıca dünya sağlık örgütüne göre ilk 7 ay ayda 1 kere 8. Ay ayda 2 kere 9 ay da her hafta ultrasona girmek bebeği izleme açısından yeterliymiş. Bazı verilerde hamilelik boyunca sadece 5 yada 6 kere ultrasona girmenin yeterli olduğunu söylüyor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
BEN DE bir ayda üç kez girmiş oldum. iki özel bir devlet hastanesi. nasıl olacak öyle .yani temmuz da bir kez dr gideceğiz demektir sorun olmazsa.
Merhaba ben de aranıza katıldım arkadaşlar son adet tarihim 12 mayıs 7. Haftadayım daha önce talihsiz bir şey yaşadığım için biraz da tedirginim ama bu sefer içimde güzel hisler var umarım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız :)) kalp atışlarımızı duyduk 😄 inşallah doğumuda görürüz ayrıca pko hastasıyım ve her gün metformin ve kan sulandurıcı iğne kullanıyorum ama bebişimiz için değer 😚
Blackberry, teşekkürler cnm. Bilgilerim söyle...cnm merhaba hayırlı olsun.
bilgilerini yazarsan listeye eklerim cnm
Merhaaba 2015 şubat anneleri...
çarsamba günü dr a gittim 8hafta3günlüktü
kendi doktorum sezeryan doğuma girmişti,boşuna zaman kaybetmemek adına
baska bi doktor baska bi ultrason cihazı ile baktı kese ve bebek göründü fakat bebek kendini 5hafta 6günlükkken sonlandırmıs dedi..
her duruma kendımı hazırlamıstım zaten gitmeden ama içimde kötü düşnceler yoktu yinedee..
saat 13:15 den 17:40'a kadar zorlu bekleyiş başladı kendi doktorum sezeryandan çıktı dinlendi
ve 18:00 gibi hazırlıklar basladı , yarım ssaat kadr sürede kürtaj oldum ne yazıkki..Hakkımızda hayırlısı böyleymıs,
Bu nedenle sizlerin hamilelik yolculuğunuza artık eşlik edemeyeceğim,
Allah hepinizi ve bebeklerinizi korusun sağ salim kucagınıza almayı nasip etsin.
Dualarım sizinle Allah'a emanet olun..
bilirim canım ablamda iki sen kaldı orda. söyle bari de rahat rahat içi suyunu :) ben de tuncelideyim bizim dairenin yarısı tutmuyo ondan kimseye söylemek zorunda kalmadım.Konyada yaşıyorum ben canım baya dindar bi kesin biliosundur :) Direk kınama moduna gececeklerine ve soracaklarına eminim
Tamam ya şubatt alla allaadoktorda reglimi soruo onada 8 kasım dedim doğurman lazım kızım bu zaman dedi kasıma takıntım var bilemedim
baska bi doktor baska bi ultrason cihazı ile baktı kese ve bebek göründü fakat bebek kendini 5hafta 6günlükkken sonlandırmıs dedi..
her duruma kendımı hazırlamıstım zaten gitmeden ama içimde kötü düşnceler yoktu yinedee..
saat 13:15 den 17:40'a kadar zorlu bekleyiş başladı kendi doktorum sezeryandan çıktı dinlendi
ve 18:00 gibi hazırlıklar basladı , yarım ssaat kadr sürede kürtaj oldum ne yazıkki..Hakkımızda hayırlısı böyleymıs,
Allah hepinizi ve bebeklerinizi korusun sağ salim kucagınıza almayı nasip etsin.
bilirim canım ablamda iki sen kaldı orda. söyle bari de rahat rahat içi suyunu :) ben de tuncelideyim bizim dairenin yarısı tutmuyo ondan kimseye söylemek zorunda kalmadım.
ahahahha çok güldüm ya sende gülesin inş. artık bi başka kasıma ikici bebişi yaparsın napalım
Merhaba ben de aranıza katıldım arkadaşlar son adet tarihim 12 mayıs 7. Haftadayım daha önce talihsiz bir şey yaşadığım için biraz da tedirginim ama bu sefer içimde güzel hisler var umarım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız :)) kalp atışlarımızı duyduk 😄 inşallah doğumuda görürüz ayrıca pko hastasıyım ve her gün metformin ve kan sulandurıcı iğne kullanıyorum ama bebişimiz için değer 😚
günaydınnn ....malum uyku halleri anca uyanabildim :) 8.haftadayız bizde.6.haftada kalp atışımızı duyduk çok güzel bir duygu :) 10.haftada kontrol var inşallah görebiliriz benim bıdık baya nazlı uğraştırıyo bizi alttan ultrasonla bakıyor doktorum.başta çok utandım ama artık doktor aç diyo açıyorum napim
4.haftadan beri koyu akıntım var geçmedi bir türlü.çok şiddetli olmayanda sancı.zamanımın çoğu yatmakla geçiyor sağlıklı olsunda yavrum dayanmaktan başka çare yok.aynı sıkıntıları yaşayan var mı merak ediyorum ???
ay Allah esirgesin inş tam vaktinde doğar sağlıklaKasımda doğurmasam bari
canım benim oralar çok sıcak olur bari dikkat et kendine susuz kalma olurmu doktor kontrollerinide ihmal etme tekrar hayırlı olsun
maşallah canım bebişine, bizim satlar aynıymış. sürekli iğne vurulmak zor ama dediğin gibi onlara değer. sağlıkla kucağına alman dileklerimle..
Ne güzel canım sevindim senin için muhtemel doğum tarihi belirledi mi doktorun? Benim henüz vermedi 😊 bir de benimde aşırı sırt ağrılarım var biraz midemin bulantısı geçince de niye geçti şimdi bu diye endişeleniyorum 😁😝
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?